En vecka in på nya jobbet!

...och jag trivs faktiskt jäääteebra! Alla är så supergulliga och verkligen ställer upp och hjälper en med allt! Det verkar, än så länge, vara ett väldigt gott klimat på skolan.
Eleverna är jättemysiga dom med! En av klasserna kom till och med fram och tog i hand innan vi började! De var jätteglada att få en ny svensklärare, då den gamla mest verkar ha stått och haft föreläsningar timme ut och timme in. Men sånt vet jag av egen erfarenhet inte fungerar alltför bra....
Så, hektisk men mycket skoj vecka!

Oturligt nog så fick ju jag en häst över mig förra helgen, så denna vecka har varit jobbig på så sätt, då jag tultat runt som halta Lotta överallt. Skitont i benet har jag också.....
Efter den incidenten så började jag ju fundera på om jag verkligen skulle ha Jalla kvar... jag vet ännu inte hur jag ska göra, men jag hoppas jag kommer komma fram till något. Han är ju så go ändå. Tränade lite ljudövningar idag med honom - jag och Jimmy. Jimmy gick och betade med honom och jag satt bredvid med en presenning och skakade den hårt med jämna mellanrum. Han ÄR egentligen van presenningar, eftersom vi serverar mat på den, men det är själva ljudet som kommer plötsligt, så eg. hade vi kunnat öva med vilket ljud som helst.
Jalla stod och åt och varje gång jag ruskade på presenningen så satte han alla fyra i marken eller hoppade rätt upp. Och nu pratar jag inte 4-5 gånger, utan kanske 25 gånger(!!!). VARJE gång var han LIKA rädd. Sån är han. Efter ca 25 gånger började han lugna sig. Och när jag skakat på den 3 gånger utan att han reagerat, då slutade vi. Då hade vi uppnått målet för dagen.
Här hemma hade vi lektion 2: det innebar att gå över vår stora kalkgrushög som ligger här på gården. Den är vit, låter högt när man går i den, och hästen sjunker ner en bra bit. Efter lite övertalning klarade han det gallant, och han försökte inte slingra sig heller!

Inatt har Hilding varit ute på vift igen. Jäkla buse. Han har sprungit runt på gräsmattan, vält solstolar och ätit sig rejält mätt.....mamma fick ta reda på honom kl 6 i morse....pinsamt...Han var då inte hungrig när han skulle få frukost så mycket kan jag lova....

Nåväl, nu vänta HELG! Jag har leigt en helg, efter en normal arbetsvecka för FÖRSTA gången i mitt liv!

I morgon...

...börjar jag mitt nya jobb! Usch jag är såå nervös! Jag kommer inte att kunna sova en blund i natt alltså! Varför ska man oroa sig i onödan?
Annars tycker jag det ska bli så skönt! Jag kommer att ha 4 klasser per termin och det ska väl ändå vara ett bra sätt att börja på. Dom ringde från skolan förra veckan och frågade om jag var intresserad av en 90%-tjänst istället, men efter att ha funderat ett tag kom jag fram till att jag hellre har lite tid till övers och träna hästarna på.

NU måste jag komma igång med träningen på både hästar och mig på allvar alltså. Det har varit så mkt strul och så jääääääkla mycket jobb nu på slutet bara för det körde ihop sig med mitt extrajobb. Strul strul. Hoppas man får lite bättre ordning på saker och ting.

Tidsoptimisten Sandrah hade också tänkt att alllting skulle vara fräscht och fint tills jag skulle börja mitt nya jobb, och att alla saker skulle vara på sin plats. Har man haft tid till annat än att diska en stekpanna då? Nej! Så som vanligt får jag göra allt i sista minuten. NU har jag nöjt mig med att idag SKA badrummet vara skinande rent iallafall. Så om jag har någon ork kvar i helgen efter 3 stycken fullmatade introduktionsdagar SKA jag banne mig få saker gjorda.