Hästrapport!

Nu har IngeBjörn varit här och kollat på Jalla och Hilding.
Jag hade ju lite misstankar ang. Hilding, och gud så skönt det känns att få de bekräftade. Man kan ju tro att man blit nojjig eller övernoga av alla trasiga hästar man haft, men det brukar oftast stämma när man har sina misstankar.

Jag har grunnat över Hildings haser och framknän och dessa var precis vad IB anmärkte på! H har som sagt haft lite galla i haserna, även om det är lite och den är mjuk så säger det mig att det är nånting som bör åtgärdas. Sen är han ju också lite för tunn över bak för att vara i den form han ändå är. Den muskulaturen påpekade IB också, så skönt att man får lite bekräftelse änåd även om man självklart hade önskat man hade fel. Framknäna tyckte IB var lite galliga, och H har faktiskt en väldigt kort steglängd fram, vilket ju jag tror beror på falppskorna, så dom åker av nästa gång om jag så ska få spika fast tappskor en gång om dagen....*suck*
Så - vi ska upp till IB nästa gång vetten från Mälarkliniken kommer, vilket blir om ca 2 veckor, så får vi ta oss en titt. Det verkade iaf inte vara något allvarligt fel på H, men som på alla travhästar finns det saker som kan vara bra om det åtgärdas.

Jalla såg mkt finare ut nu, det verkade inte vara mycket fel kvar i rygg just nu iallfall. Men höger framknä verkade fortfarande vara lite jobbigt, och han är även svampig i samtliga hovleder. Det är väl så att när en häst haft så mkt problem som han haft så måste man åtgärda felen ett och ett, och det tar väl ett tag innan cirkeln är sluten.
Får man bukt med ett problem brukar ju det visa sig ett annat osv....

Men nåväl, inga allvarliga fel hoppas vi!


Vem har flest grannar?!

Ja, det är väl så melodifestivalen bör heta eller? För det är ju precis det det handlar om - vem som har flest grannar. Synd för Sverige att vi ligger lite halvt avlägset här uppe i norr. Vi borde ha legat en si sådär 200 mil söderut, iallafall om man siktar på att vinna melodifestivalen. Surprise surprise - vi fick några ynka höga poäng igår, och det av våra snälla rara allierade omkring oss. Men  tittar man lite bortom norden , ja då förstår sig inte folk på musik.
Hur i helvete kan en korsning mellan Mrs Dubtfire, Crazy Frog och E.T komma 2a i MELODIfestivlen!? HÖRDE ni låten liksom?! Nä, det här är inget annan än en skandal, en STOR sådan.
Temat har nu blivit teater, och så länge man inte tillhör något av de splittrade forna krigsstaterna i öst/sydöst, ja då kan man lika gärna lägga locket på till sådana här evenemang.

Nej, The Ark var bäst, rockigast, coolast och fanimig kungar! Så det så!
Skärpning Europa!

En månad kvar!!

Tjohoo!
Nu kan man börja räkna ner tiden tills jag tar min högskoleexamen! Om allt går som det ska så är jag klar i början av Juni. Fy faaaan va det ska bli skönt!!! Det finns inte ORD att beskriva det ens!! Alltså - 4,5 år på högskola, då blir man ganska mätt, och jag som aldrig trodde jag skulle ens orka börja min sista termin!

Jag har börjat på ett nytt extrajobb då mitt gamla på ett café var mer än mitt ego tålde. Fy fan för hon som ägde det, hon var en riktigt råtta må jag säga, så nej, det skulle aldrig funkat. Nu är jag på en bingohall, och visst, så jävla bra är väl inte det heller eftersom man jobbar ensam 8 timmar i sträck utan att ens ha rast eller kunna gå på toa....så det lär inte vara för evigt om de inte gör något åt det....ingen kyl, ingen micro - ingeting. Så om man väl har med sig en kall lunch (vilket är det enda man kan) så får den stå i rumstemp. tills man ev får tid att hafsa i sig den bakom disken någongång.....

Igår gjorde jag nåt jag borde gjort för länge sen - jag klippte Jalla. Herregud, han såg ut som en mammut och hade stora problem att bli av med sitt vinterhår, så jag gav honom lite hjälp på traven...han tyckte verkligen det var jätteskönt! Jag trodde inte man kunde få endorfiner att utsöndras bara genom att klippa honom, men han stod och tuggade nöjt hela tiden!

Åh det börjar bli sååå grönt och fint nu, det tycker Pysen med:
image8

Nu har vi satt igång Hilding också, och sist vi var ut var han en riktig klippa! jag hade förväntat mig en vild rastlös kille, men han var såååå fin! Och diket han haft sånna problem med gick han över utan att tveka! Eller nåja, på vägen ut så hoppade han visserligen över, men han tvekade aldrig. Kul att det gav resultat att ut och leda honom 15 gånger över det! ;-)
I helgen var han med på vår grillfest; det tyckte han var superkul, sociala Hilding:

image9

image10

image11


Det känns som sommar!

Åhhh vilket vackert väder det är idag! Vi har varit ute hela dagen och man vill ju egentligen inte gå in. Men nu måste jag göra mat, men den ska ätas ute :-)! Idag blir det wok med kyckling och grönsaker *slurp*.
Hilding verkar ok nu, pigg och glad. Efter en penecillin och matacamkur så tror jag kroppen blev återställd. Balltrampet börjar se finare ut och i veckan ska vi sätta igång igen. det blir säkert skitkul med en piggelin, så här ser han ut i hagen nu ungefär:
image7

Igår drog han 5-6 repor som en totalidiot i hagen och tog i så jag trodde både han och balltrampet så gå i bitar....vadå överskottsenergi??

Idag var vi ute och gick med Jalla på vägen, han är ju inte helt trafiksäker så vi måste öva. Vanliga bilar som åkte sakta gick bra, men åkte de lite för fort då drog han åt sig. Speciellt när det kom en lätt lastbil och drog förbi i full fart, då blev stackars Jalla LIVrädd...fy fan vilka idioter det finns, ingen hänsyn alls..... *morr*
Min kompis Helen kom med en sväng med sin hund Gunter, och han är 9 år och har aldrig träffat en häst förr. Han som annars är superkaxig blev till en snäll lydig och väldigt feg hund. Jalla ville ju bara hälsa, men Gunter var inte riktigt med på det och vägrade nosa på honom.....för en gång skull var det Jalla som var den modige!

Efter vi kom hem så sågade vi ner några aspar och la i hagen, och idag var det extra gott, de har nämligen börjat sava, så det lät ungefär som att hästarna tuggade på ett äpple. De drog loss en bit och fick med sig en stoooor kaka av barken. Det älskar dom!

Pokern har gått allmänt trögt på sistone, kanske beroende på min totala ofokusering....hoppas det börjar gå bättre nu och att jag kan skärpa mig lite....

Nej nu är det dax att göra lite mat!