Galoppen ja...



Efter galoppen bestämde jag mig för att ta ner Stygge på banan för att se om han betedde sig lika där. Jag visste ju inte varför han galopperat, men han har aldrig gjort så förr.
Väl på banan var det inte i närheten av galopp och då tog vi ändå i neråt 1.27 någonting. Vi gjorde också ett banbesök några dagar efter och då var han också fin, om än lite mer loj.
En teori är att han inte fick något fäste upp på rakbanan eftersom det var så torrt. Det var rätt hårt på sidan där vi sprang och det var nog minimalt med fäste. Det hade ju inte regnat på länge och vi vattnar ju inte banan.
Kanske är det hela sanningen till varför han inte gillar den rakbanan alls - för han nästan aldrig får fäste.
IB berättade att hans kompis varit hos Svanstedt där han hade häst. Där har de alltid regnkläder på sig när de kör jobb på rakan eftersom banan är så blöt. Detta för att hästarna ska få maximalt med fäste i sanden. Annars springer de bara och slirar.



Vi är alltid nere på banan under eftermiddag/kväll nu på sommaren och guuuud så skönt det är att ha hela anläggningen för sig själv. Det är oftast inte en själ där då! Luuuugnt och skönt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback