Äntligen!

Äntligen lite extra slantar in! Satte 6:an på V64an i dag, och det var skönt! Kunde inte komma mer lägligt må jag säga, med alla dessa räkningar......urk

Sen är Hilding dålig....han kan knappt gå, är så där stel nu igen, nästan som om han skulle ha korsis, fast han inte har det....hoppas verkligen han är bättre i morgon annars vet jag inte vad jag ska göra. Har haft kontakt med vet. under dagen och jag har tagit bort allt kraftfoder. Han tar typ decimeterkorta steg mest bak, men nu på kvällen även fram....
Hoppas han är bättre i morgon. Han har ju varit så här en gång förr. Då blev det bättre under natten...hoppas...

Trött tisdag

Som vanligt är man helt däckad på tisdagar. Det är min längsta dag, och även den då jag har flest lektioner. Det kan vara lite påfrestande som till exempel såna här dagar när de flesta klasser ha haft diskussion. Då är man helt slut efter att försökt styra upp eleverna under en timme. Så i dag har somnade jag i sängen när jag kom hem, och sov middag! Det var sååååå skönt.

I går fick jag veta att Monicas älskade älskade Zeeke har gjort Watte och Guinness sällskap på de evigt gröna ängarna. Den vackre vackre prinsen. Jag vet hur mycket Monica älskade den hästen och hur mycket de har varit med om tillsammans. Vi som förlorat någon vi älskar vet ju hur olidlig smärtan är när man måste ta det tunga beslutet att skiljas åt.....En eloge till dig Monica iallafall, som gav Zeeke ett värdigt slut, och som såg till att han slapp lida mer...

image38

Jag hoppas och tror att inte Monica misstycker att jag lägger in hennes bild här, men om du ser detta Monica och det inte är ok, så tar jag givetvis bort den.

Vackre Zeeke - nu kan du springa fritt igen!

Mer timmar åt folket!

Ja, med det menar jag mer att dygnet borde ha fler timmar för att man ska hinna allt man bör.
Det har varit struligt på skolan i två dagar nu, med några elever som inte kommer överens. Därför har det tagit lite längre tid än jag trott innan jag kommit hem dessa dagar. Så - i dag hann jag inte ens ut till stallet när jag kom hem. Kom nästan nyss hem och fick då lov att laga mat. Och kl 18.30 är det föräldramöte, och det vet man aldrig hur länge det håller på.... Saken är då säker; jag ska fan ta med mig en tröstbulle hem!

I morgon borde jag sluta runt kl 10. Fredag-ljuva dag! Då ska jag äntligen spela poker igen efter mitt lilla uppehåll, och nu hoppas jag att det ska gå så bra som det gjorde för exakt ett år sen!

Efter mötet ska jag till stallet och stilla hästarna. Sen ska jag minsann hem och bänka mig framför teven! Massor av bra i kväll! Det börjar en dansk serie i 3an kl 20. Sen kl 21 är det fortsättning på en annan dansk serie som började förra veckan. Säga vad man vill om danskarna, men bra serier kan de då göra! Halleluja!

Jag behöver stryk!

Ja det gör jag banne mig!
Jag skulle ut och köra IDAG, sen går jag och drar någon vals för mig själv om att det är för kallt. Det är vissserligen -10, men man är ju inte van det nu.
Jag MÅSTE ta mig i kragen och sätta igång hästarna nu om det ska bli nån starthäst till sommaren. Men det lär man väl inte hinna med fast man börjar träna nu. Vaddå vinterträning?? Jaha?? Vägarna är ju piss! det GÅR ju inte ens att träna. Fast jag har planerat två veckors skritt helt och hållet innan jag börjar trava. De har ju stått så länge nu och varit strul fram och tillbaka. Har ju inte fått nåt gjort på hela hösten eller vintern!
Får väl trösta mig med att de iaf har bra grundkondis.....men ändå.

Dagens toppen: Bra arbetskollegor! Alltid en tröst att luta sig på dagar som denna när det är jobbigt på jobbet.

Dagens botten: JAG!!!  För att jag är en slö lat jävel som har hamnat i någon slags svacka vad gäller hästarnas träning, och inte FATTAR att jag måste skärpa mig NUUUUU! Jag behöver ett kok stryk! Men så är det när det är mkt på jobbet, som det varit sen jag börjat. Men nu får den ursäkten vara nog!


Det verkar vara fler som känner sig så där allmänt slöa nu och orkeslösa. Som att man gör sin viktigaste plikter, men sen... Kanske är det årstiden och bristen på ljus som faktiskt gör en så här? Ja jag vet inte.....

Idag SKA jag iaf rensa upp i min klädhög som legat här i flera veckor nu!

Tråkigt - jag? Nääää

Nu har jag tråkigt...men ska snart bege mig ut i stallet efter en lång dag på jobbet. Har haft fortbildningsdag på eftermiddagen så det känns som att en kväll i soffan kommer att bli skööööööönt! Nu tänkte jag göra som alla andra bara för det, slänga in en lista! Kopiera gärna och svara i din egen blogg, blir kul att läsa :-)
Jag har snott en hel radda, men jag tar en liten en nu....


Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att jag gjorde klart och mailade mitt examensarbete! Jippie!
Vad gjorde du kl 08 imorse?
Klev in i klassrummet och började lektionen med mina elever.
Vad gjorde du för 15 min sedan?
Satt och kikade på bloggar:-)
Det sista du sa högt?
"Kör försiktigt älskling" (iaf det sista jag sa högt till nån annan)
Det senaste någon sa till dig:
Ja
Vad ha du druckit idag?
MIneralvatten med lingonsmak, kaffe
Vad var det senaste du åt?
En skogaholmslimpbit
Vad var det senaste du köpte?
Mat i mataffären för ett par timmar sedan
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Vit
Vad är det för väder hos dig nu?
Lite kallt och snorhalt
Godaste glassmaken?
Saffran!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Jag vet faktiskt inte....
Sover du tungt?
Nej, oftast vaknar jag av minsta lilla
Drömmer du mardrömmar?
Sällan
Trivs du med ditt "jobb"?
Ja!
Favoritklädsel?
De jag har på mig när jag bara ska vara hemma!
Favoritlåt just nu?
Många! Tex: Dancing in the dark - Jessie, I wont hold you back - Armand Mirpour, Apologize - Timbaland, och sen mitt vanliga eurodiscoskit då...och Kent! och.....

Vad ser du om du tittar till höger?
Dörren
Vad gör dig glad just nu?
Tanken på att man egentligen har det jävligt bra. (kom jag på efter att jämfört mig med att vara flykting, som vi pratade om på fortbildningen)

Vad ska du göra härnäst?
Natta tottona!
Höger el vänsterhänt?
Högerhänt!
Humör just nu?
Trött...
Favoritgodis?
Typ, det mesta...fast wienernougat toppar det mesta
Kläder just nu?
Svarta byxor och ljusblå tjock myströja
Sommarplaner?
Semester för första gången i mitt liv!
Hur många kuddar sover du med? 
Typ 3 nu, varav en är en "långkudde" - rekomenderas!
Spelar du ngt instrument?
har spelat keyboard

Morgon eller nattmänniska?
Nattmänniska, speciellt på helger då det är bra poker ;-)
Vad är viktigast för dig?
Min familj, min sambo, mina vänner och mina djur.
Är du kittlig?
Japp
Snarkar du?
Inte enligt mig själv, men tydligen när jag är förkyld.
Stjärntecken?
Våg
Äckligaste insekten?
Spindlar!!
Stökigt el välstädat?
Tyvärr är jag en riktig jävla stökmaja, men jag säger jämt att jag ska skärpa mig....
Längtar du mest efter just nu?
En fin pokervinst! (vadå ytlig?) Och mina tottisar som jag ska till NU!



Så, kom igen nu, kopiera och svara ni som läser! Och så skriver ni tillbaka i min GB när ni är färdiga så jag får läsa er :-D

Kram allihopa!!


Gahhh vad jag blir trött på detta!

Nu har jag suttit och skrivit, och skrivit och skrivit och skrivit på mitt förbannnnnnnnnnade examensarbete i flera jäkla timmar, å inte fan är jag ens teknisk nog att fixa en smidig innehållsförteckning till denna skit heller! Får väl skylla mig själv som är så jäkla seg och skulle ha gjort klart detta i somras. Man blir liksom lite seg när man har jobb nu. Däremot vet jag ju att jag måste få ut min examen om jag ska få behålla det också. Så jag måste ju.....måste måste måste...jag är så trött på allt detta så jag blir tokig. Dessutom fryser jag så om fingrarna efter att ha suttit med dom fastklistrade på tangentbordet i flera timmar.
Inte nog med det så ligger det en hög med uppsatser och bara väntar på att rättas....well well....

Jag som planerat att jag skulle ut och köra stackars Hilding efter skolan, men jag var så trött så jag visste inte ens vart jag skulle ta vägen. Så är det när man är uppe till 01 fast det är jobb dagen efter. Fy på sig Sandrah! Men jag är ursäktad, jag satt ju faktiskt och skrev på mitt arbete, som nu är uppe i 25 sidor, utan bilagor. OMG! Inte undra på att man känner sig stelopererad i fingrarna!

I dag fyller mitt hjärta 26 år också! Fast han ska få bli firad till helgen istället då vi båda har råd, ork, tid och ja allt det nu blir. Kommer ju nån polare till honom från Sthlm också som han inte träffat på år och dag, och jag vet hur himla mkt han ser fram emot det....
VAd skulle jag göra utan min älskade J då PUSSSSSS!!!
Han kånkar vatten åt mig i stallet, spån, hö och allt vad det nu är, och han hjälper mig att promenera med tottisarna nu när det är så jävla halt så mina knän begår självmordsförsök varje gång de går utanför dörren. HATA denna halka!!

Nähä, dags att skriva lite till på det där nu då, så jag kan skicka in det i morgon. För tisdag räknas väl som "i början av veckan" va? ;-)

Lördag

Helg ljuva helg..... egentligen kan inte ens det faktum att det är helg göra att man piggnar till. Vad man behöver är SOL! Det är så mörk och grått allting.... Det har öst ner regn och snöblandat skit från himlen hela dagen. Inte nog med det så har vi dessutom varit ute i skiten i 2½ timme för att fixa hagen som de små busarna förstört - igen. Det är Hilding som är boven. Det bästa han vet är att byta plats med grannen i hagen bredvid. Det har nästan blivit som en sport för honom. Då räcker det med att det inte går fram tillräckligt med ström så är han där direkt.
Nåja, tråd är bytt och ström är på - just nu. Nästa gång hoppas jag han väljer en dag med sol. Kruxet med detta är att det bara blir tillfälliga lagningar. Vad vi verkligen behöver göra är att sätta ner nya pinnar. Det går dock inte eftersom det är stenhårt i marken.
Så, vi får vänta tills i vår.

NU när jag precis börjat torka upp så ska jag ut igen för att göra kvällen i stallet. Ibland är det faktiskt inte så kul att ha häst. Men de ljusa stunderna väger ju självklart upp alla tuffa i denna årstid.....

När jag kommer in ska jag laga lite mat och spela en satellit till Poker Stars Sunday Million. Man kan ju alltid försöka. Efter det blir det en film i sängen tillsammans med min darling....och jag förmodar även två kelsjuka missar.

SO long!

Dagens....

Toppen: Mord i sinnet!! Äntligen får man återse den speciella Tony Hill! Synd att det bara är två avsnitt dock. Det är nog bland det bästa britterna presterat i thriller-väg, så man vill ju se så många avsnitt som möjligt.

Botten: Förkylningar.... Den kom som en blixt från en klar himmel och allt jag kan tänka på just nu är sängen trots att jag inte ens är trött. Man blir så matt när man inte ens kan andas ordentligt. Och dessutom gör hela munnen ont. Jag hoppas jag klarar mig till helgen med att däcka totalt.....

Krasslig...

Jaha, som väntat gick det åt helsike på pokern i måndags. Dåligt också att det bara var 15 priser när det var 248 stycken med. Men men, det var ju inte aktuellt för mig i alla fall.

I går blev jag helt plötsligt superkrasslig. Bara sådär. Ont i halsen och kände mig febrig. Det gör jag än, men jag hoppas att det ska ge med sig. Man känner inte för att göra så mycket när man mår så här, så det var skönt att jag bara hade en lektion i dag. Dessutom med en halvklass = skööööönt!
I morgon är det längre dag.....urk...men snart är det i alla fall helg! Jippie!

Min bror har kommit in på någon slags ekonomilinje på Stockholms Universitet nu. Han åkte i dag för det ska vara upprop i morgon. Lägenhet har han också lyckats få. Ska bli konstigt att han flyttar faktiskt. Ska bli roligt att se hur han klarar sig bland t-banor och massa folk, han som inte är så  värst berest, hihi :)

Nä fy, nu måste man gå och laga lite mat. Det blir korv stroganoff i dag (vet inte ens hur man stavar). Sist jag gjorde det hade jag i lite vitt vin och det blev suuuupergott! Nu har jag inget vitt vin, men väl rött, så jag ska faktiskt testa att ha i lite sånt denna gång. Vinet gjorde det hela mycket godare!

Sverigerankingen i dag!

I dag är det dags för årsfinalen! Nu har jag väntat sen februari då jag kvalade in. Nästan ETT helt år alltså. Jag vet att jag måste gå in med en positiv inställning, istället för "jag kommer åka ut så tidigt", men det är svårt när man är inne i en dålig period. Men ok - I dag ska jag vinna!! :-I

Jag klagar så mkt på vädret så jag tror jag ska börja med en dagens botten... men då måste jag ju också göra en dagens toppen.
Men ok.
Dagens botten:  VÄDRET! I går var det en vacker vinterdag med massor av snötäckta träd. Det var urmysigt att köra häst. Idag.....ja...+4 grader, grått och glansis, som vanligt.

Dagens toppen: Folktomma affärer. Åhhh, så skönt det är att handla en måndag! Man får plats i affären, man slipper tackla undan kundvagnar som alla irriterande människor parkerar mitt i varje gång och framför allt - man slipper köa så nedrans länge. Det är skillnad mot en fredageftermiddag det!

Ok, nu ska jag sätta mig och göra mina klassers planering inför våren! Måste försöka få lite nytta gjord innan turneringen......

Se det snöar...

Det är ganska tröttsamt att vädergudarna inte kan bestämma sig någongång.
Ena dagen är det minusgrader och regnar så det blir glansis, och andra dagen vräker snön ner på isen så det blir ännu farligare att vistas utomhus...urk!
I dag skulle jag ut och köra Hilding, men prio ett var att fixa tråden i hagen eftersom det inte kommer någon ström bitvis. Det gör att Hilding tar varenda tillfälle i akt att bryta sig in hos de andra.... Efter att detta var fixat så var man plaskvåt, och hästarna såg ju också ut som snögubbar, så någon körning blev det inte.

I kväll kommer grannarna hit på middag, dvs mamma, pappa och mina två bröder. Brorsorna har bestämt att det ska bjudas på langos. Det är såååå gooooooottt! Inte så nyttigt, men efter denna blöta dag så kanske man kan få unna sig det.....

image37

Vi har gjort langos en gång tidigare med lyckats resultat, men annars äter man sånt max en gång per år, då det är marknad.

På måndag ska jag spela årsfinalen av Sverigerankingen på Svenska Spel. Det är ca 250 stycken som under året lyckats kvala in, av ca 7000 tror jag det stod. Det ska bli skoj! Potten är stooor och det är ju gratis :-)
Fasen vad det skulle lösa många problem just nu om man tog hem vinsten där....men jojo...det går säkert som vanligt i stora turneringar. Antingen får man inte ett enda spelbart kort på 4 timmar och dör blinds-döden, eller så blir man bad beatad av någon fisk som tycker att 35 är bra kort att gå med på....
Håll tummarna i alla fall!

Ha en trevlig helg alla där ute!

Nyårslöften?

Oj, vad jag är seg på att skriva, jag ska verkligen försöka att skärpa mig alltså!
På måndag börjar jobbet igen efter två veckors ledighet. Visst känns det lite jobbigt, men samtidigt skönt att komma igång igen. Nästa anhalt får bli sportlovet som ju är om cirka 7 veckor. Usch vad långt det låter.....

Så, har ni avlagt några nyårslöften?
Det har inte jag, fast det kanske inte är försent? I och för sig, jag har ju sagt att jag ska börja träna och skärpa mig med den där maten. Med det menar jag att jag måste börja äta regelbundet, vilket jag är KASS på.... Innan lovet åt jag gröt varje morgon, trots att jag avskyr det, och så bra karaktär har jag nog aldrig haft tror jag. Gröten inför på måndag igen. Men det är just sen, senare på dagen. Jag är fruktansvärt dålig på att äta riktig lunch och middag, och mellanmål ska vi inte tala om. Det är helt fel, och det är ju därför jag blir så trött på eftermiddagarna också.... De dagar jag slutar tidigt på jobbet så skyndar jag till stallet, och efter det eller före det så blir liksom en kopp kaffe hos mammsen....nyttigt, jag vet.... :(

Hoppas hovis kommer på måndag så Hilding får på sig snösulor så man tar sig någon vart. Det är hopplöst nu, med glansis under snön. Jag druttade på arslet för andra gången på EN vecka i dag. Pinsamt, jo tack. Som tur var var det bara hästarna och mamma som såg.
Nu vill man i och för sig inte vara ute alls. Det är nästan storm ute och trots att termometern visar - 3 så känns det som -30.

I dag har jag och älsklingen tittat på Brokeback Mountain. Den var såååå bra!! Jag trodde den skulle vara långtråkig, men det var riktigt bra och rörande. Man ville däremot inte att den skulle sluta som den gjorde....det gjorde ont i hjärtat. Usch, jag är så känslig när jag ser filmer med dåligt slut. Man vill liksom bara hoppa in och ändra på det......

image36