Förrätten-nyår

Så här såg vår underbara nyårs-förrätt ut. Den är obligatorisk som förrätt på Nyårsafton och den är heeeelt uuunderbart god!! Jag och J gör den även ibland annars och bara äter med rostat bröd till. Den är både god och absolut GI-vänlig. ;-) Jag skulle lätt kunna leva på den några veckor alltså. Haha.





IVANS CURRYKRABBA (4pers)

1 brk (ca 150gr) krabba(tex ICAs)
150 gr rökt skinka i bit
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 dl salladsgrönsaker (typ Findus-blandning med ärtor, majs, paprika)
1 liten brk krossad ananas
1 skvätt citron
curry

1. Skär skinkan i små små tärningar.
2. Blanda alla ingredienser tillsammans i en bunke.
3. Ha i curry efter egen smak, men tillräckligt för att ge den en lätt gul färg.
4. Låt stå och dra någon/några timmar så att salladsgrönsakerna hinner tina upp.
5. Lägg ett salladsblad i botten av en skål/ett glas och häll upp röran i skålen/glaset. Toppa med en citronskiva och lite dill. Servera med rostat bröd till.

Man kan ha mer eller mindre av någon ingrediens beroende på tycke och smak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback