Arktisk kyla igen?

Ja, man kan ju undra om det är på gång med en period iskyla igen. Natten har haft - 29 här och nu är det fortfarande -21 trots att klockan är mitt på dagen. Den där körturen jag skulle ta idag får vi skippa. Igår blev Hilding verkad och fick snösulor så det slipper bli såna styltor under fötterna. Han fick stå inne igår morse och värma upp stallet tillsammans med Earnie. Det var helt ok ett tag, tills H var mätt och nyskodd. Då fick han ju gå tillbaka in i boxen så att Earnie fick lite sällskap. Då var det ett evigt krafsande, slickande på väggar, buffande på vattenhink etc etc och sedan när han väl fick komma ut var han så mallig så han drog några repor med bakutsparkar och stegringar, hihi. Sötnöt. Han fick väl lov att testa sina nyfixade fötter ;-)

Nåja, han var ut i torsdags iaf så det gör väl inget om han står idag, men håller det i sig längre så blir det inte bra.
Jalla är pigg och glad nu eftersom D är och rider honom två gånger i veckan. Han har skött sig jättebra så här långt och är allmänt pigg och alert. Kul! Vi får se hur allt utvecklar sig. I torsdags var de ut tillsammans med Earnie och L som brukar rida honom. Perfekt!

För nån dag sedan trodde jag min dator var på väg att säga upp sig helt. Rätt vad det var så ahde den tagit bort Spotify! Och varje gång jag försökte ladda hem det igen så varnade den för en trojan, vilket gjorde att jag helt enkelt inte kunde få hem det.
Så jag gick så klart och oroade mig massor. Sedan läser jag detta:
Spotify en trojan,
och får på så vis veta att nån SMART jävel på Symantec (mitt antivirusprogram Norton) tabbat sig och skrivit en virusdefinition lite för likt en kodsnutt i Spotify. YES!
Nu är det dock tillbaka på min dator tack och lov.



Hero of war

Så underbart bra låt, men fruktansvärd text....



Hero of war - Rise against

He said
"Son...Have you seen the world?
Well, what would you say
If I said that you could."

Just carry this gun.
You'll even get paid."
I said
"That sounds pretty good.

Black leather boots
Spit shined so bright
They cut off my hair
But it looks alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me

I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They tookoff his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me

I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

She walked
Through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So i lifted my gun
And i fired away

And the shells jumped
Through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed
With a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what they see
Just medals and scars
So damn proud of me

And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it's a flag that I love
It's the only flag I trust

He said
"Son...Have you seen the world?
Well, what would you say
If I said that you could."

Ny vecka väntar

Helgen är snart slut och det känns skit. Det är turbulent på jobbet och jag mår dåligt över det. Det sipprar ständigt ut energi ur mig och jag förstår inte varför man inte bara kan få lugn och ro och sköta det jobb man är där för att göra. Eller, som man VILL göra. Men så verkar inte verkligheten fungera tyvärr. Eleverna är underbara och där är det inget fel, men det är DEM jag vill lägga min energi på!!

Många elever matar ständigt in ny energi i mig och det är jag dem evigt tacksam för. Hemma kan man också fylla på med ny energi tack och lov.
Igår hade vi lite "kalas" eftersom J fyllde år i torsdags. Det fick bli budgetbjudning, dvs Tacos. Det är ju årets fattigaste vecka och det känner vi också av. Hur som helst var det trevligt!

Hästarna har också fyllt på energi! Hilding har varit ut på tur både lördag och söndag och skött sig fint! Han har fått pulsa lite snö också och det tyckte han var lite drygt. Hihi.


Vilken dag!

I dag fick jag ett minst sagt oväntat telefonsamtal. Det var Anki, Hildings ägare och uppfödare, som ringde.
Hon har alltid sagt att jag ska få Hilding när hans tävlingskarriär är över. Men nu hade hon och hennes S pratat om det ända sedan de var här och hälsade på senast, i princip. (Jag leasar honom nu).
Så nu ville hon berätta att hon hade pratat med STC och att det skulle komma papper hem till mig om att leasingkontraktet upphör. Hon ville ge honom till mig nu istället! Med tanke på allt jag lagt ned i både tid och pengar och att han har det så bra. Självklart också med villkor på att han fick stanna här livet ut. Och det SKA han göra! Han kommer inte i någon annans ägo! Det är ju vår bäbis!
Så nu är han MIN! Min alldeles egna Hilding! Eller, VÅR - J älskar ju honom lika mycket som jag gör så klart ;-)
Hon är för underbar Anki! Helt otrolig! Tänk vilket öde det var att allt egentligen blev som det blev från början... Det var helt klart en slump både att vi kom i kontakt med varandra och att Hilding hamnade här till slut.
De är underbara människor hon och hennes S, och allting har verkligen varit helt okomplicerat med dem ända från början, trots allt strul med Hilding.

