Kolla in detta!

Men GUD! Detta måste vara bland det sjukaste jag sett på en travbana! Preciiiis som i den där reklamen med åsnan. Jag trodde inte ens att det gick att hamna så illa till med en lätt sulky. Synd att man inte får se hur det går till. 




HUR fasen är det möjligt?! Hästen ser ju minst sagt chockad ut själv...

Inte för att klaga igen...

... men det är bra kallt alltså. Imorse var det -22.2 när jag vaknade. Kan inte förstå hur Orsa kunde ha "endast" -17. Undra om vi bor i ett kallhål...

Vattnet i stallet frös för en vecka sedan och det är rekordtidigt. Det blir en lååååång vinter med att kånka vatten nu. Suck. Annars kan det liksom bli nån propp och sedan tina upp om det blir varmt, men med denna extremkyla så är det stendött resten av vintern.

Imorgon ska vi till ATG-kliniken med H för en koll. Både tänder och ben. Hoppas det inte är några konstigheter, men vi ska kolla nu med tanke på framknäspökerierna i våras. Det känns så där lagom kul att bängla in en stor Hilding och åka iväg i -20 grader, men det får väl gå.
Inte nog med det så åker vi utan en sidobackspegel också. Det var nån JÄVEL som körde av den förra veckan. FY FAN för såna fartidioter. Det kunde ha skett en riktig olycka alltså. J körde redan så långt i diket han kunde och ÄNDÅ lyckades idioten i den mötande bilen krascha vår backspegel. Tror ni han stannade???
Man blir så lack så man vill åka runt hela byn och leta efter en 740/940 utan backspegel!!!!

Nåja, nu blir det stallet!

Den glades klagan

Snaaaart är det helg igen. Tiden går så FORT!!! Om en vecka är det första advent och DET är galet.
Det är visserligen fint med alla juleljus, särskilt i kombination med det underbara vinterlandskap vi har här nu. Allt är kritvitt. Till och med träden är så där ljuvligt vita. Ni vet, med ett stort lager frost på. Ungefär som en sån där vit plastjulgran med låtsasfrost på. Jag ska försöka orka ta en bild någon dag. (De som känner mig vet nog att när jag väl får för mig att göra det så har det redan blivit plusgrader och tinat bort för länge sedan, men nåja.)

Det är en så där lite halvdålig tid just nu. Det finns så många "måsten" och de flesta innefattar en efterkommande räkning på ett fyrsiffrigt belopp. Blö.
♥ har haft ett dåligt år med mycket skador, sjukdomar och ja, you name it. Det är så mycket så det inte får plats i ett inlägg. Det i samband med "gamla" händelser har gjort att det är tungt nu. Mycket tungt. Allt löser sig förhoppningsvis bit för bit men det krävs oerhört mycket energi. Ibland tar det stopp helt enkelt. Som Maud Olofsson sa: "en nära-väggen-upplevelse", typ. Det ena avlöser det andra och jag försöker vara stark och bidra med så mycket av min enorma energi som möjligt. Ibland undrar jag hur jag ens orkar HA så mycket positiv kraft inom mig. För ja, jag kan konsten att sätta på ett leende när det behövs. Och vara glad när det behövs. Men jag ÄR oftast glad också. Trots att jag kanske innerst inne har problem som borde lösas. Jag litar väl på att mina airbags verkligen håller när det är dags att krascha på riktigt.
J är iaf en tand fattigare men lite smärta och en räkning rikare. Ett bra byte.
Till råga på allt är det kallt inne också. Fy fan. Det spelar ingen roll hur mycket vi eldar för så fort man slutar blir det kallt igen. På mornarna är det mellan 13-14 grader inne (ja, plusgrader, tack och lov) och då har det inte ens varit RIKTIGT kallt ute än. Men det ska, säger de där journalisterna i sina blaskor. Iskyla - det ni. Då blir det kallt. Hoppas det finns lite energi kvar då.

Enough with the whining.
God natt på er!

Whhyyy

Vad fan skulle jag glömma plocka fram snösulor sist hovis var här för??
Det är ju liksom MUY importante!
Nu går hästarna där ute och får klumpar och man bara svär åt skiten. Jag glömde lägga fram snösulor och sen intalade jag mig att hästarna säkert skulle klara sig utan snösulor till nästa skoning, eftersom det säääkert skulle bli snöfritt ett tag till. Jojo. Starkt jobbat. Nu får jag svära några veckor till.

Hilding var ett monster i går. Han är riktigt skum ibland alltså och han gjorde exakt samma sak förra vintern. Han vägrar ju gå in i stallet när han har klumpar under fötterna, för han vet ju att han halkar. Så igår satte han in en hov, "halkade" med den och flyttade bestämt sig utåt igen. J ska då vara snäll och slå ur klumparna så att hästkraken kan gå in utan att riskera att bryta benen. Då tar monstret sats och flyttar allt han har åt sidan för att trycka upp J mot väggen så han inte ska få ta upp frambenet. WHAT liksom???? Här ska man vara SNÄLL och HJÄLPA honom och så blir han Hilding-tyrann med en gång. Bakbenen gick bra men vid nästa framhov surnade åskmolnet på igen. Då skulle J säga ifrån och daskade till honom på arslet. Det skulle han ju inte ha gjort. Det är som att trycka på en knapp ungefär. Fjong, rätt ut med bakbenet som värsta bitchen. Ibland är hästen billig alltså. VARFÖR gör han SÅ????? När han måste fatta att vi ska hjälpa honom. Han var på exakt samma sätt förra vintern när vi skulle slå ur hovarna i hagen så att han skulle slippa gå med klumpar. Då skulle han också trycka upp den som skulle lyfta. Han tar världens sats och tränger ut en ur hagen. DET är mysko beteende.
Men annars kan man stå på knä och linda benen, krypa under hästen och spola ben etc, men det där - det HATAR han. Jag fattar noll alltså.

Tilläggas bör kanske att den där mannen är man inte sur på länge. Sekunden efter drunknar man i hans ögon och allt är förlåtet. Han är verkligen världens diva-bitch men shit vad vi älskar honom.

Jalla och Hilding älskar att stå och "dra boll" med varandra, så här kan de stå i en halvtimme minst: