Torsdag

Äntligen en långhelg!
Det var såååå skönt att sova länge idag!
Dagen har gått fort men jag har fått så himla mycket gjort. Först var vi ute på en tur med Jalla och Earnie. De skötte sig fin fint båda två men Jalla hade mycket tics idag. Han har blivit jätteduktig på att lyssna på kommandon nu så när jag säger "stanna" nu så behöver jag inte ens ta i honom. Duktiga killen!
Efter den turen blev det Hildings tur. Han hade SÅKLART tappat en sko i kleten så det var bara att slå på en ny innan vi kunde bege oss iväg. Han fick springa en hel del och det var en MKT pigg Hilding som knappt drog en suck när han kom hem. Han börjar få upp lite mer flås nu efter sommarens sårskadevila och nu när vi ökat på havreransonen lite så sätter det tydligt sina spår i Hildings pigghet. Hoppas att det får vara plusgrader ett tag till så vi kan springa på lite innan det hårda underlaget sätter in. Vi måste ju jobba på att få ner magen nu för häststackarn är SMÄLLFET! Han äter ju så mycket så han nästan spricker. Fast det är förstås bra eftersom han inte fryser lika lätt då. Vi ska försöka hålla vinerpälsen som den är nu - eventuellt lite lite mer. Men han kan lätt smälla i sig 5-6 kg till morgonmat. Jag ger ju honom så mycket eftersom det ska räcka hela dagen, men ibland är han så hungrig så han måste äta upp allt direkt haha. På kvällen får han också fulla krubban som är slut på morgonen så han äter mycket hö, det gör han.

Nu ska jag äta min goda fiskgratäng med hemgjort mos!
Ha en trevlig kväll!

Höstlovsvecka

Det har inte blivit så mycket skrivet här på slutet, jag får skylla på energibrist.
Eleverna har höstlov och vi jobbar ytterligare en dag innan vi får två dagars ledighet. Så skööönt det ska bli!

Mamma har som sagt äntligen hittat en häst som vi får hoppas är en kanonkille. Det verkar så i alla fall. Tyvärr är han inte inkörd, men det kan vi säkert ordna på något vis senare. Det är en 6-årig söt liten korsningsvalack. Han är av okänd härstamning men det syns tydligt att han har både islänning och nordis i sig, kanske fjording också. Han är en fux med lite vita ben och strimbläs. Cold Ear är namnet men eftersom tidigare ägare kallat honom "Örat" så har vi valt att istället kalla hon för "Earnie".

Vakt-Hilding, som istället borde döpas om till någon av Lindgrens elakingar "Tengil" eller "Kato", var helt rabiat första gången Earnie skulle lämna hagen och få hälsa på Hilding. Det gick helt enkelt inte. Hilding tappade totalt omdömet och rusade mot honom med öronen slickade bakåt samt blottade tänder och han verkligen tryckte sig så långt att tråden höll på att gå av. Bara för Hilding hade täcke så kände han inte att det var ström på. Stackars Earnie blev ju livrädd.
Hilding blev så där i somras en gång också, då tandläkaren var här. När Hilding då kommit ut i sin hage och det kom andra hästar hit, som inte hörde till gården, så gjorde han exakt samma sak. Han var arg som ett bi och det var nåde den häst som vistades för nära Hildings hage. Det finns nog ingen som som så starkt hävdar att "mitt hem är min borg", som Mr Hilding gör.
Det där Nevele Pride-blodet gör sig minst sagt påmint ibland haha.
Nu har Hilding accepterat att vi har en ny medlem i familjen och nu håller han noggrann koll på nykomligen och hälsar honom gärna tillbaka med ett gnägg när han varit ut på tur.


Hört talas om Jamie Archer???
Ytterligare en totalt underbart grym talang!! Kolla in det här och känn hur håret reser sig på kroppen!
Sex on fire - James Archer X-factor


Den här killen är också en grym talang!
Danyl Johnson X-factor

Men åhhhhhh!!

Första tanken är alltid bäst eller?
Jag skulle tippa ett V75-system idag, just bara för att jag hade ett sånt bra "drag" som jag tänkte chansspika. Det var Vinnaltherkule i V75-1. Men i sista stunden fegade jag ur och tog med favoriten i samma lopp också. Därför hade jag bara råd med två hästar i sista avdelningen.
Jaha, så går mitt "drag" och vinner plättlätt i första avdelningen och jag sitter med alla rätt inför sista loppet - SM.
Där hade jag med Torvald Palema och Beanie MM. Redan när jag tippade mådde jag illa av att jag inte kunde ta med Triton. Och Triton går såklart och vinner och jag missar 7-rätt precis. Fan också. Det hade verkligen suttit fint med
40 000. *snyft*   Nu fick jag "bara" sex rätt och 1700 spänn, men man får vara glad för allt som är plus :)

NU ska jag hoppa in i duschen eftersom vi ska till "grannarna" på middag då C fyller 17 bast.

Vi har också fått en ny häst! Eller ja, MAMMA har ÄNTLIGEN hittat en häst och han kom i fredags. Mer om det senare.

Bästa Idolen ever!

Första gången jag hörde Adam Lambert sjunga fick jag fan i mig gåshud över hela kroppen. Han KAN inte misslyckas med något han tar sig ton att sjunga! Min favoritsångare alla kategorier har länge varit Ville Valo (sångare i HIM), men han får nog abdikera från tronen nu. För den här grabben har ALLT. Man behöver ju bara SE på honom för att bli helt såld. Att han inte VANN American Idol det här året är helt galet, han kom tvåa! Det ryktas om att han ska bli ledsångare i Queen och det förvånar mig inte ett dugg.

I den första länken (klippet går inte att bädda in) här sjunger ettan och tvåan i American Idol "We are the champions", men det är ju klasskillnad! Adam Lambert formligen utklassar Idolvinnaren!

We are the champions SJUKT duktig!












Tyvärr går det inte att bädda in de bästa klippen men ett av de bästa är definitivt detta!

Born to be wild

One

Cryin

Älgjakt

I morgon börjar älgjakten här i byn. Tro om man vågar sig ut i skogen? Man kanske får inhandla ett sånt där täcke som en hund i en reklamfilm jag sett har. Det står "Ej älg" på det. Hihi. Jättesött.
Ibland sitter de hänsynslösa jägarna precis nedanför vår hage och skjuter. Idioter. Vissa tar verkligen ingen hänsyn alls. För några år sedan när mamma var ute och red på en av de "vanliga" vägarna här omkring så står det en jägare där och precis när hon gått förbi så avlossar den idioten ett skott! Va?! Hur dum får man vara? Då var det inte ens älgjakt, utan förmodligen räv-, eller rådjursjakt. Det var nog en jäkla tur att det var vår absolut säkraste häst annars kunde det slutat mycket illa. Vissa människor har inte ens normalt folkvett. Sunt förnuft - hört talas om det?

Jag tror jag bangar körningen idag. Eller, jag ska vänta tills lite senare och se. Det haglade nyss ute och nu regnar det spik. Hilding hatar regn så han står inne i sitt hus och trycker och mumsar på sitt hö. Vi har byggt en stor krubba åt honom utefter ena kortsidan av stallet. Där lägger jag massor med hö så han har hela tiden. Förut gick det inte att göra så eftersom han gärna vill bädda med det (och pissa i det). Men nu har han alltså en inbyggd "låda" så att han aldrig behöver vara utan mat. Det är skönt på det sättet att man slipper ge dem lunch också. Vissa dagar vill man gärna hem och köra direkt istället för att ge dem lunch och det går ju utmärkt nu när han äter när det passar honom.


Akon

Den här låten med Akon är ju bara såååå bra!


Kärring

Idag blir jag officiellt kärring. 30 bast.
Men äh, jag känner mig rätt pigg ändå. ;-)

Hade trevligt "kalas" eller middag för familjen i lördags. Det var gooottt och jag måste erkänna att jag hade lyckats helt ok med middagen!