ÄNTLIGEN

Just nu är jag bara SÅ glad. Återbesöket i Tierp igår var ett glädjebesök! Det var nog inte en själ som inte var imponerad av hur snygg Stygge börjar bli. Tänk, han som såg ut som ett riktigt benrangel för inte alls länge sen.
MEN - longering och böjning igår visade ingenting och Stygge är nu ÄNTLIGEN hältfri! Ingebjörn var imponerad av hans rehabilitering och var noga med att poängtera att jag fick lov att bjuda på tårta när han vinner. Han påpekade också vilket kapacitet det finns i hästen som presterat det han gjort med så stora fel. Ja, nu är det bara att hålla tummarna att träningen går bra, att han tar åt sig den och att han håller när han ska börja starta igen. Det är nog rätt hårt virke i honom och både hans mor, far och mormor har ju startat över 100 gånger, så vi hoppas förstås att Stygge också tillhör den skaran av hårdhudade varelser.

Tänderna gick lättare att rensa igår men där har vi lång väg kvar. Vi siktar först på att rensa igen om 3-5 veckor, men på kliniken i Rättvik. Enligt Ove W så finns det iaf en vet där som borde kunna det. Om ett par månader kan vi också slipa till tänderna igen så de blir lite rakare men det gör vi nog vid ett återbesök till Ultuna. Vi tänkte köra ett sådant till hösten nu istället för att se hur allt ser ut. Just nu mår Stygge bättre än på länge och eftersom han tillgodogör sig gräset så fint så får han äta sånt ett tag nu. Tänk vad coolt om han kunde få så pass mycket fett att han använder det till att få en riktigt stor och vägvinnande bak :-)

Vi som håller på med hästar vet ju att det är ingen lycka som varar för evigt, och att det när som helst kan hända nåt som river ner hela korthuset. MEN - vi tar en dag i taget och tränar på lite försiktigt. Sen siktar vi på att kvala om honom i slutet av sommaren/början av hösten om allt går som det ska.
Han är SÅ glad och lycklig och "med". Förr var han lite apatisk och kunde gå iväg när man skulle ta honom. Nu kommer han ALLTID (om han inte ser att vi kommer med transporten) och han gnäggar och visar att han är "med".

Håll tummarna nu!

Kommentarer
Postat av: monica

Ja usch nu är de jobbigt och sååå tomt här hemma.

Han har vart lite dålig till o från ett tag, inte orkat så mkt och i nästa stund vart hur pigg som helst.

Va in med han redan i fredags, men proverna dom tog var de inga fel på. Under heljen har de blivit värre och imorse var de ännu värre. Åkte till samma klinik idag i Mora då sa vet att tjejen som jag hade i fredags som va vet hade kikat närmare på proverna efter vi åkt och då hade hon tyckt sej sett nå ändå.. Då undrar man ju varför hon inte ringer upp o berättar så man hade kunnat förkortat hans lidande nån dag iaf. Hur som helst så tror dom han hade leukemi, hans lymfkörtlar var svällda och senaste veckorna har han rasat i vikt.

Men han slipper lida mer nu och jag vet att han har de bra..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback