Älska!!

I ungefär nio år nu har jag älskat denna låt! Och killen sen då? Kan man göra annat än bara älska honom och hans underbart sköna stil?? Jag kommer nog aldrig glömma när jag fastnade för denna låt första gången jag hörde den, i Eurovision song contest år 2000. Det var första gången Lettland hade ett bidrag med och de kom faktiskt 3:a med denna låt.
Sådan glädje alltså. Jag kommer alltid på mig själv med att ha ett leende ända upp till öronen när jag kollar på denna.
Är man nere behöver man bara se den här videon så är man garanterat både gladare och piggare sen. Vilken kille han är Renars, vilken energi och vilket kroppsspråk! Underbart!! Kolla in movsen och hans sprudlande mimik.
Ni bara måste se den.

Brainstorm - My Star  ♥♥♥♥♥
Minns ni den?



Lyxtorsdag

Igår hade vi en riktig lyxtorsdag jag och J. Vi var nämligen bjudna på min klass familjemiddag. Mina elever hade fått bjuda in sina föräldrar och släkt och så gör de, som ett led i sin utbildning, en 3-rätters middag. Sen var de så snälla och bjöd in mig och J också.
Till förrätt serverades en underbar laxtoast med avokadocreme och lökröra. Huvudrätten var helstekt ryggbiff med klyftpotatis, ugnsgrillade rotgrönsaker och barbequesås. Slutligen, till efterrätt, bjöds det på vaniljspannacotta med hallontäcke och färska björnbär.
YUMMIE!
Det var helt underbart gott och jag blev så mätt så att jag knappt orkade efterrätten, haha. Det hör inte direkt till vanligheterna.

Idag känns det inte riktigt lika lyxigt när man kikar ut genom fönstret och möts av snöstorm......

Punka

Igår när vi var ute på vår körtur jag och Hilding var det nästan som att jag visste vad som skulle hända. Jag kände på mig att vi skulle få punka. Och det fick vi. Jag är en sån där person som tror att alla saker som hänt en gång ska hända igen. Det var inte länge sedan som jag fick punka på ett däck när vi var ute och körde. Därför inbillade jag mig just denna dag att nästa däck skulle pysa. Det hade frusit på ute och skaren och de nedtrampade spåren på åkern skar verkligen som knivar när vi knatade den knaggliga stigen framåt. Ett tag senare märkte jag att hjulet började låta konstigt och vips såg jag hur platt det var. Suck.
Är det dålig kvalité eller är jag otursdrabbad?
Nu ska vi byta slang för andra gången och nu hoppas jag att det håller. Fast nu vet jag ju att jag kommer sitta och stirra som en blådåre på de där däcken så fort vi åker på någon väg som inte är helt slät.
Jag som verkligen hade planerat att låta killen springa av sig lite. Tji fick jag. Han fick i alla fall gå en ny väg och skötte sig som en prins trots barnvagnar, småbarn, hundar och ditten och datten. Han gillar verkligen att möta folk när vi är ute. Chansen är ju ganska stor att någon tittar på honom då och nog såg det ut som att han sträckte lite extra på sig igår när ett utav barnen kläckte ur sig : "Vilken fin häst"
Thihi.

Var är våren?

Mina ögon höll på att hoppa ur sina hålor i morse när jag konstaterade att det var -15 grader ute och natten hade bjudit på mer än 20 minusgrader. Var är våren? Borde inte den vara här nu?
Kylan ska tydligen hålla i sig ett tag och jag är nog beredd att satsa ganska mycket på att all denna snö vi har här kommer att ligga kvar en bit in i maj. Om inte annat så kommer säkerligen inte vägarna i skogen ha blivit rena då i alla fall så hästarna kommer nog att få ha en lång broddsäsong i år.

Måste äta nu, men återkommer med ett inlägg senare.

D-day

Idag var det tandläkardags för första gången på 10 år.
Jag var faktiskt inte ens nervös. Det var som någon slags våg av självförtroende kom över mig och gav mig massor med mod. Mest rädd var jag ju för att få "domen".

Det var jättetrevliga kvinnor på mottagningen och det kändes bra redan efter att jag hade bokat tiden. Det kändes lika bra när jag kom in dit!
Först tog de röntgen så att man kunde se tänderna på en skärm bredvid. Det såg ut som att allt var snett och vint och jag blev jätterädd haha.
Sen kom tandis och undersökte mig. Hon var jättevarsam och det kändes knappt att hon petade på tänderna. Phu.

Jag har målat upp värsta scenariot med rotfyllning, tandlossning och tandurdragning. Sen får jag höra att jag har två hål. TVÅ. På 10 år. Och dessa två behövde inte ens lagas!!
Det var helt klart hål, men eftersom det inte var mer på alla dessa år tyckte tandis vi skulle vänta och se om vi kunde få det att stanna av med hjälp av bra skötsel av tänderna. Så hon tyckte vi kunde ha is i magen och vänta. Sen var det några små början till hål, men samma där - det sa de ju även för 10 år sedan och det har inte blivit mer än. Inte ens - vad jag trodde - i närheten av rotfyllning.

