Jo men visst!

Fullt upp trots att sommaren inte bjuder på särskilt "somrigt" väder. Vi tränar mest i Rättvik nu för tiden, eller ja, vi tränar så gott som uteslutande i Rättvik nu. Detta pga att det inte går att vistas i skogen här hemma då det kryllar av blodtörstiga bromsar som inte låter hästarna få en lugn stund. Men nu är det CCW i Rättvik vilket gör att banan är mer stängd än öppen en vecka framåt, så vi får nog trotsa skogens odjur åtminstone nåt pass här fram över. Stygge har jobbat på med tre intervallpass de senaste fem dagarna och man känner att han blir starkare och starkare för varje gång. Han tycker inte det är så värst kul när han är ensam häst på banan, men om det är fler där, då ska han minsann visa upp sig. Då är det en stolt snabb herre som kutar runt för allt vad han förmår och långsamma intervaller är inte att tänka på då.
Är han själv ,ja då är det kanppt snigelfart på herren.
Igår var han bättre än nånsin, undra om det berodde på att han själv körde galoppintervaller i hagen innan vi åkte?? Inte helt omöjligt att han hunnit värma upp musklerna lite på det faktiskt...

Snart är semestern slut och det är vardag igen. Suck. Jag ska inte klaga, det vet jag, eftersom jag har betydligt längre sommarledighet än de flesta. Men, börja-jobba-ångesten slipper jag inte för det. Jag spenderar ju också sista helgen i "frihet" med att tänka "fan, vad skönt om man haft några saftiga miljoner på banken, så man kunde ha semester i alla fall 40 veckor om året :-) " Men samtidigt, om vi inte jobbat hade vi ju heller inte fått känna på hur det är att uppskatta att INTE gå till jobbet på morgonen.

Nåväl. Näst kommande vecka blir det förhoppningsvis två travbanebesök utan egen häst. På måndagen ska ju Queenie gå premie, vilket måste ses och på lördag har Rättvik årets V75-dag.

Prime Time

Alltså, ursäkta Liza Marklund, men Prime Time var nog det segaste och tråkigaste i svensk thrillerväg, som jag sett! Borde förstått det när jag testade läsa boken för några år sedan. Jag kom ca 40 sidor in i den sen fick jag lov att sluta utav leda....Filmen såg jag iaf klart.
Se inte!


Galoppen ja...



Efter galoppen bestämde jag mig för att ta ner Stygge på banan för att se om han betedde sig lika där. Jag visste ju inte varför han galopperat, men han har aldrig gjort så förr.
Väl på banan var det inte i närheten av galopp och då tog vi ändå i neråt 1.27 någonting. Vi gjorde också ett banbesök några dagar efter och då var han också fin, om än lite mer loj.
En teori är att han inte fick något fäste upp på rakbanan eftersom det var så torrt. Det var rätt hårt på sidan där vi sprang och det var nog minimalt med fäste. Det hade ju inte regnat på länge och vi vattnar ju inte banan.
Kanske är det hela sanningen till varför han inte gillar den rakbanan alls - för han nästan aldrig får fäste.
IB berättade att hans kompis varit hos Svanstedt där han hade häst. Där har de alltid regnkläder på sig när de kör jobb på rakan eftersom banan är så blöt. Detta för att hästarna ska få maximalt med fäste i sanden. Annars springer de bara och slirar.



Vi är alltid nere på banan under eftermiddag/kväll nu på sommaren och guuuud så skönt det är att ha hela anläggningen för sig själv. Det är oftast inte en själ där då! Luuuugnt och skönt.

Tandfix



En helt knockad Stygge efter tandfixet igår. Eftersom han fipplar så mycket med tungan när tänderna rensas så fick han en extra dos igår. Det tog, rejält! Fickorna rensades och så slipades en del åsar till. Vi kommer fortsatt att rensa var 3:e-4:e vecka så länge det krävs. Stygge är nog tacksam för det. Veterinären som tog hand om honom igår tippade att han nog lidit av detta sedan han var 4-5 år och tänderna "satt sig". Hon klassade det som ganska svåra fel så Stygge känner nog sig som en ny kille nu sedan vi började med detta. Det borde verkligen vara FLER veterinärer som utbildar sig på tänder. "Vanliga" veterinärer som "bara" raspar ser inte detta eftersom de bara tittar på ytan. För att se foderinpackningar måste man använda kamera eller spegel. Tur att Ingela i Rättvik fått denna utbildning så vi slipper åka så långt för att rensa. Hon var verkligen jätteduktig på det!

I all desperation tog vi ju hit Glenns hästtandvård tidigare och det är ett misstag jag sent skall glömma. Men vad gör man inte när man vill sin hästs bästa. Glenn är numera dömd för djurplågeri och jag hoppas att så många som möjligt får veta det och slutar använda honom. För ja, han verkar fortfarande vilket man ju tycker är beklagligt med tanke på domen.

Ingela tyckte Stygge såg så fin ut och vi berättade för henne hela proceduren vi gått igenom. Det var förstås beklagligt att vi fått lov att söka hjälp på annat håll och hon skulle berätta för sin kollega vad som hänt. Det var ju så att vi tjatade om dessa höfter ända sen vi började ränna i Rättvik men efter alla besök så ville vet. ändå inte behandla dessa eftersom han ansåg att det inte var nåt fel där. Tyvärr hade HAN fel i det fallet då det visade sig att hästen faktiskt visst hade stora problem där. Men jag hoppas att det kan göra att man tas på lite mer allvar nästa gång. Veterinärer borde lyssna lite mer på hästägarna i många fall. Det är ju trots allt de som känner sin häst bäst...

Vi (inklusive) Stygge är i alla fall jättenöjda med Ingelas insats på Stygges tänder. Hon var riktigt duktig och rekommenderas skarpt till ALLA som ska kolla tänder på sina hästar. Kunnig och smidig och med helt rätt utrusting för jobbet också. Toppen!

Vi tog också en röntgenplåt på sparken Stygge fått eftersom det blivit en sån ful bula. Plåten visade att allt såg fint ut så nu slipper vi oroa oss över det iaf.