Påsklov!

Åhhh, så underbart det är att ha en vecka ledigt. Dessutom kunde det knappast ha infallit under en bättre vecka! SOL, SOL, SOL! Det är som sommar ute!

Att köra häst nu är ljuvligt. Men kör man för sent är det myggigt och det har nog aldrig hänt att vi har haft de problemen under april månad. Stora som hus är de också! Hästarna är,under kvällstid, alldeles täckta av dessa blodsugande varelser.

Hovis var här och skodde sommarskor förra veckan. Sedan dess har Hilding tappat TVÅ skor och Jalla EN. Normalt. Idag fick vi slå om båda framskorna på Hilding eftersom den andra satt på trekvart också. Suck. Tur att jag lärt J hur man slår på tappskor så han kan göra det :-) Hihi.


Bästaste!

Ibland är Hilding verkligen hemsk, men ibland är han också världens bästa häst. De senaste turerna har han varit så gudomlig så man nästan vill äta upp honom. Vi har bla kört lite backe nere vid sjön. De är som en raka som går längs med sjön, och uppfrån den vägen så går det tre stycken backar i varierande lutning, men de är mastiga.
Men den där söta bruningen Hilding väljer SJÄLVMANT att svänga uppåt så fort korsningarna med backarna kommer. Han VILL verkligen träna och kämpa.
Hur många hästar är det som gör så? Är man ute på tur med honom så vill han aldrig gå hem utan kommer det en avtagsväg som leder bortåt så går han alltid in på den. Han skulle kunna vara ute och träna hela dagarna om han fick välja. Undra hur länge han kommer vara så?
Guinness var likadan men annars tror jag inte jag haft någon häst som varit så. Och inte ens han var så pigg på att gå i backar. Jag menar, Hilding, han går hellre upp i den brantaste backen som leder bortåt än att han går hem.
Jösses vilken häst. HOPPAS verkligen att vi får träna på och att det inte blir några skavanker eller skador på vägen nu. Han har ju alltid haft så mycket problem men nu känns det som att han liksom blivit bättre på äldre dagar. Eller så är det bara inbillning.
Men den som lever får se!

Tömde mobilen på lite bilder, så här kommer ett Hilding-maraton!
Hilding får pedikyr (förlåt herr hovslagare):


En vintertur då det fortfarande fanns snö kvar:


Ganska vanlig syn efter ett träningspass:



Går det att laga med silvertejp är det inte trasigt!!



Man kan bli riktigt svettig när man har mycket vinterpäls:



Nu märks det att det är VÅR! Han har sin rutin när han är ca 200 meter från stallet. 1. stanna och kissa på åkern vi går över 2. stanna och äta på tallarna före stallet. OBS! Är det augusti så stannar man dock 50 meter tidigare, vid mattes och husses äppelträd!! Och gosepojken skulle aldrig få för sig att stanna och äta någon annan stans, men han vet så väl när passet är "över" och man nästan är hemma att man får bli lite bortskämd :-)





Nähä...

...Torvald vann inte alls Olympiatravet. Jag ljög!
Grattis istället till vackre BRIONI!


Olympiatravet

Torvald Palema vann årets upplaga av Olympiatravet!!

Eller... just ja...det loppet är ju inte förrän på lördag! Men han vann, i samma stund som spårlottningen avgjordes - så avgjordes också loppet. Spår 3 för Torvald. Tja, vad säger man? GRATTIS till segern!! Det blir spets eller rygg ledaren och med open strech så finns inget motstånd.

Repris:


Söndag

Söndag idag och en grå dag. Det har regnat massor i natt och det är blött och geggigt ute. Jag och Hilding tog en mystur i dimman, så skönt att det för en gångs skull var vindstilla. Precis när vi kom tillbaka började det regna igen så det var väl tajmat av oss...
Känner mig så sjukt seg och jag ser fram emot lovet som stundar om tre veckor. Det kommer dock bli rätt så jobbigt fram tills dess eftersom det är många möten, utvecklingssamtal samt prov som ska hinnas med innan man får käka den där efterlängtade påskbuffén.

Jag är rätt duktig på att ta kort mobilen nu för tiden. Tyvärr är jag mindre duktig på att hitta sladden jag måste ha för att lägga in korten i datorn. Suck! Jag är en sån slarvmaja!!

Nej, nu ska jag städa lite och sen se TAKEN som går på tv. Den är grymt bra!!

Ha en trevlig söndagkväll!