Utförsäkring

Måste bara ytterligare nämna också att det här med utförsäkring existerat även på Socialdemokraternas tid. Det är inte bara ett verk av Moderaterna:

www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=67&dtyp=frs&rm=2005/06&dok_id=GT11907&nr=907 (2010-09-20)

Citat:

"Fråga 2005/06:907 av Ulla Hoffmann (v) till statsrådet Hans Karlsson (s)

Försäkringskassan och cancersjuka

Regering och riksdag har som mål vad gäller ohälsan ställt att antalet sjukersättningsdagar ska halveras fram till 2008. För att nå målet på ett hållbart sätt ska bland annat Försäkringskassan bli mer aktiv och ha mer kontakt med de sjukskrivna. Behandlande läkare ska utbildas i försäkringsmedicin och deltidssjukskrivning ska användas i större utsträckning för att de sjukskrivna inte ska förlora kontakten med arbetsplatsen. Fler ska erbjudas rehabilitering för en återgång på hel- eller deltid till arbete.

Försäkringskassans iver att rehabilitera sjukskrivna tillbaka till arbete tar sig dock ibland märkliga uttryck och visar på en okänslighet hos några anställda. Jag har fått vetskap om att Försäkringskassan i ett par fall tvingar svårt cancersjuka att arbetspröva vilket kan innebära att en svårt cancersjuk med kundkontakter kan tvingas att möta kunderna i sitt svårt sjuka tillstånd. När riksdagen ställde sig bakom målet om halvering av sjuktalen avsåg man med största sannolikhet inte att Försäkringskassan skulle tvinga svårt cancersjuka att arbetspröva för att inte bli utförsäkrade.

Min fråga till statsrådet Hans Karlsson är:

Vilka åtgärder är statsrådet beredd att vidta för att Försäkringskassan ska följa de riktlinjer som riksdag och regering utfärdat?"

Också för djävligt.

Kommentarer
Postat av: Svärmor

Mmm precis... men alla sossar har alltid haft en stor förmåga att glömma sina egna "misstag" för det är så mycket enklare att skylla på andra i ALLT.... I 30-talets Sverige var Socialdemokraterna ett riktigt parti som verkligen värnade folket... Vad folk inte fattar idag är att det absolut INTE är samma parti idag med likadana värderingar... DOM HAR DÖTT UT HELA BUNTEN... Nu när moderaterna nästan hade exakt samma procent som sossarna så visar det tydligt på att en hel del iallafall inte är lika lättmanipulerade längre... Det är historiskt...

Postat av: Sandrah

Ja, precis. Och historiskt att Moderaterna får sitta fyra år till. Första gången de fått 8 år i rad. Ska bli intressant att se vad som händer nu.

2010-09-21 @ 17:46:04
Postat av: Cheap Jordans

thank you for posting . please do more good article.i like it so much .I will always follow it.

2010-12-29 @ 09:55:03
URL: http://www.nike2us.com
Postat av: Cheap Jordans

thank you for posting . please do more good article.i like it so much .I will always follow it.

2010-12-29 @ 09:55:37
URL: http://www.nike2us.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback