Är han eller är han inte?

Så fort att en megakändis gått bort måste det spekuleras i om denne person är död eller inte. Inte allför överraskande spekuleras det nu i att Michael Jackson inte alls är död, utan att han fejkat allting. Det sägs att MJ enligt filmen nedan rör på sig när de ska till att landa med helikoptern. Tja, vad ska man säga. Att folk har ett desperat behov av att tro på någonting? Eller ett desperat behov av att skapa konspirationsteorier? Det spelar ingen roll vad det gäller, men alltid är det någon som hävdar att saker och ting inte är som de verkar.
Själv tycker jag det ser ut som att det är vinkeln som ändras och därav ser det ut som att det rör på sig. Alternativt att någon rör på båren.
Nej, kanske är han inte död? Precis som Kennedy, Lennon, Elvis, Tupac etc inte heller påstods vara när de lämnade jordelivet. Varför ska det vara så svårt att tro på den enklaste förklaringen?

See for your selves.....


Hilding

Jag tror jag vet vad det är som är problemet med Hildings sår. Det har bildats svallkött. Alla beskrivningar av vad det är stämmer precis in på det som Hilding har. Enligt Agria så är det: "En vanlig komplikation hos hästar, är bildning av stora mängder ärrvävnad, så kallat svallkött. Svallkött är en vulstig, rosafärgad vävnad som buktar ut från sårytan. För att såret ska läka, måste svallköttet avlägsnas."
Tydligen kan man antingen bränna bort, skära bort eller behandla med något som heter Lotagen.

Vi får se vad veterinären säger.....

Veterinärbesök

Nu har vi bokat tid på klinken med Hilding. Han måste kollas upp. Han är fortfarande halt så nåt är väldigt galet.
På torsdag klockan 14.00 ska vi infinna oss hos farbror doktorn. Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt.

Det är en otrolig hetta ute nu, man orkar inte göra mycket. Det skördas hö för fullt så vi bara väntar på att vi ska kunna lasta in. Man får vara glad att det är fint väder och att det förmodligen blir bra hö i år eftersom det skördas så tidigt.

Nej, nu får det bli solstolen en kvart eller två. Mer lär man väl inte palla....

Fan också....

Jag vet att jag svär osedvanligt mycket för att tillhöra yrket svensklärare men tack och lov är ju en blogg ett ställe där man, oavsett yrke, får uttrycka sig hur som helst. På jobbet är min mun mycket renare så klart.

Just nu har jag dock rätt att svära för Hilding är inte hältfri!! Han var tillsynes hältfri i hagen men nu när vi körde första turen sedan balltrampet så upptäcker jag ju att hästen är halt fortfarande. I skritten är han inte det men i traven är han tydligt halt. Det har inte märkts i hagen men det kanske beror på underlaget. Nu var det rätt så hårda vägar och det kanske var avgörande. För säkerhets skull slet vi av skon när vi kom hem, i fall vi råkat sömsticka när vi slog på tappskon. Men det verkar inte vara något. Han är visserligen öm på samma sida som såret är, men även i hoven och det känns lite skumt.
Kan ett sånt sår verkligen orsaka så mycket? Det finns faktiskt en risk att han även fått nåt annat i samband med sitt balltramp ju, hovböld eller vad som helst.
Nej, det får nog tyvärr bli ett besök hos farbror veterinären i alla fall. Det är inte likt Hilding att inte vilja springa så mycket trots en svärm på 20 bromsar som förföljer en.

FAN också!! Varför kan jag inte få träna på som vanligt..... Jag viiiiilllllll!!

Morr

Tro på fan att hästkraken trampat av sig en av sina nya skor då. GRRRRR
Det är då själva --- att han inte kan hålla sina ben i styr.

Nyskodd

Nu är Hilding hältfri och så har han idag fått på sig nya dojor. Såret är inte läkt, men det är mest ytligt nu så vi ska börja med att skritta lite denna vecka, kanske jogga lite också. Vi får se efter första körturen hur såret ser ut. Det blir liksom inget "skinn" på såret. Jag hoppas det kan läka helt, annars får vi nog få lite veterinärhjälp. Men huvudsaken är att gubben inte är halt längre. Jag ska försöka låta bli att pilla så mycket på såret nu när det inte är så djupt längre.
Så, nyvaccinerad, nytandfixad och nyskodd.

Maharajah och tandläkarbesöket

Jag har haft den överskriften förut, men det tåls att betona vilken häst det är!! Tyvärr var jag för trött för att ta mig till Rättvikstravet och kolla uppvisningen han nyss bjöd på. Nytt svenskt rekord på 12.3/2140m. Från dödens. Dessutom sägs hästen inte ens ha toppform. Det är helt makalöst. Hästens prestation och Hultmans ord i vinnarcirkeln gjorde mig berörd med en tår....eller två. Sådan glädje är underbar! Hultman var ju dessutom här nere i byn och firade riktig svensk midsommar igår vilken han verkade nöjd med. ;-)

Midsommar får vår del var ok. Det var bara det att det öste ner regn hela dagen. Det var inte förrän framåt sju-åtta-tiden som det gav med sig. En trevlig kväll var det dock och den varade ända till klockan 03.

I onsdags blev det en heldag i stallet. Jag gick ut vid 08 och kom hem vid 21 någon gång.
Hilding var först på tur. Jag har ju misstänkt att det har varit något med hans mun eftersom han tuggat konstigt och haft lite skumma saker för sig med munnen. Det var en hel del saker som blev åtgärdat i hans mun. Det var många ojämnheter som rätades ut. Det ska bli roligt att se om vi märker någon skillnad. Hilding har ju hela tiden haft diffusa spänningar i länden och det skulle mycket väl kunna bero på tänderna. Det ska bli intressant att se hur allt artar sig!
Nu är det dock väldigt jobbigt för H eftersom han inte kan tugga ordentligt nu. Det kan tydligen ta några dagar innan allt lägger sig, och när de haft spänningar så kan det göra ont när dessa släpper.

Jalla var det rätt ok med. Det var lite små ojämnheter men inget märkvärdigt. Han har ju dock besökt denna tandis förr.
Grällis var det väldigt jobbigt med. Han hade jättevassa hakar och dessutom TRE mjölktänder kvar vid 23 års ålder!!
Han har nog gått med hakar länge, eftersom han har så ovanligt stor tunga som tydligen gjorde det mycket svårt att hitta i munnen, så kan man nog omöjligt ha fått bort hakar med en "vanlig" raspning.
Grällis mår nog sämst av sin behandling. Han kunde inte tugga hö alls efteråt. Gräs verkar ok så vi får se om han lär sig tugga ordentligt med sin nya mun.

Ha en fortsatt trevlig midsommar!


Semester!!!

SEMEEEEEESTEEEER!
WIIIHOOOOO! 8 VECKORS LÅNG HÄRLIG
(hoppas jag) SEMESTER!



Så många lazy days vet jag dock inte om det blir.....

Regn i massor

Så mycket regn som det har kommit den senaste helgen har jag aldrig sett maken till. I alla fall inte att det regnat så mycket non-stop. Det har kommit flera dm!
Det har så klart varit ett evigt rengörande av Hildings sår pga av vädret. Natten till idag fick de faktiskt till och med spendera natten inne. Det har de inte ens gjort i vinter. Men igår var det bara +5 grader och det öste ner hela dagen, plus att det blåste hemskt mycket också. Jalla frös så han skakade. Han hade förstås varit ute trots regnet eftersom det säkerligen blev långtråkigt att stå inne hela tiden.

Hältan hos Hilding börjar i alla fall gå ner lite så jag hoppas det går åt rätt väg nu.
På onsdag blir det "helrenovering" för då kommer tandis och senare på kvällen kommer hon som brukar vaccinera åt mig.
Bye bye sköna tusenlappar.....
Sorry för plånboken men inte så sorry för tottisarna. Det ska bli intressant att få veta vad det är som stör Hilding. Han kan ha lite fuffens för sig när han tuggar och då är det inte ens ett år sedan vi raspade.....

Skickade in ett "Kolla masken" på Jalla och det  visade 0 på allt. Bra! 300 spänn kostade det. Det var lite väl dyrt tycker jag. Alltså, ok att man inte ska hålla på och avmaska till höger och vänster men det är ändå en hel del dyrare att köra ett test och sedan ev. få lov att köpa medel.

