Vinnare

Vinnare 1:
Vi har fått se en del vinnare denna helg. Den största skulle jag vilja benämna vid namnet Torvald Palema. Kanske kan man dock säga att kusken Åke Svanstedt är den störste vinnaren i detta fall. Med motgångar föga skådat är han i nuläget åtalad för anstiftan till djurplågeri och även avstängd i knappa månaden från travtävlingarna. Det sistnämnda pga av att i ett tillstånd av ren förvirring erkänt att han lämnat fördel åt en annan häst i ett travlopp. En häst som han själv också tränade. Detta kallas stallkörning och har alltid varit ett hett debatterat ämne i travbranschen. Att det förekommer är ingen hemlighet - men att man erkänner det i direktsänd tv är inget annat än dumt.

Nåja, segern för detta ekipage i Elitloppet är ändå en seger som är många plåster på såren. Kanske kan det också bidra till att Svanstedt blir frikänd. Jag har svårt att tro att en travtränare som är så framgångsrik ska ha bedrivit sådan smutsig och onödig hästträning som han påstås ha bedrivit. Vi alla som håller på med hästar kan nog garantera att man inte får en häst att springa genom att använda elchocker.
Men Torvald och Åke knäppte många på nosen i och med den härliga seger som de fick igår. GRATTIS!



Vinnare 2
Av någon anledning har jag en tendens att fastna framför vissa dokusåpor. Robinson är en av dem. I mina ögon fanns det en värdig vinnare, Jarmo Heinonen.  Men vad händer? Jo, den som man kan anse som minst värdig vinner.
Det fanns bara en person på den där stranden som åt myror, myrpiss, larver och dessutom gjorde morgonjympa varje morgon. Det sades ju också att Jarmo var den enda som aldrig, under hela sin vistelse, klagade. Lägg därtill att mannen nästan slog ihjäl sig men klarade sig undan med ett finger ur led, en hjärnskakning och ett avskalat finger.
En sådan man kommer tvåa, slagen av en tjej som till och med äcklades av att folk petade tänder framför henne.
Röstningen gick till som i vilken skolklass, präglad av utfrysning, som helst. Man röstar på den man "tycker bäst om", " som inte snackat skit om en" eller som "hållit pakten". osv.  Det är nog största skandalen i dokusåpornas historia.
Tydligen har det inkommit så mycket klagomål att tv4 nu allvarligt ska se över röstningssystemet.
Men jaja, en eloge till vinnare ändå. Hon måste ju nästan medvetet ha spelat "blåst" för att få ta sig så långt som möjligt. Det lyckades. Grattis till det.




Vinnare 3
Är jag själv!!
För att jag med min solida pokerstil under veckan lyckats att förbättra mitt saldo med 2720 %! Det ni.
Det var min käre bror som räknade ut det och gjorde en fin graf i excel.
Jag satte in 1000 kr för en vecka sedan och det är nu uppe i knappa 27 000.
Jag spelar ganska högt och jag vet att det kan gå neråt när som helst. Men för att vinna större så måste man ju också satsa större och jag kände att det var dags för det nu. Det är cash game, alltså inte turneringar, jag spelat och jag ska testa att köra detta koncept ett tag. Det är otroligt hur folk på de nivåerna kastar ur sig pengar som att det vore toapapper. Men kanske är det så att de är så rika så de inte bryr sig. Så länge de inte sätter sina sjuka kort så är jag glad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback