För jag har bara...

...regn hos mig!
Japp, det ÖSER ner. Nästan så man får ha hörselskydd när man är inne. Det goda är ju att jag slipper vattna mina växter och mitt lilla land. Det dåliga är ju att höskörden försvann ytterligare någon vecka bort. Det tar nog ett tag innan det torkar upp på åkrarna nu. Jag är liiite liiite nervös att det ska komma hö just nästa fredag då jag är uppbokad på annat håll. Då får jag panik. Så Murphy - spread some luck over me!

Man ska inte klaga..

...men jag gör det ändå. Det är så varmt!! Hästarna vill inte gå på bete, de bara står/ligger i sina stall. igår fick Jalla och Hilding sin pedikyr och nu är hovarna fina igen och alla skorna sitter på. Hilding var så trött igår så han orkade inte ens försöka bråka med hovis. Varje gång hovis gick ut för att rikta en sko gav Hilding ifrån sig ett stön och sträckte på någon kroppsdel. Idag behagade han inte ens resa sig när jag kom och la in hö i hans stall. Jag kliade honom lite men sen när jag gick ut reste han sig ändå. Tänk att de hellre står inne och äter "gammalt" hö än att gå ut och äta gräset. Bromsar är dock inte kul för dem.

Värmen gör en matt, men man ska inte klaga nu när det för EN gångs skull är sommartemperatur ute. Men jag är allergisk och det gör att man orkar ännu mindre. Hela huset ser ut som ett bombnedslag. Mest är det påsar med diverse innehåll som kommit in i huset. Mormor med flyttlass nummer 1 kom ju förra söndagen och vi har fått MASSOR av saker som vi inte alls vet vart vi ska göra av. Så just nu är hela hallen och köket fullt i påsar som man måste kliva över för att ta sig någonstans. Men jag ska väl ta tag i det där också.

Jag ska även ta tag i den årliga sommar-firmafesten åt pappas företag. Det blir en fin extra slant i kassan. Visst är det mycket jobb att ordna en fest åt 45 pers men det är det värt. Jag får bra betalt och i år lite extra eftersom jag även ska laga en del av maten själv. Festen går av stapeln nästa fredag och innan dess ska firmans kontokort gå hett i mina händer, det kan jag lova!

I går var sista besöket i Falun. Min kärlinväxt hade försvunnit till största delen men läkaren sa att det som finns kvar får jag leva med. Han menade att det inte finns en person som använt linser länge, som INTE har lite kärlinväxt. Hmmm. Jag ska behandla ögonen lite till med det jag har kvar av medicinen och sedan tyckte han att jag kunde rådgöra med min optiker hur jag ska göra med linser. Han tyckte jag skulle testa och se och enligt honom skulle det nog inte vara några problem så länge jag inte hade dem i jämt om man säger så. Dock menade han att det kanske inte går och då är det antingen glasögon eller operation som gäller. Jag frågade om man kunde ha dem i 5 timmar om dagen och det var helt ok sa han. Dock tror jag att jag kommer ha linsfria dagar när jag jobbar länge och även när jag går hemma, förutom när jag ska köra lite snabbare med hästarna. Men vi får se, jag hoppas ju att jag hittar några linser som passar bra.
Det som är viktigt är att låta ögat få syre. Under natten får ögat inte så mkt syre och då förtjockas hornhinnan vilket också gör att man ofta ser lite sämre just på morgonen. Om man då sätter i linser direkt när man går upp så får ögat för lite syre så man ska helst vänta en stund.
Nu kanske jag måste gå på koll en gång i månaden till att börja med och sedan tyckte han att jag skulle gå 2 gånger varje år.

Nej, nu måste jag göra lite nytta. Jöösses, det har redan gått nästan 2 veckor av min semester!! Nu är det ca 7 veckor kvar och nån nytta måste ju göras ;-)

Det var rörande!

Jag måste erkänna att jag inte alls tittade på lördagens stora bröllop. Bröllop är inget som fascinerar mig och jag har aldrig ens varit på ett riktigt bröllop. Det har förmodligen med min uppväxt att göra då jag på inget sätt blivit ipräntad att ett bröllop är vad varje flickas stora dröm måste vara.
Vad jag däremot inte kunde hålla mig ifrån, var att se Daniel Westlings tal till Kronprinsessan Victoria. Det var såååå rörande! Om det är något jag kan bli rörd av så är det riktigt BRA TAL. Tal som kommer från hjärtat och som dessutom framförs från hjärtat. Herr Westlings tal var magnifikt, trots den knaggliga engelskan så lämnar han inte en själ oberörd. Han gör talet från hjärtat, by heart - utantill.  Han visar att även en Kronprinsessa är en vanlig människa. Och han visar vilken härlig och varm person Victoria är.

"There have been times when Victorias official duties have separated us. Often taken her to faraway countries and continents. I will never forget some years ago when she left for one of her many trips, this time to China.

We were going to be apart for a whole month. The night before she left she got home late after an official engagement, and she had many preparations to make before the long month of duties ahead. Instead of getting some valuable sleep she stayed up the whole night writing.

In the morning after she had gone I found a box. And in that box I found 30 beautiful letters addressed to me. One for every day she would be away.

This romantic gesture is typical of you Victoria. It says everything about the loving person you are.

[----]

Älskade Victoria. Jag är så stolt över det vi har tillsammans. Jag är så lyckligt att nu få vara din man. Jag ska göra allt jag någonsin kan för att du ska förbli så lycklig som du är i dag.

Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så."

 

Har ni inte sett talet så gör det! Det är faktiskt helt klart värt de 7.45 minuterna!

 


SEMESTER!!!!

ÄNTLIGEN är den här!! Den ljuva semestern! Över ÅTTA veckors frihet från kommunens lokaler. Det är knappt så man tror det. Sjukt skönt efter denna jobbiga vår. Skönt att slippa allt tjafs som varit den senaste tiden, men det kommer förmodligen inte bli bättre till hösten. Men nåja, det blir då det.


Nu är Mimmi och Lars hus ute på försäljning. Slutet på en era som varat sedan de själva byggde huset 1975. Det känns konstigt. Det har liksom alltid varit "Mimmi och Lars i Helsingborg". Jag har vuxit upp med att vi alltid åkt dit varje år. Nu blir det inget mer besök på Farmarevägen 8... Inte heller något mer ringande till telefonnumret som går till nämnd adress. Jag tycker inte om när livet tar såna här vägar. Förändring är bra ibland men ofta är det också något som är förknippat med tunga beslut eller sorg. Jag har sååå otroligt mycket minnen från Helsingborg och jag antar att jag får leva vidare med just dessa minnen och inse att tiden där nedifrån nu är förbi.
Det positiva är förstås att Mimmi nu flyttar hem till Dalarna efter nästan 40 år på vift! Hon har ju alltid längtat hem men ändå stannat i Hbg för sin kärleks skull. Så på söndag går en del av flyttlasset och sedan åker J och pappa ned för att hämta resten när visningen på huset har varit.

Här är huset om någon känner sig manad ;-)    (Hade man haft de pengarna så.... )

Mimmis hus

Fina trädgården med lilla gäststugen:




Ytterligare avslut

Shit vad jag har bakat denna vecka! Jag som inte ens tycker om att baka. Eller jo, det är inte så hemskt, men jag är nog för lat för att tycka det är alltför kul.
Igår fick jag dessutom med mig massor av fika hem. Det var två elever som hade med sig fika och jag fick ta hem resten. Jag har ju som "straff" att de som "missbrukar" mobiltelefonen under lektionstid (alltså svarar i den) får bjuda resten av klassen på fika. Det hade jag glömt bort men en kille kom med en stoooor form med massor av bullar som hans mamma bakat hihi. Gulligt! Tur att eleverna själva har koll haha.
Jag fyllde på min pärm med ytterligare en drös med fina omdömen. Tänk om dessa hade legat till grund för min lön - vad bra lön jag hade haft! ;-)

Idag hade jag avslut med min HR-klass. Nu har de sommarlov och jag får jobba till nästa onsdag. Sen, SEN har jag också semster! ÅTTA lååånga sköna veckor. (förhoppningsvis) Tyvärr är det kaos på jobbet så det lär väl sluta med magsår eller nåt. Jag kommer liksom inte kunna slappna av och låta bli att oroa mig för hur hösten ska bli. Jag blir bara så ledsen över att man blir behandlad som en tennfigur som man bara kan placera ut där man tycker att den passar bäst. Tragiskt. Tur att elverna gör en på gott humör i alla fall!

Alla betyg är satta, alla elever har snart gått på sommarlov.... It is countdown!!

Avslut

Idag hade jag avslutning med den klass jag trodde att jag skulle få ett helsike med. I början var det kaos, men som de utvecklades som personer! Idag är jag såå ledsen över jag inte kommer att få ha dem nästa år.
Så fina ord de har strött över mig idag. Jag blir så rörd. Att de säger att det är tack vare mig som de har blivit en bra klass, det värmer något så fruktansvärt. De har gett mig toppomdömen och skrivit såna underbara ord. En kille skrev att det spelade ingen roll hur ledsen eller nere man var innan man gick på svenskan, för på svenskan blev man alltid glad eftersom jag alltid är så glad och positiv. Åhhh, så roligt! Att få höra sådant! En tjej började storgråta när vi kramades om och sa hejdå, för hon var så ledsen att de inte ska ha mig nästa år.
En annan tjej tyckte att vi ändå kunde få hitta på något med mig, att jag och klassen skulle göra något tillsammans. SÅDANT blir man sååå otroligt rörd av. En lärare liksom..... som de egentligen borde skita helt i när de väl gått ut från mitt klassrum.

Jag är SÅ tacksam att jag fått vara med om att se en klass utvecklas som denna. Det är just därför jag är lärare. Det är såna här moment som räknas, det är såna som man strävar efter hela året. Att få uppleva detta och veta att det gett något gör ALLT slit värt varenda minut. Jag är bara så ledsen att jag inte får ha dem nästa år, trots deras och mina försök att få rektorerna att ändra sitt beslut. Det är tragiskt när pengar ska styra över eleverna....

Det blir så sentimentalt inför VARJE avslut med en klass. Usch, det är nästan så att man själv gråter.
Imorgon blir det samma visa, för då har jag avslut med de andra två klasserna och det kommer också att bli jobbigt.

Kära elever! OM jag kommer att sakna er!!

Premiärtur efter vilan!

Idag är det söndag - och det är varmt!
Nu har vi preciiis avverkat premiärturen med Hilding efter den långa vila han haft efter knä-/kotbehandling. det blev ju i två vändor så sammanlagt har han nu stått två månader. Det blev ju en vecka längre pga att jag själv blev så dålig i mina ögon.
Hilding var prinsen själv! Men jag hade medvetet låtit honom tjocka på sig lite så han orkade väl inte vara annat än snäll haha. Trots att det var si så där 15 stora hästbromsar runt oss så skötte han sig exemplariskt. Hilding har ju alltid var så extremt känslig för allting. Likaså igår så gick han på bete hela dagen bland alla bromsar, och var cool-lugn! Det är samma där, han har aldrig kunnat gå en hel dag på bete eftersom han till slut blir så trött på bromsen så han bara springer runt som en tok. Vad har hänt? Han kanske börjar växa upp. Men det kommer säkert något bakslag. De riiiktigt ettriga gråbromsarna har ju inte kommit än, och DE är för jävliga!
Så en snäll Hilding som trots bara skritt i en halvtimme blev TRÖTT!

Mina ögon gjorde ont av all sol men nu ska jag blunda i en kvart så att de får ta igen sig.
Det har varit en ansträngande helg med en MASSA rättning och än är det inte slut. Har räknat det till 35 arbeten + allt som förhoppningsvis ska dimpa ned i inkorgen ikväll.

Igår vann pappsen 10 laxar på en Harry Boy han köpt! Snacka om röta! Han fick två 6:or och en massa 5:or. Synd att han inte fick en sjua också då, de gav nämligen 1.4 millar. Men Grattis pappa! Så ikväll är det han som bjuder på god mat! Yeiii!

Ha en trevlig kväll kära vänner!

Falun

Mitt besök hos optikern igår blev inte långt. De skickade mig till Faluns ögonklinik på en gång. Väl där fick jag först träffa en ögonläkare som inte alls kunde svenska och sen hans svenska "handledare" kom in så visade det sig vara världens översittare. Han var fan i mig sadist.
Jag har iaf kraftig kärinväst vilket betyder att blodkärlen växer som grenar ut i hornhinnan och över pupillen. Det får man om man går med en långdragen infektion. Det är även denna som gör att man ser suddigt. Läkaren sa till mig att jag aldrig mer ska ha linser och när jag frågade om jag inte ens fick ha det ibland så svarade han bara snäsigt med "Ja, det är ju ett fritt land". Ehhh....
Han var en äcklig typ.
Jag har läst på lite själv och även pratat med kontaklinsmottagningen på S:t Görans ögonklinik och  tydligen så försvinner aldrig kärlinväxten helt. Den går liksom bara tillbaka och ligger dold. Men så länge dessa inte fylls med blod så ska man kunna använda linser, men en del kan inte det. Det allra viktigaste är att man har en sorts lins som släpper igenom väldigt mycket fukt. Det är av syrebristen viruset eller kärlinväxten blossar upp igen.
Eftersom jag haft ögoninfektion förut så antar jag att jag tillhör den känsliga typen vad gäller linser.

Nu ska jag behandla ögonen nio gånger per dag, varav tre med kortison och sex med antibiotika. Sedan blir det återbesök i Falun nästa måndag.
Nu ser jag väldigt väldigt dåligt och jag får inte köra bil heller egentligen. Jag har svårt att jobba men jag vägrar vara sjukskriven. Det är en omöjlighet nu när betygen ska sättas på torsdag!! Så min chef har gett mig fri flextid terminen ut vilket känns skönt. Då kan jag göra det som är nödvändigt och sedan vara hemma resten.

Nåja, blir det en massa stavfel och slarv i texten får ni ursäkta. Det har sina skäl!

Jämna plågor

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen, men det har verkligen varit hektiskt de senaste veckorna.
Förra veckan var ♥ väldigt dålig. Han har haft yrsel en tid och förra måndagen var det som värst. Det slutade med att vi fick åka upp på akuten och det ledde till att J blev kvar där 2 nätter. På grund av att han inte hade några reflexer i höger sida så beställdes även en akuttid för magnetröntgen. En massa prover har också tagits men inget har visat några konstigheter. Läkaren konstaterade att man kan drabbas av yrsel som kan komma och gå men att det ska gå över av sig självt. Antingen är det ett virus på balansnerven eller så har det med kristallerna i örat att göra. Förmodligen drabbades J av det sistnämnda.
Nu har det blivit bättre, så A, oroa dig inte nu!! Vi ville heller inte säga nåt till dig för vi vet hur orolig du skulle ha blivit. Förlåt. ♥

Själv var jag till optikern igår och det gick inte alls bra. Jag har ju varit så himla röd i ögonen läääänge nu men trott att det berott på vanlig torrhet. Tyvärr var det mkt värre än så. Mina ögon är totalt uttorkade och dessutom har kärlen vuxit ihop med hornhinnan och bildat ödem vilket gör att jag ser väldigt dåligt. Mitt ena öga är totalt suddigt. Hur mkt styrka jag än fick på glasögonen så såg jag inget bättre. Ögonen är som öppna sår kan man säga. Och det känns... det svider och sticker. Jag måste nu droppa i ögonen 9 ggr per dag och kommer förmodligen få lov att åka till en ögonläkare för kortisonbehandling. Inte roligt, för jag ser i princip INGENTING nu. I morgon ska jag till optikern igen för att se om det gett något de här två dagarna.

TVÅ veckor kvar till semester nu!!!