Jalla hos tandläkaren

Idag har vi varit hos tandläkaren med Jalla. Han skötte sig jättebra trots att han var så rädd ett tag.
Vi blev upphämtade imorse, av Johanna, hennes kille och deras Berger. Jalla tyckte det var jättespännande att åka transport med en ny polare och gick på så fint så. Det var absolut inga problem att ha dom bredvid varandra fast de aldrig träffats förr.
Väl på gården där tandis var så var väl Jalla lite väl uppblåst....Han är ju så räädddd, men ändå nyfiken liksom. Det absolut värsta han träffade på i stallet var en nerdrogad Shettis. *suck*. Jalla SÅG ju honom inte! Han bara HÖRDE någon som släpade sina fötter efter marken. Han vågade knappt gå fram och titta heller. (de hade inget galler för boxarna så man kunde luta sig fram och kika på shettisen) Till slut vågade han sig fram och titta ner, och försökte nosa på den lille, men han nådde inte ner juh.... Då blev han stursk och modig minsann och började bege sig fram dit den stora läskiga elektriska borren var! *huvva* Men han morskade upp sig rejält där och skötte sig som en prins efter det.
När det blev vår tur så blev han som vnligt inte som andra hästar blir efter en spruta lugnande..... helt sjukt....men han är ganska så vaken liksom. Hos veterinären blir han inte ens däckad av två....
Det gick ändå jättebra, och han var inte alls rädd förr allt surr och ljud. Ljud som lät som någon blanding av borrmaskin och svets.....ja, tandis hade ju samma sorts "vapen" som vi utsätts för när vi går till tandis.

Nåväl, det var flera ojämna tänder som rättades till. Glenn blev dock inte helt nöjd då det inte gick att rätta till helt denna gång, utan måste göras nästa gång då tänderna växt ut mer. Däremot så hittade han att det fanns en bit kvar av en av vargtänderna! Och den hade som växt uppåt, in i gen och var jättevass!! Inte undra på om han haft ont stackarn....han hade oxå pga detta och alla ojämnheter fått en inflammation i käkleden.... Så vi får hoppas det går över snart!
Duktiga Jalla!! När vi kom hem hann han bara ur transporten innan han fick lov att kissa, på vägen. Sen fick han stå uppbunden i stallet en timme så han inte skulle stoppa något i munnen.
Håller tummarna för att allt blir bra nu!
Dock tyckte Glenn också att jag skulle kolla upp och behandla njurar/lever precis som misstänkt. Han reagerar ju fortfarande på de punkterna, så jag ska ta och göra det nu, ta mig i kragen , slarviga matte, FY!

Sak prova lägga in en bild då...jag och tekniken....
Jalla och Oliver:

image2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback