Man vet att...

... man är modern, när man bokar ett utvecklingssamtal via Facebook. :-)



Jaha. Hilding-gubben har gjort bort sig igen. Så nu är han olycklig. Han går ju i konvalecenthage eftersom han är nybehandlad. Han har skött sig prima och verkligen accepterat att han måste gå i liten hage. Han är så go grabben. Men natten till igår hade han haft lite lajbans och rivit ned hagen mot gamlingarnas sida. Tråd och stolp låg som plockepinn där nere. Förmodligen har han också fastnat rejält, för han har ett stoooooort sår på höger bak (NÄHÄ???). En ganska djup reva på en decci som är ca 1-2 cm brett och rätt djupt. Jag tror inte det ska sys men det tar nog sitt lilla tag innan det där läker. Hela benet är tjockt som en timmerstock. Pga all sårvård vi haft med den där grabben så HATAR han verkligen när man pillar, så vi får lov att bremsa honom varje gång vi ska fixa med såret.

Så - inga körturer som planerat. Fy fan. TUR i oturen att det hände nu ändå, när han är stående. Dock hade jag ju tänkt sätta igång honom idag. Men jaja, nu får vi ta en dag i taget.

Jag var hos tandis i torsdags också. Fyra hål. Inga stora eller så, men eftersom jag var hos tandis för första gången påp 11 år, förra året, så ville hon vänta med att laga för att se om hålen "stannat upp". Det hade de inte så nu ville hon laga dem så att jag kanske förhoppningsvis slipper laga mer i mitt liv. Ajabaja, Sandrah! Börja med den där tandtråden nu!

En tripp ned till Lucifer

*raderat*

Hildings veterinärbesök

I torsdags var det dags för ett veterinärbesök med Hilding.
Han skötte sig fin fint men var så klart lite flamsig som han brukar. Han gillar ju verkligen inte när vetten ska göra böjprov så även idag fick käre matte lyfta på bakbenen för att snällt lämna över dem till vetten. Knäpp-Hilding. Så när N stod och böjde honom bak så bitch-slappade Hilding honom med svansen rätt i ansiktet några gånger. Höhö.
Därefter blev Hilding kallad: skurk (med all rätt).
Det som var positivt var att Hilding inte visade någon reaktion alls bak. Tidigare så har han ju alltid varit lite stel och knotig där efter böjning (även innan), men inte idag. Tyvärr fanns det hälta höger fram. Både i kotan och i knäet. Kotan var nog värst för när N böjde den så var Hilding inte glad.
Det blev kortisonbehandling och ordinerad vila i sjukhage 3 veckor, sedan återbesök. OM Hilding är skötsam kan han gå i vanlig hage men  man kan inte riktigt lita på honom så han får nog gå i sjukhage en vecka iaf, så utökar vi den successivt. Köra kunde jag göra om det var plant och om jag bara skrittade, fast det var lite "mjaaa" över det också.
Efter 3½ dagar i sjukhage är iaf Hilding snäll och foglig. Men det är väl lugnet före stormen. Och ÄN värre lär det ju bli när det ska sättas igång igen och han inte får springa så fort som han vill...

Vi kollade tänderna också. Han blev ju beh. av en "hästtandläkare"  i somras och jag tyckte ju inte han blev bättre i munnen. Sedan började hästtandläkarens felbehandlingar spridas som hagelskurar under sista april....
Det finns otaliga exempel på hästar som är förstörda för livet pga att han tar ned för mkt i munnen på hästarna. N bekräftade detta och även på deras klinik har det kommit in många hästar som inte kunnat äta efter hans behandlingar. Vilket inte våra heller kunde.
N kollade Hildings mun och konstaterade att så som han såg ut idag, skulle han sett ut om han hade fått raspningen samma dag (!!!!!!!). Och då är det nästan ETT ÅR SEN han blev raspad!! Fy fan att jag har varit med och bidragit till att plåga mina hästar på det viset. Jag mår så jävla illa.
Jag har haft kontakt med många som blivit utsatta för honom och de har bett mig att skriva hur det gick till hos oss eftersom han nu har flera anmälningar på sig. Så det tänker jag definitivt göra. Han ska fan inte få lägga sin hand i en hästmun igen när den där härvan är utredd.
Stackars, stackars hästar.
TUR att Hilding klarat sig igenom detta. Anledningen till att han blivit mer svårstyrd är iaf att kvacksalvaren tagit ned nästan hela hörntänderna och därmed - när man drar i tömmarna - så kan bettet glida över den tanden som normalt stoppar upp bettet. Det kan också vara därför som Hilding varit extra jobbig med baken när jag hållit i honom kan jag tro....

...


Helsingborg

Hej svejs!
Just nu befinner sig jag och J i Helsingborg. Vi har varit här sedan i måndags och vi har minst sagt haft fullt upp hela tiden. Vi fixar och donar och det har varit möten med advokat, bank mm. Vi försöker hjälpa kära mormor så gott det går men det kommer att bli en tuff tid för henne fram över.
Lite shopping har det ändå blivit och det kan vi unna oss lite nu eftersom jag lyckades komma 8 av 970 spelare i en turnering som pågick i tre kvällar med avslut i tisdags. 27 000 in och det var nedrans skönt må jag säga! Vinnaren fick dock 300 000 så som vanligt väldigt nära stora pengar....   

Nu blir det sängen. Dagarna är långa och vi uträttar mycket under dessa så sängen är extra skön när det är läggdags! God Natt!

Glad påsk!

Hoppas att ni alla får en glad och trevlig påskhelg, och förhoppningsvis lite sol på det också!

Vi ska försöka göra lite nytta innan vi sedan på måndag drar kosan en bit söderut till Helsingborg. Vi ska hälsa på/hjälpa min mormor som ju nu är helt ensam. Så det blir inte ett så lugnt påsklov för oss även om det så klart alltid är lite "semester" att komma iväg så där.

Våren börjar så smått knacka på här i Dalarna, även om det ännu inte är så varmt och myyyycket snö finns kvar. Vägarna spricker sönder pga vädret eftersom tjälen börjar gå ur nu innan snön ens försvunnit. Både på asfaltsvägar och grusvägar är det stora sprickor och hål så man får passa sig både när man går och när man kör bil eller häst. På vissa ställen har det till och med blivit så stora bulor och gropar att man inte ens kan åka där. Vägverket kommer att få en hel del att göra till våren om de ska kunna fixa alla skador som blivit.

Jag var till vårdcentralen i veckan eftersom jag äntligen fått tummen ur till att undersöka mitt öra som krånglat i över två år. Jag har haft värk i öra, tinning och höger övre tandrad. Först trodde jag ju det var pga nåt hål i tanden (eftersom jag inte varit hos tandis på 10 år) men så var det inte. Därför har jag nu bestämt mig för att ta tag i det. Läkaren hittade inget konstig förutom att en gång som går mellan öra och svalg, på mig var öppen där den "normalt sett" är stängd. Vissa kan dock ha den öppen och då kan man få problem med knaster i örat. (Vilket jag ju också har). Jag fick ta en sänka (huvva för nålar!) och hon kollade allt mellan njurvärden, socker, sköldkörteln osv. Allting såg normalt ut så nu ska jag få en remiss till en öron-, näsa, hals-läkare eftersom även min halsmandel på höger sida är större.
Jag avskyr sjukhus men jag måste få någon klarhet i det där nu. Det kunde dock dröja månader innan man fick en tid sa hon.

Pga strulet som varit på slutet fick vi boka om tiden för Hildings veterinärbesök så nu är vi inbokade den 15/4 istället. Hoppas att de kan se något trots att han kommer att ha gått ganska lite vid det laget. Men efter det, om allt är som det ska, så tränar vi på på RIKTIGT igen och så får vi hoppas att vi kommer någon vart och att hästkraken INTE trampar sig igen, eller nåt annat trist. Det var ju det som förstörde hela förra säsongen. Så målet denna gång får väl bli att kunna kvala någon gång i mitten av sommaren.

Nåja, njut av påsken nu och ät massor av gott!!

Kramar!