Tillåt mig skratta

HERREGUD

NU minns jag plötsligt varför jag inte spelat poker på så länge.

Det är ett djävulens spel!!

JAG: AA

HAN: 99

FLOP: A Q 3


TJOHO! Jag dubblar upp....not.  

TURN: 9

RIVER: 9
(!!!!!!!!!!!!!!!)

JA, jag har triss. Och han drar ett runner runner FYRTAL.

Tillåt mig skratta. Eller gråta. Jävla *****poker.

Nu går jag fan och lägger mig.

Tre veckor

Idag spelar jag poker för första gången på över 3 veckor. Nästan en månad utan poker.
Det var skönt med ett uppehåll och jag har inte saknat pokern. Skönt att veta att man definitivt inte är beroende i alla fall. Jag tror dessutom att jag kommer spela rätt lite fram över också. Jag känner inte suget att spela som jag gjorde förr. Men det går säkert upp och ned det där med.

Vi får väl se om denna pokerkväll lämnar mig förbannad eller glad.

Jag har varit gräsänka tre dagar denna vecka. Fy fan vad tråkigt det är att vara hemma själv. Jag tycker inte om att gå och lägga mig när jag är ensam i huset. Det är obehagligt på nåt vis. ♥ är trygghet.

Det öser ner regn titt som tätt. Hagarna torkar aldrig upp och vi har mycket dynga kvar som måste bort. Men det går ju inte att köra traktor där inne! Nu får det då sjuttsingen ta och torka lite. Dessutom ska vi byta både pinnar och tråd mm.


Idag visade snyggast att han var bäst.
Commander Crowe. Vilken häst.




Bibehållen karaktär

Jo men visst tränas grabben Hilding på som han ska. Nu har vi kört kontinuerligt i hela TRE veckor. Huvva. Det är ju ingenting, men för oss är det myyycket att man får träna på  utan skotapp, balltramp eller andra blessyrer. Han är då för go också pojken. Han är inte som andra hästar. Andra hästar har en impuls att de alltid ska hemåt när man tränar, men inte Hilding. Han ska INTE hem. Han vill gärna själv gå in på alla vägar han ser och stannar gärna och tar sig en titt på vyerna istället för att gå hem. Snacka om att vara träningsvillig. Nåja, vi får väl se om han är lika morsk när det blir hårdare träning.

Tung jobbdag idag. Detta trots att jag hade en klass som var som små änglar. De satt inne i klassrummet redan när jag kom och de hade dessutom börjat arbeta! (omg!) Det var tyst och lugnt och tänk vad såna där moments gör en glad. :-)

HT2009

Nu är den igång - HT2009.
Träffade min klass idag och i morgon börjar lektionerna som vanligt igen.

För tillfället har jag dumpat pokern. Jag har inte spelat på två veckor snart. Jag har helt enkelt varken haft tid, lust eller ork.
Nu har jag varit stenhård på att inte missa någon av hästarnas träningar så både Jalla och Hilding körs kontinuerligt för tillfället. Nu hoppas vi att de är friska, skadefria och att matte bibehåller sin goda karaktär.
Nåja, idag kände jag mig alldeles för utmattad för att bege mig ut. Trots en massa sena dagar har  jag skyndat hem, bytt om och varit ut med tottisarna. De känns fina båda två just nu! Hilding är pinsamt tjock dock. Men men, det finns att ta av.

Ikväll blir det lite höjdhoppstittande och sedan en dvd.
So long!

A good deed

Man vet att man gjort något bra när en hel familj från Tyskland tycker bästa dagen på semestern i Sverige var idag när de fick komma och hjälpa oss i stallet. Tjejen fick åka lite häst och sedan rida lite. Pojken i familjen fick också rida. Så var deras lycka gjord. De var sååå glada och tacksamma.
Tänk vad lite det behövs för att glädja människor!
My pleasure.

Helgen

Helgen började med att jag var tröttare än jag varit någon gång i hela mitt liv. Semestern var slut i torsdags och jag har dessutom kört två hästar om dagen några dagar. Jag vet inte var jag fick all energi ifrån, men jag somnade i alla fall i soffan i fredags och det slutade med att jag "skulle vila en timme i sängen" så att vi kunde se en film. Jojo, jag vaknade igen kl 2.30. Så det blev en tidig kväll med sängen före 22.

