GOD JUL!

Hästar, katter, hund och människor här på vår väg i kylan (-30 i morse, -25 nu) önskar er alla en riktigt

GOD JUL


Snart snart snart snaaaaaaaaaaaaaaaart

EN dag kvar - sen julledighet till den 10/1-2011. YES!!!
Hoppas det blir lite mer humana temperaturer. Hilding börjar bli less att bara gå i hagen för att matte bangar att köra. idag hade vi - 19 OCH vind!! Igår var det "bara" -15 och blåst.... I morgon blir det ÄNNU kallare. Jag är trött på att klaga på vädret. Och under lovet MÅSTE jag sätta igång pållarna igen, så är det bara.

Men skönt att slippa starta bilen och åka till jobbet ett tag framöver iaf.... :-)

- 23

Man har ju blivit så van vid kylan att man inte ids klaga ens. Bara att gilla läget. Idag var vi ute och fixade hage i si så där en timme i denna kyla. Det jobbiga med det hela är att det inte är så lätt att ha vantar på sig när man ska laga tråd. Inte kul när det är -23 grader. Jag fryser fortfarande! Någon körning pallar jag verkligen inte när det är så HÄR kallt. Men snart kan man ju inte nån rå längre... Hästarna kan ju inte vila HUR länge som helst liksom.

Vi har dammat av One tree hill-boxarna! Nu har vi börjat om från början och sett säsong 1, hahaha. Det är ju bara SÅÅÅ bra!! Och nu när det är svinkallt ute och det blir mörkt fort så är det mysigt att sitta framför teven och bara vara.

Hildingen nyfiken i en strut som vanligt...




I helgen var vi förresten på Dalecarlia i Tällberg och åt julbord. Det var gudomligt gott och helt överlägset det största och bästa julbord (matmässigt) jag varit på! Det fanns så mycket mat att jag inte ens orkade testa mer än en tredjedel av allt! Mängder av olika sorters lax, makrill, korvar, sill mm. Det fanns till och med både stekt och kokt potatis! Ja till och med vildsvin och bulgursallad. Med andra ord - både klassiska och oklassiska rätter.
Musikunderhållningen däremot var verkligen inte av världsklass. Men det är förlåtet eftersom det var så god mat. Sedan är ju Tällberg verkligen "the place to be" när man vill ha riktig julstämning. Najs!


Veterinärbesöket

Besöket hos vetten i tisdags gick bra! Resan var väl si så där eftersom det var snorhalt. Vi fick åka extremt sakta och i en backe släppte det helt åt oss, som tur var gick det bra. Vi såg en hel del idioter som gasade som om det var mitt i sommaren, livsfarligt! Det är ingen höjdare att åka med häst i sånt väglag. Dessutom var det K A L L T! Tror det var kring - 16.
Hilding tyckte det var skitskoj att få åka iväg. (Har man en häst som stått för länge då? haha) Nervös var han som vanligt, men det var inte förrän jag började sätta på transportskydden som han visade det genom att lassa några fina högar i stallet. Och då stod transporten mitt utanför dörren helt öppen, haha. Men när skydden åkte på fattade han att det var HAN som skulle ut och åka. :-) Men det var snälla Hilding och nemas problemas.
Väl hos veterinären pyltade vi av alla kläder från grabben och sen fick vi snällt vänta....



Och vänta.....



Och vänta så länge så att vi började tugga på allt som fanns i närheten. Det är TRÅKIGT att vänta!





Det var många hästar men det var inget som bekom Mr H. Han var lugnare än vanligt, undra om det var för att vi hade tussarna i hela besöket? Hmmm..... Vi brukar bara ha tussar just under transporten annars.

Böjprovet gick bra till slut, men som vanligt fick matte lyfta Hildingens bakben. det får INTE N göra!! Konstigt hur de fungerar egentligen... för så fort benet är lyft så är det liksom inga problem. Fast jag förstår ju om N är rädd om livet :-).
Det var 0.5 i reaktion på tre kotor men det var liksom så lite så det inte var behandlingsbart. Men knäna fanns det inget på! DET var skönt ändå. Det var ju särskilt höger framknä som oroade mig eftersom det spökat en del. Så vi kunde träna på 6-8 veckor eller så och sen kolla upp igen om vi ville se vad som händer med kotorna. Vilket håll det går åt s.a.s. Så jag tror att jag kommer använda lite mer BoT nu när det är vinter och de står mer stilla i hagen. Jag kommer nog linda efter körturerna.
Sedan raspade vi tänder och det gick så klart jättebra eftersom Hilding var halvdöd då.

Hildinglooken:



Promenerar för att vakna till liv igen





Trött Hilding färdiglastad inför hemfärd



När vi kom hem var Hilding mallig över att få vara hemma igen. Han vill INTE ha nåt äpple, han vill bara ut i sin hage och kissa i höet och sen gå in och vila i sitt stall. Home sweet home!

Sååå sjuuukt bra!!!

FAN så sjukt bra hon gör Petters gamla hit! Detta kommer bli en RIKTIG plåga!! En underbar plåga!!
September har alltid varit grym i det hon gör och det här är inget undantag. Vilken brud! ;-)



Eller studioversionen... kan ju få vem som helst att bli på bra humör!


- 24

Yeeiiii!! Det är - 24 grader ute just nu! Jag är så glad att jag får uppleva köldrekord alltså, det är skitkul. Det har varit sanslöst kallt i snart 3 veckor. SJUUUUUKT. Vaddå träna häst?! Var iaf på ATG-klinken med Hilding i tisdags och det är jag stolt över! Det var liksom inte så kul med stelfrusen transport, kall bil, ingen backspegel (tack för det okänd nusnäsbo!!) och frostbiten häst. Han var alldeles vit när vi öppnade transporten, bubbisen. En transport är ju liksom liiiiite dåligt isolerad om man säger så... lägg till varm häst med täcke = isgubbe.

Berätta om vet.besöket imorrn. Nu är jag trött. Har precis spelat en HU mot allas vår Dan Glime. Trevlig man, mycket trevlig man. Det var en lång och utdragen BRA spelomgång och jag är helt klart nöjd. Dock åkte jag ut genom att han bad-beatade mig med sin A3 mot min AJ. Men jaja.

Dan Glimne, typ Sveriges första och största pokerlegend? Det här kortet tog vi var i Grebbestad och spelade. Polisen = en (good cop) av alla de som stormade pokerlokalen i Sveriges största pokerrazzia. Tack för den televerket!! Vi som hade så trevligt. Markoolio var också där men han var också glad ändå. Trevlig grabb även den där Markoolio! :-)




Herr Glimne, mer tydlig: