Mirakel-Snowball?

Wow, snacka om taktkänsla den här gossen har då! ;-)
Så jäkla söt så det är inte sant! Det finns fler klipp på honom youtube, kolla in dem!!




Kallt

Fan att det ska vara så där kallt nu igen,
Jag bangade att sitta i vagnen idag i denna kyla så vi tog en promenad med Hilding.

Igår var J här och red Jalla, det gick verkligen jättebra! De passade jättebra ihop och Jalla skötte sig fint fast han stått så länge. Sötpojken! Han verkar verkligen gilla J också!

Sagt i soffan

Ibland tänker man verkligen som en påse nötter.
Jag och J såg på tv nyss och i reklampausen har de en reklam som vi sett många gånger nu. Det är reklam för en ny Ford Focus i skitsnygg plommonlila färg. Jag har sagt någon gång hur snygg jag tycker den är.

J: Titta älskling, där är "din" bil. Det vore nåt för dig det.
S: Ja, den lär inte vara så dyr iaf, det är ju bara en tvådörrars.
J: Ehhh.......

Sen kom jag på att cabbar ju visst är tvådörrars.... ooops. De brukar alltså oftast vara dyrare. *host host*

Ibland blir det lite så där dumt. Hihi.

Att avsky skivstänger...

Det är inte bara vi människor som tycker styrketräning är jobbigt. Även hundar kan bli frustrerade när skivstängerna inte är på enkla att bära..... Det visar Nemo tydligt här iaf :) haha
Katten Ville sitter i dörröppningen och tittar på.


Onsdag

Sitter just nu hemma och försöker mig på att planera lite för en klass jag har. Jag har tänkt lägga upp så att hela kursen med allt material ska finnas samlat. Dessutom med uppgifter för varje betyg, dvs G, VG och MVG. Det är tidskrävande och jobbigt. Det blir säkerligen inte klart denna termin men någon gång måste man ju börja. Ska åka iväg till jobbet om ett litet tag och ha en lektion + möten.

Gårdagens körtur med H började jättebra men slutade mindre bra. Han var som förbytt mot slutet när vi skulle gå över åkern. Jag vet inte om han var FÖR trött eller bara FÖR taggad eftersom han mötte på ett stiligt sto. Hir som helst blev det svansknipning och indragning med baken på hög nivå. Jag lovar att smockan låg i luften. Jag kände mig lite skraj då faktiskt. Jag har ju slaggjord på vagnen men inte över hästen. Han har ju aldrig haft nån slaggjord och med tanke på att den där hästen stör sig av minsta lilla pinal som irriterar så anar jag att saken att sätta på en slaggjord skulle göra det värre. Men enligt Champion-boken så SKA man ju sätta gjorden bakom på vagnen så..... Jag hoppas jag aldrig behöver vara med om att se om det funkar.....huvva.

Prix d'amerique - ja inte mycket att säga om det. Favoriten vann och han gjorde det bra. Ohotad. Grattis Frankrike.

Prix d'amerique

Snart dags att bänka sig framför tv:n!
Dags för årets Prix d'amerique.

Jag tror Exploit Caf (mest tror jag på denne) eller Meaulnes du Corta vinner. Kanske kan Olga du Biwetz skrälla till lite? Jag blir inte förvånad om hon sätter nosen först i alla fall.

Svenskarna får svårt och jag tror Triton och Opalen har har ungefär lika stor chans att kanske knipa tredjeplatsen i alla fall. Men med mycket tur och det perfekta loppet kan nog allt hända.
Opalen skulle ju, dagen till ära, ha guldhovar vilket kanske kan vara en extra hjälp hihi.

Onsdag

I dag är det älsklingens födelsedag. ♥
Synd bara att han är i Sthlm och jobbar och måste vara kvar tills i morgon. Så här sitter jag i min ensamhet. *suck*
Nåja, vi får fira sedan.

Det var ett kallt hus som väntade på mig när jag kom hem från jobbet idag. 12 grader - try that ni som slipper elda för att få värme. BRRRR! Så nu har jag precis lagt i en panna så det borde väl ta nån timme så är det varmt sedan.

Nu ska jag käka lite middag också det i min ensamhet..... eller ja, jag har ju Pysen som sällskap ju. Zlatan är ute och springer nu när det är varmt ute.

Superkvinnan!

OH my GOD vad jag blev chockad när jag såg och läste detta!

SUPERKVINNAN

Snacka om att vara en förebild för både gammal och ung. Hon ser dessutom ut att vara minst 15-20 år yngre än vad hon egentligen är. Vilken människa! Det får ju en att inse att det aldrig är försent att ta tag i sitt liv. Dessutom blir man oerhört sporrad! Mer Wanja åt folket!

Dålig tränare

Idag är jag en mycket dålig tränare. Det vräker ner snö och det blåser dessutom.
Det är bara att inse fakta. Det finns visst dåligt väder. Jag är dock helt säker på att mina små pållar inte heller känner för att ut och gå i detta yrväder. Sen är det glansis under detta lager snö så nu kan man inte ens se farorna.
Jag kommer nog att halka och slå ihjäl mig snart. Inte ens kärringknepet med broddar hjälper nu. För JA, jag måste faktiskt ha broddar när jag är ute och tultar runt i hagarna och vid stallet, annars skulle jag och mina knän varit döda för länge sedan.

Lördag

Promenad med Hilding idag. Han är så jäkla oseriös när man promenerar så det är inte sant. En riktig diva som bara ska busa och hoppa och skutta. Som en kalv på grönbete ungefär. Anledningen till promenaden var att han fått en liten skråma på kota fram så jag ville inte sätta för honom med risk för att förvärra det. Nu såg det bra ut och det blir körning i morgon.

Jalla blev longerad. Han är ju så smidig. Bara att sätta på grimman och longera. Det skulle säkert gå att köra i den också. Han är en typisk häst som skulle passa med sidepull. Jalla har ju haft problem med svullet skap, men nu är det helt bra tack och lov. Nu gäller det bara att få ordning på hans mage.

Dagens V75-prestation: Manpower bank, vinnaren i lärlingsloppet! Tuffa metrar i tredjespår från början, sedan ner i dödens. Sjabblade dessutom med travet en hel del som det såg ut. Trots detta vann han enkelt! Verkligen en gedigen prestation.

Frostiga pållar  för någon vecka sedan då det var nära -30 ute.

Poker

Det är svinkallt ute (-15) och jag har faktiskt - tro det eller ej - varit ute och huggit VED. 
Att köra häst nu är för kallt, så jag ska lugnt unna mig en fin pokerkväll. En och annan fin turre på Stars ska vi nog hinna med.
Hoppas min dåliga streak ger med sig bara. Denna vecka har det inte gått annat än skit trots att jag gått in med bästa handen ALLA gånger jag varit all-in. Sjukt. Tror mina AA blivit slagna fem gånger på en vecka. Då vill Mammon en inte väl kan jag lova. Nu får han fan ta och skärpa sig!


MEN - ni som är travintresserade; Missa för allt i världen inte "Årets Häst-galan" på TV4+ kl 21.30 i kväll!

Kallt

Nu är det så där jävla kallt igen.

Nåja, lade in lite bilder här om dagen i alla fall.

NEMO, sötis:



En lerig Hilding



Zlatan hos veterinären. Hur kan man SOVA när man är på djursjukhuset?? Haha.



Våra gamlingar är snälla de....  Några kompisar vars barn tar sig en ridtur i hagen :)



Hilding älskar kvistar!




Kolik

Igår när vi skulle stilla hästarna för kvällen möttes vi av en matvägrande Grällis.
Det tillhör inte direkt vanligheterna då han jämt är heltokig när han ska få mat. Nu ville han inte ha någonting.
Vi tog in honom och kontaterade klara koliksymptom. Jimmy fick gå runt med honom eftersom jag har skarp fobi för isgator (med mina knän). Och det är ju så det ser ut nu, total glansis vart man än vänder sig.
Grällis fick igång magen lite grand och blev på kuppen helt slut av pulsningen i snön på åkern. Det var väl i princip det enda stället det gick att gå på så det fick bli så. Och med +5 grader och björnpäls och dessutom att han inte varit ut på år och dag - gjorde att det blev en trött häst, men som sagt, det viktigaste var att han fick igång magen.

