Gräsänka

Det är vad jag är 24 h framåt. J jobbar och jag har tråkigt. Jag är inte bakis men lite småtrött och seg är man ju verkligen efter att ha drucikt några groggar igår. Några = ej definierbart. ;-)
I needed that.
Jag börjar få ont i magen inför att boka veterinärbesök med Hilding. Eller ja, inte inför själva bokningen, men inför besöket! Jag älskar den där hästen och han har hjälpt mig genom så mycket sorg! Skulle det vara något allvarligt fel på honom som inte går att åtgärda, ja då vet jag allvarligt talat inte om jag orkar hålla med trav nåt mer. Seriöst alltså. Är det nåt som går att åtgärda så lovar jag att jag tar alla lån som finns för att fixa det.

Nej, nu ska jag ta och fixa lite innan jag ska bort till mor och far och grilla lite.

Sen kommer jag väl hem och tiltspelar lite poker antar jag.

Have a nice one!

FYLLA!

Shit, jag måste säga att nu är jag full alltså. Det var bra länge sen! Red Bull och Jäger, det kan vara jääääävligt fina grejer det! HAHAHA! JAg behöver detta nu! SKÅÅÅÅÅL!

Att se sanningen i vitögat

Ja det är bara att konstatera att jag aldrig kommer att äga en häst som det inte är problem med. Fy fan.
Jag har ju misstänkt ända sen jag fick Hilding att han inte är fräsch, men det har varit så diffust. Det enda jag egentligen vetat är att det varit nåt i vänster bak. Det kan bara inte vara genetiskt så som uppfödaren trodde, det är lite väl långsökt. Eftersom han desutom tar kortare steg med vä bak även i skritt.
Så nu när ET varit här var det som att jag pratade med mig själv. Precis alla teorier jag haft om den hästen nämndes. Det ryggont jag vet han haft, haserna, och hela bakpartiet. Det enda jag inte visste själv var hovlederna fram. Fast nåt del borde jag ju förstått att han haft fram.
Min ET sa att i det skick han är nu kan han verkligen inte tränas. Han måste in och röntgas omgående. Så på måndag bokar jag tid så får det bära eller brista. Det lutar åt lösa benbitar men det kan ju vara vad som helst.

Det positiva är att jag har en bra häst, Jalla. Eller ja, han är iaf bra i rygg och ben. Men han har ju andra problem. Så, det är bara att bestämma sig för vem man ska börja med. Båda ska bli bra hoppas jag. Min plånbok däremot kommer inte att må bra. Inte alls. Inte mitt bankkonto heller. Och skattepengarna? Ja de kommer ju knappast gå till husrenovering....

Hade den där GUD existerat så kanske han borde visa det NU?

Nu var det länge sedan!

Ja nu var det länge sedan jag skrev något här!
Det har varit så fullt upp på slutet så jag har helt enkelt inte hunnit.
I helgen var vi till M och P och käkade tacos. De har precis köpt hus och det var jättekul att se hur det såg ut. Vi har inte träffats på jättelänge och man får verkligen skämmas alltså. GUD va dålig man är på att hålla kontakten ibland. Men det är väl ändå så att de riktiga vännerna man har, de känner man finns där, och sen när man träffas är det som att det faktiskt inte alls var länge sedan man träffades. Sen fick de barn och jag fick nytt jobb och sen gick tiden bara för fort. Men hoppas vi kan träffas lite oftare nu.

I fredags var jag och fikade med A som jag inte heller träffat på år och dag. Detta trots att vi nästan fan är grannar till och med. Har man verkligen så fullt upp med sitt liv? Näää, jag tror nog bara man är lat faktiskt.
Hur som helst så var det också jättetrevligt och jag hoppas att även vi tar oss i kragen och träffas oftare. Right färnäsaren? ;-)

Det är fullt upp med jobbet också nu. Jag har suttit nergrävd i slutuppsatser, närmare bestämt 50 stycken.
Det kan bli lite jobbigt ibland, men framför allt får man jäkligt ont i högerhanden!

Vad gäller hästarna så har jag ju gått och funderat på det där med sele ett bra tag. Jag tycker verkligen att de vanliga travselarna är så himla veka när man ska dra lite tyngre, som tex rochard i backe. Det sele jag använt är bara 5 cm brett vilket ju säger självt inte tar upp speciellt mkt stötar och dessutom inte ger så mkt stöd.
Sen är ju Hilding som han är att sela och kanske kan det bero på att han haft ett taskigt sele.
Nu var han så redan när han kom men det är ju inte omöjligt att han dessutom haft ett smalt sele tidigare.

Jag tänkte sen jag skulle byta selunderlägg och ta bort däckelunderlägget som jag haft. Då när jag skulle köra idag visade H tydligt att det inte passade så jag fick ta av vagn och hela köret, för så har han inte gjort förr.
När jag sen synar selet så ser jag att det liksom sjunkit ihop på ena bossan och att tömkroken nästan trycker helt igenom. FY FAN! Inte undra på att hästen reagerar! Det är ju nästan ett under att han varit så snäll som han varit, för det där selet kan inte ha varit skönt! TUR jag haft så mycket jox ivägen innan så det inte petat honom på ryggen.

Nej, nu blir det till att införskaffa ett riktigt sele! Ett extra brett med extra hög manke så att hästarna får det stöd över ryggen de behöver. Där ser man att trots att man har 6 travselar är det ändå ingen som passar det man ska ha. Två är ju dessutom QH och jag har ju ingen QH-vagn ännu. Jag vill dock inte ha QH i träning eftersom jag ofta kör liiiiite tyngre vagnar och då tycker jag inte QH är bra. I tävling ska jag dock ha det, så det blir till att skaffa en sulky med QH.

På fredag kommer IB äntligen så jag ska få kolla igenom de där hästarnas ryggar och allt vad det nu kan vara. NU ska allt ses över så vi kan träna på. Vad gäller Jalla så ska jag nog ringa kliniken nu och höra vad vi ska göra med hans öga.

Det är mkt annat som står på "att göra"-listan vad gäller hästarna också, men vi får ta en sak i taget.

Svar på kommentarer...

...kommer jag lägga på denna sida i fortsättningen för enkelhetens skull :) Dels som sagt för att det blir smidigare och sen för att en del inte har blogg.

Sov så gott med er!

Trötter

Jag var uppe till kl 3.45 i natt vilket satte sina spår. Det var en uselt tråkig turnering som jag kom 50:a i av över 2000. Ändå fick jag typ inget betalt. Kanske 800:-. Det är dålig timpenning om vi säger så. Jag ska aldirg sätta mig och spela en sån billig turnering med så många med igen. BLÄ! Ska man komma så långt så ska man minsann ha valuta för det.
Detta gjorde att jag blev enormt trött. Var ut imorse och gav hästarna. Sen gick jag in och lade mig igen och gick inte upp förrän 13.00! Hugha! Så länge har jag inte sovit på år och dag.

Nu ska jag putsa lite fönster medan jag väntar på att J ska komma hem så jag kan laga mat. Idag blir det en smarrig gulashgryta. Deeeet är gott det!

Snön är borta nu. Så gott som iaf. Hästarna var något varma imorse eftersom de hade fått på sig vintertäcken. De såg verkligen molokna ut där de stod under de nästan jäsande täckena. Pluttarna då! Hilding protesterade ju verkligen hej vilt som alltid när han ska få täck på sig. Han höll nästan på att riva stallet för det kliade så på både hals och huvud. Det var där han var våt. Och tro mig när jag säger att den mannen, han kan verkligen visa vad han vill! Han åmade och kråmade sig som en orm - en stark orm! Klia här, klia där ....ååååååå det är sååååå heeeeeemskt matte!!
Man fick nästan bli arg på honom alltså. Och jag kan liksom inte hålla mig förskratt när han är så där och när man skrattar så man nästan håller på att kissa på sig så är man inte speciellt stark till att mota bort 600 kg häst.....

Nä, fram med fönsterputsen!

SLURP

1000 kvar..... och lampan bakom mig börjar blinka oroväckande. Jag hoppas faaaan inte det blir nåt strömavbrott eller nåt sånt nu pga all snö!

Jag hittade mitt drömsovrum.
Sjukt snyggt!


image61


"Your current position is 96 of 981"
Suck.....jag somnar......

Så snyggt!

Ibland när man sitter och spelar någon turnering på nätet kan det bli ganska långtråkigt. Speciellt om det är en si sådär 1500 pers kvar. *gäsp*
Då brukar jag roa mig med att surfa runt lite på nätet. Jag menar jag är ju tjej och måste således göra minst två saker samtidigt. ;-)
Tid är till för att utnyttjas! Ibland......

Men jo iallafall - så hittade jag en häftig blogg med en massa snygga tips på inredning. Jag som alltid vetat att jag vill ha bjälkar i taket i mitt kommande vardagsrum:

image58

Dessutom kommer våra fönster att bli bruna eftersom vårt hus är vitt. Då skulle det bli lite för vitt att ha vita fönster med. Så detta vardagsrum såg lite ut som det jag skulle vilja ha! Fast jag vill nog ha det lite mindre kalt och några färre fönster.

Mitt andra badrum skulle mycket väl kunna få se ut så här:

image59

SLURP!

Sen slutligen sovrummet så som nedersta bilden visar:

image60


Anledningen till att jag planerar så mycket är ju för att det är tänkt att vi ska bygga ut vårt lilla hus som numera består av stor hall, stort badrum, sovrum, kök och ett liiiitet vardagsrum som man kanske mer kan kalla tv-rum.
Dock är det en dyr affär så vi får se när det blir.

Bilderna och massor av annat kan ni hitta på
http://desiretoinspire.blogspot.com/.
Kolla också in länkarna på den sidan, de leder till en massa härliga ställen!

Tjoho! Jag lyckades länka! Tack Monika som lärde mig hur man gör!

Från medelhavsvärme till......

......detta :

I morse:

image56


Och ca 4 timmar senare:



image57

Skitkul!

Vi var även tvungna att åka och hämta hö idag vilket också var skitkul!
Efter det fick hästarna på sig vintertäcken och det var ett jäkla jobb att byta täcke på alla, klia, borsta och sen klafsa runt ute i snö/leran för att ge alla mat. De fick sin mat i sina stall så nu är de torkade, torra och varma. Massor med hö har de fått så de kommer nog må gott ändå i natt.

Jag ska må gott här inne iallafall! Förmodligen vid datorn eftersom jag har en sambo som vikt kvällen åt teven och.....jo....Lasse Stefanz. Jag tycker all sån där musik låter likadan, skulle inte ens hört skillnaden på om det var dem eller typ Lars Kristers.Haha..... Det låter däremot "sommar" i mina öron och det är ju knappast passande i dag......

Lönesnack - igen!

Det var inte så länge sen jag skrev här om min löneförhöjning. Då var jag rätt nöjd, eller ja, innerst inne kändes det nog inte bra iaf. Jag måste erkänna att jag inte heller hade så stor koll på hur löneläget såg ut runt om. NU har jag däremot fått veta att löner är offentliga handlingar. Det var av stor nytta kan jag säga. Jag hoppas jag får tag i hela listan men just nu vet jag iaf att det finns outbildade lärare som har högre lön än den höjning jag fick.
Det gjorde mig faktiskt arg! Så mina studielån och min tid på högskola ska inte betyda ett jota då?
Jag har mailat min chef och förklarat läget och bett om ett nytt samtal för jag anser mig faktiskt visst vara lurad. X sa nämligen under samtalet att X aldrig skulle lura mig med tanke på att att jag var omtyckt bland både kollegor och elever. Men som sagt, nu vet jag bättre.
Jag har inte skrivit på nya papper än så jag hoppas jag inte förbrukat mina chanser för denna gång. Vi får väl se.
Så nu har jag ont i magen för jag har ingen aning om vad min chef kommer säga, och jag har ingen aning om när jag kan komma över papprena med löneinfon.....
Blä.....Man hör ju så mkt om hur man bör tar för sig och stå upp för sin rätt. Kanske på tiden att man gör det. Jag är alldeles för feg när det gäller såna där samtal.

Är ni nöjda med er lön?

Onsdagkväll

Utmaningar är alltid kul! Och jag såg att jag hade en hel del gemensamt med Monika som gav mig utmaningen! Och teknisk som jag är har jag ingen aaaaaning om hur jag ska få det till att man kan klicka på namnet för att komma till hennes blogg. *suck*

Teorin är att vi vänner ska lära känna varandra lite bättre.
Lägg ut detta med dina svar på din blogg, byt ut mina svar mot dina och utmana dina vänner

1. När gick du upp idag?
Kl.09.00

2. Diamanter eller pärlor?
Diamanter

3. Senaste filmen du såg på bio?
Kommer inte ens ihåg när jag var på bio senast.....


4. Favorit TV - program?
One Tree Hill, Desperate Housewives, Criminal Minds, Lyxfällan

5. Vad åt du till frukost?
Tomatsoppa med creme fraiche, var jäkligt gott faktiskt.


6. Vad är ditt andranamn
Har inget

7. Din favoritmat?
GRILLAT med "min" sallad, vitlökssmör och bea, gärna pommes också. Slurp!

8. Vilken mat gillar du inte?
Blodpudding, pölsa och all inälvsmat, gillar inte heller kött med för mycket fettslamsor i.

9. Vilken är din favorit - CD för tillfället?
Lyssnar mest på min win amp-lista med allt möjligt på.

10. Vilken bil kör du?
Volvo v40


11. Vilken är din Favoritmacka?
Räkis!! Speciellt i Solna centrum på ena fiket där....

12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?
Falskhet, oärlighet, har också svårt för folk som inte har sinne för humor eller som inte kan bjuda på sig själva.

13. Vilka är dina favoritkläder?
Innan jag gick upp så jävligt i vikt fanns det en hel del men nu är det mest typ huvtröjor och "jaxxbyxor".

14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då?
Veeeeeeeegas!! Med en fetladdad plånbok ;-)

15. Favoritklädmärke?
Så ytlig är inte jag......


16. Var vill du dra dig tillbaka?
Här hemma då vi har gjort vår drömgård klar om si så där 40 år.....

17. Favorit tid på dagen?
Kvällen


18. Var är du född?
Mora BB

19. Vilken är din favoritsport att se på?
Trav och hästhoppning


20. Vem tror du inte sänder detta tillbaks?
Jag mailar inte ut det.


21. Vem tror du skickar tillbaks först?
-

22. Coca Cola eller Pepsi
Coca cola


23. Fotboll eller ishockey?
Hockey helst, men är det "stora" mästerskap så gärna båda!

24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Nattuggla

25. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr om jag hade haft några naglar att snacka om

26. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Nej inte vad jag kan komma på....

27. Vad ville du bli när du var liten?
Det var nog allt från stridspilot till sjuksköterska till hästskötare


28. Bästa barndomsminnet?
Ett av dem är vår resa till Jersey, sen var det alltid roligt att åka till Skåne tillmin mormor. Ett annat roligt minne var förstås när jag fick köpa min första häst för pengar jag hade vunnit på nån fond.


29. Varit i Afrika?
Nej tyvärr, men hade gärna rest dit!

30. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Haha, näää

31. Varit med om en bilolycka?
Inget allvarligt men jag har krockat med huset vi bodde i i Färnäs.....milt pinsamt

32. Favoritdag i veckan?
Fredag tror jag nog....


33. Favoritblommor?
Blodröda rosor

34 Favorit - snabbmatsrestaurant
Vet inte, men inte Mc Donalds i Mora iaf. Segare får man leta efter....

35 Äger du en cykel?
Japp, en helt ny, men som en häst sparkat sönder (tillsammans med mig),fast jag ska lämna in den på lagning.


36. Vem fick du senaste mailet från?
Anki


37. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Jag borde nog inte ha kreditkort för då blir jag nog raskt ett fall för Lyxfällan

38. Läggdags?
Blir sällan före 23 iaf.

39. Vems svar är du mest nyfiken på av dom du skickar brevet till?
Allas

40. Senaste personen du delade en middag med?
Min sambo


41. Vad sysslar du med just nu?
Svarar på detta och spelar lite poker

42. Favoritfärg
Svart, röd, rosa, grå

43. Hur många tatueringar ?
Inga! Är för feg för det även om jag skulle vilja.

44. Hur många sänder du det här mailet till?
Skickar det inte utan lägger det här istället...

En underbar klass!

Tisdagar är dagar då jag brukar vara ganska trött. Idag har det varit en fullspäckad dag på jobbet så jag känner mig sliten. Detta trots att jag faktiskt sov två timmar när jag kom hem. Sjukt att man kan vara såå trött. Idag var sista riktiga lektionen med en av mina klasser, de går på praktik nu och kommer inte tillbaka förrän de tar studenten. Det är en klass med 17 killar och de har varit underbara, jag kommer verkligen att sakna dem oerhört! Jag började nästan gråta idag när en av eleverna talade om hur mkt jag hade gjort för den där klassen och att jag tillhörde de absolut bästa lärarna de hade. Han menade att deras klass verkligen inte är lätt och att jag till och med fått de att tycka det var roligt att få till svenskan. Det värmde verkligen! Det är många i den klassen som uttryck hur bra det har varit och det var ingen som hade något negativt att säga under de skriftliga omdömena heller. Trots att jag nästan tvingade dem att skriva NÅT jag borde förändra/förbättra.
Åh vad jag kommer att sakna dem!
Jag var väldigt noga med att poängtera för dem hur underbara jag tycker att de är och vilket bra jobb de har gjort. Även hur glad jag var över att få ha haft klassen. De blev så glada av att få höra det, för de har nog inte fått höra så mycket positivt tidigare vad jag förstått. Jag tycker det är jätteviktigt att man verkligen talar om för eleverna när de gör någonting bra och när de har skött sig bra.

När jag gick sista året på gymnasiet så hade jag själv en lärare som var nyutexad och han var den bästa läraren jag haft. Han är f.ö. min kollega nu! När vi slutade så grät han och man tyckte ju det var så gulligt. Han menade att vi  var en sån bra klass och vi var dessutom hans allra första klass. NU förstår jag hur han kände sig! Eleverna blir ju som ens "barn" trots att många av dem är myndiga och trots att man "bara" är 10 år äldre än dem. Man vill att det ska gå bra för dem och man vill ju hjälpa dem.
Så om jag nu känner så här med denna klass som jag "bara" haft två gånger i veckan under ett års tid - hur sjutton ska jag då känna om 2 år när "min" klass som jag är handledare åt, går ut?? Ojoj, vad sorgligt det kommer att bli.....

Jag är nog en människa som väldigt lätt blir känslomässigt engagerad i allt jag gör. Jag tycker lätt synd om folk och vill hjälpa alla. Kanske borde jag försöka avskärma mig lite men det går inte! Det är det samma vare sig det gäller jobb, hästar, familj, vänner eller vad som helst. Herregud jag grät till och med när jag såg Desperate Housewives nyss!

Har du också lätt för att bli känslomässigt engagerad?

Pinsamma pokerspelare!!!

OMFG!

Fy fan vad jag tror jag ska bojkotta Svenska spel! Har haft sånt oflyt där på slutet så det är sanslöst! Nu tänkte jag liksom ta det lite lugnt, spela lite cash game. Ser jättebra ut då jag får 77 och två spelare med mig.
Floppen visar 793 fast tre spader. Ändå ganska bra så jag betar hårt och får syn. Sen kommer en till 3:a vilket betyder att jag får kåk och den som fiskar efter färgen drar dött, dvs han kan inte slå mig oavsett vad som kommer.
Då satsar en dåre allt han har och jag synar så klart. Jag förstår ju att han sitter med en 3:an och har lyckats fiska till sig en triss. Guldläge för mig som har kåk.
Och vad fan i helvete tror ni kommer som sista kort???? EN TILL TREA! Så fiskidioten får 4-tal! Han har 23 på hand! Helt sinnessjukt. Den ENDA kortet i leken som kan rädda honom, ja det kommer.

Tur i denna oturen var väl iaf att potten inte var fler tusen, men ändå skapliga 1500. Det är såna där gånger man inte bara vill slänga ut datorjäveln utan även sparka sönder skiten, helst 33 gånger. *GAHHHHHHHHHHH*

Annars är det ju såna där dårar man vinner på i längden, men när de sätter sin ENPROCENTARE ja då vill man bara dunka huvdet mot nåt hårt.

Not: Fisk = en person som synar med vad skit som helst i hopp om att träffa nåt bara för att få reta tarmarna ur en. BLÄ!

Fisk är gott - om man får äta den!

Bråkstakar

Det är tidigt med grönskandet ute vilket gör att hästarna redan kan få gå och beta lite då och då. I går skulle Hildingen och Grällis få komma bort till oss och beta och busa lite tillsammans. Det var ett tag sen Hilding gick med någon annan. I början var allt jättebra, de åt och lattjade lite. Perfekt. Både jag och J satt ute och såg att allt gick bra. Sen gick jag in för en kort stund och när jag kom ut så stod J och ropade att jag fick lov att synda mig för de var alldeles galna.

I hagen står två hästar och flåsar så jag trodde de skulle kola av, de var sjöblöta av svett. Grällis nya fina eksemtäcke var söndertuggat i hela bakpartiet och fullt i blod. Herregud. Hilding hade tappat en sko (den ena hade jag redan fått lov att slå på igen dagen efter hovis varit här).
Tydligen hade Hilding blivit skogstokig och bara jagat stackars Grällis runt runt runt med öronen slickade bakåt. Det var allt annat än lek. Jag såg att H blivit biten eller sparkad på halsen så förmodligen tappade han väl besinningen när G till slut sa ifrån. De var totalt färdiga och vi fick såklart lov att ta hem dem.

Efter att ha smort in typ halva H i kylbalsam och sett över även G så fick de gå ut i sina vanliga hagar. Hilding kunde knappt gå alltså, han stapplade fram som en gammal 99-årig dam utan käpp. Det var hemskt att se och jag tänkte att "nu går det åt helvete".
Till kvällen verkade det gå lite lättare och nu i morse kom han iaf springande när jag kom. Han var även lite svullen i bägge frambenen. På vänster fram hade han rivit sig lite.
Han får väl vila ett par dagar så får vi se vad som händer.
Det var iaf sista gången han fick gå med någon annan. Han klara inte av det ens med stallets snällaste häst. Fast jag tror att med Jalla (de gånger jag sett de ilag eftersom H brukar smita in dit) så vågar han inte bete sig så. Fast jag tror nog jag beprövar mig att ens testa. Iaf om jag vill ha nån starthäst nån gång.

Hovis var här och kollade fötterna och det såg ok ut. Han slog på ena tappskon och jag tänkte han skulle få lov att sätta om den jag spikat på, men det var tydligen perfekt som det var! Jippie!

Trött är jag.... hela kroppen är trött. Jag har inte ätit någon riktig mat idag heller så det gör väl inte att man blir piggare direkt. Inte tror jag det är nåt bra på teve heller... jag har nämligen inget hemjobb att göra förrän efter nästa onsdag så jag har lite fritid nu kan man säga! Skönt att slippa tänka på att man "måste" göra något jobb tills morgondagen......

Grattis Team Cans!!

TEAM CAAAAAANSSSS!!!!

 

 

Vilken underbar seger!


 

Det var för det första det helt klart bästa laget som vann. Vilka låtar det gjorde! Vilka lyckade framträdanden!

En stor eloge till Jocke Cans som valde att skänka sina pengar till Zornska! Hoppas att det äntligen kan få komma på fötter nu och att ungdomarna får någonstans att ta vägen.....



Förrådsrensning!

Nu är det banne mig dags att storstäda! All skit måste ut och jag måste rannsaka mig själv och göra mig av med saker jag inte använder, that's it!
Detta gäller främst för hus och stall, men i stort sett hela mitt liv skulle behöva städas upp... Ni skulle bara se hur mitt skrivbord på jobbet ser ut...oooooh myyyyy gooood! Jag har sagt till mig själv att det ska städas upp så fort min ena klass går ut på praktik och jag får lite mer tid. Jag har varit duktig och begärt in en ny fin bokhylla (vilken jag fått) och nu har jag fyllt den med diverse pärmar som ska täcka det mesta....det har väl blivit ca 30 pärmar så här långt. Och perfektionist som jag är när det gäller sånt där så måste det vara perfekt. Ett exempel är pärmarnas ryggar, på vilka man ju ska skriva vad pärmen innehåller. Om inte det står i snygg färg och dessutom helt rakt, så blir jag GALEN och måste göra om allt. Vet inte hur många gånger jag bytt ut det där...... Det är nog en av alla mina tvångstankar.

Men ok, jag har iaf börjat med förrådet nu och även när jag skulle sätta igång med det drabbades jag av en tvångstanke....jag kunde helt enkelt inte fortsätta med städningen förrän jag hade tvättat fönstret och satt upp gardiner! Då ska tilläggas att jag har fan inte tvättat det där fönstret sen vi köpte huset för 5 år sen! NU fick jag lov.

Hildingen blev myyycket glad idag. Idag var nämligen dagen då han fick gå ut i stora gröna hagen för första gången! Det har blivit ganska mycket fint gräs så han har ahft fullt upp må jag säga. Så här nöjd blev han:

image54

image55

Det fina gröna syns inte så bra på bilden men det är mest i kanterna av hagen och sen neråt vinterhagen. Men det är bra att vänja in de nu när det inte blivit för kraftigt bete. Jag såg nu när jag öppnade mitt badrumsfönster att token fått nog av gräset och stod och mumsade på gammalt höspill istället. Jösses.
Men han är då för GOOOO den där killen. När jag öppnar mitt fönster och ropar på honom så tittar han upp och skriiiiker till mig. Sen böjer han sig ner igen och äter. Som att han bara vill svara "jaaa matte här är jag".. :)
Tänk att han är precis som min älskade Watte var. De är så lika så det är skrämmande....sjukt skrämmande. Det gjorde/gör ju också att det känns som man fått en del av Watte tillbaka, eller en mycket bra ersättare. Ersätta kan förstås ingen göra så, men ni må tro att käre Hilding är som ett stort ömt plåster på den del av hjärtat som gick sönder när vi tog bort Watson.....
Dessutom är han det för den delen som saknar Guinness med....

Nä nu måste jag se så Houdini är kvar i hagen igen. Han är lite opålitlig när det inte är ström på så rätt vad det är kan han gå mellan trådarna.... Fast jag tror han är så pass grässugen nu så han inte har tid att smita, men jag ska passa mig för att säga för mycket....

Löneförhandling

Det är vad jag haft idag. Det var lite nervöst för jag har inte haft nån riktig sån tidigare. Allt gick bra och jag fick bara höra hur nöjda och glada de var över att ha mig där. De hade bara hört positiva saker från både elever och kollegor så det var ju toppen! I slutändan resulterade det i 1000:- mer i månaden och det får jag vara nöjd med! :-)

Hovis har varit här och satt på nya dojjor på tottisarna. De mådde de bra av. Min plånbok däremot mådde väl inte lika bra efteråt si så där en 2200:- minus. Men men, huvudsaken är att djuren mår bra!

I går gav jag och J oss på att se se på en norsk Beck-liknande film, eller rättare sagt; vi avverkade två!
Det var Varg Veum - Törnrosa och Varg Veum - Din till döden. Båda var faktiskt riktigt bra! Norskarna är mycket bra på att göra film må jag säga!

Nu är det snart dax för Lyxfällan!


Otroligt bra låt!

Min svåger, dvs min sambos bror - är just nu i full färd med att slå sig in på allvar i musikbranschen! Han är grymt duktig och har dessutom gjort allting själv, både text och musik. Jag länkar här till sidan som är startad av min kära svärmor och på den sidan kan ni höra en av de fem låtar som N hittills gjort. de andra kommer upp inom kort tror jag....

Lyssna och njut!

http://www.allears.se/MyPage.aspx?id=187ede17-dfcb-4bbc-96cf-63c894421536&songId=


Det går nog inte att klicka på länken så ni får kopiera den och öppna i ett nytt fönster.

Tv-kväll

Ja ikväll tror jag det blir en riktigt tv-kväll. Det började en ny serie i 3:an kl 20.00 som jag tänkte försöka mig på att se. Tror den hette Life. Efter det så är det de obligatoriska hemmafruarna som gäller! Jag gillar verkligen sättet den serien alltid slutar på, när Mary Alice berättar om våra människor dilemman och vägskäl. Det känns alltid så träffande vad hon än säger och det gör alltid så att man får sig en tankeställare vad det än handlar om på nåt sätt......

Mina grejjer från Mantorps travshop kom igår, och det var jättebra allting förutom att jag fått fel selunderlägg! GRRR! Jag hade beställt ett tryckutjämnande med "luft" i , men fick ett vanligt svart och rött istället. Suck, och jag är för lat för att ens orka skicka tillbaka. Det går väl åt. Så tänker jag. Dock måste jag nog ringa dit och fråga om de verkligen har såna där som jag egentligen skulle ha.

Nä tro om jag ska plocka lite innan det börjar på tv....hela huset ser ut som ett bombnedslag! Man kan ju alltid plocka av köksbordet så det ser fint ut i köket iaf :)

Kväller

Äntligen några prov rättade! Det är alltid skönt att ha kommit igång och börjat för då brukar resten gå av bara farten. Det tar säkert dock 10-20 minuter per uppsats att rätta så då kan ni tänka er vilken tid det tar! I slutet av maj kommer jag ha 50 stycken uppsatser att rätta....*gulp* Det blir några timmar det, dvs några sena nätter....

Jiihaaaaa! Nu kommer älsklingen med mitt paket! :)
Han har varit och köpt tändvätska så vi kan grilla. Därför passade jag på att skicka med honom avin till mitt paket.
Sen kanske vi avslutar kvällen med någon film i sängen, det vore najs!