Jag och J firade 10 år förra måndagen, och KUNDE vi ha fått en bättre 10-årspresent???? Dessutom är det J:s födelsedag imorgon! ;-)

TACK TACK TACK TACK!
Hilding kommer att bli vårdad som den pärla han är TROTS att han är en dumburk ibland!


Äntligen!

Ja äntligen har kylan lagt sig! Det är helt underbart att kunna "leva" igen! Det är svårt att beskriva hur "låst" man varit den senaste månaden (eller ja, nästan två månader). Idag var det -4 grader och helt underbart!! Alla hästar blev av med täcket imorse och de blev supernöjda vill jag lova.
Det var vackert som en tavla ute både igår och imorse, helt magiskt. På alla träd var det tjock tjock frost. Det var vitt överallt! Underbart! Jag skulle ha tagit kort tänkte jag, men som med mycket annat i min värld så stannade det vid tanken... *host host*

Och idag var det äntligen (hm) dags att ta tjuren vid hornen och ut och köra! Hilding var ett monster i stallet som vanligt men han var verkligen en klippa att köra idag. Vi skrittade bara men det var full rulle i skogen. Det var skotrar, fyrhjulingar, kälkar, människor, hundar mm. Om det är nåt som är skönt med Hilding så är det att han relativt skoter-säker. Han går på och skiter fullständigt i det han möter. Ok, om det är något konstig. Som idag när det var två killar med kälke efter skotern. Men de stannade och tog av sig hjälmarna så det var inte så farligt. Är det någon skoter som gasar på extra mycket i närheten kan Hilding bli lite "taggad" mer. Som att han också vill gasa haha. Men nej, jag är aldrig orolig när jag möter skotrar när jag kör Hilding iaf.
Vi träffade också på J och E i skogen som var ute och gick med sin lilla valp. De skulle kalla in den när vi kom, men se det ville den inte, så den sprang före Hilding en bit och ville inte låta sig fångas. Sen var den bakom Hilding och for en vända. Tur att han är van sånt och inte bryr sig. Han ville ju mer hälsa på hunden. Men hunden var nog lite busig där samtidigt som den var lite rädd för Hilding. Den sprang en bit och stannade, så när Hilding kom nära sprang den en bit igen och stannade haha.

Nej, lilla plutt-Hildingen, idag var du en dyrgrip må jag säga. Till och med strechingen (vilken vi inte kört på ett tag) gick helt smärtfritt! Han brukar ju trilskas och jävlas men idag tyckte han nog det var superskönt. Men man märker stelheten då han inte kan strecha ut bakåt.
Man vet aaaaldrig vad det blir för inlägg när man ska prata om Hilding och körturer...Det ÄR verkligen Dr Jekyll och Mr Hyde i ett!
Men idag var det:
Mammas pussgurka!!


Argt inlägg om pissmärren!!

Den här veckan har jag verkligen varit trött. Har sovit middag två dagar i rad!

Klumpen i min mage växer allt mer, nu gör det ont i mig på riktigt. Jag får fan magsår av att gå och lida med stackars Hilding. Idag var det lite droppen. Det är fortfarande snorkallt här. Tydligen bor vi i något "lä" just här, som de förklarade på vädret. Detta gör att det kan skilja över 20 grader mellan orter bara några mil från varandra.
JAHA?!?! Roligt som fan att just VI fortfarande  har temperaturer på under -20. Fatta, vi har haft det i över EN MÅNAD!!! Och under -15 i snart TVÅ månader. Jag har aldrig varit med om något liknande.
Vad ska jag säga....jag är för dålig för att ta ut hästen och köra när det är så här kallt. Dels för att man fryser, dels för att vi måste stå ute och sela på vagnen (vilket tar 100 år med alla remmar som ska på). Har man tur har man inte förfrusit sig innan man hoppar i vagnen. Jag tänker hela tiden - eller ja, SMHI säger - att det SKA bli varmare. Men icke. Det BLIR fan inte varmare!!!!
Nu har hästarna stått länge. Alla utom en pallar det.
Ok att hästen brallar när han är ute. Att han vill bocka, sparka och ha sig pga överskottsenergi. Ok att han också är en tok i hagen. MEN, det finns gränser.
Vi brukar ju sätta på Hilding grimma och hålla i honom i hagen samtidigt som vi slår ut klumparna under hovarna. Det är för att hjälpa honom så klart. Vilket han har noll koll på. Han ser det mer som en chans att få vara elak och dum på sitt revir. Ena sidan är han hopplös på. Han SKA inte lyfta på hovarna helt enkelt. Så är han pissmärr och slår med svansen och sparkar och har sig, slickar öron. BLÄ!
Men idag gick han för långt.
Idag skulle jag hålla och Jimmy skulle lyfta upp vänster framfot. Ja då tar hästkraken sats och går åt sidan och SPARKAR J! VA?! Tråd och hela köret gick sönder. Det var TUR att J stod så nära så att sparken inte hann "ta".
Så där har han gjort en gång förr när jag skulle ta av honom täcket i hagen. Vilket kräk!!
Alltså seriöst... Jag älskar den där hästen, ÖVER allt annat! Men när han beter sig så där, ja ord kan inte beskriva...