Han fick gå ut i hagen med täcke och utan mat. Lite senare på kvällen verkade han ha piggnat på sig lite mer.
I morse möttes jag av en dunderhungrig skrikande häst. Gott tecken! Då visste jag att allt var i sin ordning.
Skönt!
Det är verkligen INTE roligt när hästarna får kolik. Hilding hade ju så där för nåt år sen så illa så att han var uppe i 41 graders feber i några dagar. Det är värsta tiden nu när snön smälter och det kommer fram både det ena och det andra som är gott att gnaga på. Jag hoppas verkligen att vi slipper att någon mer av grabbarna blir sjuka.....

Nemo igen

Så här såg Nemo ut när han kom hem i lördags.
Något trött men nöjd att få återse sin kära älg.





Nemo hemma

Nu är äntligen NEMO hemma igen.
Han ska få äta medicin i en vecka och börja med lugna promenader utan att springa runt.
Jäklar vad han gått ned i vikt på bara 4-5 dagar! Och hur han minskat i muskelmassa. Från att ha varit en kraftig muskulös unghund är han nu jättesmal och lite knotig. Otroligt att det kan hända så mkt med kroppen på den tiden. Men det är klart, får man inte behålla någon mat, samt vara isolerad i en bur så.....
Hoppas bäbisen får hålla sig frisk nu.

Nemo

Nemo är sjuk. Han är numer inlagd på Falu Djursjukhus. :-(
Stackars bäbisen.... han har varken ätit eller druckit på två dagar, och bara spytt. Så nu är han nere för undersökning samt att han får dropp. Än så länge har inte vetten hittat någonting trots röntgen och andra prover.
De ska göra en till röntgen i morgon och om inte de hittar något då, och han inte blivit bättre, så måste de nog öppna honom.....
Fy sjutton..... stackars bäbisen.... Usch....




Värmebölja

Idag blev det körtur för mig och Hilding. Härligt, härligt - det var ju rena rama värmeböljan ute! Ungefär -3 grader och lätt vind, det kändes underbart med tanke på att man är van att tempen ligger mellan 15-20 minusgrader dagtid.
Det var en pigg och glad Hilding, tills vi gick i lite hårdsnö. Då var det mer en urlakad sill jag hade framför vagnen efteråt. Fast glad var han förstås ändå grabben. Idag satt vagnen bättre också. Jag hade kortat några hål på bröstan, eller några, snarare 3-4 på varje sida. Tror ni jag haft bröstan för löst då eller ? Ähum.... nåja, nu var linorna spända när Hilding stod still, men man fick lätt in en hand mellan bröstan och bringan. Hoppas bara inte grabben får skavsår. Han har ju börjat få lite av täckena nu när han fått lov att så många och så länge.
Sen satte jag en gummistropp framför selningen så nu gled inte vagnen en millimeter. Hoppas det funkar så ett tag.

I morgon är det jobbdags igen. Det känns helt overkligt. Man har ju varit ledig nästan 3 veckor liksom. Och har man fått nåt gjort då? Nej, inte ett skit egentligen. Halva den lediga tiden har man knappt velat gå ut ens eftersom det varit så nedrans kallt. Nej, kanske blir det ändå skönt att komma igång att jobba igen så man får lite struktur på tillvaron. Det kommer att bli ganska skönt fram över ändå eftersom tre av mina klasser går på praktik om vartannat fram till mars.
Så som vi svullat över jul har till och med Jimmy kommit på att vi ska äta lite nyttigare fram över. Vi får se hur många dagar vi klarar.

Ha en trevlig kväll!

Förrätten-nyår

Så här såg vår underbara nyårs-förrätt ut. Den är obligatorisk som förrätt på Nyårsafton och den är heeeelt uuunderbart god!! Jag och J gör den även ibland annars och bara äter med rostat bröd till. Den är både god och absolut GI-vänlig. ;-) Jag skulle lätt kunna leva på den några veckor alltså. Haha.





IVANS CURRYKRABBA (4pers)

1 brk (ca 150gr) krabba(tex ICAs)
150 gr rökt skinka i bit
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 dl salladsgrönsaker (typ Findus-blandning med ärtor, majs, paprika)
1 liten brk krossad ananas
1 skvätt citron
curry

1. Skär skinkan i små små tärningar.
2. Blanda alla ingredienser tillsammans i en bunke.
3. Ha i curry efter egen smak, men tillräckligt för att ge den en lätt gul färg.
4. Låt stå och dra någon/några timmar så att salladsgrönsakerna hinner tina upp.
5. Lägg ett salladsblad i botten av en skål/ett glas och häll upp röran i skålen/glaset. Toppa med en citronskiva och lite dill. Servera med rostat bröd till.

