Natti!

Åh vilken mysig körtur det blev med Jallan idag! Sååå varmt och skönt. Dessutom en mycket trevlig och glad häst framför mig. Igår när jag var ut med Hilding körde jag förresten i T-shirt för första gången i år. Det måste vara rekord. Så här tidigt på året har jag nog aldrig kört så lättklätt tidigare. Idag hade jag dessutom på insektsspray på Jalla innan vi körde ut.Det var galet mycket mygg må jag säga.......

Nej, nu är det sängen som väntar. I morgon har jag en lång lång dag framför mig och min kalender är späckad över hela dagen. Tack och lov för att det finns kalendrar! Jag vet inte vad jag hade gjort utan min!

God Natt!

Myrornas krig

Att vara lärare i Svenska på Gymnasiet innebär att man nu står inför den tveklöst tuffaste månaden på hela läsåret.
Eller snarare de två sista månaderna på terminen. Från början av april tills det tar slut i juni.
Det är stora högar av uppsatser som ska rättas, där i bland de nationella proven som tar extra mycket tid och kraft. Det är prov som ska rättas, restuppgifter som ska delas ut, muntliga övningar som ska betygssättas och kommentarer ska skrivas ned. Alla ska få veta exakt vad som krävs för att målen i kursen ska nås. Det är nu det är ett rejält högtryck som lärare.
Dessutom ska alla utvecklingssamtal ske nu.
Som toppen på isberget avslutas allt detta med att betygen ska sättas. Det är i många fall ganska enkelt, men i många fall också oerhört svårt.

Så - för att sammanfatta är det nu som vi lärare är som mest överkokta i hjärnan och det är myrornas krig innanför pannbenet mest varje dag.
Detta sätter sig också i kroppen, för man blir liksom även fysiskt matt av att vara psykiskt matt om ni förstår vad jag menar. Ibland blir man så apatiskt när man kommer hem från jobbet att man inte orkar göra någonting. Man bara sitter och stirrar på spisen och hoppas att maten ska laga sig själv ungefär.



Underbart!

Det är helt underbart väder ute, ren sommarvärme. Det är också en orsak till de uteblivna blogginläggen på slutet.
Dessutom är det galet mycket jobb just nu då det ligger en hel hög med uppsatser som bara väntar på att få rättas. SUCK.
And more to come....

Hästarna går och myser i hagen. Träningen med Hilding går som planerat även om jag kanske skulle ha kört lite oftare. Men han har inte stått några längre perioder och börjar muskla sig fint nu.
Jalla har sååå mycket päls kvar att tappa och han får ta det lugnt. Han har dessutom lyckats med konststycket att böja till BÅDA framskorna på två dagar. Den ena tappade han till slut och den andra fick vi ta av och rätta till. Så nu är han fin fram igen. Orsaken till att han trampat av sig dem är för att han numera (när snön är borta) lägger Ferdinand åt sidan ibland och leker Hulken istället. Han drar sina repor i full fart och hoppar över lite stenar och stockar och brallar till det lite.
Så när han sprungit från nedre delen av hagen och upp till ingången är han alldeles svettig med sin vinterskrud......

Nej, nu blir det sen frukost.....

Back to business

I morgon är det back to work som gäller. Oj vad lovet har gått fort! Och som vanligt känns det som att man inte fått ett skit gjort.

Idag blev det lite back-körning med Hildinpojken. Jag tror det var första gången jag körde honom som han inte låg på onödigt mycket. Idag sprang han i ett jämt tempo och han var inte så sugen på att öka just nåt heller. När backen planade ut lite drog han visserligen på lite extra men det var väldigt lugnt ändå.
Han var en lugn, fin, snäll och go pojke idag. Inga bekymmer what so ever.

Nu väntar jag på att Jimmy ska komma hem från affären. Han blev godissugen sa han så han fick även i uppdrag att köpa med sig valfri sort av Ben&Jerry, så vi får se vad det blir för testing idag!

Olympiatravet

Triton Sund.
Hästen, myten, legenden.
Tangerat världsrekord och en vinnarskalle som heter duga.

Vad mer kan man säga. Hästen är otrolig. Tränaren likaså som till skillnad från många andra kan leva ut sin känslor på ett äkta sätt.

Tragiskt värre för ena sidan av fransklägret som fick styrka sin häst pga att spännet till svanskappan gick av så att hela ryggstycket lossnade. Ny sele och allt. Jag kan gissa att tillverkaren till det selet kommer att ha stora pengar att betala ut......
Tur att det inte hände en olycka i alla fall. TUR att han hade spår ett och kunde vika ner i banan. Vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt om han haft ett spår mitt i smeten......


aftonbladet.se


http://blogg.passagen.se/

Lamm - mamma

Idag har jag varit och hälsat på Johanna. Det var minsann på tiden det. Vet inte hur länge vi planerat in att vi ska träffas men att det aldrig blir av. Men nu äntligen! Vi hade nog kunnat sitta där hela dagen och snacka skit tror jag.
Och världens godaste Budapeststubbe har jag ätit dessutom. Måste nästan se till att snylta just det receptet. Det var annat än konditoriernas överdrivet gräddfyllda saker.

Jag fick mata lammunge också! Åhhh så söta de var! Denna stackars lilla tös hade ingen mamma så den måste matas med nappflaska 6ggr/dygn. Helst skulle jag faktiskt ha velat ta den med mig hem.




Så söta kycklingungar hade hon också! Kyckling-ungar? Varför sa jag så? Är det ett ord egentligen?
Det heter nog bara kycklingar kanske haha. För en vuxen kyckling blir ju en höna, eller?
Men - varför heter det kyckling det som man äter då?
Johanna - det där får nog du reda ut i en kommentar tror jag. Hahaha.





Sen måste jag ju bara få avsluta med att visa Snygg-Klas.





Trötter...

Nu är vi nyss hemkomna efter en liten tacomiddag hos några kompisar. Det var kanontrevligt! Och gott så klart!
Thank you guys!

Dagens körtur med Hildingen var skoj. Han var jätteduktig och pigg! Han fick springa av sig lite eftersom vi äntligen var iväg på en runda med lite bättre springyta än på länge. I slutet av en backe vi drog uppför blev han nog lite trött alltid. Det kändes, fast han påstod själv att han inte var trött. Det jobbiga nu är tjällossningen. På vägen tillbaka blev det ett stort hål under oss, som TUR var missade vi det när vi sprang, för shit om vi hade trampat ned där i full fart.
Duktiga pojken knatade på över järnvägen som om ingenting fast han inte gått där på hela vintern i princip. Han har ju tidigare varit lite markskygg men han börjar faktiskt bli riktigt morsk. Klippan!

I morgon ska jag få se nyfödda lamm! Gosigt! Jag ska komma ihåg att ta med kameran minsann!

Sommardäck på

Så.
Nu har bilarna och hästarna blivit dubbfira. Eller, gamlingarna får nöja sig med vinterdäck ett tag till. Blir så djävulskt dyrt att sko alla på en gång så jag väntar med dem.
Jag ber en bön i mitt stilla sinne att Hilding inte brallar för mycket i hagen eftersom det är halt under en del skithögar. Den bönen hjälper nog inte eftersom det första jag möttes av i morse var en häst som tog i för kung och fosterland längst ned ifrån hagen och kutade så det mullrade i marken - i full fart, rätt över ishögarna. Han var galen. Men han ville väl testa vad de fina nya skorna gick för. Det är visserligen inga Converse, men väl KW, vilket mannen verkade nöjd med.

Jalla är jag inte direkt orolig för. Han är mer som tjuren Ferdinand i hagen. Fast om Murphy är riktigt dum så skulle det inte förvåna mig om även Ferdinand fick för sig att röra på sig lite extra mycket.

Nej usch. Man har ju lov. Tro om man ska lägga sig en timme till.....?
(Igår kväll var jag fast besluten om att ta en morgonpromenad denna morgon. Men det var då det. Sen fick jag så jäkla ont magen så jag inte visste var jag skulle ta vägen, så nu är jag matt och orkeslös och vet inte om jag vågar äta nåt mer på ett tag....)

See you later.

Ben & Jerry

Nu har jag gjort det! Köpt min första Ben&Jerry!
Det blev i smaken "cookie dough" och det blev fan i mig en glass-orgasm-upplevelse! YUUUMMMIIIEEEE!!!!
Helt i min smak alltså..... jag kommer nog få lika ont i magen när jag ätit upp den som min plånbok kommer få om jag köper fler, för billiga är de inte!




Lille Victor hos änglarna

Nu har lille Victor somnat in.
Han finns numera hos änglarna. Jag tror vi alla som läst om honom gripits av hans öde trots att vi inte kände honom.
Alla tankar till honom och hans familj i denna svåra stund.




bild: http://i178.photobucket.com/albums/w251/abcedertree/angel-1.gif

En förälders mardröm

Jag är inte en förälder, men någonstans kan jag förstå, att det värsta som kan hända en är när ens barn är bortom hjälp. När man vet att det inte finns något man kan göra, för att hjälpa den man älskar mest i hela världen.

Det gör så ont i mig när jag läser om cancersjuke Victor, som bara är, och bara kommer att bli 1.5 år ung.
Hur han nekas hemsjukvård och att få dö hemma i sin trygga miljö är för mig obegripligt. Hur kan regler och lagar få stå över en sådan sak? Hur kan en människa, ett barn och hans föräldrar nekas något som borde vara så självklart?
Vad är det för värld vi lever i??
Jag mår illa och jag känner mig hemsk att behöva tillhöra samma släkte som de människor som bestämt att det ska vara så här.
Bor inte vi i ett välfärdssamhälle? Varför finns det då inte stöd och hjälp att få när hoppet redan dött ut?

Mina tankar går till Victor, hans familj och alla andra barn som drabbas av denna hemska obegripliga sjukdom.

Artikeln om Victor finns att läsa här:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/barnhalsa/article4888862.ab

Victor har bara några timmar kvar att leva, och allt hans familj vill, är att han ska få spendera sin sista tid i livet tillsammans med dem, hemma, i sin trygga miljö.
Han nekas denna, vad som borde vara, en självklar rättighet.




Bilderna är tagna från aftonbladet.se



Påskhelg till ända

Då var snart denna påskhelg över. Endast 30 minuter återstår innan det är vardag igen.
Vardag vilket betyder jobb för de flesta. Men inte för mig inte! Och inte heller för alla andra lyckliga själar som har påsklov just nu.
Jag har ett underbart jobb, det har jag, men hur underbart jobb man än har så blir man ju knappast olycklig när man har lite ledigt.
Någon sovmorgon blir det dock inte i morgon. Hovis kommer och sätter på sommardäck på Skodan och Rollsen i morrn bitti. Detta klockan 9.00, vilket ju betyder att jag måste gå upp i ottan om hästarna ska hinna få rena och fina ben tills dess.

I morse fick jag heller ingen sovmorgon. Det kan bli så ibland, när man delar hus med icke så tystgående själar. Först var det sambon, som så klart skulle börja snarka strax efter 05.00 i morse. En halvtimme senare sätter kattskrället igång. Åh, HERREJÖSSES hur högt en liten katt kan låta.
Denna herre här nedan har nämligen mycket bestämda åsikter. Vill Zlatan ut, ja då ska Zlatan ut. Så är det.
Till saken hör att jag har bestämt mig för att INTE släppa ut honom så där tidigt när han sätter igång, eftersom det kommer resultera i att han alltid kommer väcka mig samma tid på mornarna. Nej, så jag låg bestämt kvar i sängen och kände frustrationen växa inom mig. Jag slängde en kudde på skrället också (ja, det var en mjuk liten kudde, ingen katt kom till skada under utbrottet).
Tror ni det hjälpte? Nej! Ett stycke katt förflyttar sig såklart några meter bort och fortsätter gasta.
I en och en halv timme höll han på. Han tröttnade och jag vann. Att jag blev tokig på köpet kan man väl se som en mindre bieffekt.

Zlatan - inte alltid så här söt.

Döm aldrig någon på förhand...

Jag är nog inte ensam om att någon gång ha dömt en person på förhand, för att sedan fått erkänna att jag hade fel.
I och med detta klipp tycker jag nog två klyschor och två återkommande budskap besannas med råge!
Döm inte en person efter utsidan och det är aldrig för sent att uppnå en dröm!

Detta är helt otroligt och mina ögon var i alla fall inte torra efter att jag hade sett detta klipp......



GUD så skönt att hon visade var skåpet ska stå!

Hon kommer säkerligen inte att förbli okysst så länge till.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article4887408.ab

Soligt värre!

Det är en underbar dag idag! Var uppe tidigt och tog en körtur med Hilding. Han var fin och go idag. Jag ska inte säga för mycket, men det är nästan som att han vet vad slaggjorden har för syfte, för sen jag satte på den har han inte skuttat något. Men det kanske kommer.

Snart ska vi på middag hos mor och far. Det blir gooood påskmiddag med en massa läckerheter. Jag har gjort efterrätt; vaniljpannacotta med jordgubbstäcke. Jag hoppas det blir en hit, för det är första gången jag gör en pannacotta. Busenkelt var det i alla fall!

Ha en glad påsk på er!

Påsklov!

Äntligen är det LOOOV!

Det ska bli så skönt! Jag är helt slut känns det som. Min kropp orkar nada.
Jag vill bara sova just nu.
Gäsp.....

Dagens humor

Idag har ♥ varit i Sthlm på jobb. Därför passade jag på att skicka in honom på Granngården i Borlänge för att köpa tömningsproppar. Det är cylinderformade bitar i skumgummi som man egentligen gör ren mjölkrören med. Dessa är alldeles perfekta att ha som tussar i hästen öron, och det är alltså därför som jag letat sådana.
Min icke så travinsatte morbror förljde med J in i affären när han skulle handla dessa, då följande dialog utspelade sig:

Vid kassan:

M: Men....vad ska du med de där till egentligen?
J: Ja, det är till hästarna.
M: Hur då menar du?
J: Ja, man har dem i hästens öron.
M: Jahaaa......varför då?  *funderar* Är det för kylan eller? För att de inte ska frysa?
J börjar asgarva.....  

Vinterskor eller ej?

Jag har ett litet dilemma just nu. Det är dags för Hilding och Jalla att skos och jag vet inte hur jag ska göra riktigt.
Antingen ringer jag och bokar tid direkt och sätter på vinterdojjorna en vända till, eller så väntar jag två veckor och hoppas att all snö är borta då. Saken är den att risken är skapligt stor att någon sko hinner åka av innan dess eftersom hoven redan börjar växa över lite.
Shit, jag vet inte. Det känns som att snön i hage och skog kommer ligga kvar bra länge även om det är bart på en del vägar.

Nej, det får nog bli vinterskor en vända till.

Count down!

TRE dagar kvar till påsklov!
Jihaa!

Det våras!

Äntligen känner man att det är vår på riktigt!
Denna helg har varit helt underbar med strålande sol och sommartemperaturer. Jag tror inte jag har varit inomhus många timmar inte. Det har varit hästkörning varje dag, vårstädning i stall och stunder med bara stillasittande i solen. Tänk vilken positiv energi man får av detta !
Idag såg jag dessutom två klara vårtecken: tranorna (de väckte oss i morse och talade om att de var här nu) och fjärilar!

Hilding har också vårkänslor. Idag åkte slagremmen på. Där får den sitta ett tag. I fredags var det lite för mycket krut i pojken för att vi skulle vara överens. Vi har helt enkelt skilda meningar om vad jogga innebär. I och för sig är det ju inte första gången.  Vi hann inte ens springa 4 meter innan det var svansknip och två tjoffar upp med baken, visserligen inte jättehögt, men ändå. Han gör ju inget annat än kniper svans och studsar. Han har helt enkelt en egen mening om hur fort vi ska springa. Det är bara för drygt och jag har ingen lust att sitta och vara rädd för att han ska träffa rejält med bakbenen. Han är ju liksom inte så liten heller direkt. Så förhoppningsvis kanske det går lite bättre med denna extra säkerhet. Idag var han dock huuuur snäll som helst och istället för svansknip var det svanskvast. Jag inbilllar mig att han till och med tyckte OM att slaggjorden satt på, haha.

Jalla är också en piggelin. Vid gårdagens körpass skulle han visa vem som bestämde. Det började ju fel eftersom det var en stor vattenpöl som han fick för sig att han inte skulle gå i. Dessutom stod det en massa grejer ivägen så jag kunde inte börja trilskas med honom där så vi fick ledhjälp. Då förstod jag ju att det skulle komma en till testing.
Det gjorde det. På exakt samma ställe som jag vet att han trilskats med en tjej som ridit honom. JO men.
Jag vann ganska lätt denna gång, men fick lov att ta fram min allra djupaste basröst och ligga på honom rejält med tömmen. Då gick han. Tur som fan, för hade han vänt hade vi hamnat i diket.
Det är inte konstigt att han gör så där eftersom han varit mer eller mindre haghäst på slutet. Men förhoppningsvis så ska vi ha lagt upp alla korten på bordet nu.

Nej, nu blir det lite fler ryck ute!
 Ha en fortsatt fin dag i solen!