Jag är helt chockad. Det känns helt konstig att jag slipper laga. Dock ska jag dit och ta tandsten om nån vecka. Men jag skulle få bedövningssalva på tandköttet då iaf.

För en gång skull är jag riktigt stolt över mig själv. Att jag verkligen gjorde det! Att jag ringde och bokade en tid och fullföljde allt trots min tandläkarskräck.
Detta var mitt nyårslöfte jag i tysthet gav mig själv..... det måste vara första gången jag håller ett sånt också.

Shoot me

Snart ska jag till tandläkaren.
Shoot me.


Källa: http://farm1.static.flickr.com

New week

Lördagen bjöd på en mycket god och trevlig middag. Eller, det var rättare sagt "Lines" som bjöd. Hon hade bjudit in sin kusk Kajsa och co och jag fick också äran att inneha en stol vid den lyxiga tre-rättersmiddag som bjöds. Detta trots att jag ju inte på något sätt tillhör det team som hade anledning att fira Karmas V75-seger. Men självklart blir man glad när en vän lyckats bra med sin häst! Misstänker att det kommer att gå fortsatt bra också!
Jag drack dessutom för första gången på si så där 14 år ett glad rödvin. Eller ja, två halva, men det blir ju ett helt, right?

Av någon outgrundlig kraft så har jag lyckats med konststycket att göra vissa saker jag inte gjort på 10 år eller mer. Hur kommer det sig? Jag har druckit ett glas rödvin (14 år sen sist), jag har bokat tid hos tandis vilket var 10 år sedan sist. Vad skall komma här näst? Ja, förhoppningsvis besöket hos tandläkaren......   huvva!!

Idag har Marit varit här och utövat sin favoritsport - tömkörning - på Jalla. Det gick verkligen toppenbra och han skötte sig som en prins. Eller jaja, en tonårsprins då? Lite testning måste man ju alltid göra såklart. Roligt att se att han gillade det och att han gjorde sitt bästa. Nästa gång blir det dock tungband på. Det är nog inte bara jag som är trött på att se Jallas långa tunga vid detta laget.

Något som oroar mig är Jallas öga. Ja, nu är det ögat också. Det är mycket som oroar mig med den hästen. Men hans öga, som han ju haft en liten fläck i en tid - har blivit sämre. Det visar sig numera en simmig blå hinna i nederkant av ögat och även om den inte täcker ögat så känns det som att det inte kommer att sluta bra med ögat. Hur kan det komma sig att TVÅ av mina djur har dålig/ingen syn på ett öga??
Jag kommer i alla fall att ringa runt lite för att se var vi kan få bäst vård eller koll av detta öga. Antar att det blir Strömsholm....

Nu är det duschen som väntar för mig. Sedan den sköna sängen! NATTI!

Helg!

Igår var det en lugn och trevlig kväll. Min kära vän Marit var här och hälsade på och vi satt och snackade lite skit. Alltid roligt!
Efter det blev det såklart lite poker för min del och kvällen avslutades i sängen framför datorn och EPT-live från Dortmund.
Det lilla kvällsmyset var helt solokvist eftersom min käre sambo låg och sussade sött i soffan som vanligt.
EPT är en månatlig pokerturnering som spelas i olika städer runt om i Europa. (Med ett undantag -Bahamas)
Det kostar massor att köpa sig in i den, det brukar ligga runt 50 000-100 000 kronor. Många är sponsrade och en hel del har kvalat, men många betalar också sig rätt in. Nu är det åtta personer kvar, varav två svenskar. En av dem brukar jag själv spela mot på nätet eftersom vi ofta spelar samma typer av sit and go's. (Miniturneringar med inte så många deltagare).
Så jag håller på honom! Det är en lugn, solid och bra spelare.
Förstapriset ligger på knappa 9 miljoner. Fatta liksom.

Nåja, det är alltid skoj att analysera och titta på. Igår visades heller inte spelarnas kort så det var lite roligt och lärorikt att försöka sätta dem på olika händer. Jag vet inte hur det blir idag när finalbordet sänds, men man brukar få se spelarnas händer då.

Ikväll ska jag på fest! Det ska bli jätteskoj. Jag känner visserligen ingen annan än värdinnan men man får ju inte låta det hindra en. Då är man ju lite väl torr, haha. Firas ska att värdinnans lilla totto vann V75 för ett par veckor sedan! HURRA! Otroligt skoj och skickligt av en "liten amatör från en Mora-by". Hihi. Heder.

Dead by April

Denna låt är ju bara för jävla bra!

Dead by April - Losing you


Hilding check

Idag var vår Et ut och kollade upp Hildingen. Jag har haft mina teorier om några saker som inte varit tipp topp och idag hade jag alla rätt! Det var först nacken som jag misstänkt varit lite knasig efter att Hilding slet sig en gång. Sedan har jag haft misstankar om att han varit sned i bäckenet och dessa två saker var det som åtgärdades idag.
Vi får se vad som sägs nästa gång men idag var han i alla fall inte lika stel och konstig bakdelen som han varit tidigare. Då har han ju haft sämre rörlighet i benen och det var bättre idag.
Så nu blir det några dagars hage sedan lite skritt för vagn och sedan igång igen.

Taken

Igår såg vi film. Bra film. Mycket bra film.

TAKEN

Filmen var spännande i princip från början till slut . Liam Neeson spelar en f.d. agent som är pappa till en tonårsdotter han inte har så mycket kontakt med. Dottern bor med sin mamma och rike styvpappa som ger henne allt hon vill ha. Hennes största önskan är att åka till Paris med en kompis och trots pappans varningar slutar det ialla fall med att hon åker dit.
Förutsägbart nog så lurar faran precis utanför flygplatsens dörrar. Tjejerna blir kidnappade av en liga som specialiserat sig på trafficing. Många av scenerna som utspelar sig påminner lite om Lilja 4-ever.
Lite klyschigt blir det när Liam Neeson som fadern själv beslutar sig för att åka och hitta sin dotter i Paris undre värld.
Dock är det ändå spännande som sjutton!
Större delen av slutet påminner om en i raden av James Bond-filmer där huvudpersonen liknas vid någon slags Mc Gyver som vad han än träffar på - fixar allt.
Filmen slutar med att en tråd som lagts ut i början plockas upp och det var vad man hade väntat sig. Nedtryckt-lämnad-pappa-som-ej-tas-på-allvar blir till slut filmens hjälte.
Inte så många överraskningar men väl en spännande söndagsaction som man kan slappna av med.

Betyg: 4 av 5



Isbjörnsfadder

Jag funderar faktiskt på att blir isbjörnsfadder. Det känns ett litet styng i hjärtat varje gång jag ser de söta små (!) liven och djurvän som man är kan man inte hjälpa att bli berörd. Jag vill ju hjälpa alla djur! Visst är jag inte rik, men 100 kronor i månaden känns som rimligt att avvara.
Kalla mig knäpp men jag känner mer längtan efter att vara fadder till ett djur än ett barn!

Kolla bara. Naaaa!




bildkälla:
americanelephant.wordpress.com

bildkälla: http://lightmillennium.org

Visst blir man sugen att hjälpa de små liven?

Historiskt!

Åhh, jag är helt skakig! VET NI vad jag har gjort? Nej, jag har inte hoppat bungy-jump eller vunnit en miljon.
Jag har ringt och bokat tid hos tandläkaren!!
För mig är det en big deal. Jag har inte varit hos tandläkaren på X antalt ÅR.

Jag är skiträdd för tandläkaren. Egentligen vet jag inte varför för jag har inte upplevt något traumatiskt där eller så. Jag är bara oerhört rädd för sprutor, rotfyllningar, tandutdragningar och allt annat som man riskerar möta när man är hos tandläkaren. Men nu. Nu mina vänner. Nu har jag fått en tid. Och jag tänker FAN inte avboka den. Jag SKA gå dit.
Torsdagen den 19:e mars är det dags.

Face your fear.

Vasaloppet 2009

Jag säger som Gert Fylking brukar säga: Äntligen!
Segraren i Vasaloppet 2009 är för länge sedan korad. Det blev dalaseger i och med att Grycksboåkaren Daniel Thynell vann. För tredje gången dessutom. Halleluja. Men ja, vem som än vinner ett vaslopp kan man ju verkligen säga att han är värd det. Det är ju inget man "fuskar" sig igenom direkt.

Anledningen till att det är värt att jubla över att Vasaloppsdagen snart är slut är att även alla skidåkare försvinner från stan då. Man vill gärna leva i exil denna vecka eftersom det är omöjligt att ta sig någonstans pga all trafik. Men nu, snart. Snart. Är det över. Då kan vi äntligen återgå till det normala igen.

Slutet på Vasaloppsveckan innebär också ett litet riktmärke för något annat. Nämligen att våren är på väg! Svårt att tro det nu när det är tvåmeter höga vallar utanför gården men...tja...när det väl börjar smälta så går det fort.

Igår fick sig Hilding ett mastigt pass. Han fick nämligen kämpa i djupsnö och i backe med punktering på en däcket hela vägen. Han är lite trött idag. Jag tog in honom för att prova mina nya BoT-paddar med kardborre men tyvärr var de för små. Jag får väl sälja dem på Tradera eller något för jag vet inte om jag orkar skicka tillbaka dem. Vi får se. Jag ska köpa ett par i en storlek större iaf.

Jalla fick sitt pass idag och förutom ticsen så var han en riktig drömprins. I vänster varv gjorde han allt prickfritt. Det var rund fin volt och han travade flera varv i sin karaktäristiska luftiga stil. Det ser så coolt ut när han travar för han springer så lätt att det ser ut som han flyter ovanför marken haha. I höger varv gick det knappt alls, det får vi jobba med. Men eftersom han haft problem med en bog så är det väl inte så konstigt.