Sportlov!

Nu har jag ett välbehövligt sportlov från min praktik. Dock är det ju fortfarande seminarier och föreläsningar på högskolan, men nu är dom också slut för veckan. Det jobbiga är väl att trots att man har "lov" så måste man ligga före med planering osv, och nästa vecka ska vi börja med 1900-tals litteratur som jag inte ALLS kan mycket om. Det betyder alltså att jag måste läsa in mig på detta område....*suck*

Nu är Oliver såld. Han kom till ett hem i Uppsalatrakten, och det verkade jättebra! Hoppas han kommer trivas och att de blir nöjda med honom, men det är jag säker på  :-)
Så - då har vi f.n 3 hästar varav 2 som går på lösdrift. Så eftersom Jallas stallkompis åkt, och han alltid brukar protestera när han ska in på kvällarna, så får han oxå gå ute! Det är ju faktiskt inte så kallt och de har ju två boxar att gå in i. Där är han in, det ser man, eftersom han brukar vara alldeles spånig titt som tätt. Jag tror han trivs bättre med att gå ute faktiskt! I går gnäggade han till och med 2 gånger när jag kom ner till stallet! Så han verkar vara nöjd med tillvaron och ser glad och harmonisk ut. Han är ju van betydligt kallare klimat också, vilket märks, eftersom han utvecklat en tjock päls:-)
På Tisdag har vi fått en tid hos en riktig hästtandläkare, och jag HOPPAS verkligen han hittar något fel i munnen på Jalla. Jag vore förvånad om han inte gjorde det, hästen kan ju knappt äta havren. Visst, han äter upp den, men efter att 90%hamnat på golv/marken.

Det är blåsigt och snöigt idag, men jag ska strax ut och såga ner ett träd till hästarna, en Asp - sån som de älskar och verkligen skalar av tills den blir alldeles vit. Tydligen finns det massor av ämnen i dessa som är bra för hästarna, bla leder och mage. Så det är ett perfekt tilltugg som dessutom är gratis när man har massa skog på tomten! :-) Men det är fascinerande hur ett stoooort träd kan vara avskalat på bara ett par dagar! Men dom verkligen älskar det! När man kommer med det släpandes så gnäggar de för fullt, för det är som godis för dom, och dom blir jätteglada!

Till kvällen ska jag faktiskt ner och spela lite på klubben. Det har gått så bra där nere nu på slutet medan nätpokern går rent ut sagt för jävligt så....Sen har jag ju inte orkat spela på Onsdagar under min praktik eftersom man är så trött, men nu är det ju lov så!
Det trista med att det är på en Onsdag är att det är en bra myskväll framför Tv:n, vi som köpt ny och allt. Vi hade säkert byns äldsta förut, men nu har vi unnat oss en 42 tums plasma istället med superbra bild! Nåväl, jag får be min älskling spela in "OC" och "What about Brian". De är ju så jääklar bra! Jag gillar verkligen den nya serien om stackars ungkarlen Brian.


Sommar tack!

Ja det är just vad jag vill ha, men det verkar inte vara någon sådan på gång på ett bra tag.
Dock har jag ett litet sportlov nästa vecka, det får väl duga som tröst. Denna praktik tar nästan död på mig! Det är såååå mycket som ska planeras och fixas och dessutom att prata Engelska hela dagarna är också tröttsamt och ovant. Dock är det skoj! Och efter imorgon så har halva min praktik gått ju!

Nu har vi precis kommit hem från Veterinären med Jalla. Ja så typiskt. Han fick sig en spark här i helgen och har haft ett ben svullet som en timmerstock. Han har inte varit halt, men jag ville ändå få mig en koll för säkerhets skull. Det var en blödning så som det brukar bli när de får sig en spark, så vila i 2-3 veckor för att inte stimulera överbenet att bli för stort. Men ett överben kommer det att bli. Men jaja, huvudsaken är att det inte blev en fissur eller fraktur såklart!
Tråkigt bara att man inte kan köra nu då när det blir lov och annat. Men jag kommer väl ha fullt upp med att planera de följande tre veckornas praktik, samt att förbereda allt innan Hildingska komma den 31 Mars.

Jag ska oxå köpa en maaaasssssa prylar av Anki som har Hilding. Hoppas hon får med sig bägge vagnarna, en speedcar och en rochard! Hilding får även med isg tonvis med utrusting bla ett nästan sprillans nytt Back On Tracktäcke! Dom kostar fasen 2500 nya.....det andra ska jag få köpa för typ 5% av nypris.....jag ska köpa på mig massor med täkcen och aaaaalllla BoTpaddar hon har ;-) mm mm  mm

Pokern den uselt för dagen, men det är väl så, ups and downs. Det är dock en bra test för ens tålamod, det må jag säga...

Nåväl, nu ska jag fortsätta plugga....
//Sandrah

En till häst!

Ibland blir livet bara inte som man tänkt sig. Jag hade egentligen inte tänkt ha någon till häst, men jag kikar ju runt lite då och då. Sen fick jag höra av en av mina hästvänner om en BRA häst som var till salu. Långt över min prisklass dock, men jag tyckte jag ändå kunde ringa och höra lite. Ägarinnan hade inte satt ut annons utan var mkt noga med vart hästen hamnade.
Hästen lät huuur bra som helst, och efter att ha sett hans lopp på nätet så blev jag ju ännu mer sugen! Vad fin han var! Erfaret folk i branchen hade sagt att hon inte skulle släppa hästen för under 50+moms, men hon sa att 30+moms ville hon ha då hemmet var viktigare. Leasing var inte aktuell men ev någon annan form av deal.
Jag och ägarinnan fick väldigt bra kontakt och kändes verkligen på samma våglängd, men jag sa att det var för mkt pengar för mig men att jag skuklle höra av mig om jag kunde få fram dom, eller så skulle hon höra av sig om hon ändrade sig. Dock kunde hon mer än gärna vänta till April, för jag sa att jag fick lov att göra klart min praktik först innan jag kunde lägga tid på en till herre.

Men! Så i förrgår ringer hon!Och då sa hon att hon hade ångrat sig och visst kunde tänka sig leasa ut honom till mig :-) På det viset stannade han ganska nära, och hon kunde följa honom, samt att hon ändå fick tillbaka de pengar hon eg. skulle få för försäljning (vilket i och för sig itne var viktigt). Men hon tyckte det lät så bra allt och hade även hört bra omdömen. Och vi var verkligen rörande överens om varje punkt vad gällde både hästar och träning! Och snarare var han säkert för lite tränad än för mkt. Hennes bror som är proffstränare sade alltid att hon tränade för snällt, men DET verkar inte vara fel metod iaf! För han har ju gjort allting rätt så här långt. Nästan iaf ;-)
Man blir nästan lite nervös med tanke på att den här hästen kanske kan komma hur långt som helst. Ska bli jättespännande! Och hon vill ju att han ska stanna på rätt ställe resten av livet, så om allt går rätt kanske jag får leasa hur länge jag vill!
Hoppas allt går smidigt och i hamn nu! Han ska starta på Tisdag så det ska bli spännande att se hur det går då!

Annars är det fullt upp vad gäller skola, djur, poker och hem....men tiden går fort. Det har redan gått 2 av terminen juh! Pokern går bra, jag vann årsrankingen OCH finalen här på orten från 2006, så jag är mer än nöjd att ha knäppt grabbarna på nosen! ;-)
Nu ska jag spela lite och sen blir det sängen!
Ha det gott! //Sandrah