Badat!

Idag tog jag premiärdoppet för denna säsong :) Det var ute i vår stuga och det var hela 24 grader i vattnet.
Det var kraftigt oväder med blixt och åska mot Rättvikshållet, men det var ganska lugnt just där vi var. Innan badet hade vi grillat uppe vid stugan, så det blev att ta med sig öl-lådan ner till stranden haha. Jag körde i och för sig, men resten av folket behövde ju inte oroa sig över att ta sig någonstans.

Det var två karlar som stod och fiskade på bryggan bredvid. De fick faktiskt några fina firrar trots att de var så nära land.
Det lustiga med dessa karlar var att de hade blivit bjudna på finmiddag hos några som hade stuga lite längre bort. Men den kunde de inte gå på. Vet ni varför? Jo, för de skulle ju in och se Vinnare V64!! Haahaha. Ja, säg den stackare som tackar JA till en sen middag när det är trav på tv. Herregud. Alla travälskare vet väl att det är helig tid. Ingen älgstek i världen kan väl dra en sann travtipare från soffan då?? ;-)

Fästingar....

... är nog ta mig fan det värsta som finns. De är så äckliga så det finns bara inte. Jag tål dem inte! Jag klarar inte ens av att plocka dem från katterna, utan det får J göra. Det är till och med så jag knappt klarar av att hålla i katten. Om man ändå kunde utrota skiten. (Fästingen alltså, inte katten.) Det är nog förresten omöjligt, jag läste att honan lägger ca 3000 ägg! Sjukt! Sick! Vi har ju Frontline på katterna, men det är väldigt noga att man inte har på dos två för tidigt tydligen så då råkade det "gå över tiden" och tror ni inte att den ena katten lyckades dra på sig ett gäng fästingar under den tiden då?
Vi plockade 3 stycken på Pysen igår. Men nu har han fått ytterligare en dos Frontline så jag hoppas han slipper dem. Det värsta med det är väl dock att fästingen fortfarande sätter sig i pälsen på katten och att de på så vis istället hamnar inne hos oss i väntan på att hitta någon blodfylld stackare. Urk.....
Med detta sagt hittar jag alltså iaf en anledning till varför vintern kan vara bra. Eller ännu bättre - höst och vår.

Igår såg vi äntligen SAW III. Den var spännande precis som de innan, men kanske inte kommer ända upp i samma betyg som dessa. Den första var ju liksom så himla oväntad och den andra också ganska oväntad. Sen förväntar man sig typ 10 twister innan filmen är slut, vilket det också är i 3:an. Men jag tycker dessa filmer är skitbra! Kanske blir det mer splatter i 3:an, men jag tycker det är bra splatter haha.





11 ton hö

Det var en jobbig lördag minsann. Det var långt över +30 grader här och så klart gassande sol. Självklart skulle höet in då.
45 rundbalar hämtades och packades in i våra lador och där plats fanns. Vi körde på släp och kunde hämta endast 5 åt gången. Vi höll på från kl 14 till klockan 21.30. Man blev lite snurrig i huvudet må jag säga. Och jäklar vad gott det var med mat när man väl fick den kl 22 på kvällen. Det var knappast någon GI-mat då inte, snarare IG ;-)
En stor fet biff med massa pommes och bea. YUMMIE!

Efter vi fått in allt hö var vi upp och tittade hur mycket de hade kvar att slå, och satan i gatan alltså! De hade gjort 450 rundbalar  och då hade de inte ens balat hälften! Det var huuuur mkt som helst kvar och gud vilket jobb. I dag har det dessutom regnat, så det de inte fick in innan det är nu förstört. Tycker så synd om dem så som de kämpat och då kanske inte ens fått in allt. Jävla sommarväder alltså. Sen de som inte hann hämta igår också. De som köper mest får förmodligen hämta först så just nu är jag glad att vi köpte så mycket.
Vi trodde även vi skulle få betydligt fler balar av vår andra leverantör men nu har mycket av det också regnat bort. Jag tror iaf inte det blir något av det.
Så just nu har vi fått in 11 ton hö. Vi får se hur långt vi kommer med det.

Fyllisar

Nyss kom det två fulla karlar instövlande här hemma. Det var min sambo och en bekant till oss. De har suttit borta hos mina föräldrar och pimplat öl och wirre som dårar.
Här sitter man och spelar poker i godan ro liksom......

Nu sitter de i köket och gaggar och har knäppt ytterligare varsin öl.

SUCK.

Hej igen!

Det var ett tag sen jag bloggade. Jag bara haft så mycket att göra så jag har inte hunnit helt enkelt. :-)
Vi har fått in en laddning hö, den kom igår. Det var skitvarmt och allmänt drygt som vanligt när hö kommer. Men nu är småbalarna inne iallafall. Ni kan ju tänka er själva när flera hundra balar á 6-7 kilo ska staplas upp i ladan. Hett, dammigt, svettigt och stickigt av allt hö som klistrar sig fast ända in till lungorna.
I morgon ska alla storbalar hämtas och rullas in.  Det är inte lika skärpigt men skapligt tungt.

Ridningen med Jalla går fortsatt över förväntan. Han är såååå duktig och han lyder hjälper som om han aldrig gjort annat än blivit riden. Nu har vi avverkat tre pass och han går redan rakare och finare. :) Se så fin han är :)




A och Jalla är verkligen fina tillsammans. :)
A är tjejen som sköter och rider Jalla ibland och de trivs jättebra med varandra. Vem vet, kanske de även hittar på nåt kul inom ridningen då det går så här bra! Med tanke på hur duktig han är Jalla så är det verkligen inte omöjligt.

Pokern går bättre nu än den gjort på slutet. Jag har bytt sajt och kör numera på PKR ett tag. Jag har spelat där i 4 dagar och under de dagarna har jag tjänat nästan 10 000. Det är najs :) Hoppas att det fortsätter gå bra och att jag inte blir av med dem innan jag tagit ut någon lön.

Just nu är J och pappsen ute och lägger tak på vår carport. Vi tänkte ha hö därinne nu och eftersom det bara var ett trätak innan så betämde vi oss för att fixa till det. Bättre att rusta upp den än att få lov att riva den sen.

Nä nu ska jag fortsätta spela lite :)

Ha det gött!

Seg dag

Idag är det en sån där dag då man är riktigt trött. Vi var igång hela tiden igår - körde Hilding i spöregnet, fixade i stallet, red Jallan, hem och duschade och sen iväg till några kompisar.
Vi hade jättetrevligt som vanligt och skrattade så man fick ont i både mage och rygg. Det är typ det enda vi gör när vi umgås - skrattar! Innan vi åkte hem runt 01-tiden så drog vi två vändor oseriös poker vilket i och för sig var rätt kul.
Maten bestod av grillad rosbiff med god sallad och pommes. Till efterrätt blev det hemgjord kladdkaka med grädde och jordgubbar - slurp!

I dag kommer M&J och barnen ut och fikar. Det blir skoj! Vi är så himla sega på att träffas trots att vi bor så nära varandra. Men det är ju så, man har alltid massa att göra och så blir det aldrig av och ändå har vi alltid så himla kul jämt när vi umgås. Så detta blir en social helg och det gör en alltid gott!

I kväll blir det sedan (om allt går som det ska) en promenad upp till järnvägen med Hilding och sedan lite massage för hans del. Han älskar när man masserar med thumbern verkligen. Han riktigt står och åmar sig för att man liksom ska komma "rätt". Det är eg. inte för att det är skönt för musklerna utan för att det kliar på honom haha.

Mam och Pap och Lillbro´ är i Skåneland. Jag har beställt hem lite grejer från Rusta med dem så jag hoppas de kommer med något av det som stod på min önskelista ialla fall. :)

See YA!

Lördag

SAW II avverkades igår och den får nästan lika högt betyg som ettan, men det stannar vid 4 av 5 denna gång. Delvis för att det var slutet som gav den extra lilla 0.5 sist. Slutet var i och för sig bra denna gång också, men när man såg första filmen hade man ju ingen aning om vad som väntade. Nu hade man förväntningarna med sig och då blir det ju också så att man inte blir lika chockad av slutet. Även om detta faktiskt också var myyyyycket bra!
Tjoho! Jag gillar verkligen denna film och kan inte fatta att den egentligen kallas splatterfilm....... Nej, psykologisk thriller på hög nivå!

Åhhh, idag blev Jalla riden för första gången! Det gick jättebra och han var verkligen jätteduktig trots att han var något chockad. I början var han stel och spänd och nersjunken men sen rätade han upp sig och gick riktigt fint på slutet. KANON!
Jag är sååå glad över att A kommer och tar hand om honom och att hon gillar honom så mycket. Han (vi) ska också få en maaaaaaaasssssssa saker av henne som tack för att hon får vara här. Detta för att hennes mamma nyss stängt en hästbutik. Hur gulligt och snällt som helst. Jag blir alldeles rörd.... och ett jättefint täcke ska Jallan få :-)
Och ändå är det liksom jag som är tacksam över att hon vill vara här!

Nej, nu är det dags att göra sig i ordning inför kvällens middag. Vi ska till några kompisar där det bjuds på grillat :)

Saw II

Ooooo, det är SAW II på TV idag kl 23.05 i kanal 5!! JIPPIE!

Och JAG höll på att missa det!! Shittttt!   Men det ska ses. Ingen poker här inte. Tv!

Mätt mätt

Nu har vi precis ätit. Vi grillade fläskytterfilé och till det åt vi god sallad och mitt goda vitlökssmör. Eftersom det är helg så tillåter man sig synda lite så det slank ner 6-7 pommesar också. Men det borde ju vara tillåtet haha. Nej, men vi har ju sagt att när det är helg är det tillåtet med lite extra. Så därför ska jag även ta ett glas cola idag. Har klarat mig utan i hela 5 dagar!
Och inte bara utan cola dessutom......

I morgon ska vi till J&K och grilla, det ska bli trevligt! Jag ska köra dit så det blir lugnt på sprit-fronten för min del.
Nu blir det lite poker resten av kvällen tror jag. Och just ja, hänga tvätt måste jag göra också.....

Have a nice evening!

5:e dagen!

Nu är det helg och i morgon ska jag äntligen få unna mig nåt gott! FY fan vad duktig jag varit denna vecka, helt sinnessjukt. Det är första gången någonsin i mitt liv som jag klarat 4 dagar utan vare sig godis eller andra onyttigheter. Jag fattar inte hur det kunde vara så lätt? Det som är värre är att jag orkar så lite, min ben bär mig knappt känns det som. Man blir matt av att inte äta lika mycket som förut, men jag antar att det går över snart.

I kväll blir det iaf grillat med god sallad och vitlökssmör till *slurp*

Åhhhh vilken duktig häst jag körde igår. Jallan. Han var verkligen en prins! Han har ju egentligen bara lullat runt här sen han kom för 1½ år sen. Pga olika anledningar. Min tidsbrist, hans personlighet och alla problem. Nu hoppas jag att han är frisk och att vi kan försöka hålla hans psyke stabilt. Igår visade han verkligen prov på att det KAN gå. Och det bästa av allt är att sen jag bytte bett så har han hållit munnen stängd trots att jag inte ens har nosgrimma på honom. Inget tuggande, inga tics, ingen fradga, inget lägga tungan över bettet. Eller jo, lägga tungan kan han göra men han blir inte så hysterisk som tidigare. Då kunde han ju tvärbacka eller småresa sig när man tog i honom. Förmodligen för att det gjorde ont med ett delat bett som satt under tungan. Åh vad jag hoppas Jalla håller sig så här!




I förrgår var vi till Falun och köpte en bil. Herregud. 500 spänn kostade den och de som hade den sa att startmotorn var trasig. Den var fulltankad och dessutom påställd. Alltså, bara det som var i tanken var värt mer än 500 spänn. Vi bogserade igång den och sen åkte vi hem. Väl hemma startar biljäkeln som en klocka igen. Med andra ord - det är inte ett enda fel på startmotorn! Hahaha. Det enda som kan ha varit fel var att batteriet helt enkelt var urladdat, men då hade någon stjärna till kompis sagt til bilens ägare att det var startmotorn som var trasig. Så snacka om fynd.


Lägger in ett par bilder på våra tjockis-gamlingar som mår gott i sommarvärmen.




Saw sjukt bra!!

Ni fattar vilken film jag menar va?

SAW

Som recensenterna redan sagt håller jag med om att detta är en "spännande, obehaglig och riktigt jävla sjuk film".
"Sågens" sjuka lekar går ut på att offren under tidspress måste utföra ofta smärtsamma eller psykiskt påfrestande uppgifter – annars dör de, eller blir lämnade för att dö en fasansfull död.
Jag trodde detta skulle vara ytterligare ett försök i att skapa en alldaglig så kallad skräckfilm. Men OJ så bra det är. Och herrrreguuuuuuuuuud vilket sjuuuuuuukt oväntat slut!! Det är bara för briljant alltså! Och man fattar ju liksom, "sågen" ville se människornas lidande från första parkett....... åhhhhh det riktigt bubblar i mig för att det som hände på slutet verkligen hände!
Jag ger denna en klar 4.5 av 5 möjliga. Det är nästan nästan så det snuddar vid femman till och med.... den ska ses igen! Ska blir roligt att se den på ett helt annat sätt när man vet lite mer än vad man visste innan.
Och helt klart ska SAW II och resten av uppföljarna ses.


Kväller

Nu har vi precis kommit in. Har varit ute och kört med Jalla och det gick helt klart över förväntan! Han är ju lite rädd av sig men han var verkligen en prins idag. Han blev superrädd när vi kom travandes på en liten skogsväg och det står en bil gömd i buskarna. Helt plötsligt bara tvärnitar hästen. Jag fick nästan "bära" förbi honom men det gick bra. Han går framåt iaf och det är det viktigaste.
När vi strechade efteråt gick allt toppenbra. Jösses vad mjuk och smidig han är, och SNÄLL. Det är som natt och dag om man jämför med Hilding. Hilding ska busa och jolla sig för det mesta medan Jalla finner sig i allt.

Nej, nu är det dags för lite mat! (Givetvis i fortsatt GI-anda) ;-)

Ha en trevlig kväll på er!

Abstinens?

Ja jag måste säga att jag faktiskt är helt surprised över mig själv alltså! Det är nu torsdag och jag har inte fuskat på HELA veckan!
Jag har inte ätit chips eller popcorn, inte druckit läsk, inte ätit NÅT godis eller fikabröd! *JIHI!* 3½ dag har jag lyckats hålla mig so far. Det har jag aldrig klarat förr.
Det var värst i tisdags, då hade jag en fruuuktansvärd huvudvärk hela dagen, spelade ingen roll hur många tabletter jag tog. Det värsta med sötsug eller saltsug brukar vara på kvällen framför tv:n, men igår var jag proppmätt och då hade jag ändå bara ätit en tortilla kl 15.30. (Jo visste se ni, tortilla finns faktiskt med i förteckningen GI-mat ;-) )Efter det åt jag ingenting. Helt sjukt.

Dock vet jag ju att man kan äta skräpmat och ändå gå ner i vikt. När vi var på Cypern levde ENDAST på Pringles, Sprit, pasta och MacDonalds.I den ordningen också typ.....  frukost var pringles, lunch var pringles och så lite smält choklad som man hade med sig till playan, och till det pissljummen cola. Till middag blev det antingen MAC eller egengjord pasta. Det var ju så jävla dyrt allting. När vi skulle käka Carbonara ute gick det på över 100 spänn inkl. dryck. Det är rena rama rånet.
Hur som helst så avslutades ju varje kväll med ytterligare Pringles och till det den obligatoriska spritflaskan.
OCH - ändå gick jag ner nästan 10 (TIO) kilo på TVÅ veckor.
Varför det då tro? Jo, förmodligen för vi hade typ 2 km till badstranden, vilken vi var på varje dag. Men hem var det världens längsta jävla uppförsbacke så nog brände man kalorier nog. Vi var ju inte lika lama som alla andra som hyrde vespa, nej, vi skulle cykla eller gå vi minsann.

Usch vad hungrig jag blev nu när jag tänkte på Pringles..

Ikväll ska jag iaf se SAW på tv har jag tänkt. Jag har inte sett nån av dessa filmer så det kanske är dags nu.

One Missed Call

Det var filmen vi avslutade kvällen med igår.
Det är rysare baserad på ett japanskt orginal, så som tex The Ring och The Grudge.

Filmen gick att se. Jag är inte så mycket för övernaturliga saker och det blev väl kanske lite mycket av den varan stundtals. Annars var den också spännande bitvis. Slutet var som väntat ganska öppet och jag antar att det är för att det ska kunna komma en uppföljare.......
Den får en svag 3:a av 5 möjliga.

Frukosten idag var iaf GI-vänlig. En hårdbrödmacka med tonfisk och ett glas mineralvatten till. Det är för varmt att dricka te helt enkelt.
Får väl se om dagen kan falla på i samma anda.



Second thoughts

Jag börjar ångra mitt val av GI-vecka. Tar en dag i taget och det får definitivt börja med en GI-måndag. Haha.

Igår var vi ute i sommarstugan och grillade. Det var supermysigt. J och en kompis lade ut lite nät men det blev inte en enda fisk i det. Bättre lycka nästa gång! Det är verkligen supergott att steka nyfångad fisk och sen krydda den med massor av gott. *slurp*
Jag fattar inte varför vi inte är oftare i stugan egentligen. Den ligger ju bara någon mil härifrån. Men det är kanske just därför. '

Det har åskat och blixtrat och öst ner regn ett tag här nu. Årets hö-noja har infunnit sig och jag börjar inse att det kommer bli PISSHÖ i år med. Så är det när man ska få lov att köpa av andra och inte slå själv. Jag vet dock att bonden slog flera ton rätt tidigt, det är sånt där dyrt, skulltorkat, tidigt hö. Det är säkert prima värden i det så jag tror nog ändå jag kommer att köpa nåt ton i höst som jag kan ge som komplement.

Våra grannar sa att det tydligen varit nåt skumt folk här i går natt kl 00.30. De hade klivit ur sina bilar borta hos mina föräldrar och sen gått runt, över till grannarna och nere vid vårt stall. Sen hade de tydligen gått här vid vårt hus också..... Jag blir fan nojig ju....vem vet vad det är för typer? Och vad gjorde de här mitt i natten? Man blir ju lite misstänksam när det knallar runt okänt folk på åkrarna och i trädgårdarna....och nere vid hästarna! *creepy*


GI-vecka!

I morse bestämde jag och J att vi ska ha en GI-vecka nästa vecka. Det var ett väldigt svagt tillfälle vi bestämde det i......
Vi får se om det blir en ren GI-vecka eller om vi måste fuska lite. Hur f-n ska vi klara det annars?? Vi som är sååå vana vid att äta pasta, ris och *host* chips.....  Och läsk....
Så i helgen ska jag sätta ihop ett veckoschema för maten så får vi se hur vi lyckas hålla oss till det. Ni ser ju redan nu hur min inställning är. Jag vet ju att man går ner i vikt, gick ner nästan 5 kg på en vecka förut när jag körde GI. Sjukt.
Min karaktär tillhör nog världshistoriens sämsta så klarar jag en dag är jag glad.
Men eftersom vi motionerar lite nu så är det ju roligt om man kan äta lite nyttigare också.

I förrgår promenerade vi med Hilding ner till sjön. Han har nog aldrig sett en sån förr och han var måttligt road. Han vågade inte riktigt nosa på vattnet för det vågade så mycket. Men nästa gång så! Stackaren, vad han skakade. Men modig ändå!
Hur som helst så var det världens längsta och brantaste backe vi gick upp och nedför så jag trodde fan jag skulle dö när jag kom hem.... jag trodde jag skulle tappa 5 kilo minst. HAHA! Not..... för det var ju jävligt gott med tacochips och salsadip när vi kom hem.....

Har ni tips på god GI-mat så shoot!

Hetta och pokerfilm

I dag är det varmt, mkt varmt. Runt i kring oss håller folk på att slå åkrar för fulla muggar. Detta gör att jag vaknar och känner mig som en fotboll i ansiktet varje dag. Det är inte trevlig att vara allergisk mot gräs - som är folks huvudsyssla denna tid på året. Och de där vita små pillren som ska hjälpa, tja, inte hjälper de mig märkbart iaf.

I går tittade vi på en pokerfilm - jiiihaa! All in hette den och den får iaf klart godkänt. Den handlade inte bara om poker så man kan se den även om man inte känner till begrepp som; checka, bluffa, pottodds etc...... Själva pokerdelen var inte sådär jättetrovärdig då det hela tiden handlade om att man i princip kan vinna allt bara man bluffar sig till det eller "fiskar" in det. Att fiska är ett begrepp inom pokervärlden som betyder att man sitter och bara väntar på att man ska kunna träffa den vinnande handen trots att man från början har skit. I denna film var det antingen så att ALLT gick in, eller att folk bluffade på händer som man helt enkelt (i verkligheten) inte spelar så. Iaf inte på så höga bord som det handlade om i slutet.


Skräckupplevelse!

Ja, en sån var jag med om igår innan jag somnade. Då syftar jag inte på den film vi såg innan läggdags utan mer det som hände inne i badrummet när jag äntligen korkade upp den flaska Listerine som jag köpte förra veckan. Jag har redan blivit varnad av min bror att det skulle vara lite.....starkt?
Åh herrejössess när jag hade det där i munnen i 30 sek. Jag trodde jag skulle dö - eller rättare sagt :att min mun skulle explodera. FY FAN! Nu menar jag inte att det liksom var lite starkt så där som när man typ får lite tabasco i munnen. Det var värre! Det var som att mun och läppar och fan tänder med skulle frätas bort. Testa vet ja! För de bakterier som finns i munnen innan försvinner garanterat! Så där har vi en reklam som verkligen håller vad den lovar! Haha

Det var denna jag använde, den heter Listerine Advanced



Har ni provat nån gång?

Pärlan!

Det var en pärla vi satte för idag. Jalla var lugn och jättesnäll trots att de var en svart svärm av flugor och broms som följde efter oss. Vi körde 15 minuter och han gick faktiskt med munnen stängd ett bra tag! han brukar nämligen lägga tungan över bettet eller gå och tugga sig full i fradga. Jag är mkt nöjd med bytet av bett iaf.
Så vi tog oss dit jag hade planerat och hem :) Jimmy följde med och gick bakom för säkerhets skull och vi mötte inte på några svårigheter så jag är nöjd. Blir väl värre när det kommer trafik.....

Så Jalla avklarad för dagen. Tro om Hilding är lika snäll.....not? Han dummade ju sig igår och nu ska vi ha nya vagnen så jag hoppas han sköter sig annars måste jag nog börja ha slaggjord.
Vagnen var f.ö jävligt skön att köra i!

Nu så...

...är det snart dags. Jag ska spänna för min häststackare som bara gått och jäst hur länge som helst. Han har inte haft vagn på sig på nästan ett år och det är ju allmänt pinsamt. Däremot har han gått här hemma, ute dygnet runt och rört på sig, + att jag har tömkört honom en del. Men nu så - nu ska vi sätta igång och hoppas att det kan bli nåt av.
Håll tummarna för att jag och hästen kommer hem helskinnade efter turen ;-) Nya vagnen och selet får gärna göra det också.....

Usch, sånt här gör mig alltid lite nervös men jag ska försöka att vara lugn för hästens skull. Mest nervös är jag för det är så jälva svårt att ta sig i och ur vagnen eftersom det är sits med hel rygg. Mina knän är ju lite dåliga och smidigheten inte 100% än på ett tag...


Nåväl....

Nya selen

I dag var det Jalla som fick agera modell med den nya selen på. Vår gång är ganska liten så jag tog ingen bild på avstånd utan flera från nära håll istället. Selen är 12 cm bred i bossorna jämfört med 2-5 cm som de "vanliga" travselena är. Sen går den även längre ner vilket alltså gör att denna fördelar trycket helt annorlunda än om man jämför med de smala selarna.
På ryggstycket är det också fina detaljer i form av stjärnor :-)
Hästen som har selen på sig är 154 cm och har väl markerad manke. Den andra hästen som bär detta sele är högre i manken och som ni ser så ger den en väldigt bra mankfrihet även med selunderlägget på. (för att det ska vara så är det viktigt att underlägget ligger jäms med selen och inte manken) Selen ligger perfekt på Jalla och på Hilding kanske den skulle ha varit lite längre.
Det som är när selen blir så där hög i manken är ju också att ryggstycket inte sitter som man är van vid, utan att det blir ett himla gap mellan det och ryggen. Det kan se konstigt ut, men så blir det om det är högre.

Bilderna är klickbara. (Selen kommer inte att hålla sig så i färgen utan blir i brunt läder)






Idag när jag körde satt selen bra, möjligen att den satt lite snett och tryckte något mer på höger sida. Jag ska dock prova med nya vagnen i morgon så får vi se om det är någon skillnad. Dock hade jag en häst som stått på tok för länge. Förra veckan var han jättesnäll trots att selen satt illa, men idag så knep han så där med svansen igen och hoppade ut två gånger. Typ som att han hotade med att slå. Fattar inte vad det är alltså, jag inbillar mig att hästen är alltför klok för att sola ut bakbenen men när han beter sig så där så undrar man ju. Men jag tror att det idag var för han blivit bekväm helt enkelt. Han skulle väl testa en lite när jag inte ville att han skulle gå och såsa som en snigel......
Vi får se i morgon, men gör han mer allvar av det där kanske vi måste börja ha slaggjord även om han aldrig haft sådan.

One Tree Hill

Denna helt sjukt underbara låt spelar de i ett av de sista avsnitten i säsong 5.
Guuuud så sjuuuukt bra OTH är!! Jag fattar bara inte hur man ska kunna hålla sig tills säsong 6 börjar. Det slutade ju så grymt spännande.... GRRRRR. Jag vill bara veta vem är det egentligen Lucas ringer till.....? Jag har hört det ryktas vem det är...men så vet man ju inte heller, är det bara rykten, eller? ;-)



Låten heter In my arms och framförs av Plumb.

Ni vet väl förresten...

...att alla avsnitt av OTH finns att se online? Alltså hela säsong 5 också då förstås.
Det samma gäller serier som Gossip girl, Desperate Houswives och alla andra serier som redan sänts i USA.

Man kan också se filmer, dokumentärer etc etc. Ja allt som sänts på tv "over there" helt enkelt. :)
Det finns tusentals filmer från långt tillbaka i tiden så har ni tråkigt - enjoy!

Det som sänds är ej textat.

Ni hittar allt detta godis på:
http://www.surfthechannel.com/

OTH-box säsong 5

Den 28 augusti kommer hela säsong 5 av One Tree Hill att finnas ute på dvd! JIPPIE! Jag hoppas att den kommer till Sverige då också, men den släpps iaf i USA då.



När man har hus.....

....kan allt hända!


Alltid när man tror att "nu kan det väl inte bli något mer bekymmer", så kommer det nya. När man har hus får man bli varse det titt som tätt.
Igår när vi satt och åt lite kvällsmat så kände vi helt plötsligt att det började lukta lite konstigt. Som knallgas ungefär.... Det gick bort på någon minut och vi tänkte väl inte mer på det då.

I morse skulle J upp kl 04.00 eftersom han skulle göra ett extrajobb nere i Sthlm. Då klev jag upp och skulle ta lite vatten eftersom vi bor i en bastu typ....
Vad händer när jag lyfter på kranen? Ingenting! Inte en droppe vatten. Då visar det sig ha gått två proppar i skåpet och även en nere i huvudproppskåpet. När vi ska byta dessa smäller det... POFF! Då gick två proppar till. När vi sedan försöker en gång till så smäller det igen..... FAAAN! Där står vi kl 04.00 utan fler proppar och med kortis någonstans i huset....
Och jag som är extremt nojig vad gäller allt som kan börja binna typ......
Så säger min kära sambo "Äh, va fan, jag har inte tid med sånt här, nu drar jag, du får ringa en elektriker sen".

Jaha?? Tack och adjöss.....

Min käre far ordnade sedan så deras företagselektriker kom förbi trots att de hade fullt upp. Vi trodde ju att pumpen till hydrofonen gått men den funkade sen när vi fick i den proppen. Efter en hel del detektivarbete skruvade elektrikern upp vår elpatron..... Där luktade det inte gott vill jag lova. Innanför döljde sig en fin sörja också kan jag säga. :(
Där hade det smullit ordentligt. Hade vi gått ner i källaren när det började lukta igår hade vi nog känt det ännu tydligare.

När jag pratade med J sen och förklarade var felet låg får man till svar nåt i stil med att "Jahaaaaaaa, då är det dääääärför som överhettningsskyddet gått varje gång jag eldat". WHAT??? Fatta att sånt är allvarligt och att han inte fattat att man bara inte kan fortsätta som vanligt då! El är allvarliga saker! Min sambo är bra på många vis men han andas en viss optimism om att saker kan användas till de smäller eller hela huset står i brand.....*morr*
Det hann jag aldrig berätta för elektrikern men jag ska då fan göra det när han kommer tillbaka, för då kanske man fattar vad det är som hänt.
Överhettningskyddet löser ut sig fast patronen är avstängd! Men har man både patron och panna igång så löser den ut sig. MEN har man BARA patronen på så har det inte hänt nåt....... skumt.

Vad detta kommer kosta är en sak. Som tur var var iaf själva patronen hel. Det var alla kablar och sån skit som var trasiga.
Nåja, huset är från 1939 och renoveringen innan vi började är kanske från 70-talet så....
Man får ju vara glad att proppen gick så det inte liksom verkligen fattade eld eller nåt sån.....

Ni som bor i lägenhet - var glada att ni slipper sånt här.....