Väntar...

...på Grey's anatomy box 4!! Det är sååå braaaa! (Jag ligger lite efter, jag vet.)




Jajaaaaaa

Jag VET att jag suger på att blogga just nu. Men jag har ju faktiskt ett LIV! :-)
Jobbet tar mycket kraft och fokus och även om rättningbördorna minskat betydligt sedan jag började på IV, så tar det desto mer tid med planeringar och dylikt. Dessutom lägger ju skolledningen på oss extra mycket jobb detta år, det som många kanske vet, stundar en ny gymnasiereform nästa läsår. Eftersom jag numer också har både svenska och engelska som undervisningsämne så måste jag också lägga mycket fokus på att färska upp min engelska.

Hilding-träningen går bra! Vi har faktiskt legat i och varit duktiga och efter passet igår var han trött. Nu har det börjat bli stenhårda vägar så det blir lugna tempon. Det är riktigt tidigt för vägarna att frysa på så pass redan, så nu har vi beställt tid för vinterskoning. Dags också att ta en koll nere på kliniken för att se hur lederna på herren mår.

Jag kan inte väääänta på att få använda min nya fina sele. Men bukgjorden till store Hilding räckte inte till!! Det är Finn tack PG-sele (Pauli Grönberg, han som skrivit ABC of the horse - ni vet den där mastodontanatomiboken), som är extra hög och extra bred för att allra bäst passa hästens kropp. Men då är hästen så djup och stor så Finn Tacks lilla gjord räcker inte runt! Mannen på travsportsbutiken i Rättvik trodde jag skojade när jag sa att jag fick lov att ha en gjord som var nästan 90 cm lång. Så nu hoppas jag att X-full-gjorden är lång! Hoppas det för annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.... *snyft*

Ny telefon har jag skaffat mig också. Min gamla dog i helgen. Eller rättare sagt, displayen dog. Helt svart, och alla kontakter jag lagt in de senaste 3 åren är gone with the wind... Kul....Men jag fick en ny telefon iaf. Eller fick och fick, jag fick KÖPA heter det....

Lyxmat blir det idag. Vitlöksdoften i huset ligger som en rökridå i alla rum haha. Det blir timjan- och vitlökspotatis i ugn med fläskkotlett och pepparsås. Yuummmmmiiieeee!

Onsdag

Jobbade länge idag. Hann som tur var med en tur med Hilding innan det blev mörkt så idag har jag hållit igång hela dagen. Vårt kylskåp har gått sönder - yes, precis vad vi behöver. Som tur är så går det att laga så vi får hoppas att det håller ett tag till sen.

Nu har jag precis kikat på Bonde söker fru, vilket var lite coolt eftersom min medryttare var med! Hon sökte till bonden Johan så vi får väla se hur det går. Jag har faktiskt ingen aaaaning.

Nej, nu blir det duschen och lite mer tv innan det är dags för sängen.

Livet går vidare

Hösten är här på allvar och det känns i luften. Det är en härlig tid med fina färger men samtidigt kan man inte låta bli att våndas inför vintern som snart ska komma. Det är alltid så många om och men. Särskilt när man har hästar som ska tränas. "När ska man sätta på brodd?", " När kommer snön, OM den kommer?", "Hur kallt kommer det att bli?", "Hur hårda vägar kommer vi att ha, och hur länge?" "Sätta på täcke eller inte sätta på täcke..." Osv osv osv. Det är liksom en dag i taget som gäller. Dessutom skärs dagarna ned då mörkret smyger sig på redan vid 15-tiden under vintern. Nej, att träna häst vintertid är verkligen inget som är särskilt kul.
Dock känns det desto mysigare att komma in efter en körtur när man varit duktig och tagit sig ut!

Hästarna trivs säkert bättre nu utan alla flygfän. Dock har vi ju en herre som HATAR allt vad täcken heter så vintern är väl inte så skoj ändå.

Nej, dags att gå ut och stilla. Tänkte bara ge ett livtecken ifrån mig. So long folks...