En dag i skogen

Idag har vi faktiskt varit ute en hel del.
Dagen började med ett Hilding-pass. Det var jättefint väder och så skönt att ut och köra häst. Allt gick superbra och det var en Hilding från sin bästa sida hela tiden. Efter passet blev det streching och lindning av benen och sedan maaaat. Usch, det är verkligen drygt att strecha en sån där klump. Haha.

Lite senare på kvällen fick jag och J världens ryck. Kanske kan man kalla det tillfällig sinnesförvirring, för vi bestämde oss för att åka ut och plocka blåbär! Eller, jag bestämde att vi skulle det. Det var väl inte en alltför entusiastisk J i början när jag ställde mig vardagsrummet med en minihink i handen. Då lät det: " Nehhheee du, det kan du glömma att jag ska plocka nå bär!"
En timme senare, när vi, efter några omvägar, kommit ut till stugan, lät det : "Åhhh kolla hääär, häär var det ju skiiiiitmycket blåbär"
Det var faktiskt helt ok att plocka bär, men det fanns inga mängder att hämta direkt. Ont i ryggen fick man också.
Väl hemma gjorde vi en gooood blåbärskaka....Jag vet inte, men det känns bara så mycket godare när man dessutom gjort sig besväret att plocka bären själv haha.

Nää, nu fortsätter Tyst vittne!

*vink vink*

Ångest

Jag brukar alltid vara ap-trött på tisdagar. Så trött så jag ibland måste sova middag alltså.
Idag var inte en sån tisdag, konstigt nog, för det är fortfarande min längsta dag på schemat.
Det kan i och för sig bero på att jag varit så trött alla andra dagar och sovit ganska mycket då. Herregud, det tar liksom ett tag att hitta rätt i vardagen efter 8 veckors semester.

Nu är det dags att betala månadens äckel-räkningar också. Snacka om ångest. Megaångest.
Denna månad är det så mycket så jag vågar knappt ens betala dem, för då måste jag se det svart på vitt. Det är mitt CSn-lån på nästan 4000, takplåten till carporten för strax över 3000, diverse bildelar för flera tusen...., bensinkorten, veterinärräkningar, huslånen + alla andra "vanliga" räkningar.  Ångest.

Om man hade haft lite pengar undanstoppade hade vi nog utan tvekan köpt marken som är till salu bredvid oss. Det är 3 hektar som jag verkligen skulle vilja lägga vantarna på. Dels för att man kan göra så mycket med det och dels så att ingen kommer och slår upp nån fetingvilla eller nåt bredvid oss. Haha. Vi har ju 2 hektar mark som det är nu, men när man har hästar så är det ju kanonbra att ha mycket mark.

Idag när jag skulle ge hästarna kvällsmat var det helt plötsligt två hästar i Hildings hage. Där var en Jalla också. Båda såg rätt nöjda ut med att ha lyckats para ihop sig så. Egentligen skulle det säkert gå att ha dem ilag ibland men med tanke på Hildings hyss så vet man aldrig vad som kan hända. I och för sig så vågar han sig inte på Jalla, men OM han nu gör det så smäller det nog. Och nej tack, inte igen.
Morsan sa att de hade gått sådär hela dagen. Jaha. Eller hon sa att de hade "bytt" hage med varandra. Mmm....då är det ju rätt logiskt att tråden är trasig någonstans. Det var bara att gå ner och laga tråden och flytta Jalla till sin hage igen.

Nej, nu ska jag ta och städa lite innan läggdags.

Bye Bye!

Kattstackare

Jaha, ytterligare ett besök på Falu djursjukhus avklarat. Och ytterligare ett hål i plånboken. Över 2000 spänn idag. Tack kära pappa för ditt fina bidrag, det var en stoooor hjälp! Zlatan tackar också så mycket. ;-)
Fortsatt medicinering. De hävdar att det ÄR en ögoninflammation och att vi kanske kommer att få lov att medicinera mycket länge. Sen säger de att det är helt normalt att det blir sämre, men hallå? Ska det verkligen bli SÅ mycket sämre trots att ger så mycket medicin? Det låter verkligen inte bra. Men men, de är experterna. Nu hade trycket på ögat ökat väldigt, och nu ligger det på 27. Ligger de på över 25 så riskerar de att bli blinda. Fy fan.
Så nu ska han ha 6 (SEX!!) ögondroppar om dagen och 3 (TRE stora) tabeletter om dagen ett bra tag. Det var jobbigt nog som det var innan. Stackars katten..... :(

Nej, fy så sugen jag blev på pizzasallad. Bäst att ta sig några tuggor ;-)

So long!

Trött

Jag är trött, trött, trött, trött.
Jag har haft huvudvärk i princip hela helgen, om inte till och med längre än så. Har för mig jag hade så förra hösten när jag började jobba också. Bra länge.
Det är stress, stress, stress. Måste samla ihop ork att planera för alla de klasser jag har och just nu går det så trögt. Det är väl bara för man haft semester och liksom kommit ur gängorna lite.
Things will be better.

Hilding var en däst lämmel idag. Han gick och sket och fes mest hela tiden. Undra hur många äpplen han ätit under helgen. *gulp*
Jalla var en pärla tillsammans med A idag med. Det är såå kul att de kommer överens. Jag kan inte säga det nog hur glad jag är att A finns. LOVE ♥ till dig A! Vi är så glada att du finns för oss! 

Nej gud, nu somnar jag snart.

I morgon ska förresten J till vetten med Zlatan. Han har blivit mycket sämre så vi fick en tid lite tidigare. Jag hoppas verkligen de hittar VAD som är fel i ögat för just nu känns det inte som att han kommer att bli bättre. Bäbisen....
Man ser liiite hur rött hans högra öga är på bilden. Fast där ser det ju ljusår bättre ut än nu. Nu är hela ögat som grått och pupillen syns knappt alls....
Det har alltså blivit sämre av/trots medicineringen.





GOOD NIGHT!

Regnig körtur

I dag när jag kom hem var jag verkligen helt slut. En intensiv och lång dag på jobbet ( och imorgon ännu längre). Dessutom endast två grillkorvar och en festis som "mat". På vägen hem bjöd jag brorsan på donken eftersom han är nybliven gymnasieelev ,som dessutom också endast levt på två grillkorvar under dagen, så tyckte jag han behövde det. Om det var en lång dag för mig, så var den nog ännu längre för honom.
Efter den där menyn var hamnade man verkligen i paltkoma.
Jag lade mig 3 minuter på sängen och tänkte stanna där ett bra tag men va faaaaaaaan!!!! Jag hade ju bestämt mig för att skärpa mig och få mer struktur på tillvaron. Dvs - träna hästarna som de ska. Och därför skulle varken de svarta molnen utanför, eller min trötthet hindra mig.
Så, jag bytte om och sa frasen "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga tränare." Högt för mig själv.
Det ska bli mitt motto denna höst. Jag ska skriva det på en post-it-lapp och bära den med mig var jag än går.

Sagt och gjort, jag var ut och körde! Jag blev blöt, men hästen fick lite träning och jag kunde behålla mitt goda samvete.
Hilding var en prins idag. Snällare än vanligt i stallet och lika snäll att köra faktiskt. Bubbisen! Då är han en riktig goding pojken.

Nu ska jag försöka behålla fokus på pokerturneringen jag spelar och hoppas jag inte somnar mitt i den. Särskilt viktigt därför jag just nu är stor chipleader.
Det var i och för sig därför jag endast valde en liten, kort en. Men man hinner säkert somna ändå.

So long.

Trött

I dag fick Jalla ett pass som hette duga tror jag, haha. Efter det så provade vi att sitta på Hilding. Eller ja A satt på Hilding. I början trodde man det inte skulle gå, för han blev verkligen förbryllad och skräckslagen. Men han vågade inte röra en fena. Efter ca 20 minuter tog vi dock ut honom och A kunde till slut sitta på honom :) Vi gjorde allt utan sadel, det kändes bäst så i början. Det är dessutom inte den lättaste hästen att hitta passande sadel till.....
Allt gick bra ialla fall, och vem vet - det kanske skulle gå jättebra att rida på Hilding. Idag skötte de sig fint båda gubbarna.

Just nu lider jag av någon slags matkoma efter en god kycklinggryta. Haha - helt GI, förutom riset då. Ska skriva ner receptet här när jag orkar, för den var verkligen supergod och tog bara 15 minuter att göra. Hur lätt som helst. Billigt, nyttigt, snabblagat och GOTT, kan det bli bättre?

Nä, undra om det inte är dags för sängen snart. Först hade jag tänkt se film , men vet inte ens om jag orkar det....hmmm....

Sov så gott allihopa!

Travolycka

En otäck travolycka ägde rum i söndags på Harrah's Chester i USA.
Som tur var klarade sig alla inblandade utan allvarligare skador.

Olyckan skedde i sista sväng då hästen som låg tvåa på innerspåret av någon anledning snubblade.


Skön Snubbe!

Hahahahah!
Den här snubben är för jävla skön alltså. Helt grym. Ett riktigt hallelujamoment. Och jag tror du visst att han får knulla jag.
Haha - not.

Gulligt

♥ är verkligen för gullig ibland. Efter vi ätit idag så sa han: "Tänk älskling att allt du tar i som har med mat att göra, blir till guld."
♥ ♥ ♥ Han är då för go :)
Jag håller väl dock inte alls med eftersom jag inte är någon stjärna i köket så, men det är ju kul att han är nöjd med den mat han får haha.


Hilding fick ju sig ett pass igår, som jag trodde han skulle bli trött av. Han var trött i kanske 30 minuter sen började han med sina ryck i hagen och var 10 ggr värre än vanligt.
Idag fick han massage med thumpern och efter det stod han och gääääspade som en tok i hagen.

Jalla fick sig också ett pass under sadel igår. Det var första gången han fick ta i lite då han fick springa upp för en rätt så lång backe. Enligt A var han iaf jätteduktig. Han verkar pigg och kry idag iallfall hehe.


Vila i frid....

I dag fick jag veta att en f.d. kollega till mig avlidit i helgen. I våras flyttade han upp till sin hemstad för att jobba och ta hand om sina föräldrar. Han skulle börja om på nytt. I lördags släcktes istället hans liv. Han var på väg hem från en fest och hade blivit erbjuden skjuts, men valde att ta cykeln istället. Där avgjordes hans öde. Någonstans på vägen hem blev han påkörd av en person - som stack ifrån platsen. En smitare. Med största sannolikhet en rattfyllerist. Varför smiter man annars? Ja, man kan drabbas av chock, eller enbart vara så jävla ruttet feg att man inte vågar ta ansvar för sina egna handlingar.
En sak är säker. Smitaren som släckte J:s liv kunde kanske ha räddat det. Han var vid liv när han hittades, men illa däran och han avled innan ambulansen hann komma till platsen. Vem vet hur länge han hade hunnit ligga där, skadad.
Jag hoppas den person som orsakat detta brinner i helvetet för det han/hon gjort. Det är mord. Inget annat.
Mina tankar går till hans familj och närmast anhöriga. Det var en fin och varm människa som så tragiskt blev berövad sitt liv.
Han blev 47 år gammal.





Dr Jekyll and Mr Hyde?

Alltså, ibland kokar det verkligen i mig när jag umgås med den där Hilding. Fy fan. Jaja, de säger ju att hästar ska ha lite humör om de ska vara bra. Hilding är verkligen världens charmtroll, när han vill. Åhh han kan se såååå söt och go ut, och sköta sig som en prins. Men ibland förvandlas han till en orm a la Mr Hyde, eller värre. FY FAN. Vanligtvis kryper Mr Hyde fram när man ska sela eller när man är hos veterinären. Ibland också när man råkar ta honom på fel ställen - man är ju faktiskt hudöm!!
 Idag kröp han fram när jag skulle vara snäll att INTE spruta på flugmedlet, utan stryka på det med svamp istället. Han hatar nämligen när man sprutar saker på honom och kryper mest ihop som en boll på golvet. Nåväl, det gick ju bra, tills jag skulle stryka på det på insidan av bakbenen. Då solar den nedrans fjanten bakbenet rätt bak - smack! En riktig kick alltså. Så har han gjort när veterinären ska göra böjprov och vid nåt enstaka tillfälle innan. Annars hyttar han mest men nu var det en klockren spark ta mig fan rätt bak. Tur var väl att man stod på sidan. Fy fan, vad impopulär han blev då. Jävlar anamma. Sådana dumheter. Då skämdes han väl lite och sen var han moloket snäll några minuter. Ja tills vi skulle sela då.
Ibland undrar man ju vad som framkallar alla hyss.
Att hans Nevele Pride - gen spökar är väl ett som är säkert. Farfar Pride minsann.
Nåja, vi får väl hoppas det är den tiger-genen som gör honom till en fighter.

När vi sedan var ute i skogen fick han sig ett pass. Då är han en tiger som verkligen älskar att springa. Han hade nog gjort det hela tiden om han fick . Han skötte sig exemplariskt och visade den snälla Hilding.
I stallet hemma sen var han världens snällaste, sötaste och goaste.
Så som bara Hilding kan vara.
Eller förlåt, Dr Jekyll.


Tooorka och E3

Pokertorka är vad det är. Just nu är det bara tråkigt, drygt, enervrerande och pissigt. BLÄÄÄÄ!
Jag ska nog ta en riktig pokerpaus och koncentrera mig på viktigare saker för dagen. När det går så här trögt så är det ju inte ens roligt. VAD jag än har blir jag utdragen av en bunt idioter till fiskar. PAIN - är vad det är!
(För er icke-poker-intresserade: fiskar är inte benämningen på något positivt, bara så ni vet.)

E3 är vanligtvis benämningen på en sorts söm som man slår fast en hästsko med, men det är också namnet på en serie travlopp som går av stapeln. Idag var det korta E3 och det loppet vanns utav en riktig praktskräll: Conrads Epilog. Ingen, och då menar jag verkligen ingen, kunde nog ana det. Vansinneskörning från start - till i princip - mål bäddade för en bunt hästar som satt långt bak i kön att träda fram. Storebröderna fick lämna plats åt lillebror Untersteiner, som väl i och för sig redan för länge sedan etablerat sig bland de stora, men ändå. Än en gång visar grabben var skåpet skall stå.
Grattis till det vinnande ekipaget - och grattis till er som lyckades med konststycket att sätta 500:- vinnare eller varför inte samma summa på en rak dubbel? Det sistnämnda hade i sådana fall gett dig strax över miljonen tillbaka. Bara så du vet.


Källa: atg.se

Back in B

Ja, nu är man igång igen. Tre dagars jobb avklarade. Vet inte hur många det är kvar innan nästa semester haha.
Det är egentligen ganska kul att vara tillbaka på jobbet. Jag har så himla underbara arbetskamrater och det är verkligen bra stämning i vårt arbetsrum. Vi hjälper varandra, stöttar varandra och det känns som vi kan prata om det mesta också. Får jag lika goa elever i år som förra året så är det fulländat, då kommer det bli ett underbart år så som det förra!
En rolig sak var att en av min arbetskamrater sa att hon hade hört positiva saker om mig på semestern. Det var en elev, en kille, som sa att jag var den bästa läraren han hade haft. Åhhh ♥♥♥ Alltså, sånt värmer nåt så oerhört, det är sååå svårt att beskriva. Speciellt när det var en kille från en klass som verkligen inte hade svenska som sitt favvo-ämne om man säger så. Haha. Men tänk att jag fick hela klassen att tycka det var roligt att gå till svenskan. Jag börjar nästan grina när jag hör såna fina saker.
Det är svårt att beskriva känslan, och hur mycket den betyder. Man jobbar under så oerhört mycket press och stress och när man får nåt tillbaka i form av sådan uppskattning så blir man rörd.
Sånt får en verkligen att veta att man inte skulle vilja byta arbetsplats för allt i världen.

Det tråkiga med jobbet nu är att vi blivit tillsagda att vara på vår arbetsplats hela vår reglerade arbetstid. Det är ju så att man inte har lektioner hela tiden man jobbar utan man även har planeringstid. Den har vi tidigare fått spendera som vi "vill". Eller ja, var vi vill så länge vi är anträffbara. Nu måste vi vara på skolan. Löjligt!! Det är så jävla synd att bara för att några missköter sig så blir alla lidandes. Det finns liksom inte en chans att man skulle kunna fuska med sin planering eller sitt förberedande. Då skulle det märkas i omdömena direkt!

A har nyss varit här och ridit Jalla. Det gick jättebra! Jag är så glad de gånger hon kan vara här och rida Jalla. Hoppas det finns lite tid i höst ändå trots att skolan börjar. ♥

Sista dagen i frihet

Ja nu är den här. Dagen som alla semesterfirare fasar inför. Sista dagen på semestern!
Tänk alla de där 150 sakerna man skulle göra under semestern. Hur blev det med dem då? Ja, inte blev det mycket gjort i alla fall. Det är så man liksom tappar greppet om tillvaron när man har semester. Man får ingen struktur på livet.
Men men, det behöver jag ju inte oroa mig över nu, för struktur är väl det enda mina jobbdagar kommer bestå av. Har man ingen struktur när man är lärare kan man nog lika gärna gå hem, Haha.
Hoppas mina nya klasser blir lika snälla som de jag hade förra året - för de var verkligen helt underbara! Visst är det motgångar och dåliga dagar men i det stora hela så har jag haft en väldig tur med vilka fina elever jag haft.

Jag rensade faktiskt en hel del i stallet igår minsann! Jag har tagit hem en hel del täcken som jag ju vet att jag aldrig kommer använda så jag ska lägga upp dem och lite annat på tradera. Det blir väl lite pö om pö tror jag.

I morgon får J åka till Falun med Zlatan. Det är ju min första jobbardag så jag har lite svårt att vara ledig.

Tro om man ska göra ett ryck nu då.....hmmm

Råtta!

Idag när jag höll på att städa i stallet som kommer Zlatan och skriker stolt utanför.
Mindre trevligt var när jag såg vad han hade i munnen. En stor fet RÅTTA! Han hann inte mer än krossa skallen på den innan jag tog sopskyffeln och slängde iväg ohyran. Råttan alltså. Fy fan, inte är det roligt att gosa med katten när man vet att han äter såna där stora äckel. För det har jag sett att han gjort förr. Råttor som är halva kattens storlek liksom....
URK!
Zlatan blev väl mindre glad men fick två skinkskivor av pappa som tröst.

Måndag

Jaha, helgen som har gått kantades av hästar och partaj.
På fredagen hade vi fest i vår husvagn haha, det var iallafall 8 pers i den som mest åt gången och fler hade fått plats så det är en perfekt festplats ;-) Det var riktigt skoj och det blev några stora fina Bacardi Razz+Sprite. Det är mumma det. Dock blir man jäkligt torr i munnen så man kanske borde dricka vatten till nästa gång.

På lördagen skulle vi på kräftskiva hos mamsen och papsen. Det blev en lugn tillställning men gott som sjutton. Jag äter ju inte kräftor så vi som tillhörde den skaran grillade istället. Yummie.

Hilding har varit ut tre dagar i rad nu så idag får han vila. Det märktes verkligen att både hjärna och kropp blev lite trött av att vara ut så många dagar i rad. På fredagen promenerade vi visserligen bara men vi var och tittade på kossorna och han gillar verkligen inte dem. Han vet ju liksom inte vad det är för något. Så hans huvud blev nog lite trött av det. Sen på lördagen körde jag en kort sväng för att på söndagen köra en lite mer normal sträcka. Nu kör jag inte så långa bitar eftersom han inte är i kondis och jag vill skynda långsamt. Dock fick han springa lite och det var skoj. I början var han dock lojare och lojast och man fick verkligen vara på honom för att han ens skulle skritta normalt. Sen när vi kom lite längre upp i skogen blev det dock lite mer fart. Så, idag är det en trötter som får festa lite med att gå på bete.

Jalla blev riden igår igen och har blivit det några gånger nu, så igår provade de på att trava lite. Det gick ju verkligen kanonbra och han travade lugnt och fint. Hoppas att jag håller mig i kragen och ser till att fortsätta styra upp träningen på bägge hästarna även när jobbet börjar i övermorgon. SUCK.

Idag är det stallstädning som gäller, varvat med städning hemma. Nu måååste jag få ordning på alla grejjer verkligen. Det ligger fan saker överallt så man vill ju inte ens ta hem folk. Men jag har ju knappt någonstans att ha allt.... så nu blir det att ta fram sopsäckar och slitas från de kära tingen. Jag har ju lite svårt för sånt då jag tillhör de vågar som verkligen inte kan bestämma mig för NÅT! Alltså, det är jäääkligt svårt att verkligen bestämma sig för att slänga eller sälja nåt.

Tilll exempel köpte jag TRE nya våffeltäcken på Hööks nyligen. Det var ju rea, och jag hade verkligen letat efter såna. Det fanns bara i stl 135 och även Hilding har kunnat ha det så därför köpte jag tre. Nu visade det sig att dessa inte passade på Hilding. Så - jag bytte ett med mamma och står här med två kvar. Fast jag behöver ju bara ett till Jalla. ÄNDÅ måste jag ha ångest över att sätta ut det på tradera fast jag inte ens behöver det. Det KAN ju komma till använding. Right.
Jag behöver verkligen hjälp ibland tror jag. Haha.

Zlatan är inte bra. Medicinen hjälpte inte som den skulle och nu måste vi få en tid i Falun. Jag har försökt ringa hela dagen men det får inte "plats" fler samtal så man måste återkomma. Fan vad drygt.

Nä, nu ska jag gå ner i källaren och lägga i en tvätt!

Vi ses!

The notebook

Åhhh vilken underbar film The notebook är! Alla andra kärlekshistorier kan slänga sig i väggen för det här är något enastående! Filmen är över 2h lång men den blir inte långtråkig en endaste sekund. Det är känslosamt, romantiskt och alldeles underbart..... Det känns i både hjärta och själ efter man sett denna film och den lämnar inte ett öga torrt. Både jag och J satt och grät som barn i slutet. Prisa den kärlek som visas i filmen. Tänk om livet varit så för alla, vilken underbar värld vi hade levt i. Att vänta på sin stora kärlek, i en evighet, om man så måste, att aldrig ge upp, och att stanna vid sin älskades sida oavsett vilka motgångar man möter. Det är många starka linor i filmen och visst kan det kännas som att det endast sker på film, men jag hoppas och tror att sådan sann kärlek mellan två människor visst kan vara en livstid.
Betyget på denna underbara film blir utan tvekan 5 av 5 möjliga.

Ni som inte sett den - se den!


Man ska ha husvagn...

Det tycker i alla fall J. Så, hur slutade det hela då? Jo, det blev en husvagn så klart....
Det var väl i och för sig mest för att tillfälle gavs, att få köpa en billig sådan. Bil+ Husvagn för 8000 spänn, inte dåligt. Och eftersom man får runt 8000 om man säljer bilen så betyder det alltså att vi har "köpt" en gratis husvagn :). Smart va?
Det är en gammal husvagn från 1978 så den ska givetvis fixas till, men den är i princip helt osliten inuti. Självklart är den ju "70-talsfärgad" haha, men klär man om dynorna så blir den kanonfin. Väggen ska bytas också eftersom den är mjuk som de kan bli på gamla husvagnar. Så när den är bytt tänkte jag att man även kunde tapetsera om hela husvagnen i en lite mer modern tapet.
Så, med nya tapeter och nyklädda dynor tror jag det blir en toppenfin vagn. Sen ska den skrubbas utvändigt också så klart.

Sen när man fixat den så kan man sätt in en snygg platt-tv i den också då blir den ju genast toppmodern haha.

Det är ett litet roligt projekt som man kan ägna sig åt när man känner för det. Inte för att man lider brist på projekt men.....
Det är ju faktiskt bra att ha om man ska åka nånstans och övernatta. Som J sa när jag var tveksam till om vi nånsin kommer att campa: "Men vi kan väl åka till Rättvik i alla fall".   HAHA!





Ha, jag som älskar rosa diggar i alla fall gardinerna! :-)


Jalla blev riden i går igen och det gick jättebra! Än så länge har han inte gjort oss besvikna så det känns bra. A knäppte sen en jättecool bild på Jalla som hon sedan gjorde så här fin:




Supersnyggt! Tack A! ♥

He's back

Gissa vem som förresten satt på bron och vill in när jag kom från stallet i morse?
Joho tack, det passade att komma hem då! Houdini-Zlatan!
För när det spöregnar då passar det inte att vara ute heller.

Nu har han fått medicin och det gick jättebra att peta i tabletterna i köttfärsen, han var ju utsvulten katten. Det var väl dåligt med möss att fånga ute kanske.....
Ögondropparna gick också bra att ha i själv. Dock tog jag inte de som han mår så illa av. Vill ju inte skrämma iväg honom när kommit hem. Vi väntar med dessa tills i kväll.

Langos!

Det går alldeles utmärkt att göra såna hemma! Man kan antingen göra de i fritösen eller i stekpannan om man nu inte har någon fritös. Det blir självklart godast när de får friteras på riktigt vis i en fritös.

Langos

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kall, kokt potatis
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl mjöl till utbakningen
olja (till friteringen)

Vitlöksoljan som ska penslas på:
4 stor vitlöksklyftor
1 dl solrosolja, eller annan neutral olja

Rör ut jästen i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet.

Riv den kokta potatisen fint.
Blanda mjöl och salt och rör sedan ner potatisen.
Häll i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg.

Jäs i 40 minuter

Ta upp degen på mjölat bord och dela i 16 delar.
Varje del ska formas rund för att sedan plattas ut.
Jäs i 10 minuter


Hetta upp olja till 180 grader och fritera bröden.

Om man gör i stekpanna så får man hålla lite koll på när man ska vända bröden. Det beror lite på tjockleken på bröden.

Pensla med vitlöksoljan och låt svalna på
galler med hushållspapper under. ( Det blir väldigt kladdigt annars)

När själva bröden är klara har man själv på det man vill ha.
Det vanligaste är gräddfil, riven ost, rödlök, svart kaviar, räkor eller köttfärs.
Bara fantasin sätter gränsen!


 


 



Men va faaaaan!

Nu har vi varit ute och gått med Zlatan i selen. Det gick väl ok. Men jaha, sen satte jag honom ute med lång lina och selen på sig. Så att han skulle få vara ute iaf. Sen gick jag in för att gå på toa och då ber jag min sambo hålla ögonen på Zlatan så att han inte kryper ur selen. För den där katten är som en iller.
Jaha, och vad har hänt när jag går ut igen? På marken ligger en tom sele. Min sambo har suttit vid datorn och bara gluttat ut genom dörren. FAN! Och så säger han : "JA men vadå, linan rörde ju sig , det såg jag ju." *morr*
Ja, tro fan det, den lär säkert ha rört på sig en hel del medan katten lirkade sig ur.

Nu får man ju vara glad om han ens kommer hem innan fredag. Och gör han det så kan vi ju iaf inte åka till nån veterinär då vi måste börja om med behandlingen. Hoppas han kommer hem i kväll för då kan vi fortsätta som vanligt. Han har ju redan fått droppar 2 ggr idag och sen tablett. Bara att hålla tummarna och ut och leta efter katten. Skit också.

Stackars misse

I går var en fullspäckad dag så när kvällen kom var jag för trött för att skriva nåt.

Hur som helst, veterinärbesöket visade en elakartad ögoninflammation orsakad av okänd anledning. Den kan komma av att något annat är fel i kroppen på katten eller ja, egentligen vad som helst. Den är dock inte orsakad av yttre våld, så som tex kattslagsmål.
Egentligen ville de skicka oss till Falu Djursjukhus på en gång men vi skulle prova att medicinera några dagar först för att sedan göra ÅB på fredag. Vi ska ge honom kortison-ögondroppar 4gg om dagen samt andra ögondroppar 2ggr/dag. De sista ögondropparna gör att pupillen utvidgas på katten och dessa kan få katten att må väldigt illa. Så ett par minuter efter han fått dessa har han börjat dregla som sjutton. Det är nästan så man tror att han ska få ett epelepisanfall.....
Till allt detta ska han även få kortison i tablettform. Han tog dessa bra igår men nu börjar han fatta vad det är frågan om.....
Det värsta är att han inte får gå ut och det är han mycket olycklig av.
Vi har dock köpt ett sele och koppel så han får gå ut i det.

Veterinärbesök

Om en stund ska jag och Zlatan göra ett besök hos veterinären. Det blir nog inga problem att få honom dit iaf. Så här såg det ut när jag öppnat kattburen. Han knatade in och lade sig haha.



Anledningen till veterinärbesöket är att Zlatans ena öga är så konstigt. Det är som att han fått någon blödning av något slag. Ögat har en annan färg och själva pupillen är inte lika stor som den i andra ögat heller. Färgen på ögat är nästan brungrumlig istället för , som normalt, gult.
Hoppas att det går bra, men de på stationen ville att vi skulle kunna komma in akut för såna där problem är väldigt viktiga att man får hjälp med på en gång.
Zlatan är ledsen för att han inte får gå ut, men när jag öppnade buren gick han in och lade sig och började tvätta sig. :-)

Håll tummarna för att allt går bra!

E-rotic

Det är nog ett av de bästa eurodiscogrupperna som någonsin existerat. De har gjort så ofantligt många bra låtar så det finns bara inte. De håller än i dag! Perfekt på fester, i bilen eller vart sjutton som helst.

Det är omöjligt att rangordna låtarna men dessa är några av de bästa iallfall:



Jag tror jag har 130 E-roticlåtar i min winamp lista haha.

Dessa heter (uppifrån och ner)
1. In the heat of the night
2. Charlene
3. In the dark of the night.


Fler som gillar Eurodiso? :D

Turneringsdags

Söndag kväll och det innebär att alla stora pokersajter har sina obligatoriska söndagsturneringar. Det innebär turneringar med lite dyrare inköp men även stora prissummor, mkt större än de har alla andra kvällar.
Mitt tålamod är kanske inte det bästa ikväll så det får bli en turnering på Nordic Bet, kanske även någon lite mindre på nån annan sajt och jag orkar.
Går det dåligt kan det hända att vi avverkar en film lite senare.
Måste komma in i normal dygnsrytm också men det är väl lättare sagt än gjort antar jag.

Nåja, går turneringen bra så kommer uppdatering!

Kommentarer!

