Hooooly mother!!

Holy mother of gracious gooooood!

Tv4 - ni kan lägga ned Idol för denna säsong. Det har aldrig funnits en mer självklar vinnare.
Fy faaaaaaan vilken kille den där Erik Grönwall är. Shit. Bäst i Idols historia.
Bon Jovi och resten av världsstjärnorna kan slänga sig i väggen.
Halleluja.
Det är heeelt sjukt.



Vilda Hilding-protester

Kall höstdag på riktigt i dag. Nu är det endast +6 grader och blåser. Därför blev det dags för säsongens första natt-täckning för hästarna! Tadaaaaa! Åh herreguuuuuuuuud vilka vilda protester det blev. Ja, Jalla han är ju snäll och bryr sig inte så mycket. Men den andra jönsen. JESUS! Det är helt sjukt hur en häst kan reagera så fort han ser ett täcke!
När man selar honom så står han alltid blixtstilla tills det är dags att sätta på svanskappan(då är han hemsk), men när man täckar så räcker det med att visa täcket så börjar han stampa, krafsa, vandra, piska med svansen,kasta med frambenen,hytta med bakbenen, trycka upp en mot väggen, bitas och ja, you name it. Han blir som en liten trotsig unghäst. Han blir sur som ett åskmoln och verkligen slickar öronen bakåt. Han är ju så van nu, att vara utan täcke och eftersom han är lite hudkänslig så trivs han nog bäst utan. Och det vet han hur han ska tala om. Dock har han inget val just nu. Visst klarar han nån minusgrad utan täcke, men nu blåser det dessutom och det skulle bli nån grad varmt i natt bara. Så han får baske mig stå ut. Jag vill inte ligga sömnlös och oroa mig för att han ska frysa hela natten. Han har dock försäkrat mig om att han definitivt INTE kommer att frysa. Så bara för att matte var så mesig just i kväll lär de väl stå och svettas i morgon bitti.
Sen när Hilding kommer ut i hagen igen så far han runt som en propeller och skuttar och far och tar sats och kutar en bit. Nog kan hästar tala alltid. Jösses.

Nu är det dags för Idol. Jag tror svenska folket röstar vidare Calle. Den andra killen, Piotr, är alldeles för osvensk och vi jantelags-människor, som vi ju är här i Sverige, ser nog hellre en Calle i final.
För övrigt är mina favoriter 37-årige Patrik och "redan-stjärna-Erik". Av tjejerna är definitivt Clara bäst. Dock tror jag tjejerna får svårt i år.

Typiskt

Men åhh, nu har skärmhelvetet gått sönder också. Snacka om timing. Jag har ju verkligen råd att köpa en ny skärm till datorn. Yes!
Nu har lånat en gammal fossil från mina föräldrar. Visserligen en plattis men den sammanfattar ju inte så många tum om man säger så. Kul. Undra hur många bord jag får plats med ikväll om jag ska spela poker. Ett???

Jaja, jag får väl vara glad att jag fick låna skärm över huvud taget.

NU vet jag vad jag önskar mig i 30-årspresent! En stor och fin plattis på många tum! Så jag får plats med många pokerbord och så att jag kan ligga i sängen och se på film, och faktiskt SE texten. ;-)

Jag ska ta med gamla skärmen bort till grannarna och testa om den fungerar där eller om den faktiskt är helt slut.

Turnering månne....

Efter min långa sköna pokerpaus börjar jag äntligen känna för att spela någon turnering igen. Jag körde någon på PS nyligen när det var WCOOP men inte ens då var mitt pokerhumör på topp. Detta trots att jag haft över en månads "paus". Kanske är det för att man börjat jobba igen och känner sig allmänt trött..... *gäsp*
Men i helgen så ska jag fasen köra lite turrar.

Hilding var en prins igår. Nog för att han lattjade lite för mycket och sprang som en kratta några vändor men ändå. Han gör ju så där när han vill springa fortare än han får. Men när vi kom till backen var han som vanligt inte lika morsk längre. Haha. Den lille (store) lusen.....

Min dag har varit jobbig som sjuttsingen. Torsdagar är detta läsårs värsta dag eftersom jag har flest lektioner då. Underbart nog avslutades skoldagen med att min klass bjöd in mig på tårta på sin bagerilektion. Yummie! Tänk vilka goa elever jag har ;-) Nackdelen var väl att jag blev så mätt så jag höll på att spricka, men hey, det kan man väl stå ut med.....

Hot dog

Det är så nedrans trist att komma på ny mat att laga varje dag. Men vet ni - korv med bröd är jäääääädrans gott alltså! Gott, enkelt, billigt och så blir man mätt också. Jag vet inte om man får i sig så mycket vitaminer, men vem bryr sig så länge man blir mätt?

Hot dog eller Hot dog?






Jag föredrar den första bilden. Utan senap då förstås.

Och så var det måndag igen...

.... och veckan var i full gång.
Har nyss varit ute på en tur med Jallan. Han skötte sig fint men hade enormt mycket "tics". Jag blir inte klok på honom, jag kan för allt i världen inte förstå vad det är för något han håller på med. Under sommaren har jag inte alls märkt så mycket, men som vanligt kommer det tillbaka på hösten. Jag ska försöka träna på lite mer kontinuerligt nu och se vad som händer.

Hilding fick sitt pass igår. Både han och Jalla har ju haft några dagars semester pga av att de vaccinerades i onsdags. Han var pigg och glad och en mycket trevlig Hilding. Äckligt nog blev vi attackerade av de där vidriga älglusarna. Fy fan, vad äckliga de är. De sätter sig som klistermärken och när de landar på en så tappar de vingarna och på djur gräver de sig verkligen in i pälsen. Uäk.


Fyndigt

Alltså, jag kan inte hjälpa det, men jag skrattade faktiskt lite smått när jag läste denna artikel idag:

Je-ho-ho-ho-vas

Om man kastar om bokstäverna i "Rikets sal" så kan det bli så roligt som:



Någon som haft tråkigt månne?

Kan inte släppa...

Jag brukar alltid bli djupt emotionellt engagerad i kriminalfall. På något sätt är det lite "kul" att leka hobbydetektiv och spekulera i motiv, händelseförlopp och allt annat som kan leda till att man bildar sig en uppfattning om vem gärningsmannen är och vad som har hänt.

När det gäller fallet Linda Chen så finns det en sak som fällde avgörandet för mig. Jag är numer helt säker på att det var Lindas sambo Mats Alm som begick brottet. Han gjorde ett misstag när han sa vad Linda hade för kläder på sig när hon försvann.

Den sista bild som fångat Linda och Mats är en övervakningskamera i den mataffär paret handlade i under lördagseftermiddagen. På den har Linda på sig en vit tunika och vita tights. Mats Alm säger att det var de kläder hon även hade på sig när hon för sista gången lämnade parets lägenhet för att - klockan 22.00 en lördagkväll- möta en vän.
Det är alltså samma kläder som hon haft på sig hela dagen. En varm augustidag. Hon har haft dem på sig under deras besök i affären, under den flera timmar långa bilresa som M.A hävdar att de varit ute på, och hon har också då enligt honom haft dessa kläder under hela kvällen, under matlagning, middag etc, och ÄVEN när hon går ut.
Har man suttit i en bil en varm sommardag, i FLERA timmar så vill man INTE ha dessa kläder på sig under en utekväll......

HUR många kvinnor går ut en lördagkväll i SAMMA kläder som man har haft på sig hela dagen???
Knäpp iakttagelse kanske, men seriöst - alla ni tjejer som läser detta; hur många av er skulle låta bli att fixa er och byta kläder inför en utekväll en lördag???
Dessutom verkade Linda Chen väldigt mån om sitt utseende också.

Ja. Hon hittades iklädd dessa kläder. Död. Det är klart att M.A måste säga att hon fösvann iklädd dessa. Detta för att hon till 99% försvann under deras gemensamma biltur under lördagseftermiddagen.

Trevlig helg!

Förra helgen var en riktigt trevlig helg då vi fick besök av J:s mamma samt J:s bror med tjej. Vi hade som vanligt jätteskoj! Vi spelade spel, käkade tacos och hade allmänt roligt. C red också en sväng på Jalla och han sköte sig som en prins tills allt gick lite fel vid ett galoppfattningsförsök på fel ställe. Det slutade med att hästen stack hem och stackars C trillade av. Som tur var så gick allting bra. Men nu vet vi till nästa gång att vi håller oss till ridbanan om vi ska träna på galoppfattningar. ;-)

Läste precis om att de hittat Mats Alm (Sambo till försvunne Linda Chen) och även en kvinnokropp. Det låter minst sagt heeeeeelt sjukt. Mats hävdar att han vaknat upp i skogen bredvid sin döde flickvän och en brinnande eld. Därav att han själv var brännskadad. Hur sjukt låter inte det? Ska vi inte hellre tippa på att han fått panik när polisen kommit honom på spåren? Sån panik att han fått lov att åka tillbaka till brottsplatsen för att elda upp sin sambo?

I samband med Linda Chens försvinnande gick jag av ren nyfikenhet in på Mats Alms sida på Facebook. Han hade ett par bilder på sig själv där och jag bara kände en isande känsla när jag såg hans ögon. Direkt tänkte jag att "han ligger bakom det här". Men sen när jag såg honom i "Efterlyst" där han satt och grät och berättade om Linda, så kände jag för honom istället. Kan man vara så kall att man begår ett mord och sen sitter och gråter i tv?
Man blir illa till mods av allting som rör det här fallet tycker jag.

Hösten är här

Imorse fick jag skrapa rutorna på bilen för första gången denna höst. Vemodigt.

I morgon får vi Stockholmsbesök! Svärmor och sen J:s bror med sin tjej. Det blir skoj! Men det betyder ju att vi har en tung torsdagkväll framför oss. Varför? Vi måste ju stäääääääda!!

Gräsklippning

Tur att vi har snälla grannar som ställer upp och klipper gräset nu när vår klippare är trasig. Tack pappa för utlåningen av klippare och tack bror för att du sköter klippningen!


Maharajah!

Jag har haft den rubriken på ett inlägg förut men nu måste jag ha det igen.
HERREGUUUD säger jag bara. Ni som sett det - vet vad jag pratar om. Ni som inte sett det - kan aldrig föreställa er det heller. Det måste ses, upplevas och kännas. Tränare, skötare, kusk och ja till och med expertkommentatorerna var tårögda och helt stumma av prestationen.
Unikumet är fyra år och travar 12.8 i dödens på Yield Boko och de andra talangerna i Derbyt. På upploppet bara LÄMNAR han sina konkurrenter. Eller, ja, det fanns ju inga konkurrenter.
Det fanns bara en häst på banan och det var Maharajah.
Själv satt både jag och ♥ hemma i soffan med både tuppskin och rödsprängda ögon.
Helt SJUKT är vad det är.