Sorg....

R.I.P VILLE









Vem kunde ana att denna dag skulle sluta som den gjorde.
Just nu sitter jag här med ett stort hål i själen. Vår kära Ville blev överkörd idag, endast 2 år gammal.....
Jag kan fortfarande inte tro att det är sant. Allas vår Ville.
Ville som bodde hos oss en hel del, men var mammas och pappas katt. Han var jämt med i stallet och ofta när vi knatade hemåt så följde Ville med hem till oss. Han skuttade på efter oss och var så lycklig jämt. Sen kunde han vara hos oss i några dagar eller så stannade han på besök i nån timme bara. Han var liksom vår gårdskatt här på Edkallvejän, han var alltid med där det hände.
Tyvärr hade han noll respekt för bilar. Så egentligen är det nog inte konstigt att tiden med Ville fick ett abrupt slut.

Jag slutade tidigt idag och var hemma hos mamma och pappa och väntade på att mamma skulle komma hem från tandläkaren. Så jag satt nere hos min mormor och pratade när mamma kom hem. Jag såg direkt på henne att något hänt eftersom hon var alldeles sammanbiten. Så säger hon: "Det är Ville... Han har blivit överkörd..." (Jag gråter till och med när jag skriver det, för det var så himla chockerande......). Vi hade ju väldigt svårt att ta in vad hon sa. Var Ville DÖD??? Det var ju bara någon timme efter att han skuttat runt med en mus i munnen.
En man hade kommit in på gården och frågat mamma om de ägde en gul katt och sa att han hade kört på den och att den var död. Han träffade den i huvudet och det var över på en tiondels sekund. Han var snäll och följde med mamma ner och lade Ville i en plastpåse. Självklart är vi jättetacksamma att mannen stannade och var så klok att han tog reda på vem som ägde katten. Tänk om han bara kört vidare!
Jag tycker så synd om mamma som fick ta reda på Ville och ha honom i den där påsen. Det var fruktansvärt att se. Fy fan, vad jag grät.
VILLE!!!!!!!! Ville FÅR inte vara BORTA!!!!! Han var ju glädjespridaren här på vår väg. Han var ju bara två år och SÅ lycklig!!! Jag kan inte förstå det.... han skulle ju leva med oss i 20 år till! Det gör så ONT! När sånt här händer överväger jag starkt att inte ha djur. Jag klarar inte av det. Jag blir så oerhört påverkad och kan liksom inte sluta tänka på det.... Min mage gör ont och mitt huvud likaså.

Varför finns det ingen rättvisa i livet? Vad hade Wilbert gjort för att förtjäna att avsluta sitt lyckliga liv så tragiskt??

Du fattas oss Ville. Tack för den fina men korta tid, som du spred glädje i våra liv.....


Utförsäkring

Måste bara ytterligare nämna också att det här med utförsäkring existerat även på Socialdemokraternas tid. Det är inte bara ett verk av Moderaterna:

www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=67&dtyp=frs&rm=2005/06&dok_id=GT11907&nr=907 (2010-09-20)

Citat:

"Fråga 2005/06:907 av Ulla Hoffmann (v) till statsrådet Hans Karlsson (s)

Försäkringskassan och cancersjuka

Regering och riksdag har som mål vad gäller ohälsan ställt att antalet sjukersättningsdagar ska halveras fram till 2008. För att nå målet på ett hållbart sätt ska bland annat Försäkringskassan bli mer aktiv och ha mer kontakt med de sjukskrivna. Behandlande läkare ska utbildas i försäkringsmedicin och deltidssjukskrivning ska användas i större utsträckning för att de sjukskrivna inte ska förlora kontakten med arbetsplatsen. Fler ska erbjudas rehabilitering för en återgång på hel- eller deltid till arbete.

Försäkringskassans iver att rehabilitera sjukskrivna tillbaka till arbete tar sig dock ibland märkliga uttryck och visar på en okänslighet hos några anställda. Jag har fått vetskap om att Försäkringskassan i ett par fall tvingar svårt cancersjuka att arbetspröva vilket kan innebära att en svårt cancersjuk med kundkontakter kan tvingas att möta kunderna i sitt svårt sjuka tillstånd. När riksdagen ställde sig bakom målet om halvering av sjuktalen avsåg man med största sannolikhet inte att Försäkringskassan skulle tvinga svårt cancersjuka att arbetspröva för att inte bli utförsäkrade.

Min fråga till statsrådet Hans Karlsson är:

Vilka åtgärder är statsrådet beredd att vidta för att Försäkringskassan ska följa de riktlinjer som riksdag och regering utfärdat?"

Också för djävligt.

Måndag - lugnet efter stormen??

Nej - knappast.
Stormen fortsätter nog i fyra år till skulle jag tro.
Man skulle ju vilja tro att som Riksdagen ser ut nu så kanske det kan plockas lite "gobitar" från flera partier? Moderaterna är majoritet men ändå minoritet. SD har ett guldläge att i vilka frågor som än kommer upp - välja sida. Med andra ord så är SD vår nya regering om inte någon från röda sidan väljer att samarbeta med blåa sidan. Händer inte det så kommer SD:s roll att stå sig ännu tydligare. Tråkigt men sant.

Helgens blunder måste väl ändå vara Lars Ohly och Mona Sahlin som hela tiden drivit manifestet om "Människors lika värde". Ja - då gäller det väl alla eller? Oavsett man är invandrare, Sverigedemokrat eller Kalle,14, från Partille?
Hur kan man då i direktsänd tv vägra låta sig sminkas bredvid Jimmie Åkesson? Hur kan man då smutskasta SD så som de faktiskt har gjort? Det spelar INGEN roll vilka åsikter SD har - förespråkar man om människors lika värde så ska förtjänar ju även Jimmie Åkesson och hans följeslagare den respekten, eller hur? Oavsett vilka åsikter de har.
Jag är inte på något sätt Sverigedemokrat men jag tycker ändå att J.Å var den som var sakligast och proffsigast när det gällde att yttra åsikter igår. (Tidigare har han dock visat sig vara ganska oretorisk så om han hade fått lite mer media-tid så hade säkert inte SD tagit sig så långt.)
Ohly betedde sig omoget och barnsligt åt och bedrev högsta sortens utfrysning. De har själv till och med SAGT att de ska frysa ut SD. Är det ett vuxet beteende? Är det ett korrekt beteende om man värnar om människors lika värde?
Nej, för mig luktar det vuxenmobbning lång väg och det är tragiskt att till och med de högsta hönsen ska bedriva kränkningar i direktsänd tv. Och vi gnäller på barn och ungdomar? Åh nej, vi vuxna är nog värsta sorten vi med när det väl gäller.

Nej, är man politiker får man fan i mig stå rakryggad i både medvind som motvind. Folket har valt och varför tar man inte då till sig det och frågar sig själv "Varför", och gör något åt orsakerna? Just ja, jag glömde. För att det ska ske måste man vara vuxen och kunna samarbeta oavsett åsikt.....

Förtydligande

Känner att jag bör göra ett förtydligande av förra inlägget.
Självklart finns det även ungdomar som MER än gärna tar vilket jobb som helst. Och det finns också VUXNA som vägrar jobba med vad som helst. Så där är det nog ingen skillnad beroende på vilken ålder man har. Men inställningen kan nog ha en hel del med det faktum att 1/4 av ungdomarna är arbetslösa.

Nu måste jag sova! Valvakan var alldeles för intressant för att jag skulle vilja lägga mig, men nu måste jag!
Får fortsätta mina funderingar i morgon.

God Natt!

Röstat!

Alltså, jag suger verkligen när det gäller uppdatering av den här bloggen. Men eftersom det finns viktigare saker i livet än att blogga så ligger det ganska långt ner på prioriteringslistan. Just nu är det ju full rulle eftersom semestern sedan ett tag tillbaka är slut och höstens stress infunnit sig.

Idag har vi iaf varit nere och röstat! Jag tycker verkligen synd om alla som är uppriktigt sjuka och ändå blir utförsäkrade. Jag gör verkligen det. MEN - det är ändå trots allt så att väldigt många utnyttjar den sjukförsäkring som finns helt i onödan vilket ju också gör att det i slutänden blir de som är riktigt sjuka som blir drabbade. Jag har ingen lust att stå och betala skatt till folk som inte ORKAR jobba. Och JA, jag vet massor av exempel på folk som faktiskt skulle ha kunnat jobba istället för att gå hemma.
Detsamma gäller arbetslösa ungdomar. Det finns MASSOR med jobb, om man vill ha dem. Saken är bara den att ungdomar är jävligt kräsna. De flesta, kanske inte alla. Jag jobbar med ungdomar hela dagarna och jag känner även en heeeel drös ungdomar privat. Och vad vill dem då? Ja de vill tjäna pengar, men inte fan vill de jobba med vad som helst. De kan inte tänka sig arbeta som städare, för det är för jobbigt. De kan inte tänka sig arbeta på en industri för det är för jobbigt att gå upp mitt i natten. De kan inte tänka sig jobba på Donken för det är en SKAM och de kan heller inte tänka sig att torka andra männiksor i arselet.
NÄHÄ? Vad blir kvar dådå?
Den nuvarande regeringen har skapat mer jobb än vad som funnits tidigare. Ändå är 1/4 av alla ungdomar arbetslösa. Har någon utvärderat dessa siffror och frågat sig själv hur många av dessa ungdomar som SKULLE kunna ha haft jobb om de varit beredda att ta vad som helst?
Är nybliven vuxen får man ta det jobb som finns, Donken eller ej. Annars kommer man ingenstans. Va fan, jobba ett tag då får du ju stämpla sen. Men jobba inte alls - då blir det värre.

Alltså - det MÅSTE löna sig att arbeta. Varför skulle man inte vilja ha ett jobb? Att gå hemma gör en mindre social och fattigare både på pengar och kamratskap. Att jobba är bra både för kropp, själ och plånbok. Låt de som verkligen är sjuka vara det, men låt inte vem som helst utnyttja systemet.
Jag tror att det kommer att bli bättre. Det behövs bara lite tid att pussla ihop allting. Fyra år är ingenting.

Även om vi alla behöver bidrag ibland så är ett samhälle byggt på bidrag inget hållbart samhälle, därför röstar jag på Moderaterna. Och det står jag för.