Igår var det kräftskiva. Det var trevligt sällskap men mindre trevlig väder. Vi har besök från Tyskland och de hade dessutom några vänner som kom och joinade vår skiva. Det är lite skoj eftersom dessa tyskar umgåtts med mamma och pappa i 30 år typ. Så dottern som var med är 28 år och vi har alltså träffats sen vi var nyfödda i princip. Det blev lite alkohol och snack på både engelska och tyska. Tjoho vad bra jag är på att prata tyska när jag är berusad haha. Jag har ju faktiskt läst det i 6 år tidigare men eftersom jag inte underhållit den så har jag ju glömt mycket.
Vi var 13-14 pers och när fyra av dem åkte hem så drog alla utom jag och Annika på Larz-Krizterz nere på Bliktan. Jag och Annika satt hemma och snackade skit tills sällskapet kom hem som några dränkta katter. Det öste verkligen ned hela kvällen. J däremot kom inte hem förrän kl 06.
Med denna skiva kändes som att vi officiellt avslutade sommaren.
Under denna helg har det kommit säkert 15 cm regn för jag fick tömma ur hästarnas krubbor två gånger och då var halvfulla. Vägarna här ute är översvämmade av allt vatten som inte hunnit undan och det har blåst som sjutton idag.
Välkommen herr höst.

Hilding var så jäkla rolig under kräftskivan alltså. Han kan ju gå ända upp till huset och herregud vad galen han var när barnen lekte ute på gården. Åhhhhh vad han ville vara meeeed. Han sprang och kvastade, bockade, gnäggade och åmade sig. Nemo snurrade runt några varv i hagen med honom och hästkraken var sååå lycklig. Tyskarna bedyrade vilken otroligt social häst vi hade. Haha. Han är då för jäkla go den där.

Viola Silas

Det blir inlägg på inlägg i dag tror jag. Jag har inte skrivit på så länge och det är så mycket jag har tänkt att skriva men inte orkat.

I fredags såg jag en travprestation som gjorde mig stum av beundran. Den lämnade mig med frågan om "Var i helsike ska detta sluta?!" Det handlar om vinnaren av stonas E3-final: VIOLA SILAS!
Ett lopp i tredje spår 700 meter i stenhårt tempo, för att sedan landa i dödens och sedan bara LÄMNA resten!!! Oh my god!!
Det var ett lopp i rena rama Torvlad Palema-klass. I alla fall med tanke på att det är ett treårigt sto. Shit vad jag hoppas att denna häst får vara frisk och kry. Nio starter - nio segrar. Matcha den där rätt nu Fredrik Persson så kan du utmana Commander Crows rekord i raka segrar! Undra hur många raka segrar som är det mesta för ston?
Dessutom är hon inte bara bra - hon är snygg också.
Kan det bli en till som platsar i skaran: Queen L, Ina Scot, Hilda Zonett och Giant Diablo??

Nu var jag inte snål med superlativen inte. Det där får jag väl äta upp.




Gran Torino

Ni som inte sett Gran Torino med Clintan - se den! Det är verkligen en sevärd film med många budskap. Såååå otroligt bra.
Det är nog en av de bästa filmer jag någonsin sett, men det som drar ned stämningen lite är att man rätt tidigt anar att det inte kommer att sluta särskilt bra.....

Clintan spelar Walt Kowalski, en gammal grinig gubbe med rasistiska värderingar. Han avskyr sina asiatiska grannar och det blir inte bättre av att sonen i familjen försöker stjäla Walts ögonsten - hans Gran torino. Men det är även där som allt börjar vända. Walt ser så småning om en chans att hålla grannsonen Thao borta från det farliga gäng som försöker värva Thao. Man får se hur en gammal konservativ mans värderingar rämnar i takt med att vänliga människor kommer honom in på livet. Filmen visar också att blod inte alltid är tjockare än vatten och hur mycket man är villig att ge för de människor man älskar och som älskar en tillbaka.
Filmen är även full med roliga dialoger och man både skrattar ömsom gråter.
Roligt, hemskt och sorgligt på samma gång.

Betyg: 4.5 / 5



Sista uppesittarkvällen

Nu är det sista uppesittarkvällen denna sommar. Sen är det back in business.
Idag var det påslagning av tappsko igen, fast denna gång var det Jalla som trampat av sig en. Det var väntat, för den var lite böjd. Den böjdes när han "råkade" smita från beteshagen. Han tyckte väl det var lite sport att hoppa över tråden som var vid knäna, haha. Tur att han är hemmakär och bara ställde sig på andra sidan vägen och åt. Det var bara att ta honom i grimman och gå hem igen. Han är verkligen snäll den hästen.
Jag och J satt och jämförde dem igår och vi kom fram till att Hilding - han är den som alltid ska mucka och göra bus som märks, målet är att irritera människan så mycket som möjligt och vara en "jobbig jävel". "Idag tänker jag inte lyfta på benet mamma, så är det bara. Jag har bestämt mig."
Med glimten i ögat förstås.
Men Jalla - han är tvärtom. Han vill störa så lite som möjligt. Han gör bus när han tror att ingen ser. "Oj, mamma, det kliade på benet, det bara råkade komma några grässtrån i munnen samtidigt." (När man kör)
Han är en sån som man liksom kan lämna uppbunden på stallgången en hel dag och sen glömma att han befinner sig där.
De är då för goa grabbarna grus.
Pensionären Grällis - han bara "ÄR" han. Han finner sig i allt, och skulle aldrig göra en fluga förnär. Han märks när han blir tvungen att vara själv i hagen. Då låter han som en blandning mellan trögstartad traktor och en stucken gris.
Mina bäjbs!

Bye bye semester

Tänk att åtta veckor kan gå så fort!! Buhuuuuuuu......
Visst är det väl bra att börja jobba igen också så man får tillbaka rutinerna och får nåt gjort. (Och inte bara sitter här och degar hahah). Men det är väl ingen som kan förneka att semester är skönt! ;-)

På torsdag är det dags att ställa klockan igen. Jag kommer att vara sjukt trött. Vi börjar med fyra dagars planering och nästa onsdag kommer höstens första elever till skolan. Sen är det igång.

Igår fick Hilding sin första tur på ÅTTA veckor!!! (Förutom en tur någonstans i mitten). Nu får han då fan i mig hålla reda på fötterna. Vi skulle gå en lugn vända där vi brukar gå eftersom han stått så länge. Men mitt i vägen står en stor timmerbil och lastar timmer, så vi får lov att gå en helt annan väg. Över stora vägen och sen gå i backe. Han skötte sig exemplariskt grabben. Det är så skönt med honom, för hur länge han än stått så är han inget extra nipprig. Tvärtom! Han var trööööööööttttt. Backen var jooooooobbbbbbigt. Haha. Men det var ju bara skritt och nån liten jogg, som han själv valde så.
Men tro fan att han blir trött när han stått och jäst i åtta veckor och fått en mage som heter duga.

Nu måste jag äta nåt! Jag måste verkligen skärpa mig med frukost......

Aj då....

Ni vet han som vann 20 mlljoner i lördags? Eller ja, han som satte ihop systemet och hade 20% i det.
Han är död! Han dog i går, endast 15 timmar efter att han vunnit.
Gud så läskigt....  han uppnådde sin dröm och sen dör han......

http://www.aftonbladet.se/trav365/article5623260.ab

Söndagssysslor

Min J har ångest idag. Den klassiska börja-jobba-ångesten. Jag tycker verkligen synd om honom, för jag vet att han har betydligt större ångest än vad jag har inför att börja jobba igen. Även om mitt jobb kan vara tungt ibland så svichar dagarna förbi, medan på J:s jobb så går det betydligt långsammare. Han jobbar på en industri vilket ju kan vara oerhört monotont. Jämför det med en skola där det händer nya saker hela tiden. Eller ja, självklart är det också monotont ibland men eftersom man under hela dagen aldrig är på samma ställe hela tiden så går tiden rätt fort.
Men fasen vad slapp man blir under semestern. För min del är det nog bara bra att börja jobba igen. Då kanske jag får lite mer gjort.
Jag fick iaf EN sak gjord under semestern, som jag tänkt göra länge och det var att rensa ur tvättstugan nere. Nu är det kliniskt rent där nere. (Ett tag iaf.....)

Idag är dags att köra lite dynga från hagarna. Inte ens NU har det torkat upp allting, men vi måste köra bort en del om det ens ska kunna torka upp överallt. Det är verkligen sjukt hur mycket det regnat i sommar.


Jag lägger också till ett "Grattis" till den snubbe som ÄN en gång lyckats kamma hem storvinsten på V75. Halleluja! Men just ja, jag glömde - det här var ju första gången de ENSAMMA drog hem 7-rättspotten. 20 millar. Tack. Det var ett reucerat andelssystem där nämnd tippare hade 20% i systemet. De tippade för 10-15 000 kr vilket de tydligen gör varje lördag. Tänkt om man ändå hade råd med det.
Men nu har de råd att höja ribban ytterligare! Hihi.


Baaad day

Jag brukar inte festa till det särskilt ofta.
Det finns en anledning till det och det är att jag i princip alltid blir så dålig dagen efter.

Igår blev det en hel del groggar. Vi satt i granngården och mina kusiner var också där med stora systempåsen.
Cola och Absolut Citron är en mycket farlig kombination om ni frågar mig.
Det blir liksom så lättdrucket efter ett par glas....

Jag brukar inte festa till det så ofta.
Idag mår jag skit.

99 balloons

Det här är så sorgligt så mitt hjärta värker när jag tittar på det.
Kan man lyckas se detta utan att tårarna rinner?


Sista semesterhelgen

Jag undrar om jag har avverkat något av mina "måsten" som jag hade inför semestern? Men men, det är väl  som folk säger - man blir bara latare för var dag som går på semestern. Jag har inte gjort ett enda skit. Eller jo, vi har visserligen varit till Stockholm, men det var bara en snabbis.
Shit vad jag måste lägga på ett kol om jag ska få saker gjorda i höst. För att förtydliga hur seg jag är kan jag säga att när jag gick på semester i mitten av juni så fick jag för mig att jag glömde stänga av min laptop på jobbet. Jag tänkte varje dag att jag skulle åka dit och kolla så jag hade stängt av den. Jo då, EN månad senare gjorde jag slag i sak. Då var den avstängd, men den lär väl ha brunnit upp eller nåt under den tiden......

5 semesterdagar kvar sen börjar allvaret. Jag fasar ett mycket jobbigt läsår tyvärr men jag hoppas att jag kan få alla bitar att falla på plats.

Jallan var duperduktig på turen igår. Han är verkligen fin nu, förutom de där fula prickarna han har på ena sidan. Men annars - fint hull, börjar få muskler, glansig päls osv. Man ser verkligen att han MÅR bra. Hoppas hoppas att han fortsätter vara lika fin till hösten. Nu när vi har kört så har han inte haft tics en enda gång heller. Munnen kan han krångla lite med när han blir nervös och tex tvingas stå still men annars är det ingenting. Och när det gäller selning och vagnpåsättning så är han ju så förbaskat okomplicerad. Liten och lugn. Jämfört med Hilding speciellt. Hilding är stor, bestämd och ska bara vara dubbelt så mycket Hilding varje gång liksom..... Men det är ju det som gör honom till Hilding juuuuu.

Otäckt

Det är mycket otäckt som händer runt i kring i landet just nu. Det gör mig illa till mods.

Ännu en gång verkar det som att någon idiot går runt och skär hästar. Denna gång i Borlänge, inte alls långt här ifrån. Det gör mig ännu mer illa till mods. Särskilt eftersom det också hänt i VIkarbyn, ännu närmre oss. Hade jag stått framför den jävla psykopat som begår dessa sjuka brott så kan jag verkligen inte garantera att jag kan ta ansvar för mina handlingar. De personer som gör detta skulle få exakt samma metod tillbaka. Fy fan. Lemlästa de jävlarna.

En av pokerns stora svenska profiler, Andreas Oscarsson, har blivit mördad i sitt föräldrahem i Trollhättan, natten till måndagen. Han bodde inte ens i Sverige, och hade inte gjort på många år, men nu var han alltså hemma och hälsade på - och blir alltså skjuten-mördad i samma hus som hans 2-åriga son befinner sig. Var det för pengar? Var det en tillfällighet? Knappast det sistnämda.
En jävligt sjuk sak med detta är att knappt ett år innan blir en person med samma namn skjuten i huvudet med två skott, inte alls långt i från där detta hände. Är det en tillfällighet? SÅ många blir inte skjutna i vårt och SÅ många heter inte A.O. Det är creepy som fan i alla fall. Undra om polisen sett sambandet?
Pokerprofilen grundade bla en populär sajt bland pokerspelare världen över: http://www.pokerlistings.com/

En kvinna i 30-års åldern har försvunnit spårlöst i Falun. Mindre än en vecka innan sitt planerade drömbröllop. Något vittne hade sett någon som liknade henne bli inknuffad i en mörk bil. Skumt, och även det mycket otäckt.

En 19-årig flicka i Skåne har hittats mördad på sina föräldrars gård. I stallet. Hon hade utsatts för kraftigt yttre våld och legat där ett bra tag innan de hittade henne. Om jag inte minns helt fel var det offrets pojkvän och en kompis som sett henne sist. Bara det klingar obehagligt i mina ögon.

Vad är det för värld vi lever i?
Kan man någonsin känna sig trygg?
Man blir verkligen mörkrädd av allt hemskt som händer i "lilla" Sverige.

Stockholmsresa och habegär

I måndags åkte vi ned till Estocholmo och hälsade på J:s familj lite. Det var supertrevligt och det var verkligen på tiden att vi fick träffa alla igen. Vi käkade goood kinamat och snackade och skrattade i massor. SKOJ! Då undrar man varför man inte är ner oftare. Men tiden går så fort och helt plötsligt har det gått nåt år......
Natten spenderades på ett hotell i Solna centrum. Det var kanonfint och vi avnjöt en god frukost i går morse. Synd att jag har så svårt att äta mycket på morgonen för man vill verkligen smaka på allt! Men man blir mätt fort.

På vägen hem från Stockholm åkte vi om Borlänge. Jag fick ju LOV att gå in på Aubiose ( Sveriges största och bästa hästsportbutik typ). Alltså, för den oinvigde är det mycket svårt att förklara vilka känslor Aubiose framkallar hos oss hästmänniskor. Det är som att passera Pärleporten och kliva in i himmelriket. Verkligen! Det finns ALLT och det finns i ALLA färger och mönster. Pga den för närvarande tunna plånboken fick det lov att bli nödvändigheter som skor till hästarna, men FAN vad mitt hjärta värkte av åtrå när jag åkte där i från. Mitt habegär har fortfarande inte stillat efter den vita förbyglen med guldmönster och lädergrimmorna med guldnitar på. MAPÄDHIAPOEHBIÅAOEGBOUBEOBEOEBOBE!!!!!!!!!!!!
FAAAAAAAAAN! Jag vill vara riiiiik!
När jag fyller 30 i höst önskar jag mig ett fett presentkort på Aubiose! Mohahahaha. Om jag hade fått välja att fritt handla i någon affär under en timme och spendera några hundra tusen skulle jag LÄTT välja Aubiose. Kläder, skor, väskor, porslin, billiga affärer i all ära, men inget kommer ens i närheten av att vara så habegärligt som Aubiose. Nada.

Igår hade även Hilding en överraskning åt oss när vi kom hem. Han saknade matte så mycket att han hade bestämt sig för att trampa av sig ytterligare en sko. Så halva hästen var skolös när jag kom dit. Som tur var var hovis här igår kväll och slog på framskorna. Tack för det. Nu är det bäst jag skyndar mig ut att köra innan det blir både balltramp och tappskor igen. Det är som julafton varje dag man vaknar och går ut i stallet, man vet liksom aldrig vilka överaskningar som väntar. Men en sak är säker - de är sällan positiva......