Nu har jag ändrat mig igen.
Ni som har egna bloggar och länkar till dessa - er svarar jag med ett inlägg i er egen blogg. Ni som inte länkar till någon blogg svarar jag i min blogg.
Det blir smidigast så tror jag faktiskt.

Där ser man ytterligare ett tecken på att jag är våg..... alltid ska det ändras....  hehe

Pissregn!

Asdåligt väder idag - jag som tänkte det skulle vara skoj att åka ner på festivalen ikväll. Bläää.......
Jag som har hela kylen full i cider och dessutom chaffis haha. Men nåja, får väl trycka i mig dem vid ett senare tillfälle.
Två hästar skulle köras idag också var det tänkt, men herregud, det har ju pissat ner hela dagen så det blev aldrig tillfälle till det. Ja jag vet att det inte finns nåt dåligt väder, men det finns dåliga tränare! Så det så! Haha......

Igår var vi ute med Hilding på promenad och han var en riktig slöfock. Jalla blev longerad, han kan man ju liksom göra sånt med eftersom han inte har några bakknäproblem. (vad vi vet iaf) Det blev väl lite så där halvseriöst i grimma och utan spö men han är ju för go. Förr när jag longerade så lade han ju sig ner och rullade sig den räven. Det gjorde han förresten när vi var ute och gick en gång också. Då hittade han en snödriva som såg mysig ut. Det var liksom den enda snödrivan som fanns kvar typ. Jipppie, tänkte Jalla. Den ska rullas i!! Så man fick dra upp honom innan hann han skrida till verket med sin onda plan.
Igår var han iaf snäll och lydig att longera men han gav på ett grisskrik när vi skulle springa. Det är lustigt, undra varför nästan alla hästar gör det när man ska longera?

Jaja, i morrn SKA jag i alla fall ner på festivalen och köpa mig en LANGO! Me like!

V75

Tjoho, vi blev hela 890:- rikare när vi satte 7:an på V75:an idag. Hahaha. Nåja, det blir en fin pott till morgondagens V65:a iaf :)
Jag hade hoppats på att Kickis Galliho skulle skrälla i första avdelningen. Nu blev det nog lite väl tufft men han putsade till sitt rekord ändå, till 13.1 ! Inte illa pinkat av en 10-åring! All heder till Galliho som trots detta blev utan slantar.

Ute vräker det ner så det har mest blivit att sitta inne idag. Seg är man också, efter att ha hämtat J och hans kompis på stan inatt kl 04.00.

Nu blir det iaf käk!

Rubbad rytm?

Semester i all ära, det är ju för jäkla skönt. Men - en stor nackdel är att man får en helt fucked up dygnsrytm alltså. Hur normalt är det att vara uppe till 2-3 varje natt och sen liksom gå ut och ge hästarna mat på morgonen för att sen ligga och såsa till typ 12? Man blir ju som en zombie juh..... sen orkar man inget förrän solen är på väg att gå ner.
Till och med ♥ sa att det ska bli ok att börja jobba igen så man kommer i gängorna igen. Och då ska ni veta att han gillar INTE sitt jobb. Eller ja, det är ju ett industrijobb och det är tufft helt enkelt. Och en annan är ju snart inne på sin 7:e semestervecka. Nej, man har ingen struktur på tillvaron när man har semester. Man har ju faktiskt semester!
Sen efter semestern då ska man ta tag i allt som man egentligen skulle ha gjort semestern.
Vi ska tex byta fönster på framsidan. Det ska vi. Minsann.

Saker vi ändå Har gjort på semstern är ju att......hmmm.....att....tja....jo!
Vi har:
- Satt på tak på carporten.
- Fått in allt hö.
- Rensat källaren och städat den.
- Varit på tippen med skräp.

Sen har vi också:
- Druckit lite cider.
- Druckit lite jäger + redbull.
- Badat en gång.
- Druckit lite mer sprit. (nu låter det som om jag bälgat i mig drinks, men det har jag faktiskt inte gjort)
- Ätit lite chips, godis och annan skräpmat.
- Samlat på oss x-antal cocacolaglas. (För er som inte vet får man ett varje gång man köper en +-meny på MC)
- Sovit.
- Spelat poker.
- Spelat poker. (x45)
- Haft GI-vecka! (observera vecka)
- Suttit och hängt vid datorn.
- Solat lite när det inte varit fööör varmt.
- Ägnat massor av tid  åt mina kära tottisar.

mm mm mm

Det ni! Inte mycket nytta inte haha.