Man kan ha mer eller mindre av någon ingrediens beroende på tycke och smak.


Elchock

Nästan -20 idag igen och smärtgränsen nådd ytterligare en dag. Ingen körning här inte. Jag är belåten med att hästarna rejsade sig vita igår. De fick sin träning ändå kan man säga.

Klockan 00.10 inatt slocknade hela vårt hus. Det blev kolsvart. Två av huvudpropparna samt två vanliga hade smällt. Så nu är det den där jäävla elpatronen som spökar igen. Jag blir så irriterad. Rädd blir jag också, jag är livrädd för allt som har med elektricitet att göra. Jag tror ju att allt ska börja brinna. Men jaja, hur som helst så hade ju två kablar smultit ihop i vår elpatron senast och nu verkar det som att nåt hänt igen. Det kan inte vara bra. Tyvärr är det helg nu så vi får lugnt vänta tills det blir vardag igen innan vi kan få nåt fixat.

Nu har vi nyss varit ute och lagat en trasig stolppinne. Silvertejp funkar jättebra! Ett hett tips ifall er häst sparkat sönder pinnen och ni (som nu) inte kan slå ner en ny. Bara att sätta ihop pinnen och vira några varv silvertejp - det sitter som berg!


Kallare än i en frys!

Jag fick en chock när jag gick upp och tittade på termometern i morse. - 28 grader!!
Shit! Det var bara att bylta på sig och pallra sig ut till de små liven som stod i hagen och väntade på frukost. Jag hade ju lite tidigare blivit väckt av ett telefonsamtal från mamma, då hon berättade att Jalla och Hilding var i samma hage. Tråden var nerriven och i Hildings hage stod två frostiga hästar. Inte frös de inte, de var tvärtom myyycket varma av allt spring de haft för sig.
Vi flyttade Jalla till en annan hage eftersom ingen hade lust att börja gå runt och fixa tråden i nästan 30-graders kyla.
Nu har vi nyss varit ute och fixat den. För nu är det ju bara 22 grader!
Tråkigt nog hade hästarna lek så pass att Hildings bästa täcke var trasigt. Grrrr. Ett bensnöre avryckt och sen en stor reva ovanför ena maggjorden. Suck.

Denna helg har annars varit mycket trevlig då min svåger, dvs J:s bror och hans tjej varit på besök. Vi har spelat spel, grillat (!), och haft allmänt trevligt. C tog sig en tur på Jalla och han fick ut och pulsa lite snö. Innan det hade han dock nästan fått en hjärtattack eftersom N skulle testa att åka skidor för första gången.
För det första tycker hästarna inte alls om skidåkare eftersom de ser både konstiga ut och låter konstigt. När sen skidåkaren dessutom har reflexväst på sig och sedan ramlar ihop, skrikandes, i en hög mitt framför den stackars vettskrämda hästen - ja, då kan det gå illa. Hästen hoppade lyckligvis bara bakåt en bra bit och skidåkaren kom tillslut upp - helskinnad. Däremot tog det ett tag innan Jalla sänkte garden mot den mystiske mannen. N fick knappt klappa honom efter det. Haha. Och Jalla vääägrade gå förbi N när han stod på gården. det var ju en mycket farlig människa som han hade sett slänga sig ner på marken med både skidor och stavar som hot.....
Mycket kan hända när en stockholmare bestämmer sig för att prova på skidåkning för första gången i sitt 24-åriga liv......


2009

Nyårsaftonen var en mycket lyckad kväll! Vi var runt 12-13 personer och det var god mat, trevlig stämning och allt gick jättefort. Jag pimplade bacardi apple med sprite - det är såååå gott.

Idag fick vi besök av J:s brorsa och hans tjej. De kommer från Stockholm och ska stanna över helgen. Vi har just suttit och spelat spel som galningar och ätit varma mackor. Det blev standardspelet "Med andra ord" och sedan ett spel som vi fick som heter "Absolut överens". Det var skitkul!

Nu blir det nog en liten poker för mig innan det är dags för kvällen.