Nej, nu har det gått för långt. Han mår dåligt stackaren. Han gör ju det. Nu har det liksom blivit som att allt som räknas är maten och då tjurar han . Sen att han inte får göra nåt annat än att gå i hagen gör att det slår slint i huvudet på honom. Jag mår så jävla dåligt över det där så jag har såååå ont i magen. Fy.
Det funkar inte längre. Han måste ut. Så är det bara. Jag antar att jag får skita i kylan och ta tjuren vid hornen. (Bokstavligen!!)

Kyla försvinn!

Idag är det ca -25 ute. Vi har haft dagstemperaturer på mellan 25-30 grader de senaste två veckorna, med undantag för en dag tror jag det var. Innan det var det ca 15-20 i ett par veckor. Det säger sig självt att man är trött på denna extrema kyla. Jag lider verkligen med att se stackars Hilding sukta efter att få komma ut. Igår stod han och krafsade vid öppningen och till slut började han till och med bita och gnugga läppen på handtaget. Bäbisen. Han VILL verkligen inte vara i hagen mer. Jag förstår att han blir arg och grinig. Nästa vecka säger de att det ska bli mildare, ca 10-15 minus och då är det bara att sätta igång med träningen. Fy fan. Snacka om brist på vinterträning. Det är bara att gilla läget och komma igen.
Det konstiga är att det är BARA runt Dalarna som det är så här extremt kallt fortfarande. I Norrland hade de för sjutton plusgrader och tö!!

Bjuder på några bilder från jul-/nyårshelgen som varit.

Nemo fick ett stort ben av oss i julklapp:



Missarna gillar att ligga i fönstret nu när vi eldar så att elementen osar av värme:



Morbror och Älskling sörplar glögg:



Farmor och ena brorsan väntar in julmaten:



Brorsan med sin söta Madde:



Rocker:




Imorgon börjar allvaret igen. Eleverna är tillbaka och nedräkningen till sportlovet har nog redan börjat... hahaha!


Back to work

Jaha, ingen uppesittarkväll ikväll då. I morgon börjar allvaret igen och det känns tungt.
Ungefär lika tungt som att gå upp imorse. Vi hade en innetemperatur på 10.7 grader. Ute var det -31.
Mmmmmmm.....skööööööönt att ta av sig täcket för att mötas av en piskande kyla och en toalettstol med porslinssits. Ett råd - köp INTE en sån om ni ska köpa ny toalett! De är för jävla kalla må jag säga. Särskilt när toan befinner sig inne i ett hus med nästan minusgrader och is på insidan av rutorna. Men men, som jag brukar säga: "Nåja, vi har i alla fall en billig elräkning!"
Efter skräckbesöket på toan var det bara att packa på sig så mycket kläder man kunde och bege sig ut i stallet för att mata hästarna. Hilding med sina dubbla vintertäcken var som en tokig påtänd Stockholmare på mellandagsrea ungefär. Han sprang runt runt runt , sparkade, stegrade, rullade och ja gud vet vad. Det var tur att han inte rev ned hela hagen. Alltså, FATTA överskottsenergin. HUR?! Han får ju inte ens så mycket kraftfoder. Men stackarn var sååå varm under täckena. Men han fick av sig ett i alla fall.

Det sköna med att gå ut till hästarna en morgon med -31 på mätaren är iaf att det känns som himmelriket att komma in sen. Även om det bara är knappa 11 grader inne.


-22

Just nu är det -22 grader ute och det ska bli över -30 i tre dagar nu.
I Idre kunde det bli nedåt -44 !!!!!! Det är helt sinnesjuka siffror!!

Sötnos!

Åh, det gör ju ont i en att se den här söte lille parveln!
Läs om Wilhelm här:
Utrotningshotad - då dog hans mamma.

De har till och med "Varning för gulligt bildspel" Hihi


Hilding-rapport

Igår lyckades jag äntligen klämma in en körtur mellan de arktiskt kalla dagarna. Sån här kyla har vi inte sett maken till på evigheter, särskilt inte så lång tid i rad. Men igår var det bara -10 grader och endast lite blåst så det var faktiskt väldigt trevligt körväder.
Det spritte verkligen i Hilding, han VILL ju så gärna springa. Så han fick springa. Och han sprang. Egentligen skulle jag säkert ha tagit det lugnare men herregud, hästen döör ju av leda. Det var ju inte snabbt vi sprang. Han skötte sig finfint men baken åkte upp även denna gång och jag kan INTE fatta varför?! Han gjorde ju inte så hos sin förra tränare så jag börjar bli lite oroad över hans betende....
Det finns så många orsaker till varför han gör så.
1. Han vill springa fortare och blir arg när han inte får.
2. Han gör det av ren glädje för att han inte kan behärska sig.
3. Han har ont någonstans.
4. Han försöker skrämmas.

Nu bestämde jag mig iallafall för att jag inte skulle blir rädd och bryta av till skritt när han började utan att jag skulle fortsätta springa på och inte låtasas som nåt. Så jag röt i åt honom och sedan när han sprang fint igen berömde jag honom istället. Då blev han lite mallig och skärpte sig faktiskt hela vägen.
Men jag blir oroad. Samtidigt - OM han har ont så borde han ju protestera även i backen?? Där smärtan verkligen borde kännas?! Där gör han ingenting. Förmodligen orkar han inte eftersom det är uppförsbacke, smart som han är.

Han står också BARA och vilar höger bak. Aldrig vänster. (Det ger mig vibbar från tidigare hästar). Idag var han extra trött och när jag skulle massera honom bak blev han ASFÖRBANNAD. Jag fick lov att sluta. Men samtidigt vet man inte med Hilding, för han kan bli så bara man petar på honom på fel ställe, så det är så svårt att dra någon slutsats att han skulle ha ont på just ett ställe.
Jag är dock 100% säker på att hans muskler spökar nu. Särskilt i höger bak - knästräckaren. Han stampar hårt med det benet och med tanke på underlaget som var i höstas är det nog inte så konstigt om det blivit nåt där.

Men ja...samtidigt så sprang han ändå runt och tjoade i hagen idag. Och om han nu har så ont borde han väl vara stilla? Gahhhhhh. Jag blir galen!!!!!!!
Det finns en miljon saker på min "to-do-list" gällande Hildingen.
1. Ta hit kiropraktorn och få mig ett utlåtande.
2. Ta hit en massör. (Vilket är dumt på vintern eftersom H kommer mörda denne då han hatar att bli petad på pga håret).
3. Göra ett håranalysprov och se om jag blir något klokare. (Hans enorma hudkänslighet måste bero på nåt precis som hans nedrans grinighet just nu).
4. Åka på kliniken och göra en koll.
5. Sko om, med snösulor denna gång.

Summa sumarum? Ja, jag vill inte ens räkna efter. Har man tur går allting på under 10 000 kronor. Jippie!

Eller så är alla denna tjurighet Nevele Pride-generna som kommer mer ju äldre herren blir. Men nej, det ska kollas upp. Vi får se om kiron har vägarna förbi någongång så jag kan börja bränna alla de pengar jag inte har...

Som om jag inte varit negativ nog nu så ska det dessutom bli 25-30 grader kallt här DAGtid några dagar framöver och då vägrar då iaf jag att sitta och köra häst. Vaddå kontinuerlig träning?

*suck*

Bästa reklamen!

ICA har alltid toppat listan vad gäller de som nästan alltid lyckas bra med sina reklamfilmer. Men deras sista slår verkligen alla rekord! Den är så jävla grymt bra så det finns inte!! Snacka om att totalt driva med alla blåsta videobloggare! Det är så klockrent! Särskilt om man tänker på vissa videobloggare som verkligen låter exakt så som ICA-Uffe gör. Världsklass!!
Ordvalen, minerna och "mmmandet". Störtskönt!



För er som inte vet vad detta är en parodi på kan jag ge er ett av alla exempel som finns: