3½ weeks to go

Ja nu är det count down som gäller! Snart är det semesteeeeeeer, eller - sommarlov kan man ju också kalla det.
På fredag ska betygen för åk 3 vara satta så efter det kan man göra bokslut för den klassen. Det är en duktig klass så det känns inte det minsta oroligt att de ska ut i stora världen nu.

En sak jag önskar att jag hade i sommar är mycket pengar. Det är såååå mycket vi ska/måste göra på huset och det är såååå mycket jag vill göra med gården. Vi kan verkligen få en fin gård men till det behövs pengar. Mycket pengar. Inget vi har direkt.
Sen är det dags för sommarrenoveringen av hästarna. Det är tandläkarbesök, vaccinationer, hovslagare (visserligen med jämna mellanrum året om), kiropraktorkoll, veterinärbesök och sist men inte billigast - en sulky! Och efter det kommer den gudomliga höskörden som gör en många tusenlappar fattigare varje år.
Hur fan ska man ha råd med allt det??? Och lägg därtill allt annat som ska inhandlas lagom till sommaren.
Vilken dum idiot var det som sa att pengar inte gör en lycklig?
OJOJ vad jag hade blivit lycklig om det hade trillat in några mille på kontot. MUMMA!
Men jaja, solen lyser idag åtminstone.

Nej, nu måste jag snyta mig. Älsklingen har klippt gräset och det gillar inte min allergi.

Dyngsura!

Snacka om att vi fick veta att vi levde idag.
Under alla mina år som hästägare kan jag ärligt säga att jag aldrig varit ute och kört/ridit i värre väder än det jag råkade ut för idag. Och då snackar vi alltså cirka 20 år......
Regnet hängde i luften när vi begav oss iväg. J cyklade med mig och Hilding. Alltid trevligt med sällskap när man är ute.
Efter 10 minuter börjar det spöregna. Vi blev rätt blöta men det var bara en skur som kom då. Vi körde på och det gick kanonbra med en Hilding som var toppenglad. J väntade medan vi körde några repor i trav.
Sen....   sen öppnade sig himlen vill jag lova........
Först började det ösa ned...inte vanligt regn, utan riktigt riktigt hårt regn och så mycket att man inte såg framför sig knappt. Jag har en häst som hatar regn och springer in under tak så fort det regnar så jag blev faktiskt lite orolig för hur han skulle reagera. Men snäll och klok som han är bubben så klarade han av att jogga hemåt.
Det vore väl för väl om det hade slutat så, men när regnet byttes ut mot hagelkorn som var stora som pollykulor (typ) då var det inte roligt. Det gjorde ONT på kroppen kan jag lova, och stackars Hilding som inte kom undan. Man såg hur de stora hagelkornen smattrade över ryggen på honom. Det var en av de värsta hagelskurar jag någonsin skådat, och där ute var vi, tre pissblöta själar , mitt ute i skogen. Det var VIDRIGT. Jag var inte ens säker på att vi skulle komma hem helskinnade, jag trodde hästen skulle dra järnet men OJ vad snäll han var.
Vi som selar av och på ute kände att det knappt skulle gå att göra det i detta hällhaglande (det tar ett tag med remsele och slaggjord osv...) så vi slängde upp garagedörrarna hemma hos oss och körde in hästen i vårt bilgarage. Haha, helt sjukt.
Det var galet. Men vilken pärla till häst vi har. Han var så lugn och så klok trots att han säkerligen kokade inombords. Han stod inne i garaget så fint medan jag plockade av honom alla dyngsura saker. Det bara rann om oss och jag kände inte ens mina egna ben pga det kalla vattnet.
Tur att vi hade lite hästutrustning  hemma. Jag sprang och hämtade en grimma och ett grimskaft och så ledde vi hem Hilding till stallet. Då var han så morsk och busig så och gick och slängde med huvudet. Nästan som att han var överlycklig för att han slapp stå ute och bli avselad i det hemska vädret.

Efter att vi hade gjort klart Hilding så masade vi oss hem och jag kan säga att  till och med mina underkläder var dyngsura så då kan ni tänka er.  Vägen hem var låååång och efter vägen låg det drivor med hagel. Man kunde lätt bygga en snölykta av det om man hade velat.
Usch, ett tag undrade jag om vi skulle klara oss hem. Men en sån klok Hilding som var med på varenda not. Till och med när vi gick in i bilparken och körde in i garaget hahaha. Snacka om nödlösning.

Klippan Hilding!

Idag visade sig Hilding från sin allra bästa sida. Vi har ju rakbanan precis parallellt med järnvägen och det åker tåg där rätt ofta, bla stora tunga högljudda timmertåg. På träningspasset idag så kom det ett timmertåg precis när vi skulle gå över järnvägen. Vi fick stanna väldigt nära, men Hilding rörde inte en fena! Jag blev helt chockad måste jag säga. Särskilt som han varit lite skeptisk mot tågen och att vi aldrig ens varit i närheten av ett timmertåg.
När vi skulle gå över rälsen så blev Hilding jätterädd, förmodligen för att han redan när han satte hoven på träbron kände hur det skakade efter tåget. Det är väldigt farligt just där, för skulle hästen vända eller backa är det rätt kört eftersom det stupar rätt ned på varsin sida om vägen. Urdumt alltså. Men vilken pärla jag har! Han kröp som en ål tillslut över den läskiga övergången. När vi skulle hem var han lika rädd men gick över även där tillslut utan att dumma sig för mycket. Är man rädd så är man. För det var inget fjanteri, han var riktigt rädd.
Det var i alla fall en duktig och spring-glad kille och belöningen när vi kom hem blev 2 timmar på bete! Årets första riktiga bete för grabbarna. Det är så roligt att se deras glädje när de kommer ut i de gröna frodiga hagarna.

Grattis Norge

Grattis Norge, både på "födelsedagen" och till vinsten. Vet inte om jag tycker låten är så där himla bra men den svänger ju i alla fall. Jag gillade Turkiet, Island och Estland bäst! Bästa sångerskan var utan tvekan UK:s, men det blev liiiite för skrikigt till slut.

V75

Det blev en favoritbetonad omgång på Dannero idag. Mina skrällar dög inte alls idag även om det blev 6 rätt. Men men, inga pengar just. Trist.
Åh vad roligt det är att se rörda tränare som inte kan hålla tårarna tillbaka efter att deras häst vunnit ett lopp.
Stampings tränare Arne Andersson är 80 bast och han kunde knappt få fram orden bakom tårarna för sin häst. Så lycklig och rörd var han. Glädje!

Lördag och V75

Imorse väcktes jag av ett telefonsamtal. Klockan var 8.00. Det var en kompis till J som hade fått sin bil stulen. Eller, ja, det var två brudar som hade varit på samma fest som honom som hade snott bilen och kört som några galningar, på fyllan, genom byn. Så nu stod bilen strax nedanför oss, rätt in i en lyktstolpe. Roligt. Jävla idioter. Roligt för honom som nyss kostat på bilen X antal tusenlappar. Nu bedömde han att det skulle kosta ca 8-10K att laga. Nice.
Hoppas de puckade brudarna får sitt straff. Schyssta kompisar.

Det blåser som sjutton ute, och det kommer rejäla stormbyar. Det har varit sånt här väder i snart två veckor och man börjar ju ledsna på att träden nästan ligger böjda i backen. Men men, jag antar att det är så här det kommer att bli i framtiden. Klimatet förändras ju.

Jag väntar lite med körningen, det blåser alldeles för mycket just nu. Så nu blir det lite tv, V75 och så passar jag på att städa lite under tiden. Reklampauser är ju bra till nåt i alla fall!
Snälle Mammon kan du inte sätta 7.an åt mig idag då? Det känns som att det är "favoriter i fara"-dagen idag. Jag tror varken att Sahara Dynamite eller Teaser elegance vinner. Tveksamt om Sogo benito gör det heller.
Många fina skrällbud i alla lopp! Eller vad sägs om:
V75-1: 11 Verdi Hornline
V75-3: 9 Beanie MM (Eller Svanstedt eller Oskarsson såklart, Sahara i fara!)
V75-4: 15 Myllarbrau eller 5 Kvern foss
V75-5: 7 Party Time
V75-6: 12 Manos General
V75-7: 4 Junction

Det var skrällbuden det! Sällan alla de kommer att vinna men jag hoppas att någon av dem gör det, för det är riktiga korsdrag allihopa....

Sen hejjar vi på Sverige i kväll!

Gäsp

Uj vad trött jag är. Egentligen borde jag ha hoppat in i duschen för länge sedan. Dryyyyygt. Kan lova att kudden bakom mig ser skön ut..... Jag förstår mig inte på mig själv alltså. Varför sitter jag här och glor när jag bara vill sova?? Sen har jag precis sett en film också, som jag dessutom har på dvd, ändå fick jag "lov" att se den på tv. Jag är hopplös på att inte göra någonting nyttigt alls när jag har massor av måste att göra.

Nåja, det blev en rolig tur med Hildingen idag iaf. Först fick vi lov att slå på en sko. Och vet ni! Min käre sambo har lärt sig att slå på tappskor och blivit riktigt duktig på det! Lite instruktioner behöver han men han är ju både starkare och mer uthållig än vad jag är så guuuuud så bra det är att han lärt sig. HIHI! Han tycker faktiskt det är skoj också, och blir stolt som en tupp när han lyckats rikta och slå dit den böjda skon. Jag kan visserligen gärna slå på skon själv, men jag menar, vad gör man inte när en karl snällt erbjuder sig? ;-)
Hilding var på morsken idag och det var en fröjd att köra eftersom vägen var helt nyskrapad och fin. Åhhh, det är så härligt att springa på på en lång väg när den är så jämn och fin. Och så den där maffiga herren framför sig sen. Det är såååå kul! Hoppas han får vara frisk och fräsch och att allt går smidigt nu så vi kan kvala i sommar.

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen.
Goder natter!

Svenne Banan

Nya plågan?
Måste ligga jävligt mycket känsla och poesi bakom denna låt.

Nääää, jag skoja bara. Det ligger nog däremot mycket Jäger och Kosken bakom. Haha!
Grabben på 3.29 är spiknykter.......


Söndag

Idag har varit en lugn och skön dag. Mellan regnskurarna blev det en tur med Jallan. Det var strålande sol och helt underbart ute. 10 minuter efter att vi kommit hem störtregnade det.... snacka om tur. Samma gällde igår när Hilding fick sitt pass, det var lika underbart väder då, för att sedan bli tokdåligt.

Har precis suttit och spelat turre. Åkte nyss på plats 40 av 1100, fan, jag trodde verkligen det skulle kunna gå bättre idag. Men jag gick plus iaf! Vinsten landade på $350 vilket ju är ca 3000:- iaf. Men det är alltid så suuuurt eftersom det skiljer så oerhört mycket mellan finalbordsplatserna och platserna innan. Nåja. Man ska int va bittär.. . . . . . .

Idag tog vi årets första äckel-fästing på Pysen. Usch, jag hatar dem. Jag får spykänslor om jag råkar känna att katten har en på sig, så då får ♥ ta bort den, och spola ned den i toan. Äckelkryp! Det är fan en sanitär olägenhet.
Nu får katterna på sig Frontline och sen får de leva i sovrums-exil resten av sommaren.

Nu väntar duschen, och sen sängen! J har somnat i soffan sedan länge så det börjar väl bli dags att se till att han förflyttar sig till sängen så att han kommer upp i tid imorrn.

Natti!

Kärlek

Jag är lycklig lottad som har en sambo som verkligen gör allt för mig. Han ställer upp vad det än gäller, i alla väder (nåja, nästan då). Vi bråkar nästan aldrig, vi kan sitta i flera timmar vid köksbordet och bara prata med varandra, och fram för allt så kan vi skratta tillsammans. Utan honom skulle jag inte vara någonting. Han kan titta på mig med kärlek i blicken och verkligen innerligt säga hur söt eller underbar han tycker att jag är när jag gör vissa saker. Hur många gör det efter över 9 år tillsammans?


Mänsklig kärlek i all ära, men det som berör mig djupast inne i själen, och det som får mig att få en klump i magen mer än något annat, är när min Hilding beter sig på sitt allra mest kärleksfulla sätt.  Mina ögon fylls nästan av tårar när min kära Hilding möter upp mig i sin hage trots att jag är låååångt borta, eller som idag, när jag går hem från stallet och han följer efter så långt han kan - för att sedan stanna där hans hage tar slut - och där stå och kasta långa blickar efter mig. Dessa blickar som också följs av många skrikande gnäggningar. Så står han där och tittar och gnäggar och sedan står han kvar långt efter jag försvunnit ur sikte. Jag kan öppna fönstret i mitt hus (som ligger ca 200 meter från stallet) och ropa hans namn - och han visar sig och talar om att han är där.
Åhhhh, så jävla underbar han är min Hilding. Jag trodde aldrig jag skulle kunna älska en häst så igen efter Watte och Guinness , men OM den killen tagit platsen i mitt hjärta. Ändå finns en klump i mig och en rädsla att han en dag också kommer att ryckas bort från mig tidigare än av ålderdom.....HAN. Han är en kärlek, trots att han ger mig gråa hår ibland och att han också ibland beter sig på ett sätt som får ilskan att koka inom mig. Men är inte det också kärlek, så säg?

Sentmentalt och insiktsfullt så här en lördageftermiddag.....


Helg!

Äntligen är det helg igen! De är extra mycket värda nu när man har så mycket att göra och dagarna på jobbet är så stressiga.
Men satans perkele vad det blåser ute! Jag såg ute i skogen idag att det till och med blåst ned träd.
Igår var det sjukt dåligt väder, det stormade och haglade nåt så fruktansvärt. Man blev nästan döv av ljudet och man såg inte ett skvatt ut genom rutorna. Typiskt april-väder så här i maj.
Jaha, nu öser regnet ner också.

Idag är det tacos som står på menyn. Tänk att det funkar alltid! Enkelt att göra och dessutom går det snabbt.
Efter maten har jag en känsla av att jag hamnar framför tv:n. Jag tror faktiskt att jag ska se "Berg flyttar in" idag, det kan vara lite roligt att se hur Dregen har det hemma.
Känner jag mig själv rätt så är risken dock stor att jag hamnar vid datorn och de berömda pokerborden istället.....
Dessutom finns det en viss risk att jag börjar städa också, av någon anledning har jag störst lust att göra det på just helgkvällar. Herregud. Man är väl vrickad, bara att konstatera. Eller så börjar man bli gammal!?

Nåja, ha en trevlig kväll så länge!

Trapped...

Idag blåser det rejält här. Det blåser så mycket så att dörren till Hildings stall har blåst igen. Snöret som binder upp dörren hade gått av och då sa det nog bara pang så var dörren stängd. Så nu när jag skulle ner och ge hästarna lunch så såg jag bara tre hästar. Men jag hörde den fjärde. Stackars Hilding då, han stod inne i sitt kära stall - med dörren igenblåst. Han var inte smart nog att fatta att han kunde ha puffat upp den, nej då, han har stått där i ca 45 minuter och väntat snällt haha.

Bekännelsen

Amatörtränarens bekännelse denna vecka är: Jag har varit för trött för att köra häst på tre dagar!!

Hur jäkla cool är man om man somnar i sängen två eftermiddagar i rad?? Inte så värst, om du frågar mig. Men hey, that's my life right now.
Trött, utpumpad och lite mer trött. Jag är så psykiskt trött att mina armar och ben också värker.
Nej. Det blir bättre. Snart så. Det blir hårdkörning (läs: allt utom ordet hård) resten av veckan istället!

Förresten; det är faktiskt väldigt skönt att sova middag, för er som inte testat det.

Äntligen

Äntligen börjar uppsats-högen minska i höjd.....
Alla Nationella prov är rättade! Phuuu....
Det känns skönt att man kommit en bit på väg faktiskt. Jag ser ljuset!



Hökorgar är bra ibland...

Jag har haft några såna där fina blå hökorgar i gummi. Perfekta att lägga hö i när det är kletigt ute.
På det här kortet ser jag tre stycken fina blåa hökorgar. (En halvt gömd bakom Hilding).
Tittar jag ut i hagen nu ser jag ingen.
En hästbak har väldigt mycket kraft i sig, det ska ni veta.


Marknad

Det har varit en lång och skön helg med underbart väder och mycket utevistelse.
Den här dagen började med ett besök på Rättviks marknad. Det är nog en av Sveriges absolut största marknader. Som vanligt blev det till att slösa en massa pengar på en mängd onyttigheter. Färska munkar, sockermandlar, kokosbollar and you name it. Vad jag däremot inte kan förstå är att vi aldrig lyckas hitta stället de säljer Langos på. Typsikt. Så det fick bli en korv med bröd till lunch istället.

Efter marknaden fick jag lov att lägga mig en liten stund. Mitt huvud mådde inte allför bra. Under tiden jag sov så åkte J till Vikarbyn och kollade på en bil, så nu är det ännu mer knökfullt i bilar på gården. *suck*

Framåt kvällningen blev det en tur med Hildingen. Åhh, det är verkligen en fröjd att köra nu när det är så underbart väder. Man riktigt njuter! Det hade kunnat gått riktigt illa dock, eftersom vi gick ner i ett stort hål marken. Marken bara försvann under oss, det var helt sjukt. Tur att vi skrittade där. men den vägen där det hände - den är verkligen inte rolig nu, även om det börjar hårdna lite.
Nåja, Hilding fick sig en fin lerinpackning på hovarna men annars gick det bra.

Nu är det dags att burra ner sig i täcket innan man möter en ny vecka igen.....

1:a maj!

Röd dag betyder ledigt.
Det finns inte ord nog att beskriva hur underbart skönt och välbehövligt det är. Det är så galet mycket nu så att jag knappt hinner andas. Mitt köksbord svämmar över av uppsatser, prov och dylikt som skall rättas.

Solen gassar verkligen ute och det är helt klart varmaste dagen på året här i alla fall. Vi har varit ute i stallet. Både Jalla och Hilding har tappat sko nu igen. Vi slog på dem igen senast förra veckan och Jallas hov var lite sönder så nu får vi inte på skon igen. Det blir till att ringa hovis. Hilding ska vi slå på sko på ikväll, om det går. Häststackaren är heeeelt färdig nu och min planerade körtur ställde jag in. Orsaken - totalt urflipp i hagen. Han sprang och sprang och sprang tills han var alldeles blöt och stod och flåsade med en puls på jag vet inte vad.....Han har fått äta lite grönt idag och när han fick gå tillbaka till sin egen hage och lämna plats åt Jalla och Grällis så tog det hus i helvete. En Orsak till det var att Nemo också totalt flippade ur och tyckte att hästarna skulle bort från hans lekhage. *Suck*. Så det blev rodeo utan dess like och hunden fick sig en utskällning efter noter.

Så - alla hästar har fått sig en redig bit av motion i dag må jag säga. Helt gratis, utan att matte behövde slänga på nån sele.

Valborg för mig innebär en lugn och skön hemmakväll med poker. Helt mitt eget val. Min sambo däremot kom inramlandes vid midnatt, full som alika och det slutade med att han ramlade i köket.
Herregud.

Idag väntar grillning och säkert något gott. Jag har ju inte berättat att både jag och ♥ försökt hålla oss till den lite nyttigare linjen ett tag. J har gått ned 8 sjuka kilo på 1½ vecka. Jag är inte lika duktig, men väl 3 kg ned, trots att jag fuskat.

Nej, nu ut i solen!