Åh vad jag fått "najs" i huvudet! En elev frågade mig idag om jag bara för jag är svensklärare, störde mig på folk som liksom inte pratade korrekt svenska. Om jag alltid skulle rätta eller påpeka när folk sa fel. Då svarade jag henne att när jag går hem från jobbet då struntar jag i allt vad regler heter, annars skulle jag bli tokig! Jag är inte petig på sånt när jag jobbar heller iof. Det jag vill är dock att mina elever ska veta hur man skriver korrekt och i vilka situationer man ska göra det. Jag påpekade även att hon skulle bara se hur det ser ut när jag (precis som alla mina elever) använder MSN! Detsamma gäller egentligen här, jag sitter inte och tänker på regler och grammatik eller om det låter korrekt eller inte.
HEY! I'm off duty!

Wunderbar!

Det är som sommar ute! Najjjs! I dag kom avin från Mantorps travshop, mina grejer har kommit! Jag har beställt ett bett, ett ludd till en långbrösta, ett selunderlägg med "luft" i och ett par tungband. Hoppas jag blir nöjd med det jag hämtar ut för det kostade fan 150 spänn i postförskottsavgift, fy bövelen!

Jag sitter och drar på rättningen av min ena klass nationella prov, men jag måste ta tag i det där nu annars kommer jag bittert få ångra mig sen. Fast jag ska, snart......

Sen blir det till att slänga på lite kött på grillen och njuta av fin-vädret!

Lite tidsfördriv:

HAR DU:
För många vänner: Nej, kan man ha det?
Förföljelsemani: Det tror jag inte?
Tvångstankar: Ja faktiskt tyvärr.
Någon annan psykisk sjukdom: Nope
Någon fysisk sjukdom: Nja, skulle vara allergi då. Mot gräs....
Någon skada: Skador på bägge knäna
Färgat håret: Det gör jag jämt, kommer inte ens ihåg när jag hade min normala färg senast.
Brutit några ben: Nej, men knäskålar som hoppat ur led är lika illa.
Några piercings: Bara i öronen
Egen dator: Japp, två stycken, en vanlig och sen en bärbar från jobbet
Bra självförtroende: Det varierar
Kysst någon: Jaa
Haft sex: Jaa
Köpt kondomer: Faktiskt aldrig
Tagit nakenbilder: Nope
Sagt jag älskar dig till någon idag: Inte idag
Bjudit ut någon: Hmmm, det har jag säkert
Varit kär: Ja självklart
Dumpat någon: Ja
Stulit någonting: Japp tyvärr
Lämnat landet: Jo då
Tuttat eld på nått: Inte mer än eld i min egen panna, eller när jag eldat kvistar :)
Gjort något olagligt: Ja absolut.

Hur gammal är du om fem år?
33
 Hur lång är du?
172 cm
Vilken är den senaste filmen du sett?
Irene Huss - Nattrond

Vem ringde du senast?
Jimmy
Vem ringde dig senast?
Min hovslagare
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
SMS
Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta!

Vilken ögonfärg har du?
Blå
När vaknade du i dag?
08.15
Vilken plats föredrar du minst?
Tandläkaren
Var tror du att du befinner dig om tio år?
Här?
Vad fick dig verkligen att skratta senast?
En elev
Hur stor är din säng?
180cm
Har du stationär eller bärbar dator?
Både och, men den bärbara använder jag knappt.
Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan
Hur många landskap har du bott i?

Ett

 Är du social?
Ja, fast jag föredrar ibland att inte vara det.
Vilken är din favoritglass?
Geisha eller Tiptop! Pga den goda chokladkula i mitten! *slurp*
Vilken är din favoritefterrätt?
Jag är svag för chokladpudding
Tycker du om kinamat?
Ja :)


Tycker du om kaffe?
Ja
Vad dricker du till frukost?
Mest The
Sover du på någon särskild sida?
Alla!
Kan du spela poker?
Jajamen
Tycker du om att mysa/kela?
Ja visst fast jag är nog inte den keliga typen
Är du en beroendemänniska?
Ja jag har lätt för att fastna för allt från blogg skrivande till chips







Vilken fin kväll!

Solen strålar och det är som vilken ljum sommarkväll som helst. Vi har varit ute och tömkört Jalla precis. Idag var han lugn och avslappnad innan i stallet och när vi började träna så var han även då mycket lugn och fin. Han brukar annars vara lite spänd även när man borstar honom. Det gick jättebra i 25 minuter förutom lite småjoll, men sen fick han nog. Jag fattar inte vad som ska vara så svårt. Men det kanske är så när man gått i en hage och inte blivit så mkt hanterad sista tiden.
I slutet skulle han resa sig, backa, inte gå osv osv..... jag kan bara inte förstå varför han ska vara sån. Antingen blir han trött och får ont eller så jävlas han bara helt enkelt. Dock är Jalla inte den typen av häst som jävlas bara för att liksom.... skumt.

Pratade med hovis nyss, han kunde inte komma förrän på torsdag. Satans perkilä!! Eller hur det nu stavas.....
På ren svenska: FAN! Får se om jag lyckas lirka dit nån sko eller om jag kan köra nån dag ändå.

Jag tar ett skott och lägger ut en bild på min mammut, Jalla. Han ser förskräcklig ut nu när han ska tappa sin päls men jaja:

image53

Söndag

MORA är i final i Körslaget! Inte helt otippat eftersom det är totalt överlägsna! Nu är jag ju inte helt opartisk men jag tror att jag hade tyckt detsamma även om jag hade bott i Tierp eller Ängelholm faktiskt :)

I fredags var det en busig Hilding som tränades. Det positiva var iof att han kunde jogga! Alltså jogga på riktigt! Detta för första gången typ....fast han kompenserade ju det hela med att göra två bockningar eller bakutsprakar..... mindre roligt, men han sparkade inte ut iaf så jag får hoppas att han bara visade sin glädje.
Sen igår när jag skulle stilla så ser jag att han är utan skor på  bägge framfötterna! MORR!! Den ena hittade jag lite fint böjd, den andra har jag inte hittat alls. Jag har heller inga att sätta på tror jag, eftersom jag inte har något städ så jag kan rikta skorna. Ska ringa hovis ikväll och höra om han kan komma och paniksko men det lär han väl inte kunna.... då får vi ta till nån annan plan.
Så istället för att köra idag då så får vi se till att han rör på sig ändå. Det görs på bästa sätt med en Jalla och en tömkörningsutrustning ;-) Så tar man Jallan och tömkör på andra sidan Hildings hage, och vips så har man både en trött Hilding och en trött Jalla när passet är klart. Då har Hilding dessutom fått galoppträna lite vilket är perfekt :)

Såg i tidningen att det ska bli mellan 20-25 grader varmt följande vecka, från tisdag tror jag.... ÅHHH så härligt!

Jag funderar på att riva ner de äckligt fula buskarna som de som bodde här innan oss planterat som "häck". Kan ju ta lite bilder och lägga in så får ni se fanstyget. Men frågan är - vad ska man sätta istället?? Jag vill ha nåt som är snyggt, inte sååå högt och som dessutom inte kräver så mycket underhåll....
Nån med gröna fingrar som kan ge nåt råd?

Ändrade planer

Vi skulle egentligen åka på trav och käka middag idag men eftersom mam har fått ryggskott och ändå inte klarar av att sitta så länge så blev det ändrade planer. Det blir "Kina" istället. Pappa bjussar! Måste säga att det är inte ofta vi är ute och käkar inte. Med "vi" menar jag då mam, pap och mina brorsor. Det händer kanske en gång vart 5:e år skulle jag vilja säga. Sist var nog faktiskt när pappa fyllde 50, tror jag iaf.... Det blir ganska exakt 5 år sen det!

Jag hoppas veeeeerkligen jag orkar äta en friterad banan med glass till efterrätt, för det är sååååååå gooooott!

Nu lär jag göra mig i ordning. Sen som vanligt....

Katastroooooof!!

Jag är förkrossad.
Och ni ska veta att det är bara förnamnet. Fan i helvetes jävla skit!
Min, eller ska jag säga mina hästars, kiropraktor har slutat. Han gjorde ju illa handen för ca 1½ år sen och blev då sjukskriven ett bra tag. Tydligen blev det inte bra så han fick lov att steloperera handen. Han ska in och göra en ny operation i juni men det ser väl tydligen inte alltför ljust ut. Om han blir bättre, starkare och rörligare i handen så vill han börja med hästar igen men som sagt det är ju verkligen långt ifrån säkert. Jag kunde höra av mig om ett år igen typ......      Fy fan, jag tror det är svårt att förklara för folk som inte träffat honom att det helt enkelt inte finns nån jämlike!
Han är i särklass den bästa i sin yrkesgrupp.
Min sambo hade så ont i ryggen efter sin bilolycka så han till slut knappt kunde gå. Efter besökt hos I för ca 1½ år sedan har han inte haft ont en dag. MIn bror har skolios och skulle stelopereras enligt läkarna. Det var enligt dem den enda utvägen. Jag tyckte han skulle ta sin journal och gå till I. Sagt och gjort. Han mår bra och har knappast behövts stelopererats och därför heller inte tappat någon rörlighet i ryggen.
Vad sen gäller hästarna han fixat så är det samma visa.
Fan också, huuuuur ska jag klara mig utan honom???
Hoppas hoppas att han blir så pass bra att han kan ta emot hästar alltså..... fast huvudsaken är ju ändå att han mår bra!

Tänk att man kan känna sig så beroende av EN person......men jaja, jag får klara mig bäst det går ändå.

1:a maj!

Nu börjar faktiskt träden slå ut så smått här uppe. Det behövdes det lilla regn som kom.
I dag har varit lite utav en slödag. Vi har iof promenerat med Hilding i skogen vilket var riktigt drygt. Det var myggigt och kvavt. I går kväll var vi hos mina föräldrar och grillade. Brorsan är hemma på besök från Sthlm så hela familjen var samlad.
I morgon blir det trav på Rättvik. Vi har bokat bord i restaurangen så det ska bli jätteskoj. Det blir jag, mamma, pappa och mina två bröder. Vi har nog aldrig varit på trav tillsammans allihop så det ska verkligen bli kul! Tyvärr jobbar J så han kunde inte följa med :(