Full rulle!

Oj vad jag är dålig på att uppdatera nu!
Skolan är i full gång och jag har M A S S O R att göra med alla planeringar och dessutom ett helt nytt ämne (engelska). Jag är helt slut varje dag när jag går och lägger mig.
Älsklingen opererade sitt knä i måndags så han har varit sjukskriven hela veckan men nu börjar han i alla fall röra på sig mer och mer. De har tagit bort lösa benbitar i knäet och även rättat till det främre korsbandet som var slitet. Tänk ändå att han fick tid så snabbt! Sjukvården är sjuk, min mamma har haft problem flera ÅR med sina knän, höft, fot etc men jösses vilka vändor hon åkt på sjukhuset utan att få den hjälp hon behöver. J hade turen att få en BRA läkare på en gång, som fattade att det behövdes en operation.
Annars är det regn, regn och åter regn. Hagarna är en enda stor sjö och värst av alla mår nog vår källare.... shit alltså. Den tål verkligen inte regnet som kommit på senare år. Det är ett stort MÅSTE att vi dränerar grunden nästa år annars kommer nog hela huset att bli förstört så småningom. Det är ingen sjö i källaren men ALLT man lägger där möglar... Så nu blir det till att spara pengar hela året om vi ska ha råd med det ingreppet...

Må gott!

Jallan

Jallan är igångsatt på riktigt och nu får vi hoppas vi kommer någonvart. Det beror dock HELT på Jallas status från dag till dag. Vi vet ju att det är en chansning att ens testa och se om han kan tränas för trav. Men nu är vi på´t iaf!
Vi har också fått en ny medryttare som vi hoppas stannar ett tag. Hon verkar passa Jalla! Han behöver ju en lugn person som förstår att man inte kan sitta och hålla en häst i munnen under hela ridpasset. Han är ju så känslig.
Premiärturen igår gick kanoners iaf. Han hade provat stanna och vända några gånger men inget allvarligare. Han fattade nog rätt snabbt att det inte var någon idé.



Jallan in action. Ett minne blott eller kan han göra comeback som 10-åring mån tro? (Bilden självklart lånad från aln.se)

Long time!

Lugnet före stormen. Endast fyra härliga semesterdagar kvar innan den hektiska hösten börjar. Allt det där man "skulle göra" under semester, vad hände med det? Snacka om att man får bråda dagar nu om man ska hinna ta igen den långa semesterns ogjorda plikter. Men jaja, man kan ju trösta sig med att semestern är till för att ladda krafterna på!
Vi har varit duktiga och tränat både Hilding och Jalla kontinuerligt nu på slutet. Men herregud, Jallan har ju bättre kondis än Hilding trots att Jalla är i princip obrukad de senaste åren!! Men det kan ju bero på att han är så liten och nätt medan Hilding är stor och kantig. Om båda tränas för start nu så tror jag faktiskt att Jallan når dit tidigare än H eftersom jag tror H måste underhållas mycket mer på vägen. Jalla är det liksom bara att "köra på" med och jag TROR inte han kommer få så många skavanker på vägen. Han är ju bara ledbehandlad en gång i sitt liv tror jag.
Hilding däremot har fått en betydligt högre dos at behandlingar. Dessutom spökar ju hans högra framknä. Men vi tränar på nu och ser var vi hamnar. Vi tar det ruggigt lugnt.