Bägare med tur?

Just nu är det som att någon hällt en bägare med tur över mig. Undra när den ska ta slut?

Igår VANN jag faktiskt Svenska spels söndagsturnering och det kändes helt sjukt måste jag säga. Att just komma etta, det är en prestation. Helt ärligt tror jag nog jag spelade min bästa turnering någonsin och för det belönades jag med 60 000 kronor. Halleluja. Det kunde inte kommit mer lägligt med tanke på att förra månadens veterinärräkningar taxerades till strax över 7000 kronor. Lägg därtill en ny stallsdörr för 4000 och X antal kilon hö för X antal tusenlappar.
Nu ska Stygge få sin sadel, även om han ju själv tjänat in till den redan.

Klockan 03.00 gick jag och la mig i natt, för att kliva upp och jobba lagom till klockan 08. Trött? Nja, en del då...

Stygge var anmäld till Rättvik på fredag men mina förhoppningar dalade när jag såg att det var nära 30 hästar anmälda till samma lopp. Döm om min förvåning när tur-bägare droppade ytterligare några droppar över mitt huvud och vi fick sista platsen in i loppet. :-)  Dessutom fick vi spår tre! Motståndet är hårdare än hårdast, men what the heck, han har ju tävlat mot Iceland och han är ju inte med. Men väl ett gäng andra V75-hästar...

Stygge är laddad. Intervaller med Sofia och Monstret i lördags och det älskade Stygge. Även om 2-åringen nu inte hade en chans att hänga med den lite mer rutinerade räven Stygg. Att Stygge är laddad märks också på att han är extra sur på Jimmy. Eller ja, Jimmy och andra karlar. Det är hot och blottade tänder och "rör mig inte för då dör du"-stuket. Men när kära mamma kommer så är det gulligull och öronen framåt. SÖTNÖT. Eller mammagris kanske. Visst mopsar han sig mot mig med ibland, men inte på långa vägar så som mot J.
Fy fan vad jag älskar denna häst.











Hildingpojken sköter sig också galant som ridhäst åt Helene. Båda är jätteduktiga även Hilding ibland tycker att han måste bråka lite med den som sitter på. Men han tycker det är såååå såååå skoj!


Laddad Stygge!

Måndag kväll och en ny vecka har börjat. Nästa vecka har eleverna höstlov och då får vi lärare "andas" lite. Två dagars ledighet får vi också, välbehövligt. Förhoppningsvis kan vi använda en av de dagarna till att starta med Styggen!

Stygge har skrittats nu sedan behandlingen i onsdags. Nåt har hänt för det är en tokladdad Stygge. Han är alltid super duper snäll att köra även om man skrittar och så även idag, till de sista två kilometrarna. När vi väg på väg till rakbanan och skulle passera den på vägen hem tyckte Stygge att vi skrittat nog. På en rakbana ska man TRAVA, that's it. Alternativet fanns inte ens eftersom vi hade sällskap som endast skulle skrittas. Så det blev en lite halvsur Stygge som tillslut surknep en del och var allmänt irriterad. Cykelsällskapet fick agera slagpåse du Stygge tjurade rejält på den stackars J på cykel , haha. Vi kunde inte annat än skratta. Stygge GJORDE ju inget även om man klart såg att det var onda tankar som rörde sig i huvuvdet.
Igår var vi ute och joggade, och knappt det gick på rakan, han ville springa foooooort! Tro om totton börjar komma i rejäl form eller om han bara tycker att det var lite väääääl länge sen vi sprang på. Nu får han nog vila två dagar så kör vi igen på torsdag. Detta var tredje dagen i rad han var ut men intervaller blir det inte förrän på lördag.
Skönt är också att han haft GOD aptit på slutet.

Imorgon väntar lyxlunch med Linda. Det blir tre-rätters på HR-restaurangen och det är liksom all lyx man bara kan tänka sig. Endast 95 spänn! Yummie!

Imorgon ska Hilding ridas igen också. Håller tummarna för att det går bra!

God natt!

TGIF!

Äntligen fredag. Så. Jävla. Underbart.

Håkan Lundell-besök

Jag har ju misstänkt att Stygges bak inte riktigt är som den ska. Han reagerar mkt i ryggen, är istadig att rida samt saknar rejält påskjut i bakdelen. Backar tycker han tex inte alls om. Där går han som en kratta. Dessutom gjorde han ju en mislyckad montéstart vilken såg ut som han helt enkelt gav upp i, och Stygge ger inte upp.
Han har alltså känts dålig trots att han varit så bra.
I intervaller känns han alltid fin dock.

På ren slump skickade jag iväg ett mail till Håkan Lundell (www.hakanlundell.com) och hörde om han NÅN gång skulle uppåt trakterna inom en snar framtid. Jag vet ju att det är svårt att få en tid. Kanske skulle jag ha köpt en lott, för han skulle till Mora redan veckan efter.

Så - igår var han här! Och mina aningar besannades. Stackars, stackars Stygge... Vad ont i ryggen han hade. Inte konstigt att han burit sig åt som han gjort i ridning. Hela bakkärran var problemet. All belastning har hamnat på frampartiet och Stygge högg till och med efter Lundell när han klämde och kände.
Kanske är det inte så konstigt att hans hovar växer dåligt heller då, han lär ju inte stimulera dem så mkt så att de kan växa. Ganska många frågetecken föll på plats. Jag hoppas att hans smärta i ryggen försvinner nu. Karpen blev mindre efter behandlingen och enligt Lundell så ska den försvinna helt. Det vore ju toppen.... det som talade emot Stygge var väl egentligen att han är så pass gammal och gjort så många starter. Men vi hoppas! Nu kan han bli sämre ett tag. Det är viktigt att vi kör honom nu i en vecka så att alla mjukdelar hänger med och vänjer sig in i det nya. Sen kör vi två jobb och anmäler ut som tänkt till Rättvik den 4:e, så får vi se om poängen räcker till.
Hoppas, hoppas, hoppas nu att Stygge känner sig bättre. Ända sen starten har han varit glad och go och haft enorm aptit så det är positivt!

Lycka!!!!

Som inledning kan jag börja med att säga att jag inte SOVIT på två nätter. I natt har jag inte lyckats somna pga att jag varit så glad och natten innan det kunde jag inte sova för jag var så spänd inför Stygges första start.

Igår var det premiärstart för Stygge i vår regi, och livspremiär för oss med starthäst! Efter 10 år av trashankar och omöjliga projekt är det svårt att beskriva hur mkt det betydde för oss att verkligen få starta igår.

Stygge gjorde ett FANTASTISKT lopp! Han kom 4:a på 15.4, dvs två tiondelar från sitt personliga rekord. Detta i första starten på 3 månader, utan tempojobb innför västen, och dessutom utan optimal balans. Vi var nog alla lika förvånade och Kajsa var nästan lite besviken över styrningen eftersom hon skulle hade tänkt ge honom ett lopp i kroppen liksom. Hade hon vetat att han inte behövde ett lopp i kroppen så....(Vem visste det?)
Men sen på upploppet när hon satt sig i rygg ledaren och den började tröttna med en dunderpigg Stygge bakom så vred hon ut i 5:e spår (!!) bakom fyra andra hästar. Stygge tappade så klart fart när han så snabbt blev utflyttad men när han kom rakt på det igen så tog han tag i grejerna och spurtade friskt över mål. Kajsa menade att hon blivit iaf 3 annars och jag vetti sjutton om han inte varit med på målfotot också....
Min hovis undrade om han skulle gratta till 4:e platsen eller beklaga att vi inte fick fritt tidigare....
Men jag är så JÄVLA GLAAAAD!!!!! Vilken häst.
Den största ändringen rent startmässigt var nog att vi bestämde oss för att köra så "rent" möjligt, och köra honom med öppet huvudlag. Annars vet jag att han gått med helstängt mest men jag tror vi fortsätter köra med öppet. Utan käk går han ju redan. Bettet har vi också bytt från ett vanligt till ett tredelat och det har fallit väl ut.

Ca tre minuter efter loppet, precis när vi kom in med honom hade han 82 i puls. Lägre än när vi körde 22-jobbet med andra ord.
När vi kom hem var det en matglad Stygge och han har varit på sprudlande humör ända sen vi kom hem. SÅ kul att se att han än så länge tagit loppet på bästa tänkbara sätt. Han vill bara äta och äta :-)
Imorse var det dessutom skrik och rodeo så han måste verkligen ha älskat att starta igen.

Stygge, 5 minuter innan defilering:




Burr!

Brrrr, nu är det riktigt höstkyligt ute! I natt väntas det minusgrader och det har redan börjat krypa ner mot ett par plusgrader bara. Usch! Hästarna går dock fortsatt ute dygnet runt, så även Stygge. Vill ha honom ute också, så mkt som möjligt för att försöka ev minska på hans luftsnappning. Jag inbillar mig att han iaf gör det mindre när han får vara ute så mkt som möjligt.

Idag har vi varit ute och kört undan dynga och jord i hagarna hela dagen! Vi har också försökt fylla upp med grus framför stallen och ingångarna så jag hoppas vi gjort hösten lite lindrigare för hästarna iaf. Kanske slipper det bli så där jättekletigt och fårigt.

Jag anmäler på Stygge men hans poäng är ju så dåliga så han kommer inte med. Sist blev han första reserv och man kan ju inte bli annat än irriterad. Det är ju fruktansvärt svårt att planera träningen också, när man inte VET när man ska starta. Han måste komma ut och göra ett lopp snart för snart blir träningsmöjligheterna sämre och dessutom kommer vi längre ifrån senaste snabbjobbet. Det var förra torsdagen då han gick 22 full väg i pigg stil med två andra hästar. Det var kvastning hela vägen och pulsen låg på 84 ett par minuter efter jobbet så det var toppen.
Kajsa tyckte han kändes lika fin och glad som sist. Yes!
Jag har lagt på ett par extra intervaller nu också för att få honom i ytterligare form, så nu kör vi 8 intervaller istället för 6. Vi kör va 650-700 meter i varierande tempo, men herreugd, han drar ju inte en SUCK ens.

Så, vi har nog inget annat val än att gå ut i poänglopp med 60 (!) meters tillägg i Rättvik den 17/10. Han måste som sagt få lopp och även om han är rejält chanslös i ett sånt lopp så får han iaf ett lopp i kroppen. Han förlorar inga poäng oavsett placering så vi kommer att gå ut där om vi inte kommer med i det andra loppet den dagen.
Inte så schysst men han har för mkt pengar på sig för att det ska passa annat. Huvudsaken är att vi kan starta!

Hilding håller på att bli "inriden". Han är ett busfrö utan dess like och inte riktigt lika "lätt" som Jalla var. Där var det bara att sätta sig på typ. Hilding är lite mer trilsk. Sist skulle han studsa och dumma sig så stackars Helen höll på att trilla i backen. Men skam den som ger sig! Det kommer väl gå bra tillslut. Han har förbättrat sig från första gången iaf!

Nu ska jag krypa ner i soffan med lite god mat, tända ljus och förhoppningsvis nya Irene Huss-filmen.
So long!