Duktig helg!

I helgen har det blivit massor gjort! Vi har bla. lagt plåttak på ett av skogsstallen så nu är det torrt och fint. Vi har även grejat med hagar och rensat i stallet. Sååå mycket grejor! Och jag har lite separationsångest faktiskt. Jag har ju tänkt sälja lite efter som jag köpte så himla mkt i våras då Hilding kom. Det var ju värsta klippen ju! Nya Wahlsten QH-selar för 1000:-, 12 st Back On Track-paddar för 250:-, BoT-täcke 100 spänn!! En Equiscanner för 400:-! Sjukt, för de kostar flera tusen nya, och den här är helt felfri. Jag menar vem sjutton handlar inte på sig massa när det är sååå billigt!?

Fan att jag missade att gå ut och se DiscoKjelle här i Mora för några helger sen då! Det hade varit skitcooooolt! Brorsan var där och bevittnade hans berömda mooooves.....
För er som inte vet vem han är, se detta:
http://www.youtube.com/watch?v=TGwisRUWWY8

Måste ses!

Åhh....är lite kluven om huruvida jag ska gå och se Sabaton när de kommer till Mora i slutet av oktober.... De är så hiiiiimla BRA!! De ska uppträda här i FM Matsson arena, men det tillsammans med flera andra band som jag inte gillar lika bra....Då är liksom frågan om det är värt både pengar och tid, och sedan sitta och plåga sig igenom det andra. Det kanske är bra det med, men jag är tveksam....Jag gillar inte all typ av hårdrock, men Sabaton är verkligen så jävla bra!

Åh, de nästföljande 2 veckorna har en av mina klasser praktik, så jag är ledig fredagarna då! Sköööönt!

I morse när jag skulle ge hästarna frukost var inte allt som det skulle....det var en häst för mycket i en hage, och en för lite i en annan. Jalla hade haft sönder tråden och var inne hos Hilding i stället.... Hilding var något moloken, säkert för Jalla satt honom på plats. Man tar inte skit från småglin! MORR! Men det fick han....fast Jalla är äldre...men mindre...
Som tur var verkade båda ok iallafall.

Nu ska det göras mat! Är så trött på att inte komma på nya maträtter....Är det någon som har något förslag på något mumsigt så shoooot!

Bjärs Revelj

Undra hur många år man äger en häst, i snitt alltså. Hur ofta hittar man den där hästen som man klickar perfekt med, och som det inte finns ett fel på? Som man bara vet man vill vara med resten av livet....som en riktigt äkta kärlek. Många av oss som har hästar vet hur det är att ha problem, det är alltid något som strular osv.
Min ena häst, nordisen har jag haft i snart 10 år nu, men Reveljen, min mammas kärlek, han har varit här i 16 år! Deeet är lång tid det....och tänk att man minns alla år, hur hästen varit, vad som hänt, osv......
   Reveljen har varit den perfekte trotjänaren i alla dessa år, han är nu 24 och är fortfarande som en unghäst, med vissa restriktioner då. Han har varit frisk i alla dessa år, aldrig haft en allvarligt skada eller sjukdom. Han har väl varit dålig nån gång, haft lite problem med hosta ibland, och förra hösten drogs han med svår mugg på ena benet trots denna jäkla lera som var då.
Så här ser han ut, prinsen:

image21

Han har dock ställt till det lite för mor min den lille busen. Han har gjort ribban för HÖG! Eftersom Reveljen nu är gammal och på väg att bli pensionär, så letar ju mamma efter en ny häst, som ska vara liiiiika bra som Reveljen. Dvs; snäll, lugn, trafiksäker, riden samt körd med allt...... han får heller inte vara större än vad Reveljen är.
Ska jag tillägga att hon letat häst i 3 år snart??



Igår var jag äntligen hemma hos Ann-Sofie på lunch! Vi bor fasen nästan grannar, ändå är vi aldrig och hälsar på varandra. Men igår blev det av! Och vilken lunch tjejen bjöd på! Det blir svårt att slå..... Äppelpajen var ju klart godast, även om jag fick lära mig äta Brieost oxå! Yeee!
Nu är det din tur nästa gång vet du!

Höst

Hösten har varit här ett tag nu, i allafall om man ska se till nätterna som varit snorkalla redan. det har varit 3-4 minusgrader några nätter. Trist. Häromdagen startade inte ens biljäveln på morgonen. GRRR! Dåligt batteri, fick jag ju bli varse ja....
Idag har jag haft ett ryck som heter duga! Jag har bakat! Jag! Helt sjukt....efteråt förstod jag inte ens vad jag hade gjort. Att jag bakar hör nämligen inte till vanligheterna. det är sådant jag känner mig alldeles för stressad för. Trots att jag varit hemma så många år och pluggat. Men NU, nu när jag har ett jobb och massa saker att göra så har jag helt plötsligt tid. Konstigt det där, men jag tror att ju mindre man har att göra desto slöare blir man.
Hur som helst; det blev 20 stycken "frallor", och en plåt med sån där god mörk kaka med kladd på och kokos. *slurp*

Jag vet ju som sagt inte riktigt hur jag ska göra med Jalla,eftersom jag är halvt invalid pga honom, men jag tycker ju så mkt om honom.....Se så söt han är köttbullen:

image18

image19

image20

På lördag kommer Anki och Svante och hälsar på!! Det är Hildings uppfödare och "föräldrar". :-)
Det ska bli så skoj! De har även med sig resten av alla grejjer hon hade kvar sedan hon gav upp hästeriet. Jag skulle få köpa det som blev över för 500 spänn. En banankartong trodde jag, men det var 5 stycken! Åhhh va kul att få packa upp och kolla vad som gömmer sig i dom!
Nåja....dax att städa köket efter mitt husliga ryck.....