En god vän

Lasse Punkari sa en klok sak i förhandstipsen till V64:an idag när pressen frågade om han trodde på sin häst inför tävlingarna.
Han svarade:
"- Det måste jag göra. Tänk dig att du har en kompis som aldrig har svikit dig. Varför ska du då börja tvivla på honom?"
Way to go Lasse.
Och efter kvällens seger (efter startgalopp) har han fortfarande ingen anledning att tvivla på sin kompis Alvena Nonstop.



Ahhh hääärligt

Det var så underbart i morse när jag vaknade upp. Jag skymtade en sol någonstans. Kikade på termometern. Hääärligt , bara -30 grader! Jag kunde knappt hejda min iver över att få gå ut och starta min motorvärmarlösa bil i denna medelhavsvärme. Det var underbart att gå ut och känna den friska luften kyla ned mina organ i kroppen.
Mmmmm. Vi behöver ju frisk luft för att överleva så ju friskare desto bättre va?
Åh vad jag älskar denna vinter och ALLA mina blogginlägg handlar om denna unika underbara vinter. Jag ska nog skapa en ny kategori; "väder".

OMG

Upp till en halvmeter snö lokalt i Dalarna, varnar SMHI. OMG!!!!! Dessutom blåsigt och mellan 15-20 grader kallt.
FY FAN!!!! Stora rubriken hos dagstidningarna är "Om du kan - stanna inne i helgen". Ehh, ja det blir ju lätt när man har hästar som ska ha mat.
Jag som skulle köra i helgen! Merde! Nu blir Hilding ståendes en hel vecka med största sannolikhet. Jippie! Jag som hade rastat av honom så att det liksom gick finfint och köra igen.

JAG HAAAAAAAAAAAATAR DENNA VINTER!!!!! *snyft* Har vi inte haft nog?

Dålig uppdatering eller?

Nu är jag verkligen inne i en period med dålig uppdatering. Men det är väl på västfronten intet nytt (eller vilken front det nu var...) Det är fortsatt kallt och kallare ska det bli (igen). Det vräker ned snö (igen). Och mer snö väntas de kommande dagarna. Så nu väntar vi på att det ska sluta snöa så vi kan ut och ploga (igen). *suck*
VÅR - var är du?!
Hilding har varit ut varannan dag ungefär och det går bra. Visst är det lite fasoner här och där för han inte får springa så fort, men på slutet har det iaf inte visat sig några bakben (peppar peppar)! Nu blir det tyvärr en liten "vila" fyra dagar, men det ska väl inte vara någon fara. Jag har haft eftermiddagsmöten och idag när jag slutat tidigt så måste jag nog skylla på vädret. Varken jag eller Hilding gillar när det snöar så här.

Jag har just varit hos mamsen och fikat och samtidigt lyssnat på brorsan uppkastningar. Han är tyvärr magsjuk vilket ju tydligen inte skrämde mig från att komma och hälsa på. Jag tror ju att om jag åker på magsjuka så gör jag det ändå oavsett, med tanke på hur mycket människor som är ofriska i ens närhet varje dag. Men 10 vitpepparkorn slank ned iaf! Det sägs ju att det ska göra så att man inte blir sjuk. SÄGS. Myt eller sanning? Vad vet jag.

Vårt hus har både snöat igen och grott igen. In och ut kommer vi, men knappt fram. Vad fan är det med en som hela tiden skjuter saker som städning framför sig?? Jag har tonvis med tvätt (ren) som jag inte orkat lägga in i våra knökfulla garderober. (Det kan också vara anledningen - det får inte plats). När jag väl kommer mig för att lägga in den lär den väl hunnit bli skitig igen. Torka golv. När jag gjorde jag det senast?? Jag har fortfarande en julgardin kvar i köket for crying out loud!!
Vi har två fönster i köket och när mina köksgardiner som jag beställt, kom, så var det bara till ett fönster! Då sket jag i att ta ned den andra. Nu har visserligen mina nya gardiner kommit, men jag måste ju stryka fanskapet också. Jag HATAR att stryka. Är det nåt jag hatar så är det faktiskt just DET.

Vilket positivt och bra inlägg. Jippie! Haha. Men jaja, jag har ju iaf uppdaterat läget för nu.

Snöööö

I år kan de då inte klaga på att det inte finns någon snö till Vasaloppet!
Det kom massor igår och när jag klev ut i morse var det snö halvvägs upp till knäna...Jag var helt slut när jag hade gett hästarna frukost.

Vi är onödigt fattiga nu. Sjukt fattiga faktiskt. Det är ju då det alltid kommer ännu fler oväntade räkningar, eller hur? Jodå. Inget undantag här. J har ju haft sjukt ont i tanden ett tag, han har verkligen haft en nära-döden-upplevelse och tandläkaren förstod inte hur han kunnat gå så länge utan att få hjälp. Han själv säger också att han haft ondare än när han bröt lårbenet.
Äntligen har han fått hjälp, men det såg inte bra ut. Han har rensat massor men får välja mellan rotfyllning eller att dra ur tanden. Efter många om och men har han iaf bestämt att rotfylla. Sedan har de lagat ett till hål och på måndag ska de laga ytterligare ett hål, + att han ska till tandhygienist. Så allt som allt handlar det om 7 tandläkarbesök...
Notan: 6.500 + tandhygienist: 7.500:-
Självklart måste han laga allt. Men jag kan hålla mig för skratt.
Fy fan, jag har just insett vilken tur jag haft som slapp såna notor efter mitt glapp på 10 år hos tandläkaren. Iof så kan det ju komma surt efter men... peppar peppar...

Nu har iaf inte ♥ ont i tanden längre och det är en befrielse!