Söndag

Söndag kväll och jag sitter här och väntar på J som är och köper mat.
Normalt sett är jag en person som nästan aldrig är sjuk, men detta är ANDRA helgen i rad som jag är sjuk! Dessutom var jag ju sjuk i influensa i mitten av augusti med så jag förstår verkligen inte vad som är problemet. Nu har jag haft feber och halsont och förra helgen var jag magsjuk vilket är första gången på typ 15 år....
Ogilla!

Har precis kört ett intervalljobb med Stygge och man kan ju inte annat än avguda den hästen alltså. Herregud, vad skön han är. Så LUGN! Han springer på i sina intervaller men emellan dem och både före och efter är han som en lugn gamling. Inte rädd för nåt och skrittar avslappnat och ledigt. Supercool! Det finns liksom inte i honom att vara stissig och nervig. GUD så SKÖNT det är!
Förra intervalljobbet var han lite småseg och jag tror det beror på hovarna och det lite halvdåliga underlaget. Ha ömmade i i fötterna på höger sida efteråt.
Jag tyckte det såg skumt ut i fötterna på honom idag med, nästan som att han skulle haft flera små hovbölder, men jag vet inte. Han kändes fin i intervallerna och var frisk på bettet så jag avvaktar tills hovis kommer på onsdag.

Nu ska jag avnjuta en god flottig fin söndagsmåltid och vara nöjd med denna dagen!
Och vet ni att sommaren är på väg tillbaka för en liten visit?! Underbart!!

Snabbjobb!

Igår var det snabbjobbs-premiär för Stygge som dalahäst!
Det blev att gå upp tiiiidigt (05.45), eftersom ena hoven trasade sönder sig kvällen innan när vi skulle byta skor. Som TUR var blev vi räddade av Kajsas hovis som kunde sko om Stygge innan vi skulle köra jobbet. Så han fick nya skor både fram och bak. Kanon!!
Sen fick vi vänta lite eftersom det var tränarmöte på banan. Så Stygge fick vänta på gången i nästan två timmar inklusive skoning då. Snälla totton stod som ett ljus förutom att han skakade en hel del, bubben....
Alla i Kajsas stall var toppentrevliga och hjälpsamma!
Men OM det var en vacker Stygge som visade upp sig på banan. Öronen framåt och svansen rätt ut hela tiden. Skoj att se en så pass gammal och erfaren häst tycka så mycket om att vara på banan! Och ärligt talat såg han skitfin ut! Han har ju sånt driv i steget.
Kajsas kommentarer efteråt var "Pigg och glad" och "Fräsch och fin" ! Roligt att höra!
Vi ska testa ett nytt bett nästa gång för han var lite irriterad i munnen, så får vi se om det blir bättre. Men han är ju så när han springer med andra, han blir ju så pigg!
Jobbet gick 1.28 full väg och om 10 dagar kör vi ett snabbare för att se om han är startklar samt hur han tagit detta.

På hemvägen skyndade han sig in i transporten och när han väl var hemma igen blev han morsk och mallig igen (från att ha varit lite spänd och fokuserad på banan). Men han var vid god vigör och knappast trött. Samma visa idag - ingen trött Stygge alls. Kanske blir bakslag imorgon, vem vet.

Amatören Sandra fick iaf lära sig massor! Det blev premiär för att sätta på knäkappor, förbygel och QH-vagn. YEI! Haha, så är det när man inte haft häst så nära start förut! Guinness gick ju inte med knäkappor och inte hade vi QH då heller. Dessutom var det ju 8 år sen vi var i farten med honom...
SÅÅÅ KUL att vara tillbaka på banan (bokstavligen)! Så nu hoppas jag bara att allt ska gå bra och Stygge får vara frisk och fräsch!




Lördag

Uuunderbart väder idag och det blev en lång träningsrunda med Styggen, på nästan 2 timmar. Normalt kör vi ca 1 timme och 20 minuter men idag tog vi långa vägen hem från rakbanan eftersom det var så vackert väder.
Stygge känns superfin i intervallerna och han är så underbar och lättsam att köra. Accelererar på tre steg så är han uppe i rätt fart, och stannar på lika få steg. SÅ skönt! Dessutom har han INGA problem att skritta när som helst i lugnt tempo, även om han nyss gått snabbt. Han är en pärla på alla plan.



Nu har han dessutom lagt på sig lite mer hull så han är en riktig snygging!
På tisdag blir det snabbjobb nere på banan och jag är skitnervös!!
Då provar vi också vår nya fina sulky som vi gjorde ett kap när vi köpte för 7500:-, helt sjukt, en nästan ny sulky som kostar över 23000 i nypris. Jag är störtnöjd.
Allting har bara gått FÖR bra, så jag bara väntar på att det ska bli någon motgång snart.... *huvva*

Nu blir det onyttigt lördagskäk!