Tandfix



En helt knockad Stygge efter tandfixet igår. Eftersom han fipplar så mycket med tungan när tänderna rensas så fick han en extra dos igår. Det tog, rejält! Fickorna rensades och så slipades en del åsar till. Vi kommer fortsatt att rensa var 3:e-4:e vecka så länge det krävs. Stygge är nog tacksam för det. Veterinären som tog hand om honom igår tippade att han nog lidit av detta sedan han var 4-5 år och tänderna "satt sig". Hon klassade det som ganska svåra fel så Stygge känner nog sig som en ny kille nu sedan vi började med detta. Det borde verkligen vara FLER veterinärer som utbildar sig på tänder. "Vanliga" veterinärer som "bara" raspar ser inte detta eftersom de bara tittar på ytan. För att se foderinpackningar måste man använda kamera eller spegel. Tur att Ingela i Rättvik fått denna utbildning så vi slipper åka så långt för att rensa. Hon var verkligen jätteduktig på det!

I all desperation tog vi ju hit Glenns hästtandvård tidigare och det är ett misstag jag sent skall glömma. Men vad gör man inte när man vill sin hästs bästa. Glenn är numera dömd för djurplågeri och jag hoppas att så många som möjligt får veta det och slutar använda honom. För ja, han verkar fortfarande vilket man ju tycker är beklagligt med tanke på domen.

Ingela tyckte Stygge såg så fin ut och vi berättade för henne hela proceduren vi gått igenom. Det var förstås beklagligt att vi fått lov att söka hjälp på annat håll och hon skulle berätta för sin kollega vad som hänt. Det var ju så att vi tjatade om dessa höfter ända sen vi började ränna i Rättvik men efter alla besök så ville vet. ändå inte behandla dessa eftersom han ansåg att det inte var nåt fel där. Tyvärr hade HAN fel i det fallet då det visade sig att hästen faktiskt visst hade stora problem där. Men jag hoppas att det kan göra att man tas på lite mer allvar nästa gång. Veterinärer borde lyssna lite mer på hästägarna i många fall. Det är ju trots allt de som känner sin häst bäst...

Vi (inklusive) Stygge är i alla fall jättenöjda med Ingelas insats på Stygges tänder. Hon var riktigt duktig och rekommenderas skarpt till ALLA som ska kolla tänder på sina hästar. Kunnig och smidig och med helt rätt utrusting för jobbet också. Toppen!

Vi tog också en röntgenplåt på sparken Stygge fått eftersom det blivit en sån ful bula. Plåten visade att allt såg fint ut så nu slipper vi oroa oss över det iaf.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback