Gott nytt år!!

Önskar er alla ett trevligt slut på året och ett GOTT NYTT ÅR!!


Tack Järvsöfaks!

Veni, vidi, vici.
Eller som vi skulle säga på svenska: "Han kom, han såg, han segrade."
Inte bara en gång, utan 201 gånger!

Jag pratar förstås om det magnifika unikumet JÄRVSÖFAKS som idag gjorde sin allra sista start i karriären. Efter nyår faller han för åldersstrecket och får således inte tävla i Sverige mer. Både jag och ♥ har suttit framför ATG-live ikväll och tittat på showen som både Rommetravet och Järvsöfaks bjöd på. Han började med en specialdefilering i takt med Europes The final countdown och dagen till ära hade hans vanliga nummerbricka (nr 3) bytts ut till nummer 200. Under defileringen fick han också ett särskilt strålkastarljus som följde just honom.
Under loppet blev till och med speakern alldeles lyrisk och gick ifrån allt vad "normalitet" som speaker innebär. Det fanns bara EN i loppet och jag tror ingen av de andra deltagarna hade något emot att vara statister denna kväll. Samtidigt som loppet gick spelades också Sarah Brightmans Time to say goodbye. När Järvsöfaks svängde upp på upploppet var det i en klar ledning och redan ett par hundra meter från mål bad speakern alla att hurra för stjärnan med ett fyrfaldigt leve. Jag kan tänka mig att inte en enda av alla de människor i publiken, frös i detta ögonblick trots den 20-gradiga kylan.
Det var magiskt allting. Så perfekt. Och Rommetravet hade verkligen ordnat det så otroligt bra.
Både jag och J satt framför datorn med tårarna rinnande. Allting var bara så vackert.

Nu börjar Järvsöfaks nya karriär som pensionär och fortsatt ambassadör för svensk travsport. Vem kan mer förtjäna den rollen än honom?




Uppdatering

Det har blivit lite tamt med uppdateringar på slutet som sagt....

Julen har varit trevlig med mycket god mat och många fina paket. Tyvärr har det varit så satans kallt så det har inte blivit så där jättemycket utevistelse som man kanske hade tänkt. Nu har vi nyss varit på tur med Hilding. När vi kom in visade termometern på -13 grader. Och gissa vad! Jag glömde att ta på mig vantar när jag körde!! Det gick bra ända tills vi skulle springa eftersom det drog extra kallt då. Hilding gjorde inte saken lättare eftersom han visade mig undersidan av sina bakhovar TVÅ gånger. Det är först gången som han verkligen sparkat upp så högt. Alltså, jag vet egentligen inte varför han gör så men ibland blir han ju alldeles till sig när vi ska springa. Han kniper svans och ska slå. Men oftast hotar han mest, dock inte idag. Vi joggade låååångsamt eftersom underlaget var lite lurigt. Sen fick han dock springa på liiiiite mer, efter en kurva såklart. (Not so good) Då blev han skogstokig och sparkade bakut två gånger. TUR som fan att jag faktiskt har den där slaggjorden. Han vill liksom springa fortare än han får och sen kan han inte kontrollera sig när han vill så mycket. Vi får se om han blir bättre sen när vi får lite mer rutin på allt. Han gör ju det inte för att vara dum, men det är inte så jätttteroligt när han är så där. Men man kan ju inte annat än älska Hildinggubben ändå Han försöker ju bara tala om att han är redo för mer än matte tror...*host host*

Snart är det nyår och jag ska nog avlägga ett nyårslöfte i år med.
Förra året gav jag mig själv ett löfte ( i det tysta) och jag höll det!! Det var att jag skulle ta tag i det där med tandläkaren och verkligen gå dit en gång för alla. Och det gjorde jag! För första gången på över 10 år!!
Det är nog första gången jag har hållit ett nyårslöfte till mig själv tror jag.

Ska ni avlägga några nyårslöften?


Snaaart jullov!

Nu har jag varit dålig på att skriva här igen. Men nu så! Skriva är i princip det enda jag kan göra för att kommunicera just nu. Efter den där julfesten blev jag så klart sjuk (jag som nästan aldrig är sjuk). På måndagen jobbade jag hela förmiddagen men sjukskrev mig från 12.00. När jag kom hem visade termometern att jag hade feber och jag hade så jävla ont i ryggen och armarna. Först trodde jag det berodde på körturen dagen innan. Hilding skötte sig nämligen inte exemplariskt. Jag satt på helspänn hela tiden och tänkte att det skulle gå i skogen. Men - värken berodde nog enbart på någon typ av influensa. Feber hade jag visserligen bara en dag men det övergick i örvärk och ont i halsen. Nu har jag INGEN röst och har inte haft sedan i torsdags. Jag plågade mig igenom de viktiga lektioner jag hade torsdag-fredag men sista lektionen var det inte många ord jag fick fram. Eleverna tyckte nog jag var galen som ens gick dit men jag gjorde det enbart för deras skull! Dels för att de skulle ha ett viktigt prov och för att jag personligen skulle se till att de fick tårta (skolan firade 50 år) trots att de skrev prov. Det är det där som är nackdelen med yrket - en del (läs:jag) tenderar att bli alldeles för lojal och "mammig" (vet inte om det är rätt ord, men jag hittade inget annat). Jag hade ju bara mått dåligt om jag inte hade kommit då jag hade lovat att ställa upp för de goa eleverna.

Nåja. Den här veckan har det alltså inte blivit någon körning. *dåligt samvete* Vet inte om det hade blivit det ändå eftersom det har varit 15-20 grader kallt hela veckan. Det toppades i fredags då det var -27. Hilding hade ett täcke på sig och var varm under det men mammig som jag är kunde jag inte låta bli att pyllta på både honom och Jalla ett fleecetäcke under. Hilding fick dessutom det med hals! Han var arg på mig dagen efter. Jag var ju så trög så jag inte fattade att HAN numera är den mest hårdhudade killen i stallet. Det känns iaf skönt att veta att han LÄTT klarar av -30 med ett täcke+fleece under, eftersom han är ute dygnet runt. Ändå har han inte så mycket päls. Men fryser - det gör han aldrig nu för tiden. Kanske kan det bero på att han äter så mycket hö så att han snart ser ut som en gående luftballong. Han som var så fin när han kom hit. Förlåt Anki!!
Men det är för ett i slutänden - gott ändamål. Det är en riktig hårhudad tiger som ska komma ut på banan. (En gammal tiger) Hoppas vi ÄNTLIGEN kan få träna på nu. Det är ju först nu efter sommarens balltramp som vi kunnat träna på på riktigt. Jag vet inte hur många balltramp som satt stopp för träning för den där, men det i somras var klart värst. Suck. Jag skäms. Men jag ger mig aldrig så vi kämpar på!

Två dagar kvar till julledigheten. Underbart.

Julfest

Igår var det julfest i Rättvik. Vi var på Rättviks bowling och krog med pappas (och J:s) jobb och det var god mat och Svenne Rubins som underhöll. De sistnämnda är väl inga jag normalt sett lyssnar på men någon låt är det lite röj i. Hur som helst var J chaffis (KORS i taket!!) vilket fick många att vilja ta fram febertermometern haha. Då passade jag på att beställa lite ur baren eftersom det var fri bar hela kvällen på Vinäs bekostnad. Det blev någon god drink, cider och en hel del Smirnoff Ice :) Trevligt!


Ljuva helg!

Äntligen helg igen!
Nu väntar en lunch samt en tur med Hildingpojken innan det är dags att hemma och fixa sig inför kvällens julfest.
Ute är det gråväder som vanligt och man kan inte tro att det snart är tredje advent!
Rätt sjukt egentligen men de säger ju att när oktober är så kall som den varit i år så blir det en mild vinter. Dock hörde jag på radio i går att de LOVAT att vi ska få en vit jul....vi får väl allt se. Kylan får gärna hålla sig borta. Det var kallt någon natt förra veckan och eftersom vi var rädda för att vattnet skulle frysa så fick Hilding och Earnie stå inne då. Men hujjedamig vilken surputt Hilding var. Han var som ett galet sto inne i boxen bara för att det Earnie stod bredvid. Det är ju Hildings stall!! Men när Hilding står på gången och Earnie är i boxen då är Hilding som ett lamm, men så fort att han kommer in i "sin" box och det står en oinbjuden boxgranne bredvid så kommer Hulken fram!
(Wow - det rimmade ju till och med! Perfekt att få in rimmandet lagom till jul ;-) )

Så här såg det ut i januari, på den sista bilden är det nästan -30 grader:




Uppdatering!

Jag är lite seg på att skriva för närvarande. Det är väl brist på energi åt alla håll. Men det kommer snart!

Igår - SM på Svenska Spel. Jag lyckades sluta på en 37:e plats av 2038 deltagare och jag fick ca 12 000. Fint så lagom till jul!! Tyvärr är det ju som vanligt, att man är såååå nära riktigt stora pengar. 36 pers ner till en miljon, när man överlevt 2000 stycken. Men någon gång kommer den att sitta där, hoppas jag. jag är iaf nöjd med min extra månadslön i spendermånaden december. Det första jag gjorde idag var att gå till affären och köpa massor med mat och gott utan att tänka haha.

Snaaart är det jullov! Då ska det tränas häst i första hand, det vill jag lova!