Nu har vi fått scheman inför nästa läsår. Det ser rätt ok ut för min del . Dock gruvar jag mig lite eftersom en av de nya ettorna kommer att bli så nedrans stor. Det verkar som att det blir över 30 elever och det är inte skoj. Undervisningen blir inte på långa vägar så bra som den kan bli i en mindre klass. Sen kommer även två av mina små klasser att slås ihop till en större. Det är heller inte bra. Indragningar, indragningar, indragningar. När ska de förstå att det inte är rätt väg att gå att ha för många elever i en grupp??

Hästtandis igen

Nästa vecka har vi bokat in hästtandis som ska komma. Då kommer han hem till oss och behandlar alla hästar där. Vi är för närvarande 6 hästar och det behövs iallafall 1-2 till. Så är det någon mer i närheten som vill komma är det bara att höra av sig. Det är samma person som behandlar Sölve Bäcks hästar, Plåt Svens (när han levde) och Henrik Larssons. (Reven dámour bla)
Ni kan läsa mer här om ni är intresserade: http://www.gavlehasttandvard.com/

Sista lektionen

Idag har jag haft mina sista lektioner för detta läsår! Imorgon har jag bara någon komplettering som ska göras, men ingen riktig lektion. Sen på fredag är det avslutning! Tyvärr sade jag vid ett svagt ögonblick att jag skulle baka morotskaka tills dess, så jag får väl stå för mitt ord.
Idag hade en av mina elever med sig fika, och det var den godaste kladdkaka jag har ätit i hela mitt liv. MUMMA!
Varför bjuder elever på fika då?
Jag brukar sätta upp vissa regler i mitt klassrum. Det finns vissa saker som är tillåtna och vissa inte. Att göra något så urbota dumt som att svara i sin mobiltelefon under lektionstid är tex. inte tillåtet. Gör man det -  ja då ska man ju få något straff, eller hur? Men det där med "straff" kan vara lite komplicerat för gymnasieungdomar. Ett straff som de dock älskar är att man helt enkelt får bjuda resten av klassen på fika om man gör bort sig. Enkelt, roligt och omtyckt som straff. ;-)
Det var i detta fall anledningen till att vi fick smaka på jordens godaste kladdkaka idag.

ET-besök

Idag var vår ET här och kollade över både Hilding och Jalla. Han tyckte Hilding  var finare än vad han varit någon gång förut så det var kul! Rund och fin över baken om än lite mycket mage, men det är ju knappast någon hemlighet. Han sa också att om det där såret var orsaken till att han haltade så där mycket så måste det då vara en mycket blödig häst. Och OM han är blödig....Men jag tycker ändå det är skumt att det ska vara så himla hög grad av hälta pga det. Fast om man tänker på hur illa Reveljen mådde när han hade mugg så kan man ju förstå vilken smärta ett litet sår kan orsaka.
Det fanns en låsning som åtgärdades på Hilding men inget större. Så nu får vi avvakta några dagar och se hur allt ter sig.

Jalla hade också en låsning men det fanns inget att anmärka på gällande bogen han haft problem med i stort sett hela tiden. Bra! Däremot höll ju ET med om att hästen (även om han är blank) inte ser klok ut. Utslagen och hårsamlingarna är INTE snygga. Så lite nålar för immunförsvaret sattes också och Jalla njööööööt verkligen. Han är totalt olik Hilding. Den senare kan jag ju inte påstå njuter när nålarna åker i. Efteråt njuter de dock båda två.

Tottisarna fick sen stå inne i några timmar och de tyckte de faktiskt om. Det var alldeles tyyyyyst inne i stallet under hela tiden.

Hilding

Det är en rolig och klurig prick, den där Hilding.
I hagen har han ett bildäck som vi ställt vattenhinken i, eftersom han bara puttar omkull den annars.
Idag och igår har han haft bra hjälp av däcket. Han står nämligen bredvid det, sätter upp hoven på däckkanten och slickar sig på sitt balltramp! Kan ni tänka er en häst som gör så?? Nog för att hundar gör det, men jag har då aldrig hört eller sett en häst som gjort så!

Såret spritas dagligen och det verkar rent och fint. Tempen på grabben ligger runt stadiga 37.9 så det verkar inte vara någon fara så i alla fall. Det ska dock bli regn om ett par dagar så då får vi nog lov att linda benet. Och kanske får han även stå inne under natten då.
Hältan är fortfarande kvar. Imorgon får vi se om ET kan göra nåt på honom eller om det är lönlöst med tanke på läget.

Magont

Usch. Jag måste nog verkligen börja tänka på vad jag äter. Jag har så fruktansvärt ont i magen stundtals så det är inte att leka med. Magproblemen ligger i släkten, det vet jag, men det går säkert att må bättre än vad jag gör just nu. Dock känns det som att jag måste bli vegetarian för att bli helt bra. Ibland tål jag inte kött, ibland tål jag inte grädde och glass och ibland tål jag inte heller för fiberrik mat. Det sjuka är att jag kan äta bullar och kakor i mängder och ändå inte bli dålig. Det är hur skumt som helst.
Varje gång jag blir så här dålig dricker jag Provivas fruktdryck. Det lindrar litegrand iallafall. Men jag önskar bara att jag kunde äta vad som helst och slippa alla besvär! Jag hatar min dumma dumma mage.
Vissa nätter kan det vara för djävligt. Då brukar min kära älskling hålla mig i handen för det får mig faktiskt att må lite bättre. ♥

Snart så, snart så.....

Idag har vi varit nere på Tingsnäs och grillat med våra HR-klasser. Det var trevligt och vi hade tur med vädret.
Nu är det rejäl count down eftersom de sista betygen sätts på torsdag.
Många tycker ju att man har ett ganska glassigt jobb med bra tider och mycket ledigt. Och grilldagar med klasserna....Sant. MEN - de flesta ser inte baksidorna med jobbet. Eller, vad man gör för att förtjäna sin semester. Jag kan säga att den tiden är särskilt NU. Det är en sån oerhörd stress att få alla elever godkända och alla vaknar ju först NU. Och har varit i två månader. Jag har rättat många hundra uppgifter och uppsatser vill jag lova.
Min hjärna är som en förvirrad hönsgård och jag kommer inte ens ihåg vad klockan är fast jag tittat på den för två sekunder sedan. I'm a mess.
Huvudvärken är nästan vardag nu och jag är så trött så trött.

Igår fick jag i alla fall 6 rätt på V65 också . Jihooo! Såklart ingen "hög" utdelning, men väl 4600 spänn! Det är lite svårare att vinna på trav än på poker så det känns gött även om det inte är några stora summor. Det tråkiga var väl att favoriten vann i det loppet jag hade helgarderat. MORR.

Hilding är fortfarande halt. Såret läker sakta men säkert men det kommer nog ta sitt lilla tag.
På onsdag kommer vår ET och kollar Hildings rygg så det passar ju ändå bra eftersom han brukar vila 4 dagar efter det. Sen får vi utvärdera och se hur läget ser ut.


"Alla svordomar som finns!"

Fan i helv....jäv....sk.t......!!!
Jag möttes av en HALT Hilding i hagen nyss! Jag har aldrig sett honom halta förut så min puls ökade lite när jag såg det.
FAN.
Han var halt på vänster fram men det syntes ingenting där. Ingen värme eller någonting. Men på höger fram.... världens jävla balltramp. Ett djuuuupt hack långt upp, det var nästan så att man skulle kunna ta av en stor köttbit. Hur äckligt som helst. Vi spritade så gott det gick och beslutade att inte linda. För det första riskerar lindan att åka ner över såret så att det bara irriterar och för det andra så stryper man ju lufttillförseln och då läker det ju aldrig. Så vi gjorde en liten hage så inte han ska gå runt en massa i onödan så glipan inte torkar igen.
Usch, hade det varit någon annan stans så hade det nog blivit till att sy direkt, men ett balltramp? Det är verkligen ett svårt ställe.
Jag tycker det är lite skumt att han är mer halt på vänster fram dock, så jag hoppas jag inte missat nåt. Vi får kika i morgon bitti och se hur det ser ut då.

FAN FAN FAN!!! Nu kan jag inte köra på ett bra tag.....

Bliktpunkten!

Jag är rätt säker på att vi här i byn har en av sveriges finaste festplatser. Den heter "Bliktpunkten" och är perfekt belägen nere vid Siljans strand. Man kan således även ta sig dit med båt från byarna och orterna runt hela Siljan.
Tyvärr har det på senare år inte hänt så mycket där nere. Danskvällarna har legat nere de senaste 10 åren, men NU, NU är det dags igen. I sommar kommer det att vara tre danskvällar där nere. Inte för att jag dansar bugg, men ändåååååå!
I morgon kommer hela Sveriges Lars-Kristerz dit! De var inbokade redan innan de var med i Dansbandskampen. Jag är rätt säker på att det kommer att vara galet mycket folk där i morgon. Det verkar som att "alla" ska dit.


Vi ska köra lite grillning här hemma i morgon och spritskåpet är redan laddat! ;-)

Mys-Hilding

Efter all frustration var det skönt med en körtur med Hildingen.
Det märktes att han stått över en vecka nu för det var många troll i dikeskanterna. Haha sötnöten.....
Insektshatare som han är ville han ju mest springa. Det där med mygg, knott och broms är inte roligt.
Efter arbetet blev det lite grönbete. Det älskar han såklart ;-) Annars är nog Hilding inte så förtjust i sommaren. Han gillar inte när det är för varmt och inte heller alla kryp som kommer med sommaren. Regn gillar han för övrigt inte heller. Lillpelle.

Vinnare

Vinnare 1:
Vi har fått se en del vinnare denna helg. Den största skulle jag vilja benämna vid namnet Torvald Palema. Kanske kan man dock säga att kusken Åke Svanstedt är den störste vinnaren i detta fall. Med motgångar föga skådat är han i nuläget åtalad för anstiftan till djurplågeri och även avstängd i knappa månaden från travtävlingarna. Det sistnämnda pga av att i ett tillstånd av ren förvirring erkänt att han lämnat fördel åt en annan häst i ett travlopp. En häst som han själv också tränade. Detta kallas stallkörning och har alltid varit ett hett debatterat ämne i travbranschen. Att det förekommer är ingen hemlighet - men att man erkänner det i direktsänd tv är inget annat än dumt.

Nåja, segern för detta ekipage i Elitloppet är ändå en seger som är många plåster på såren. Kanske kan det också bidra till att Svanstedt blir frikänd. Jag har svårt att tro att en travtränare som är så framgångsrik ska ha bedrivit sådan smutsig och onödig hästträning som han påstås ha bedrivit. Vi alla som håller på med hästar kan nog garantera att man inte får en häst att springa genom att använda elchocker.
Men Torvald och Åke knäppte många på nosen i och med den härliga seger som de fick igår. GRATTIS!



Vinnare 2
Av någon anledning har jag en tendens att fastna framför vissa dokusåpor. Robinson är en av dem. I mina ögon fanns det en värdig vinnare, Jarmo Heinonen.  Men vad händer? Jo, den som man kan anse som minst värdig vinner.
Det fanns bara en person på den där stranden som åt myror, myrpiss, larver och dessutom gjorde morgonjympa varje morgon. Det sades ju också att Jarmo var den enda som aldrig, under hela sin vistelse, klagade. Lägg därtill att mannen nästan slog ihjäl sig men klarade sig undan med ett finger ur led, en hjärnskakning och ett avskalat finger.
En sådan man kommer tvåa, slagen av en tjej som till och med äcklades av att folk petade tänder framför henne.
Röstningen gick till som i vilken skolklass, präglad av utfrysning, som helst. Man röstar på den man "tycker bäst om", " som inte snackat skit om en" eller som "hållit pakten". osv.  Det är nog största skandalen i dokusåpornas historia.
Tydligen har det inkommit så mycket klagomål att tv4 nu allvarligt ska se över röstningssystemet.
Men jaja, en eloge till vinnare ändå. Hon måste ju nästan medvetet ha spelat "blåst" för att få ta sig så långt som möjligt. Det lyckades. Grattis till det.




Vinnare 3
Är jag själv!!
För att jag med min solida pokerstil under veckan lyckats att förbättra mitt saldo med 2720 %! Det ni.
Det var min käre bror som räknade ut det och gjorde en fin graf i excel.
Jag satte in 1000 kr för en vecka sedan och det är nu uppe i knappa 27 000.
Jag spelar ganska högt och jag vet att det kan gå neråt när som helst. Men för att vinna större så måste man ju också satsa större och jag kände att det var dags för det nu. Det är cash game, alltså inte turneringar, jag spelat och jag ska testa att köra detta koncept ett tag. Det är otroligt hur folk på de nivåerna kastar ur sig pengar som att det vore toapapper. Men kanske är det så att de är så rika så de inte bryr sig. Så länge de inte sätter sina sjuka kort så är jag glad.