Hemma idag...

Ja, idag är jag hemma från jobbet. Jag har antingen åkt på magsjuka eller så har jag ätit något olämpligt. Jag har haft så ont i magen så jag trodde jag skulle gå sönder. Vaknade 4 i morse och har inte sovit sen dess. Jag var väl iof inte så nyttig igår, men av pizzan till middag åt jag kanske en femtedel. Däremot gjorde jag sen nån dip av turkisk youghurt som jag skulle smälla i mig. Det är väl inte heller så nyttigt....  Så vad som ligger bakom min urkass mage idag vet jag inte. Jag är däremot väldigt känslig. Just nu dricker jag lite Brämhults hallonjuice så det märks nog ganska snabbt om det är magsjuka eller inte.

Om jag får kraft så ska jag nog passa på att titta på de nationella proven som en av mina klasser gjorde förra veckan. De ska snart ha betyg så det där är lite sista rycket för dem.
Hoppas också att mitt examensbevis dyker upp under veckan så att jag äntligen kan få min fasta anställning.

Sen är det valborg! Hoppas jag inte är sjuk då....

Nå, vad ska ni hitta på under valborg?

Söndag

Vi har bestämt oss för att sätta igång Jalla nu. Han har blivit så försakad den stackaren.... :( Så är det när man är tidsoptimist och tror att man ska hinna allt hela tiden. Nu har vi tömkört honom två dagar på rad och han har väl skött sig si så där. Han har ju en tendens att hela tiden lägga tungan över bettet. I går hade vi inget tungband så så fort han lade över tungan blev han vrång och bångstyrig. Klart som sjutton, det gör ju ont. I dag satte vi på tungband, men då blev han nästan värre. Jag tror det blev lite snett och vint, plus att han mixtrade så med tungan så jag tror den blev krokig i det där bandet. Så vi fick ta av det. Nästa gång får jag testa nåt annat. Jag ska dock inhandla ett gäng band, för den där går inte att ha bett på om man inte sätter fast tungan..... tråkigt.
Det är mycket som måste "fixas" med Jallapojken. Ryggen är prio ett. Han var ju katastrofal i den när han kom till oss och det var inte säkert han skulle bli bra. Han fick en behandling, men sen blev vår toppen-kiropraktor sjukskriven. Länge. En annan kiro menade att hästen var bra i ryggen, men jag tror inte riktigt på det. Så nu ska tid beställas.
Det andra som måste åtgärdas är hans tänder och ev. luftvägar. Han är ju såååå jobbig med sitt huvud, det kliar och kliar och han frustar och fnyser. Det är som att han skulle ha ett fågelbo i näsan....
En annan sak är också hans fläck i ena ögat. Jag börjar misstänka att det faktiskt kan vara så att hans syn är nedsatt. Kanske är det även därför som hans hörsel är så otroligt över-bra. det är ju så att om ett sinna är nedsatt så kompenserar man med nåt annat.
Sen har även hela ena sidan full med knottror och bulor. VI behandlar detta och får se om det ger nåt resultat.
Han kommer även att få en renande kur med antingen "rena", "gurkmeja" eller "maskros". Jag har över 20 flaskor med jox som är från Alyose.

Hilding har tränat bra denna vecka. Lugnt men bra. Två av dagarna har han också farit runt som en skottspole i hagen. Totalt väck. Den ena dagen var igår då vi gick med Jalla. Då sprang H i full fräs runt, runt, runt och upp och ner i hagen. I dag orkade han knappt röra sig. Det blev nåt halvhjärtat försök i lugn samlad galopp och en repa mycket lugn trav . Hahah. Man ska inte ta ut sig för mycket, men det förstår han inte alls.....

Nu ska jag nog ta mig i kragen och sätta ut lite saker på tradera. Jag har tänkt det i flera månader, ja säkert ett år, men seg som man är så ligger sakerna bara i förrådet och gör ingen nytta.....

Sen blir det mat! Vad har jag dock inte tänkt ut än.....

Tjolahopp!

Fredag igen! Jag tycker veckorna går fort nu!
Som vanligt är fredag en skön dag för mig eftersom jag bara har en lektion mellan 8-9 och jag slutar runt 11.
Efter att jag slutade idag var jag nere på stan en sväng och fyndade lite i en butik där det var 60% rea. Jag köpte en stekgryta, vilket jag inte har haft förut. Det är en sån där djup stekpanna med lock till som man kan göra underbart god helstekt fläskfilé i. Mums! Den hade kostat nästan 600:- och var nu nere i 220:-. Då passade jag på, för jag vet ju att jag aldrig skulle köpa den om den kostade 600, och de kostar ju alltid runt det så....lika bra. NU har jag en iaf.

Jag och Hilding har varit ute och motionerat idag. Han var pigg och kvastade som en tok fast vi bara "joggade". Eller mja, "jogga" vet jag inte om kan kalla det. Hilding har ett väldigt stort kliv så han har lite svårt för det där med jogg. Han är hård i munnen och vill gärna springa på så det ryker.....Hade han fått göra det så hade nog säkerligen endast mått bra för stunden....

Efter körturen så strechade vi. Hilding är ju lite utav en problemhäst att strecha. Dels pga sitt humör och dels pga utav att han helt enkelt inte är van det. Anki har ju sagt att Hilding inte väl är hästen man vill strecha efter man kört....ähum... Idag skötte han sig superfint! Bakbenen gick kanonbra att strecha och fram lyfte han nästan själv nu. Han börjar verkligen fatta vad det går ut på. Han är dock fortfarande mer trilsk i vä. bak än höger. Det kan bero på att han kanske har ont där, eller helt enkelt är extra stel där. Det är ju benet som han tar ett liiiiite kortare steg med......

Nej,nu blir det lite tevetittande!

Ha en trevlig kväll!

Insider - Hästskojare

Usch, det var jobbigt att se på Insider. Främst för att de visade när de avlivade en häst med bultpistol. Det framkallade en massa obehagliga minnen och jag satt verkligen och stortjöt i soffan.... jag såg knappt nåt för alla tårar..... Inom en period på ett år har jag ju själv fått lov att ta bort två trasiga hästar...och att se allt det där; hur hon borstar sin älskling och gör honom fin, sätter på honom täcket....pussar honom en sista gång, och sen låter killarna gå iväg med honom... usch...
Den mer irriterande biten var den ohyggligt falska människan Linda Larsell som folk blivit varnade för många gånger vid många tillfällen. Hon säljer hästar som är skadade, som fullt friska och tävlingsbara hästar. Och har dessutom mage att sitta och bortförklara allting. Vilket bedrägeri, och vilket djurplågeri! När hon sedan inte hade fler bortförklaringar och ge, har hon mage att gå till personangrepp på en person som inte ens befinner sig i studion tillsammans med dem. Där finns en mamma som har köpt en skadad häst av LL. Mamman menar att LL inte borde få ha häst för hon inte kan sköta dem. Då häver LL ur sig " Jag sköter då mina betydligt bättre än vad du och din feta dotter gör iallafall" Detta alltså kommet från en person som knappast mäter sig i den undre gränsen av BMI själv.....
Så jävla lågt så man mår illa.
Snacka om att få respekt med sig.
Not.
Jävla bitch. Hoppas hon snart får förbud att hålla på med den skit hon bedriver, för rent mjöl i påsen har hon då knappast. Och att ge sig på att kommentera någons barn, som inte ens finns i närheten....ja det behövs inte ens kommenteras.
Skäms på dig vidriga människa!

(Jag drar mig inte för att lägga ut namn på personer som redan figurerat i offentliga utredningar. Det är heller inte förbjudet eftersom detta är ett blogginlägg, där det är fritt fram för åsikter. Har man dessutom betett sig så här så vill man att så många som möjligt ska veta vem man ska akta sig för. )

Vad glad man kan bli av komplimanger!

Idag fick jag en komplimang som gjorde mig väldigt glad. Jag hade haft utvecklingssamtal med en tjej och hennes mamma. Efteråt när de skulle gå så sa mamman att hon tyckte jag var så himla bra, så professionell. Hon ville verkligen poängtera det. En stund senare frågade en kollega till mig om jag haft utv.samtal idag, för han hade hört när han gick förbi att de hade pratat så gott om mig.   Tänk vad sånt kan göra en glad! När folk verkligen talar om sina positiva tankar till en. Det kan göra så mycket! Speciellt när man är ganska ny och liksom inte har så mycket erfarenhet. Då är såna komplimanger guld värda. Då vet man att man i alla fall gör nånting rätt!
Ibland behöver man bara säga något litet för att förgylla en persons dag. Några ord kan ha väldigt stor betydelse även om man inte tror det själv :)

I går var Marit och barnen här och hälsade på medan min J fixade deras bil. Vi satt och snackade lite skit, fikade, pysslade lite i stallet, och sen avslutade vi kvällen med en pizza. Det är ett sätt att märka att våren är här på - man kryper ur sitt ide och börjar umgås mer med sina vänner. På vintern hinner man ju knappt då man ska hinna med jobb, hem och hästar. Fast man kanske inte anstränger sig nog.....

I dag är det varmt och fint men det blåser kallt. Jag kanske hoppar över körningen idag för mitt huvud värker och det blir bara sämre av blåsten. Då kanske jag inte kommer upp till jobbet i morgon istället. Fast jag har ju iof sovmorgon :)



Vattnet har tinat!

Ja, igår tinade vattnet i stallet! HURRA! Det fryser nämligen om det blir för kallt och då får vi kånka hinkar från garaget ca 60 meter bort. Det låter kanske inte så mycket men tänker er själva att kånka nästan 100 liter vatten om dagen....det blir lite det.

Det var sååå skönt att köra idag, och H var som ett ljus! Vet inte vad som har flugit i honom, om våra små "övningar" gett resultat eller om det helt enkelt är så att han är lite loj nu när han fäller pälsen. De brukar ju bli det.

Förra veckan tvingade jag på mamma One Tree Hill-boxen, hehe. Jag tänkte hon kunde börja titta lite, hon som gillar serier med intriger. Nu har hon redan sett 5 avsnitt och är fast! Nu kommer hon aaaaaldrig ur OTH-träsket. Har man väl hamnat där så är det som klippt och skuret från en gammal Eagles-låt..... "you can check out any time you like, but you can never leave......"
Jag har iaf fixat hem de första 6 avsnittena av säsong 5 så nu ska här tittas! Det fanns även fler, men jag har inte hunnit så långt än.....

Satt och kollade på lite gamla kort och då såg jag att det hade börjat knoppa på träden den 30/4 förra våren. Det var tidigt då!

image48

Och den 7/5 såg det ut så här: (Linslusen Hilding vill alltid vara med)

image49

image50


Nä, nu är det dags att fixa käk! Det blir lite sent med sånt nu när man kan ut och köra på kvällen.
Ha en trevlig kväll!

Som sommar!

I dag har det varit underbart väder även om det blåst lite kallt. Vi har suttit ute och solat och sen var vi på promenad med Hilding. Vi har ju sagt att vi ska promenera en gång i veckan ute i skogen eller i brant backe så att han ska få träna rygg och bakknän på andra sätt än bara vagn. Detta för att han måste stärka sig. Och eftersom han inte är inriden och dessutom inte skulle klara av att bära en ryttare med sin veka rygg så är detta ett bra alternativ.
Det jobbiga med H är att han är så himla ouppfostrad ända sen han var fölis. Därför kan han ibland vara jobbig att promenera med. I dag ändrade vi om lite i fästningsanordningen till tränset så han mer skulle göra illa sig själv om han bråkade. Det funkade klockrent. Han var som ett ljus! Detta trots att han stått två veckor!

Så här såg det ut innan vi promenerade i väg:

image46


image47

Det är en lite tufsig häst som ni ser. Han håller ju på att fälla sin vinterpäls så det är ju inte direkt den mest fördelaktiga årstiden att ta kort på.....

NU ska jag iallfall plocka lite här hemma. Det börjar bli dags att vårstäda! Ut med det gamla och in med det nya....typ....
Sen blir det till att slänga på lite kyckling på grillen och avnjuta den med en god sallad. SLURP!
Grilla är något jag skulle kunna göra varje dag alltså! Det är såååååå gott!

Så - har ni börjat vårstäda nåt än?

22:35 piiip

Det är vad klockan är nu. Det blev ingen rysare det där Olympiatravet. Det blev ungefär som en lam hockeymatch där ena laget inte ens har någon målis... Ett av sveriges största lopp, och ingen vill ens ge Svanstedt en match. Nåja. Acclaim gjorde det bra som 4:a iallafall! Och ingen skugga kastad över segraren Torvald Palema. Han var som bäst när han skulle. Heder åt tränaren som tog alla pallplatserna. Halleluja!

Vi har varit hos mam och pap och grillat ikväll. Perfekt väder blev det på kvällskvisten också!
Sen hejjade vi på vårt MORA i Körslaget! De rockar fett, och jag tror på Brolle och Cans i finalen!

image45
Bild: tv4.se

Olympiatravet

I dag är det dags för Olympiatravet på Åby!
Det känns som att det är många kandidater till segern, särskilt som att Åby även har Open Strech.....
Ryktet går att fransosen sett lysande ut i veckan. Adams Hall är favorit, men varför väljer Svanstedt att köra Torvald Palema? Kan han verkligen slå en Adams Hall i toppform? Min egna favorit är som vanligt Acclaim. Vilken hedershäst. I dag får han nog dock svårt.....
Personligen anser jag Going Kronos och Opal Viking vara de bästa hästarna. När ska folk och speciellt media inse hur bra Opal Viking är? Det känns som att vad han gör så är det inte nog......
Triton Sund spurtar som en kanon varenda lopp och blir säkert farlig han med.
Colombian Necktie besitter en enorm kapacitet men det är sällan som han faktiskt får till det.


Av 10 startande är 8 med och gör upp om segern! Spännande!

Going Kronos
image44
Bild: Atg.se

All alone

Helgen är här och just nu sitter jag ensam i vårt lilla hus eftersom älsklingen jobbar. På veckorna jobbar han ju på pappsens företag men sedan några månader tillbaka har han även ett extrajobb. Det är ett jobb som min morbror hade innan, och när han slutade så frågade han om inte J ville ta över det. Det kunde han helt enkelt inte säga nej till. Han jobbar ett dygn varannan helg som vik. vårdnadshavare till en 16-årig helt vanlig kille. Det är ungefär som en bror eller kompis att ta hand om. Detta får han ut 5000 på varje månad efter skatt, vilket är otroligt bra för att eg. inte göra "någonting". Eller ja, iallafall inget annat än vad han skulle ha gjort om han varit själv.....

Så, jag har precis ätit en bakad potatis med räkor och creme fraiche, vilket var mumma. Så nu är jag så mätt så jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag som hade tänkt plocka lite. Det orkar jag då rakt inte. Jag har tvättat och hängt tvätt, det får duga för i dag. Haha. Jag tar en liten poker nu istället....

Hur vet du vem personen bredvid dig är?

Vi lever i en sjuk värld.
En värld där vi egentligen inte har en aning om vad det är för människor vi möter varje dag.
Vem är personen som kliver på bussen en hållplats från dig varje dag?
Vem är personen som passerar med sin bruna lilla hund förbi ditt fönster varje dag?
Vem är personen som leende tar emot dig i affären varje dag?
Vilka är personerna som glatt välkomnar dig på jobbet varje dag?
Vad döljer sig egentligen längst ner i hjärtats djup på din bäste vän?
Vilka hemligheter bär din käresta på, som denne inte delar med dig?

Vi vet så lite så lite om vår omgivning och personerna runt om oss. Fallet med den stackars Engla och tillsammans med henne alla andra offer som dagligen kommer i vägen för en sjuk människas begär, det säger mycket.
Att sakna den spärren som gör att en människa oftast inte är kapabel att beröva någon dennes liv. Vem saknar den? Kan vi se det, om vi tittar djupt in i ögonen hos folk? Kanske, kanske inte.

Ibland är det så små marginaler som gör att någon faller offer för en sådan sjuk människa. Varför skulle Engla cykla hem själv just denna eftermiddag. Varför skulle denne avskyvärda man passera förbi henne just denna minut. Varför?
Vad som också är skrämmande är de människor som faktiskt fått med både Engla och den röda bilen på bild. Det är helt sjukt. Hur stora är de chanserna att någon mitt ute i skogen just köpt sig en ny kamera och råkar befinna sig på just detta ställe där det är på väg att begås ett brott? Hur stora är chanserna att dessa personer tar kort på både offer och gärningsman vid två olika tillfällen?

Allt detta säger oss med vilka små marginaler vi lever våra liv.
Hur varje steg vi tar kan vara avgörande för hur vår morgondag kommer att se ut.

Allt detta säger oss också att vi inte har en aning om vem som står framför oss i hamburgerkön. Vi har ingen aning om vem som levererar posten till vår brevlåda  varje morgon eller vem som skrattar gott bakom oss i biosalongen.
En del personer som kände denna hemska människa som berövat Engla och fler därtill livet, säger att de är helt säkra på att han aldrig skulle begå ett sånt här brott. Det är inte "han".
Men hur väl känner de sin vän?

Hur väl känner vi oss själva?

Lördagkväll

Nu är klockan snart midnatt och vi har precis avslutat en trevlig kväll med mina föräldrar och min bror. de var här på middag och vi trotsade vädret och grillade fastän det inte var passande väder. Men - allt blir vad man gör det till! J har somnat i soffan som vanligt efter några glas vin och några öl. Så nu ska jag passa på att avsluta kvällen med lite poker! Hoppas att jag har koncentrationen som krävs i dag. Känner mig lite trött och då borde man egentligen inte spela, men lite sugen är ju allt så....

Hoppas vi får se lite vår här nu ska jag och Hilding kan inviga hans sommardojor! ♥

VILKEN rysare.....

Åhhhhh så grymt spännande hockeymatchen mellan Mora och Rögle var i dag. FAN att det blev som det blev nu när Leksand vann över Malmö också. Fast å andra sidan så har ju Mora haft många chanser att avgöra,men idag spelade de ju verkligen med kämparglöd! Men nog måste jag erkänna att det gör lite ont i själen när de förlorar så snöpligt dessutom...... :(
Men nåja, det går fler tåg....får vi hoppas....

I dag fick jag äntligen de där jäkla skattebeskeden. Har väntat som en tok på dessa, haha. Jag fick tillbaka över 10k det gör en verkligen glad! Älsklingen fick tillbaka ungefär hälften av det + det för resorna då. Så där blir det när man har massa huslån och räntorna är skyhöga, då får man tillbaka lite extra på skatten. Alltid nåt!

Söndag

Söndag och riktigt aprilväder ute. I morse var det vitt ute, men det har regnat bort nu.
I dag ska jag sätta mig och rätta lite arbeten som eleverna har gjort och betygssätta dessa. Läsåret löper mot sitt slut och om några veckor kommer jag att sitta med 70 uppsatser att rätta! Så de lov vi har, tro mig, de har vi jobbat in några gånger om. Jag fasar verkligen för där rättningen och jag hoppas att jag har hunnit undan allt annat innan det för det lär bli några sena nätter med det där.

J jobbar den här helgen och det är så tråååååkigt när han är bort 24 timmar på rad. Huset blir så tomt även om vi har två katter som lever om. Längtar tills han kommer hem för då kan vi avverka ännu ett avsnitt av One Tree Hill. Det är nog den bästa serie som nånsin gjorts, eller nej, ta bort "nog". Det är den bästa serie som gjorts! Vad ska man ta sig till när de slutar spela in den. Längtar tills 5:e säsongen kommer ut på box så man kan köpa den. Sen lär det väl dröja nåt år innan säsong 6 kommer till Sverige. De har väl inte ens börjat spela in den än tror jag.

Vi måste verkligen åka och kolla upp Jalla med hans konstiga huvudryckningar nu. Jag börjar faktiskt misstänka att han är allergisk mot damm. Det är det enda jag kan komma på. Det sitter i näsan det märker man, för han ska hela tiden klia den och han frustar och fnyser och slänger med huvudet som om han hade tics. Att det skulle vara det där Headshaking Syndrome stämmer inte eftersom han inte är märkbart sämre när det är sol. Det stör honom nåt så fruktansvärt i allafall och jag tycker de borde kunna se sånt om man åker in med honom.
Han har dessutom en fläck på ena ögat som jag orolig för.....det är som en suddig centimeter-lång grej som sitter på hornhinnan på hans vänstra öga. Vem vet om den gör att han ser sämre? Nåt borde den ju iaf göra med hans syn...... Lille pluppen.....


Helg!

I dag blev det en tidig dag. Jag hade en lektion med min elklass och sen åkte jag hem . Fredag är min kortaste dag och det är verkligen skönt! Man får lite extra helgkänsla redan på torsdagen. Hoppas att jag får ett bra schema även nästa år. Ska bli spännande att se.
På söndag ska jag ringa hovis och hoppas att han kan komma och sätta sommardojjor på Hilding iaf. Han är viktigast. han är nog den som lider mest av att ha brodd så de ska av! Så här tidigt är det dock sällan man kan byta till sommarskor. Längst in i skogarna är det fortfarande is, men jag kör hellre här runt i kring då tills det tinar upp.
Vi har kört varannan dag nu och det är en liten (eller stor) piggelinus man kör. Han är så rolig. Han kan gå hur cooollugnt som helst och sen rätt vad det är så hoppar han till och viker sig dubbel för nån stubbe som solen råkar lysa konstigt på. Det är verkligen som att stubben säger : BU! haha

Raspa tänder och vaccineras måste det också göras. Det ska tas tag i omedelbart. Hoppas att M kan komma hem och göra det. Ska ringa henne och höra iaf. Annars får vi åka ner till R-vik för det gör jag då hellre än att ta hem distriktaren.

En ska som är jobbigt nu är att man inte vet hur man ska klä sig. Det är varmt, men samtidigt kallt när man sitter i en vagn och ska köra. det är för kallt för sommarkläder och för varmt för vinterkläder, och jag har väldigt dåligt med "mittemellan" -kläder. Får ta och se över vad som finns.

Trevlig helg allihop!