Taken

Igår såg vi film. Bra film. Mycket bra film.

TAKEN

Filmen var spännande i princip från början till slut . Liam Neeson spelar en f.d. agent som är pappa till en tonårsdotter han inte har så mycket kontakt med. Dottern bor med sin mamma och rike styvpappa som ger henne allt hon vill ha. Hennes största önskan är att åka till Paris med en kompis och trots pappans varningar slutar det ialla fall med att hon åker dit.
Förutsägbart nog så lurar faran precis utanför flygplatsens dörrar. Tjejerna blir kidnappade av en liga som specialiserat sig på trafficing. Många av scenerna som utspelar sig påminner lite om Lilja 4-ever.
Lite klyschigt blir det när Liam Neeson som fadern själv beslutar sig för att åka och hitta sin dotter i Paris undre värld.
Dock är det ändå spännande som sjutton!
Större delen av slutet påminner om en i raden av James Bond-filmer där huvudpersonen liknas vid någon slags Mc Gyver som vad han än träffar på - fixar allt.
Filmen slutar med att en tråd som lagts ut i början plockas upp och det var vad man hade väntat sig. Nedtryckt-lämnad-pappa-som-ej-tas-på-allvar blir till slut filmens hjälte.
Inte så många överraskningar men väl en spännande söndagsaction som man kan slappna av med.

Betyg: 4 av 5



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback